*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Ιουνίου

Χωρίς νερό το Πετροχώρι, διακοπές νερού τη Δευτέρα 5/6 της ΔΕΥΑΞ, το μήνυμα του Κ. Κουρτίδη στους μαθητές

02 Ιουνίου


«Το γήπεδο μας. Το σπίτι μας. Ο ΑΟΞ σχεδιάζει το μέλλον του μέσα από την αξιοποίηση και βελτίωση των περιουσιακών του στοιχείων. Ξεκίνησαν οι τοπογραφικές μελέτες υπό την επίβλεψη του τοπογράφου μηχανικού Ηλία Κούτρα τον οποίον και ευχαριστούμε θερμά!».

(Από τη χθεσινή ενημέρωση του ΑΟΞ)

……………………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Σχολιάζει δηκτικά ο Χρηστος Αλεξουδης:


«Δε φθάνει που το νερό στο Πετροχώρι δεν πίνεται επί τρεις ημέρες τρομάζουμε να δούμε νερό στις βρύσες μας».

......

*Εύχομαι από καρδιάς, καλή δύναμη και καλή επιτυχία  σε κάθε μαθητή και μαθήτρια.

Ευχές πολλές και στις οικογένειες των μαθητών που είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν, όπως και στο εκπαιδευτικό προσωπικό που δίνουν το δικό τους αγώνα για την σωστή προετοιμασία των παιδιών αλλά και των εξετάσεων.

Αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο  Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης.

......

*Επίσης: «Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ξάνθης εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ!

Ευχές στις οικογένειες τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν κι αυτοί από το μετερίζι τους στην προσπάθεια των παιδιών! Καλή δύναμη!»

......

*Μοναξιά. Τραγωδία λίγο μετά τις 8 το βράδυ της 1ης Ιουνίου σε πολυκατοικία της περιοχής Πλατείας Πίνδου, στην οδό Κανάρη, στο κέντρο της Πάτρας.

Ένας 87χρονος προέβη στο απονενοημένο διάβημα και έθεσε τέλος στην ζωή του με απαγχονισμό στο μπαλκόνι του 5ου ορόφου του σπιτιού του.

Στο σημείο βρέθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη αργά για τον ηλικιωμένο άνδρα.

Τον αυτόχειρα βρήκε ο γιος του και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

……

*Από την ΔΕΥΑ Ξάνθης πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης ,

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 από ώρα 9,00  έως 15.00  είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης στην Π. Χρύσα και συγκεκριμένα στις οδούς Αβρουπόλεως, Βεσσών , Σατρών και Κικκόνων».

......

*Πρόσκληση από τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού: Σας καλούμε στην Πανήγυρι του Αγίου Πνεύματος στα Μάγγανα Κυριακή 4 Ιουνίου

7:00μμ Πανηγυρικός Εσπερινός με περιφορά παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ Παντελεήμονα

Γλέντι μέχρι πρωίας

Και φυσικά το THE GARDEN για ότι Αγαπάτε καφε – Ποτο – Γλυκο - Παγωτο & ότι Αγαπάτε

-Να μη λείψει κανείς.

 

Ξεκινούν τα καλοκαιρινά μπάνια από το ΚΑΠΗ Ξάνθης στο Μυρωδάτο

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ -Στο 11,2% η ανεργία τον Απρίλιο


Στο 11,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Απρίλιο εφέτος, έναντι του 12,7% τον Απρίλιο 2022 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,1% τον Μάρτιο 2023.

Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι ανήλθαν σε 527.706 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 71.351 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2022 (11,9%) και αύξηση κατά 4.497 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (0,9%).

Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 15% από 16,8% τον Απρίλιο πέρυσι και στους άνδρες σε 8,3% από 9,6%.

Κατά μεγάλες ομάδες ηλικιών, στις ηλικίες 15- 24 ετών το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε σε 27,4% από 32,3% τον Απρίλιο 2022 και στην ομάδα 25- 74 ετών σε 10,3% από 11,7%.

Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.166.984 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 65.128 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2022 (1,6%) και μείωση κατά 36.984 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (0,9%).

Ενώ, τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού» (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθαν σε 3.111.534 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 24.404 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2022 (0,8%) και αύξηση κατά 26.477 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (0,9%).

 

Ανάδειξη Νέου Δ.Σ. στην ΕΟΔ Ξάνθης

Μετά την διενέργεια εκλογών στο παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε και η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας και με την ομόφωνη απόφαση των μελών του συγκροτήθηκε σε σώμα με την παρακάτω δομή. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Δ Ξάνθης για τα έτη 2023-2026 αποτελείται από τους:

Πρόεδρος: Καργιώτης Γεώργιος

Αντιπρόεδρος: Παντούλας Γεώργιος

Γεν. Γραμματέας: Αλμπανόπουλος Μάριος

Ταμίας: Γαβριηλάτος Ραφαήλ

Μέλος: Καδηγιαννόπουλος Πασχάλης

Μετά Τιμής

Το Δ.Σ. της ΕΟΔ Ξάνθης

 

Έβρος: Νέα προθεσμία έλαβαν για να απολογηθούν οι πέντε συνοριοφύλακες
-Στον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί οι σύζυγοί τους

Στις 9.45 την Παρασκευή 2 Ιουνίου το πρωί πέρασαν την πόρτα του Ανακριτή Ορεστιάδας οι πέντε συνοριοφύλακες από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου τους οποίους βαρύνουν αδικήματα που αφορούν την διακίνηση μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Οι πέντε συνοριοφύλακες που με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μαζί με τους συνηγόρους υπεράσπισης, ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία για το Σάββατο 3 Ιουνίοιυ στις 10 το πρωί, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί οι σύζυγοι των πέντε ανδρών οι οποίοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την ημέρα της σύλληψης τους κρατούνται στην ΑΔ Ορεστιάδας.

 

Ιρφάν Χατζηγκενέ: Αγριογούρουνα κατεβαίνουν από τα ορεινά
και καταστρέφουν καλλιέργειες -Αιχμές κατά Κ. Κουρτίδη

“Ρημάζουν τις καλλιέργειες στην πεδινή Ξάνθη τα αγριογούρουνα που κατεβαίνουν από τα ορεινά και οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να ξανασπείρουν τα χωράφια τους, “τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ιρφάν Χατζηγκενέ,απευθύνοντας ερώτημα στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Κουρτίδη,  πως θα διαχειριστεί η περιφέρεια τους αγριόχοιρους που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή της Ξάνθης.

Ο κ Κουρτίδης απάντησε πως το θέμα αφορά το δασαρχείο, ωστόσο σε συνεργασία με τον κυνηγετικό σύλλογο Ξάνθης επιτράπηκε το κυνήγι του αγριόχοιρου στην Ξάνθη και εκτός κυνηγετικής περιόδου.

 

Στον Έβρο την Κυριακή ο Κυριάκος Βελόπουλος!

Τον Έβρο πρόκειται να επισκεφθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου  ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, συνοδεία υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του κόμματος.

Σύμφωνα με σχετική  ανακοίνωση   πρώτος σταθμός του κ. Βελόπουλου θα είναι η Ορεστιάδα, όπου στις 10.30 το πρωί θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης, ενώ  θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει  με τους κατοίκους για τα προβλήματα που τους απασχολούν

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, όπου στις 13:30 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

 ΔΕΥΑΞ: Διακοπές νερού τη Δευτέρα σε οδούς της Παλιάς Χρύσας

 

Διακοπή νερού έχει η  ΔΕΥΑΞ σε οδούς της Π. Χρύσας Δήμου Ξάνθης.


Σε ανακοίνωση της η ΔΕΥΑΞ αναφέρει: 

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης τη Δευτέρα (05/06) από ώρα 09:00  έως 15.00 είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης στην Π. Χρύσα και συγκεκριμένα στις οδούς Αβρουπόλεως, Βεσσών , Σατρών και Κικκόνων».


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »