*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

Άσχετοι Όσοι διαφωνούν με μας!

30 Ιουνίου
ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ!
Άσχετοι Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης (Τσιακίρογλου), Χρίστος Πούλιος, Δημοτική παράταξη «Ισότητα στον Δήμο Ξάνθης» (Μαλκότς), Παναγιώτης Μιχαηλίδης, Μιχάλης Καμπάς, χιλιάδες απλοί πολίτες!

ΜΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ 1994 ΤΟ «ΕΡΓΟ»!
*Με κυκλοφοριακή μελέτη του 1994 γίνεται το έργο - ΤΕΡΑΣ ενοποίησης των πλατειών, ενώ χθες ο Δήμαρχος έφερε στο δημοτικό συμβούλιο την ψήφιση νέας ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ μελέτης για μετά την… ενοποίηση!
«Δεν πάνε να λένε οι άσχετοι ότι με την πλατεία θα έχουμε πρόβλημα στην πόλη μας. Προφανώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή δεν έχουν πάει στο εξωτερικό, ή δεν κυκλοφορούν ούτε μέσα στην πόλη μας. Το μεγαλύτερο πρόσφατο παράδειγμα εκτός από τον πεζόδρομο της Εθνικής είναι ο πεζόδρομος της Δαγκλή. Από την μέρα που έκλεισε ο δρόμος και δημιουργήθηκε από τον Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη αυτή η όαση για τους πεζούς, οι καταστηματάρχες τρίβουν τα χέρια τους και τα μουστάκια τους.
Ο πεζόδρομος έφερε εκατοντάδες κόσμου στο σημείο που θα πιούν τον καφέ τους, θα αγοράσουν την εφημερίδα τους, θα χαζέψουν τις βιτρίνες θα αγοράσουν μια τυρόπιτα και γενικά θα απολαύσουν την βόλτα τους για πολύ ώρα».
Με το περί ΑΣΧΕΤΩΝ πρώτο θέμα, κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο το έντυπο XanthiNews του εκ Χρύσας πρώην ηλεκτρολόγου της ΣΕΒΑΘ Σταύρου Καρυπίδη, προκειμένου να «στηρίξει» (;) τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη στο έργο-ΤΕΡΑΣ ενοποίησης των πλατειών, που καθημερινά καταγγέλλεται και από περισσότερους πολίτες!!!
ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ!
Άσχετοι δηλαδή, εμείς ως «1 τοις χιλίοις», Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ν. Ξάνθης (Τσιακίρογλου), Χρίστος Πούλιος (Πολίτες για την Αλλαγή), Μαλκότσ-Μπαντάκ (Δημοτική παράταξη «Ισότητα στον Δήμο Ξάνθης», Παναγιώτης Μιχαηλίδης (πολιτικός μηχανικός), Μιχάλης Καμπάς (συνταξιούχος-δημοσιογράφος) και χιλιάδες απλοί πολίτες!
Όσοι δηλαδή «διαφωνούν με μας», είναι… ΑΣΧΕΤΟΙ και δεν ξέρουν, είναι η λογική του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη όπως τουλάχιστον εκπορεύτηκε από το συγκεκριμένο «φιλικό» του έντυπο, που άλλοτε τον εμφανίζει… κουρασμένο απέναντι στον «φρέσκο» Πούλιο κι άλλοτε… οραματιστή! (Σ.Σ. Ανάλογα με το πόσες ακόμη χαριστικές πράξεις θα τύχει από τη ΔΕΥΑΞ του γνωστού Τσέπελη ο εν λόγω εκδότης…)
ΚΙ όλα αυτά, ταυτόχρονα με την ΟΜΟΛΟΓΙΑ του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης ότι, «το έργο ενοποίησης πλατειών κατασκευάζεται με… Κυκλοφοριακή μελέτη του 1994!!! Επί Αειμνήστου Αμοιρίδη δηλαδή, την εποχή των μεγάλων έργων που δίνονταν με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ!!!
Κι ενώ πριν δύο εβδομάδες ο Δήμαρχος Ξάνθης άλλα έλεγε στην «Ανοιχτή Γραμμή», μιλώντας για... πρόσφατη κυκλοφοριακή μελέτη του 2004 και μετά!
Η απάντησή μας στα περί ΑΣΧΕΤΩΝ!
Μήπως τελικά κύριε Δήμαρχε, όλα αυτά τα έργα και οι νέοι «στόχοι» που δρομολογούνται πλέον στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της πόλης, πλην των… σχετικών που τα «ευλογών», τελικά όταν υλοποιηθούν θα ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ και πάλι συγκεκριμένους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις; Π.χ Elisso Hotel, Κυβερνείο, «Παραλία» κλπ;;; Μήπως;
Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Στην χθεσινομεσημβρινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης από την οποία απόν και πάλι ήταν ο γνωστός Τσέπελης, προφανώς γιατί θα υλοποιεί τα νέα «μεγαλόπνοα» σχέδιά του Δήμου Ξάνθης και του δημάρχου μας…
Έτσι με σχεδόν μισή ώρα καθυστέρηση και με δύο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα πέρασε όλα τα τακτικά υπηρεσιακά θέματα.
Στο πρώτο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Μελισσόπουλος, αναφέρθηκε στις θέσεις και προσλήψεις στην ΔΕΥΑΞκαι αφορούσε τις θέσεις που έχουν προκηρυχτεί για την ΔΕΥΑΞ. Ο Δήμαρχος είπε ότι θα τους ενημερώσει η Περιφέρεια,.
Το δεύτερο θέμα, το έφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, κος Χρίστος Πούλιος και αφορούσε το παλιό κτίριο Πασχαλίδη, που βρίσκεται αμέσως μετά της γραμμές προς την Κομοτηνή κι έγινε ήδη χώρος περιθωριακών τύπων και λαθρομεταναστών.
Στο θέμα αυτό απάντησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θεολόγος Καλαϊτζής, λέγοντας πως, οι αστυνομικές αρχές είναι ήδη ενήμερες και προφανώς θα επιληφθούν.
Στην ημερήσια διάταξή του, το δημοτικό συμβούλιο είχε προς συζήτηση 22 θέματα, υπηρεσιακού ενδιαφέροντος τα περισσότερα, τα οποία στην πλειοψηφία τους, πέρασαν ομόφωνα.
Τέλος, ως προς την ψήφιση – παραλαβή της μελέτης σύνταξης νέας κυκλοφοριακής μελέτης του Δήμου Ξάνθης, ο κος Πούλιος ζήτησε να διευκρινιστεί το γιατί δεν έγινε αυτή πριν την ενοποίηση των πλατειών και αν τυχόν η κυκλοφοριακή αυτή μελέτη φέρει αλλαγές, τι θα γίνει με τα έργα τα οποία ήδη γίνονται. Ο Δήμαρχος Ξάνθης τόνισε πως η ενοποίηση των πλατειών στηρίχτηκε πάνω σε κυκλοφοριακή μελέτη του 1994, η οποία έχει ισχύ 10 χρόνια. Η νέα κυκλοφοριακή μελέτη θα στηριχτεί επάνω στο έργο της ενοποίησης των πλατειών και θα γίνει για όλη την πόλη, τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης, χωρίς η συζήτηση να λάβει άλλη διάσταση… και με τον κύριο Χρίστο Πούλιο να μη θέλει όπως πάντα, να «συνεχίσει» το διάλογο στο παραπάνω θέμα για το οποίο συνεχίζει να κατηγορείται για ανοχή στην δημοτική αρχή…

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »