*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Απριλίου

«Θυμίζει» πολλάπαρόμοια περίπτωση στη Ξάνθη! Καταδίκη του Πέτρου Μαντούβαλου για αντιποίηση δικηγορικού επαγγέλματος!

23 Απριλίου


-Εμφανίζονταν και στα... πάνελ των μεγάλων καναλιών να τοποθετείται για την... πολιτική κατάσταση της χώρας –«Παιδιά δικαστών και εισαγγελικών λειτουργών δούλευαν στο γραφείο μου»…

-Εξακολουθεί και παίρνει υποθέσεις στο «γραφείο» του, προφασιζόμενος ότι τις χειρίζονται οι συνεργάτες του!

Καταδικάστηκε χθες  για αντιποίηση δικηγορικού επαγγέλματος ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. –ήθελε να γίνει και...δήμαρχος Πειραιά κάποτε- Πέτρος Μαντούβαλος ο οποίος έχει χάσει την ιδιότητα του δικηγόρου, μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για συμμετοχή σε παραδικαστικό κύκλωμα ενώ η περίπτωσή σε πολλά πράγματα «θυμίζει» και τοπικό Νομικό που εμφανίζεται με την κάλυψη μάλιστα και της διορισμένης ΝΟΔΕ σε... κομματικές εκδηλώσεις της Ν.Δ. και επισκέψεις υποψήφιων ευρωβουλευτών!!!

Διατηρεί μάλιστα και σήμερα γραφείο, «χρησιμοποιώντας» ως... νομικός και υποθέσεις, προφασιζόμενος ότι τις χειρίζονται... συνεργάτες του!!!

Μάλιστα τον τελευταίο καιρό έχει και συνεχείς παρουσίες στα πάνελ μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, εμφανιζόμενος να «υπερασπίζει» την Κυβέρνηση της Ν.Δ. ενώ και μόνο με την εκεί παρουσία του, ζημιά κάνει στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την παράταξη.

 

ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2018 -Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΣ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ

Αναλυτικότερα. Ο πρώην δικηγόρος και βουλευτής ήταν κατηγορούμενος μετά από μήνυση που είχε υποβάλει πολίτης το 2018, ότι του παρουσιάστηκε προκειμένου να αναλάβει υπόθεσή του, αν και δεν ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα μετά την αμετάκλητη καταδίκη του.

Αρχικά διώκονταν και για το αδίκημα της απάτης, αλλά μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, απαλλάχθηκε από το αδίκημα, γιατί στο μεσοδιάστημα ο μηνυτής ανακάλεσε τη σε βάρος του μήνυση.

Μάλιστα, κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά τόσο ο μηνυτής όσο και η σύζυγός του από μάρτυρες κατηγορίας μετατράπηκαν σε μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας ότι διατηρούν και φιλικές σχέσεις μαζί του.

Στην απολογία του ο Πέτρος Μαντούβαλος αρνήθηκε τη σε βάρος του κατηγορία περί αντιποίησης του δικηγορικού επαγγέλματος, υποστηρίζοντας πως είχε προτείνει στον μηνυτή να αναλάβουν την υπόθεσή του συνεργάτες του γραφείου του.

Επίσης, δήλωσε αθώος για την εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα με την ευκαιρία πρόσφατης αθώωσης του σε σχετική δίκη, αν και παραμένει σε ισχύ η αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση με την οποία έχει απολέσει την άδεια άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος…

 

Ο Μαντούβαλος κατονόμασε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου

Εντύπωση προκάλεσαν στο ακροατήριο τα όσα είπε ο κατηγορούμενος για δικαστές, κατονομάζοντας μάλιστα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου της οποίας η κόρη της δούλευε στο δικηγορικό του γραφείο.

(ΣΣ Μετά από δημοσιογραφική έρευνα διαπιστώθηκε μάλιστα,  ότι όντως η κόρη της αντιπροέδρου του ΑΠ έχει εργαστεί στο δικηγορικό του γραφείο, ενώ είναι σήμερα και η ίδια δικαστής).

«Παιδιά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών έχουν εργαστεί στο γραφείο μου» ανέφερε μεταξύ άλλων, χρησιμοποιώντας το ως επιχείρημα ότι δεν θα εργάζονταν σε κάποιον που συμμετείχε σε παραδικαστικό κύκλωμα…

Σε άλλο σημείο της απολογίας του αναφέρθηκε σε συνομιλία που είχε με… Πρόεδρο (ΣΣ δεν διευκρίνισε αν είναι Εφετών ή Πρωτοδικών), ότι τον αποκάλεσε «Πέτρο μου», με τον ίδιο να του απαντά «Πρόεδρε μην μιλάς γιατί θα μας θεωρήσουν παραδικαστικό κύκλωμα».

Η Εισαγγελέας της Έδρας, Βικτωρία Μαρσιώνη πρότεινε την απαλλαγή του από την κατηγορία.

Όμως ο κατηγορούμενος δεν έπεισε την πλειοψηφία των δικαστών που τον έκριναν ένοχο για την αντιποίηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

Στον Πέτρο Μαντούβαλο έγινε δεκτό το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη και του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5 ευρώ επί 30 ημέρες.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »