*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου

Έκλεψαν κινητό τηλέφωνο και tablet στη Ξάνθη.

27 Απριλίου

Συνελήφθησαν την 26-4-2024 το βράδυ στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης δύο ημεδαπές, διότι νωρίτερα αφαίρεσαν από ημεδαπό ένα κινητό τηλέφωνο. Το αφαιρεθέν τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή τους, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο του. Επιπλέον στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας υπολογιστής ταμπλέτα (tablet) και ένα ακουστικό κινητού τηλεφώνου, των οποίων το ιδιοκτησιακό καθεστώς ερευνάται. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

27 Απριλίου

Δωρεάν rapid test από τις 29 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2024 στον Δήμο Ξάνθης

27 Απριλίου

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ξάνθης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, η διενέργεια δωρεάν rapid test για την ταχεία ανίχνευση της COVID- 19, που έχει ως στόχο την πρόληψη διασποράς της νόσου και την προστασία της υγείας του γενικού πληθυσμού.

Μαζικές δειγματοληψίες στην Ξάνθη, θα πραγματοποιούνται:

Από τη Δευτέρα  29 Απριλίου , έως την Παρασκευή 3 Μαΐου   2024

-Στο Κέντρο Υγείας Δήμου Ξάνθης- ISOBOX (πρώην ΙΚΑ), από τις 08:00 έως τις 14:00

-Στο Κεντρικό ΚΑΠΗ Ξάνθης (Καπνεργατών 5), από τις 08:30 έως τις 14:00

Οι πολίτες προσέρχονται γνωρίζοντας τον προσωπικό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και έχοντας, απαραίτητα, την αστυνομική τους ταυτότητα.

Προϋποθέσεις για τον έλεγχο ανηλίκων είναι η παρουσία ενός από τους γονείς/κηδεμόνες -διαφορετικά, θα πρέπει να επιδεικνύουν υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα είτε από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) είτε χειρόγραφη επικυρωμένη δήλωση ή παραπεμπτικό από το σχολείο τους.

Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα για δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές διάγνωσης covid-19 έχουν όλοι οι πολίτες, ενώ, σχετική βεβαίωση εκδίδεται μόνον για τους εμβολιασμένους.


27 Απριλίου

Στη φυλακή με 45ετή κάθειρξη γνωστός δικηγόρος των Αθηνών, για βιασμό δύο ανήλικων αδερφών ηλικίας 9 και 11 ετών

27 Απριλίου

Ο δικηγόρος καταδικάστηκε για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό δύο ανήλικων αδερφών ηλικίας 9 και 11 ετών και κρατείται στο Τμήμα Μεταγωγών, μέχρι να οδηγηθεί στις φυλακές

Σε 45 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, γνωστός δικηγόρος των Αθηνώ, νγια τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό δύο ανήλικων αδερφών, ηλικίας 9 και 11 ετών, την εποχή που διαπράχθηκαν οι ασελγείς πράξεις.

 Ο 64χρονος σήμερα δικηγόρος, που ονομάζεται Αρ.Κ., καταδικάστηκε επίσης για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων που δεν είχαν συμπληρώσει τα 12 έτη, εκείνη την εποχή αλλά και για παιδική πορνογραφία.

 Ο εν λόγω δικηγόρος οδηγήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Τμήμα Μεταγωγών, όπου θα κρατηθεί μέχρι να οδηγηθεί στις φυλακές.

 Κατά το παρελθόν, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος της ανήλικης τότε Αρετής Παληού, η οποία με την καταγγελία της άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» σε βάρος του, οδηγώντας τον ενώπιον της δικαιοσύνης.

 Ο 64χρονος Αρ. Κ. από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες του, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για πλεκτάνη με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα οι γονείς των παιδιών.

Παρά τους ισχυρισμούς του, μετά από 25 συνεδριάσεις, ο δικηγόρος δεν έπεισε δικαστές και ενόρκους οι οποίοι τον καταδίκασαν ομόφωνα. Στο άκουσμα της απόφασης ο ίδιος ζήτησε από το δικαστήριο να του χορηγηθεί αναστολή, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Ο 64χρονος θα βρεθεί ξανά στο εδώλιο στις 13 Μαΐου για τη συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης της Αρετής Παληού, με τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.


27 Απριλίου

Αλεξανδρούπολη: Τραυματισμός 5 μεταναστών από ανατροπή του οχήματος που τους μετέφερε παράνομα στη χώρα

27 Απριλίου

Τον τραυματισμό των πέντε εκ των οκτώ συνολικά μεταναστών που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο διακινητής επιχείρησε να τους προωθήσει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα η προσπάθεια του οδηγού/διακινητή να διαφύγει του αστυνομικού ελέγχου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, χθες, και ενώ το αυτοκίνητο κινούνταν στην Εθνική Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, ο οδηγός/διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά συνεχίζοντας την πορεία του και αναπτύσσοντας ταχύτητα, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο ύψος του οικισμού της ‘Ανθειας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των πέντε επιβαινόντων. Οι οκτώ μετανάστες διακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, με τους πέντε να παραμένουν νοσηλευόμενοι, χωρίς ωστόσο – όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ρεπορτάζ – να φέρουν τραύματα απειλητικά για τη ζωή τους.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.


26 Απριλίου

Τηλεφώνημα του Ερντογάν στον Αταμάν για τις απειλές από τους Ισραηλινούς!

26 Απριλίου

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον συμπατριώτη του προπονητή...

Ένταση σημειώθηκε λίγο μετά το τέλος του Game 2 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο οποίο ως γνωστόν το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη με 95-79 και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά των μεταξύ τους αγώνων για τα πλέι οφ της Euroleague.

Μάλιστα ο Εργκίν Αταμάν, στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι απειλήθηκε στον διάδρομο των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ από μέλος του επιτελείου των Ισραηλινών, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, του είπε «θα δεις στο Ισραήλ τι θα σου κάνουν οι Σιωνιστές».

Οι ισχυρισμοί του προπονητή του Παναθηναϊκού, περί απειλών από μέλη της Μακάμπι Τελ Αβίβ πήραν πολιτικές διαστάσεις.

Ενδεικτικό αυτού αποτελεί το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε προσωπικά στον Αταμάν, με τον Πρόεδρο της γειτονικής χώρας να εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στον συμπατριώτη του προπονητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εξέφρασε τη στήριξή της στον κόουτς του Παναθηναϊκού, καταδικάζοντας τις απειλές εναντίον του.

Στην ανακοίνωση της TBF αναφέρεται: «Καταδικάζουμε την απειλή κατά του προπονητή της eθνικής ομάδας μας των ανδρών, Εργκίν Αταμάν. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον προπονητή που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο εξωτερικό και του ευχόμαστε καλή επιτυχία».





26 Απριλίου

Σούπερ μάρκετ Μασούτης Α.Ε ! _ΚάΘΕ Μ'εΡΑ Π'άΣΧΑ! Τι κερδίζετε με ψώνια απο 15 Απριλίου έως 4 Μαίου 2024

26 Απριλίου


Τα σούπερ μάρκετ  Μασούτης, αυτό το Πάσχα, μας υποδέχονται με απίστευτες προσφορές. Συνεχίζοντας την παράδοση να προσφέρουν ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές για το Πασχαλινό τραπέζι, φέτος χαρίζουν επιπλέον και υπέροχα δώρα, κάνοντας αυτές τις ημέρες μοναδικές!

Από 15 Απριλίου έως 4 Μαΐου 2024, με αγορές από οποιοδήποτε κατάστημα Μασούτης, αλλά και από το e-shop www.masoutis.gr, κάθε μέρα 100 τυχεροί κερδίζουν 50€ σε πόντους στην mascard και κάθε εβδομάδα 14 τυχεροί κερδίζουν προϊόντα τεχνολογίας!

Συγκεκριμένα, κάθε αγορά* αξίας 20€ με την mas card ισοδυναμεί με μια συμμετοχή. Όσες περισσότερες συμμετοχές συγκεντρώνουν οι καταναλωτές στο παραπάνω διάστημα, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχουν να είναι ανάμεσα στους τυχερούς που θα κερδίσουν κάθε μέρα 50€ σε πόντους στην mascard για αγορές και προϊόντα τεχνολογίας κάθε εβδομάδα, έπειτα από ηλεκτρονική κλήρωση.

Με τέτοιες προσφορές και δώρα, στα σούπερ μάρκετ Μασούτης είναι Κάθε Μέρα Πάσχα!

(*) Από την ενέργεια εξαιρούνται οι αγορές σε καύσιμα, είδη καπνού, κενές φιάλες, τύπος (εφημερίδες/ περιοδικά), κάρτες χρόνου ομιλίας/internet.

 



26 Απριλίου

Εξιχνιάστηκαν δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών τροχοφόρων στην Κομοτηνή

26 Απριλίου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 Εξιχνιάστηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δεκαέξι (16) κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, εκ των οποίων δεκατέσσερις (14) τετελεσμένες και δύο (2) απόπειρες, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 24-02-2024 έως 12-03-2024 στην Κομοτηνή.

 Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν άγνωστο συνεργό τους που αναζητείται.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε οι δράστες το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετικές συνθέσεις κατά περίπτωση, αφαίρεσαν από την Κομοτηνή δεκατέσσερις (14) δίκυκλες μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα, ενώ σε δύο περιπτώσεις επιχείρησαν να αφαιρέσουν δίκυκλες μοτοσικλέτες, χωρίς να τα καταφέρουν.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και παρελήφθησαν από τους ιδιοκτήτες τους τα δώδεκα από τα δεκατέσσερις αφαιρεθέντα δίκυκλα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


26 Απριλίου

Σύλληψη αλλοδαπής στη Δράμα γιατί χωρίς άδεια, έκανε ...φυσιοθεραπείες!

26 Απριλίου

Συνελήφθη την 25-4-2024 το μεσημέρι, σε οικισμό της Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, μία αλλοδαπή, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς σε συνεργασία με υπαλλήλους της αρμόδιας επιτροπής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κατελήφθη να λειτουργεί επιχείρηση παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας, χωρίς να κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας επιχείρησης. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 


26 Απριλίου

Σύλληψη καταστηματάρχη στη Καβάλα για παράνομα βεγγαλικά, πυροτεχνήματα και φωτοβολίδες

26 Απριλίου

 


Συνελήφθη την 25-04-2024 το βράδυ στην Καβάλα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα που διατηρεί στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι κατείχε προς πώληση 187 βεγγαλικά ναυτιλίας χειρός, 113 φωτοβολίδες ναυτιλίας αλεξίπτωτου και 6 βεγγαλικά ναυτιλίας (καπνογόνα ημέρας) χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


26 Απριλίου

Συνελήφθησαν δύο «Ροζ Πάνθηρες» για ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία. (φωτο)

26 Απριλίου


Τα δύο «αιλουροειδή» τριγυρνούσαν στην Αθήνα, μόνα τους και χωρίς την υπόλοιπη ομάδα των «Ροζ Πανθήρων». Είχαν στόχο κοσμηματοπωλεία τα οποία είχαν την… ατυχία να έχουν δίπλα τους εγκαταλελειμμένα κτήρια. 

Από εκεί ο 50χρονος, έρποντας, για να μην ενεργοποιηθούν οι ανιχνευτές κίνησης τρύπωνε στα καταστήματα, άρπαζε τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά και στη συνέχεια επέστρεφε στα διπλανά κτήρια. Μαζί με τον 53χρονο συνεργό του, για να μην ακουστεί η φασαρία που έκαναν, έβαζαν στο πάτωμα υφάσματα ώστε να μην κάνουν θόρυβο τα κομμάτια τοίχου που γκρέμιζαν μέχρι να ανοίξουν τρύπα και να μπουν στο εσωτερικό των κοσμηματοπωλείων. Πριν από το ριφιφί όμως έκαναν κατόπτευση του χώρου για πολύ καιρό θέλοντας να είναι σίγουροι για τον τρόπο που θα έμπαιναν στο κατάστημα και τα μέτρα ασφαλείας που υπήρχαν.

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών, που έχουν παράδοση στον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών της διεθνούς συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν και να τους εντοπίσουν στο κέντρο της πόλης. Είχε προηγηθεί επικοινωνία με διεθνείς διωκτικές Αρχές αλλά και από το ποινικό τους παρελθόν, εξακριβώθηκε ότι επρόκειτο για μέλη της ευρύτερης διεθνικής εγκληματικής ομάδας, με την κωδική ονομασία «Ροζ Πάνθηρες».

Όταν θέλησαν να τους ελέγξουν ο ένας από τους δύο προσπάθησε να διαφύγει και μάλιστα αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε. Μαζί με τον συνεργό του οδηγήθηκαν στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής όπου εκεί είχαν ήδη ταυτοποιηθεί για δύο κλοπές κοσμηματοπωλείων στην οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά και σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια πριν από περίπου ένα μήνα. Η συνολική λεία των δύο Σέρβων ξεπερνά τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ. Μετά από έρευνες στην κατοχή και στα σπίτια τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:


    Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,

    -3- ρολόγια,

    Κοσμήματα,

    -190- ευρώ,

    πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης,

    -3- κινητά τηλέφωνα και

    Προσωπικά τους αντικείμενα.

Κατασχέθηκαν επιπλέον μοτοσικλέτα και αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε φωτογραφίες:

 


26 Απριλίου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος δυο ανδρών που σκότωσαν σκύλο επειδή έμπαινε σε στάνη

26 Απριλίου

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο αντρών που συνελήφθησαν για τον πυροβολισμό και τη θανάτωση σκύλου, σε περιοχή του δήμου Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.

Παραπέμφθηκαν να απολογηθούν αύριο σε ανακριτή και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Πρόκειται για έναν 47χρονο κτηνοτρόφο με συνδικαλιστική δράση και τον 44χρονο φίλο του, οι οποίοι διώκονται, κατά περίπτωση, για θανάτωση ζώου συντροφιάς και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή, όπως επίσης για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Τι αναφέρεται στην δικογραφία

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο 44χρονος, ενεργώντας κατ' εντολή του 47χρονου, εκτέλεσε με κυνηγετικό όπλο τον σκύλο, επειδή - σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο δεύτερος στους αστυνομικούς - το τετράποδο έμπαινε στη στάνη του και ήταν επιθετικό με τα ζώα του. Κατά πληροφορίες, το άτυχο σκυλί ήταν ιδιοκτησίας άλλου κτηνοτρόφου της περιοχής.

Εκτός από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, στους συλληφθέντες επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



26 Απριλίου

"Βόμβα" Νίκου Πετράκου στο Next: Με δυο γυναίκες d.j απο την Ευρώπη, η πρεμιέρα το My club το Σάββατο της Ανάστασης!

26 Απριλίου

*Στα 5 κορυφαία καλοκαιρινά club της Ελλάδος, συμπεριλαμβάνεται το My club στη Ξάνθη Μας! Αφήστε έτσι απλά τους...καναπέδες και βγείτε έξω! Γιατί τα καλύτερα, τώρα έρχονται...

 

Στα 5 κορυφαία καλοκαιρινά club της Ελλάδος -συμπεριλαμβάνονται και τα μαγαζιά της Μυκόνου...- συμπεριλήφθηκε σύμφωνα με δημοσίευμα γνωστού περιοδικού που ασχολείται με τα καλοκαιρινά μαγαζιά της χώρας. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του Νίκου Πετράκου όμως στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv Θράκη- Μακεδονία, , η μεγάλη καλοκαιρινή βόμβα του φετινού My club είναι η πρεμιέρα του το Σάββατο της Ανάστασης 4 Μαίου 2024 (στις 01.00 μετά το Χριστός Ανέστης), αφού θα παίξουν μουσική δυο κορυφαίες γυναίκες d.j από την Ευρώπη!!! 

Σάββατο 4 Μαίου και αφήστε όλοι τους...καναπέδες! Βρέξει- χιονίσει, γιατί στο My club ο καιρός είναι πάντα...καλοκαίρι!

-Το καλοκαίρι έρχεται... Ανοίγει το My club ανανεωμένος με το...άσπρο μάλιστα να κυριαρχεί φέτος στη διακόσμηση, ενώ όλοι χώροι έγιναν πιο άνετοι και μεγάλοι για να μπορέσουν να χωρέσουν τις μεγαλύτερες συναυλίες του καλοκαιριού.

