*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Φεβρουαρίου

6 χρόνια φυλακή με αναστολή στον βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν, για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων! Τι απαντά.

05 Φεβρουαρίου

 

 

Ο βουλευτής Μπουρχάν Μπαράν καταδικάστηκε από στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε εξαετή κάθειρξη με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση ως προς την εκτέλεση της ποινής.

Ο μειονοτικός ανεξάρτητος βουλευτής Ξάνθης εδώ και περίπου έναν χρόνο, υπενθυμίζεται πως είχε τεθεί εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Ο βουλευτής ελέγχθηκε για κακουργηματικές πράξεις ενώ η δικογραφία συντάχθηκε αυτεπαγγέλτως μετά από έρευνα υποθέσεων που ξεκινούν από το 2014, όταν δεν είχε την βουλευτική ιδιότητα.

Η δικογραφία μάλιστα, καταλογίζει στον βουλευτή και ψυχίατρο παράνομες συνταγογραφήσεις σε πρόσωπα που δεν την είχαν ανάγκη ακόμα και σε τοξικοεξαρτημένους.

Ο ανεξάρτητος εδώ και περίπου έναν χρόνο, μειονοτικός βουλευτής της Θράκης,  Μπουρχάν Μπαράν, έχει την ιδιότητα του ψυχιάτρου, φέρεται να έχει συνταγογραφήσει  μεταξύ 2023 – 2024  φάρμακα  που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ ήταν εν γνώσει του ότι δεν υπήρχε πραγματική και συγκεκριμένη ιατρική ένδειξη και πως αυτά τα φάρμακα θα χρησιμοποιούνταν για παρασκευή και διακίνηση ναρκωτικών.

Στο κατηγορητήριο, που αναφέρεται στη δικογραφία, περιλαμβάνεται επίσης η χορήγηση ουσιών για υποκατάσταση της εξάρτησης κατά παράβαση του άρθρου 22 πάρ. 3 Ν.4139/2013 κάτ’ εξακολούθηση.

Εις βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή Ξάνθης ασκήθηκε δίωξη το 2016 και ορίστηκε εγγύηση 30.000 ευρώ, η οποία στη συνέχεια έπεσε στα 5.000 ευρώ. Ενώ εκκρεμούσε εις βάρος του δικαστική απόφαση, κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής και εκλέχθηκε τελικά και στις εθνικές εκλογές του 2019 και του 2023.

Ο βουλευτής είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε γίνει άρση της ασυλίας του, τον περασμένο Απρίλιο, με 269 ψήφους.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ  Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ

Ιδού και η απάντηση του βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν μετά την καταδίκη του:

"Όπως έχω κατ’ επανάληψη δηλώσει, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο στις νομικές κρίσεις που παρίστανται μη ορθές(γεγονός που καθίσταται εναργέστερο όταν διατυπώνονται διαφορετικές κρίσεις από την εισαγγελία και την έδρα),παρέχεται από την έννομη τάξη μας η δυνατότητα άσκησης ενδίκων μέσων, μέχρι να καταστούν αυτές αμετάκλητες. Οτιδήποτε άλλο παρουσιάστηκε εσφαλμένα από μερίδα του τύπου για την σπίλωση του ονόματός μου και της ιατρικής μου ιδιότητας είναι εκ του πονηρού συναγόμενο."

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »