*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιανουαρίου

Απάντηση του γραμματέα του ΕΒΕ Ξάνθης στον επικεφαλής (;) της αντιπολίτευσης Γιάννη Αθανασιάδη

30 Ιανουαρίου
ΖΗΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΙΚΑΣ:
Ένα παραμύθι και μία απάντηση


...και ξαφνικά ο καημένος ο εμποράκος ξύπνησε κατατρομαγμένος μέσα στη νύχτα και μούσκεμα στον ιδρώτα βλέποντας να βγάζουν σε πλειστηριασμό υπάρχοντά του και πάνω στο κεφάλι του τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και άλλους εφιαλτικούς γίγαντες, να προσπαθούν να του σφίξουν τον λαιμό για να τον στραγγαλίσουν και φώναξε:
«ξυπνάτε μωρέ» θέλοντας έτσι, ίσως απλά να επιβεβαιώσει ο ίδιος ότι ήταν ζωντανός και ότι όλα αυτά που έβλεπε ήταν ένα κακό όνειρο... σκέφθηκε τότε πως είναι δυνατόν να του το κάνουν αυτό αφού αυτός δήλωνε ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων και αγωνιούσε για τους άλλους συναδέλφους εμπόρους;... σαν ξύπνησε όμως έσπευσε να βρει κάποιους να κατηγορήσει γιατί σίγουρα κάποιος άλλος θα έφταιγε....
(λυπάμαι πολύ αν το παραμυθάκι αγγίζει κάποιους)
1. Προφανώς είμαι ευχαριστημένος που μου αναγνωρίζετε ότι είμαι αυτόφωτος και όχι ετερόφωτος , λυπούμαι όμως ότι δεν μπορώ να πω το ίδιο και για κάποιους άλλους.
Λυπούμαι επίσης που υποβαθμίζονται τόσοι συνάδελφοι βιοτέχνες λέγοντας πως στις εκλογές ψήφιζαν κατ’ εντολή υπουργού, διότι κάποιοι κύριοι ούτε αυτόφωτοι είναι καθώς δεν εκπέμπουν δικό τους φως αλλά ούτε και εξελέγησαν με σταυρό, ελέω συναδέλφων εξελέγησαν καθώς αυτοί έδωσαν τον αγώνα τους και άλλοι καρπωθήκαν τις ψήφους των.
2. Οταν ''ξυπνήσουν'' θα δούνε ότι το επιμελητήριο για την αντιμετώπιση της κρίσης στην οικονομία έκανε ερήμην τους τα εξής
α. Συμμετείχε στην σύσκεψη φορέων με συγκεκριμένες προτάσεις και τις υποστήριξε στα αρμόδια υπουργεία με την παρουσία του.
Οι οποίες προτάσεις στην πλειοψηφία τους υιοθετήθηκαν (Κάποιες από αυτές ήταν και η αρχική τροποποίηση της λειτουργίας του ΤΕΜΠΕ, η τροποποίηση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, άτοκα δάνεια στους μικροεπαγγελματίες και βιοτέχνες, καθώς και η ρύθμιση των οφειλών των δανειοληπτών).
β. Κάναμε ως Επιμελητήριο δημόσια καταγγελία για την λειτουργία των τραπεζών σχετικά με το ΤΕΜΠΕ, επισημαίνοντας στα μέλη μας να επιλέγουν εκείνες τις τράπεζες που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα μας.
γ. Κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την τροποποίηση του ΤΕΜΠΕ προς όφελος όλων των επαγγελματιών και από την ενημέρωση που έχουμε έχουν ληφθεί υπ’ όψιν και όλα αυτά ενώ ορισμένοι κύριοι εκτός από το να μας φέρνουν προτάσεις άλλων (του επιμελητηρίου της Δράμας ως δικές τους ας πούμε ακόμα και την σημερινή διαφήμιση συγκεκριμένης τράπεζας τίποτα άλλο δεν έκαναν αυτή την περίοδο).
Βέβαια θα μου πείτε ότι αυτοί νοιάζονται περισσότερο να δημοσιοποιούν κάτι στην ΕΡΑ Καβάλας, στην ΕΡΑ Κομοτηνής κ.τ.λ.(ασφαλώς όχι για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι μας αλλά για να κάνουν την προσωπική αυτοπροβολή τους}παρά να έρχονται στον φυσικό τους χώρο καταθέτοντας προτάσεις.
ΖΗΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΙΚΑΣ

……………….
Ακαριαία ανταπάντηση του επικεφαλής (;) της αντιπολίτευσης στο ΕΒΕ Ξάνθης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Αυτοί είστε!