26 Απριλίου

Συνάντηση ΥΕΕΘΑ Νίκου Δένδια με μαθητές μειονοτικών σχολείων της Ροδόπης.

26 Απριλίου

Με μαθητές από τα μειονοτικά δημοτικά Σχολεία της ‘Ανω Βυρσίνης, του Πολυάνθου, της ‘Ανω Δροσίνης, των Ασωμάτων, του Πάσσου και της Οργάνης του νομού Ροδόπης συναντηθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Κατά τη συνάντηση -στην οποία παρών ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης- ο κ.Δένδιας συνομίλησε με τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

“Είναι μεγάλη μου χαρά που μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Χούπη, σας υποδεχόμαστε στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, έχετε πάει στη Βουλή επίσης τις τελευταίες ημέρες. Είναι πολύ ευχάριστο που βλέπετε πώς λειτουργεί η πατρίδα σας.. Είστε το μέλλον, είστε τα νέα παιδιά για τα οποία θα φτιαχτεί ένα πολύ καλύτερο αύριο”, είπε μεταξυ άλλων ο κ.Δενδιας απευθυνόμενος στους μαθητες.

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών των μειονοτικών σχολείων που πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ππουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, ο διευθυντής του μειονοτικού δημοτικού σχολείου Οργάνης Αχμέτ Αρναούτ Μουσταφά ευχαρίστησε για την υποδοχή και εξέφρασε την ευχή “το συντομότερο δυνατό να σας δούμε στη Θράκη και να σας υποδεχθούμε στα σχολεία».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Οι μαθητές πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.


26 Απριλίου

Σύλληψη 3 αλλοδαπών για παράνομες οικοδομικές εργασίες σε οικισμό της Καβάλας

26 Απριλίου
.

Συνελήφθησαν την 24-4-2024 το μεσημέρι σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας τρεις αλλοδαποί, διότι εντοπίσθηκαν να εκτελούν οικοδομικές εργασίες στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.

26 Απριλίου

Σύλληψη αλλοδαπού στη Ροδόπη για απειλές και παράνομα όπλα.

26 Απριλίου
 

Συνελήφθη την 24-4-2024 το βράδυ σε οικισμό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος για απειλή ημεδαπού με χρήση αναδιπλούμενου μαχαιριού (σουγιά) που βρέθηκε στην οικία του και κατασχέθηκε μαζί με ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε ο δράστης κατείχε παράνομα. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής.






26 Απριλίου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Οργανο στον Δήμο Τοπείρου για την αντιπυρική περίοδο, δήλωση Μίχογλου.

26 Απριλίου


Συνεδρίασε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) υπό τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, με σκοπό τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών, εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου έτους 2024.

Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκαν ζητήματα που έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν, ενώ παράλληλα έγιναν προτάσεις με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και βελτίωση του βαθμού ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

Ειδικότερα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών, εκφράστηκε η αναγκαιότητα να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα ώστε να τίθεται σε άμεση κινητοποίηση ο μηχανισμός, βάσει του σχεδίου «ΙΟΛΑΟΣ» που έχει καταρτιστεί από τον Δήμο Τοπείρου.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε:

«Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός εστιάζει στην πρόληψη και στην αυξημένη επιτήρηση, ώστε τυχόν συμβάντα να αντιμετωπίζονται στο ξεκίνημά τους είτε πρόκειται για εμπρησμούς από πρόθεση είτε από αμέλεια με σκοπό την αντιμετώπιση και τη διαχείριση κρίσεων».




26 Απριλίου

Εξιχνιάστηκαν 5 υποθέσεις απατών, που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

26 Απριλίου

Συνελήφθη ένας ημεδαπός, ο οποίος παραλάμβανε τα χρήματα από τα θύματα εξαπάτησης

 

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πέντε υποθέσεις απατών εκ των οποίων τρεις τετελεσμένες και δύο σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 24-04-2024 σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, σε περιοχές της Καβάλας.

Συνελήφθη την 24-4-2024 το απόγευμα σε οικισμό της Καβάλας από τους ανωτέρω αστυνομικούς, ένας ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα κάλεσαν τηλεφωνικά πέντε ηλικιωμένες ημεδαπές σε περιοχές της Καβάλας, προσποιούμενοι είτε τους αστυνομικούς είτε τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα αντίστοιχα ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα ή ότι συγγενικό τους πρόσωπο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους, πείθοντάς τες σε τρεις περιπτώσεις να συγκεντρώσουν χρήματα και κοσμήματα κατά περίπτωση και στη συνέχεια να τα παραδώσουν σε προκαθορισμένο σημείο στον συλληφθέντα δράστη, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 31.500 ευρώ, τέσσερις (4) χρυσές λίρες και χρυσαφικά.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι παραπάνω αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω δράστη, ενώ στην οικία του βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων, οι χρυσές λίρες και τα χρυσαφικά τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών που έλαβαν χώρα στην Περιφέρειά μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου επιτήδειοι είτε χρησιμοποιώντας την ανωτέρω μεθοδολογία είτε παριστάνοντας πωλητές προϊόντων μέσω διαδικτύου απέσπασαν χρηματικά ποσά από τους παθόντες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σας συμβουλεύει:

           Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ταυτότητα του καλούντος όταν λαμβάνετε κλήσεις από αριθμούς που δεν γνωρίζετε.

           Να είστε επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού για επείγουσα ανάγκη (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο) συγγενικού ή φιλικού προσώπου σας.

           Σε περίπτωση που ενημερωθείτε για ανάγκη συγγενικού ή γνωστού σας προσώπου, επικοινωνήστε τηλεφωνικά οι ίδιοι μαζί του, ώστε να επιβεβαιώσετε τα όσα επικαλούνται αυτοί που σας κάλεσαν.

           Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι φίλοι-συγγενείς σας.

           Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

           Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα ή υπάρχουν αναρτήσεις για αυτά στο διαδίκτυο.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.



26 Απριλίου

Συνελήφθησαν στην Εγνατία οδό Ξάνθης – Καβάλας δυο διακινητές γιατί μετέφεραν 3 λαθρομετάστες.

26 Απριλίου

 


Συνελήφθησαν την Τετάρτη  (24-4-2024) το βράδυ στην Εγνατία Οδό Ξάνθης - Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες. 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε η οδηγός του οχήματος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.


26 Απριλίου

Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης 5 ετών στην τέως εισαγγελέα για τις χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

26 Απριλίου

Ποινή φυλάκισης 5 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων στην τέως εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας Μαρία Τατάκη, η οποία κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ' αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.

Παράλληλα, έκρινε αθώα την τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας, κατηγορούμενη για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Η κυρία Τατάκη άσκησε έφεση στην απόφαση.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί μετά από καταγγελίες κατά της τέως εισαγγελέως

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει το 2019 η τότε εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας και τέως προϊσταμένη της, Βασιλική Χριστούλη, μετά από συστηματική έρευνα, κατόπιν καταγγελιών που έφταναν στο γραφείο της, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Μαρία Τατάκη, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας.

 


25 Απριλίου

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Θεσσαλονίκη από την Ασφάλεια Καβάλας, για ναρκωτικά, όπλα και πλαστά έγγραφα.

25 Απριλίου



Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 1 πλήρες εξοπλισμένο σύστημα εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης, 37 φυτά κάνναβης, 1 πιστόλι και πάνω από 900 γραμμάρια κάνναβης σε διάφορες μορφές 

 

Συνελήφθη την Τετάρτη  (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και για κατοχή πλαστού εγγράφου.

 

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών από τον δράστη, οι ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν και κατάσχεσαν συνολικά από δύο οικίες που χρησιμοποιούσε ο δράστης σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και από την κατοχή του:

 

         1 πλήρως εξοπλισμένο συστήματα εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης, όπου είχε εγκαταστήσει στο εσωτερικό της μίας οικίας, αποτελούμενο από ειδικούς λαμπτήρες, ανεμιστήρες, μετασχηματιστές,  και σύστημα εξαερισμού, εντός του οποίου καλλιεργούσε 37 φυτά κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη ύψους 1μ. έως 1,5 μ.,

             ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα άνευ φυσιγγίων,

             ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και αποσπάσματα αποξηραμένων κλώνων κάνναβης συνολικού βάρους 934 γραμμαρίων,

             ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης συνολικού βάρους 71,1 γραμμαρίων,

             μικροποσότητα κοκαϊνης,

             5 ναρκωτικά δισκία,

            2 λειτουργικές ζυγαριές,

            25 λίτρα ειδικό υγρό λίπασμα,

            1 κάμερα παρακολούθησης,

            το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και

            3 κινητά τηλέφωνα.

Από την κατοχή του συλληφθέντα κατασχέθηκε επίσης ένα παραποιημένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, ενώ όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση Ελληνικών Δικαστικών Αρχών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τη προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

25 Απριλίου

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ (14.30) ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ

25 Απριλίου

Από το Επιμελητήριο Ξάνθης πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω πρόσκληση:

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,

         Παρακαλείσθε όπως την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 14:30 να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, σε τακτική συνεδρίαση, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.         ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡ. 01/2024

2.         ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2023

3.         ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

4.         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ


25 Απριλίου

Πέθανε ο πατέρας του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Καλλιάνου

25 Απριλίου



Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου στην κατάσταση του οποίου είχε αναφερθεί ο βουλευτής της ΝΔ σε αναρτήσεις του στο Facebook.


O Γιάννης Καλλιάνος είχε αναφερθεί στην σοβαρή κατάσταση της υγείας του πατέρα του, εκφράζοντας τα παράπονά του για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν στο νοσοκομείο και ανοίγοντας και έναν δημόσιο διάλογο με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Προχθές το βράδυ ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ είχε ποστάρει ένα βίντεο στο Facebook γράφοντας: «Σήμερα κόπηκε η μισή μου ζωή. Ακόμα ελπίζω ότι με τη βοήθεια της Παναγίας δεν θα κοπεί και η υπόλοιπη. Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά».


25 Απριλίου

Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων - Ξάνθη Πόλις Ονείρων! Ενθουσίασαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

25 Απριλίου

Παρουσία πολύ κόσμου και του Δήμαρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού που κήρυξε την επίσημη έναρξη, αλλά με μεγάλη καθυστέρηση λόγων των δοκιμών και των μεγάλων μακρόσυρτων ομιλιών, το βράδυ της Τετάρτης 24 Απριλίου στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης, ξεκίνησε και επίσημα  η διοργάνωση του Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων – Ξάνθη Πόλις Ονείρων».

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης ήταν αυτοί που χειροκροτήθηκαν ιδιαίτερα θερμά, αποδίδοντας επιτυχίες του Αείμνηστου Μουσικοσυνθέτη.

Μέρος της συναυλίας παρακολούθησε ο Στράτος Κοντός με την σύζυγο και τα παιδιά του με τον κόσμο στην κεντρική πλατεία χειροκροτώντας θερμά τους μικρούς μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης, ενώ θα κορυφωθούν το Σάββατο  27 Απριλίου 2024. 

Σημειώνουμε ότι στο φετινό Μουσικό Φεστιβάλ συμμετέχουν συνολικά 22 Μουσικά σχολεία, 21 από την Ελλάδα και ένα από τη Ρουμανία. 



25 Απριλίου

Κρήτη: Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός σε παραλία του Ρεθύμνου

25 Απριλίου

Νέος πνιγμός σημειώθηκε στις θάλασσες της Κρήτης, σημαίνοντας «συναγερμός» στις Αρχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι σε θάλασσα του Ρεθύμνου, όταν ένας άνδρας την ώρα που κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του. Οι λουόμενοι είδαν τον άτυχο άνδρα να κείτεται ακίνητος στη θάλασσα και ειδοποίησαν τις αρχές.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να προσπαθούν για αρκετή ώρα να τον επαναφέρουν στη ζωή χωρίς όμως αποτέλεσμα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το λιμεναρχείο που πραγματοποιεί έρευνα για να αποσαφηνιστούν τα αίτια του πνιγμού.