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, οι άνθρωποι που σήμερα έχουν τις τύχες του Επιμελητηρίου της Ξάνθης στα χέρια τους, έδειξαν το «ποιόν» τους, έδειξαν τι είναι, ποια είναι η πολιτική τους και πολιτισμική τους καταγωγή.
Και δεν θα αναφερόμασταν σε όλα τα μέλη της διοικούσας, αν δεν τους αντιπροσώπευε ο επίδοξος χαλίφης, στη θέση του χαλίφη, αξιότιμος κύριος Κατσαρίκας, με τα παραμυθάκια του, γιατί όλη του η ζωή είναι ένα ατέλειωτο παραμύθι και μέσα στον γυάλινο κόσμο που έχει φτιάξει, προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά.
Ο κος Κατσαρίκας, με αίσθημα εμπάθειας, με αίσθημα εκδίκησης, με αίσθημα ότι καταδεικνύεται στην κοινωνία ως «πολιτικά λίγος», έσπευσε να ρίξει λάσπη στο πρόσωπό μου, στην παράταξή μου, χρησιμοποιώντας στοιχεία άκρως προσωπικά, δείχνοντας το ποιος είναι, τι είναι και τι αντιπροσωπεύει.
Οι τραμπουκικού τύπου αναφορές και ειρωνείες του, που παραπέμπουν σε εποχές των «τεμενάδων», είναι απόδειξη ότι δεν έχει επιχειρήματα, δεν έχει θέσεις και κυρίως αναδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ο ίδιος και η παρέα του που έχουν θρονιαστεί στο ΕΒΕ και δεν προσφέρουν τίποτα μα τίποτα στους Ξανθιώτες επαγγελματίες!
Στην ανικανότητά του να βρεθεί μπροστά και όχι πίσω από τις εξελίξεις ο κ. Κατσαρίκας και η παρέα του, «χτύπησαν» κάτω από τη μέση…
Τους συγχαίρω, γιατί απέδειξαν τον τρόπο που σκέφτονται – αν σκέφτονται, τον τρόπο που λειτουργούν και τον τρόπο που κράτιουνται στην επιφάνεια!
Αλλά για το «παραμύθι» θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη ο κ. Κατσαρίκας και όσοι σιωπηρώς το συνυπέγραψαν.
Άλλως καλώ τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ανδρικόπουλο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ τον κ. Κατσαρίκα, να ζητήσουν την παραίτησή του από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα μιας και προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη ενός μέλους του Δ.Σ. και δη τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης.
Από τον κο Κατσαρίκα δεν αναμένουμε τίποτε άλλο, δεν αναμέναμε φυσικά και τίποτα στο παρελθόν, από το να ανεμίζει την πολιτική «βεντάλια» στους πολιτικούς του «στυλοβάτες».
Τον χαρίζουμε σε όσους τον στήριξαν, τον στηρίζουν και θα τον στηρίζουν!
Δεν του χαρίζουμε όμως την προσωπικότητά μας, τους αγώνες μας για τη ζωή – τη δουλειά και την προκοπή, δεν του χαρίζουμε το ΕΒΕ που το έχει μετατρέψει σε πεδίο της πολιτικής του καλοπέρασης…
Κύριε Κατσαρίκα, θα λογοδοτήσετε στην δικαιοσύνη για όλα. Γι΄ αυτά που είπατε, που υπονοήσατε και γι' αυτά που είναι σίγουρο ότι θα πείτε και σήμερα, αύριο, μεθαύριο…
Αυτός είστε και αυτός θα μείνετε.
Ενας άνθρωπος που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του σε καμία περίπτωση δεν προήγαγε το συμφέρον των επαγγελματιών και του Επιμελητηρίου.
«Καλή συνέχεια» στον κατήφορο που πήρατε…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε. Ξάνθης
Επικεφαλής Αντιπολίτευσης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »