*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Ιουνίου

Τα θερμά μας συλλυπητήρια Πέτρο. Σήμερα οι διακοπές νερού στην Π. Χρύσα. Οι ειδήσεις αλλιώς...

07 Ιουνίου


«Σπόνσορας» των εκδηλώσεων στο Πόρτο Λάγος η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης του Κώστα Κουρτίδη, αλλά τα βραβεία τα... έδινε ο Μιχάλης Αμοιρίδης. Και άνευ της Σοφίας Ψωμά μάλιστα... Εδώ και καιρό, ούτε φωτογραφίες βγάζει μαζί της...

……………………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!


*Να πραγματοποιηθεί το debate μεταξύ των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, αποφάσισε η διακομματική Επιτροπή στην συνεδρίασή της.

Το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ ενώ θα συμμετέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί των πέντε κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή.

Η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού χθες το μεσημέρι στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15.

(σ.σ. Κι έλεγα κι εγώ αν και πως θα ζήσουμε χωρίς debate στις δεύτερες εκλογές...)

......

*Εντελώς τυχαία έμαθα από τον ίδιο τον Πέτρο ότι έχασε τον πατέρα του στο fb και για να είμαι ειλικρινής συγκλονίστηκα.

Ιδού η ανάρτησή του:

«Πέτρος Χατζηασημιάδης

Την ημέρα των ψυχών θέλησε ο Κύριος να σε πάρει από κοντά μας ΠΑΤΕΡΑ μου!

Ήσουν η ήρεμη δύναμη της οικογένειας και η πιο γλυκιά!».

-Πέτρο αν και σε τετοιες  περιπτώσεις ότι και να πει κανείς... ο ΠΟΝΟΣ δεν λιγοστεύει, κουράγιο, δύναμη και πάντα να τον έχεις ΨΗΛΑ στην καρδιά σου τον Πατέρα Σου και να τον θυμάσαι!

.....

*Ακόμη ο γνωστός Αργύρης των «λαδιών» δεν βγήκε καν Δήμαρχος Αβδήρων με τον σύλλογο Εθελοντών Πόρτο Λάγος και φαίνεται ότι «καβάλησε» το καλάμι το παιδί με το που είδε να βγαίνουν φωτογραφίες μαζί του ο Τσιτιρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κουρτίδης και οι υπόλοιποι...!

Στη Μονή Βατοπεδίου δεν του έμαθαν νά ‘ναι σεμνός, εγκρατής και να μην «θαμπώνεται» από κάποιες φωτογραφίες;

Εκτός αν θέλει με τα ο ζόρι να μας πείσει ότι είναι «κουτσό» άλογο... οπότε και του απαντάμε πως μας είναι παντελώς αδιάφορο και αυτό...!

......

*Δεν ξέρω τι γίνεται με την Ξάνθη καθότι καλοκαίριασε και άρα ξεκινάει και η εποχή του... Δροσερού, όπως όμως διαβάζω:

«Αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τετραήμερο, συνελήφθησαν είκοσι πέντε (25) άτομα από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Λευκού Πύργου, Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Θέρμης και Κορδελιού – Ευόσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι, ως προσωρινά υπεύθυνοι σε ισάριθμα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, λειτουργούσαν μηχανήματα παραγωγής ήχου, η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο. Παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς».

-Εδώ στη Ξάνθη κύριε Αστυνομικέ διευθυντά Ξάνθης ξεκίνησαν τέτοιοι έλεγχοι για μετά τις....1 τα μεσάνυχτα!

-Καθότι ήδη ξεκίνησε στη Ξάνθη η εποχή του... Δροσερού! Και περιμένω να δω αν θα κάνει κάτι την φετινή καλοκαιρινή περίοδο ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Πασχάλης Γιώργης ή θα έχουμε τα ίδια και τα ίδια.

.....

*Από την ΔΕΥΑ Ξάνθης πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του δικτύου ύδρευσης.

Τη Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 από ώρα 9,00 έως 14.00 είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης στην Π. Χρύσα και συγκεκριμένα στις οδούς Κικκόνων, Ποδάδμου και Βίων.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Ξάνθη, 6/6/2023

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΞΑΝΘΗΣ  (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.)»

 

Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί στους Κήπους με κλεμμένο όχημα από τη Γερμανία!


Συνελήφθησαν την Κυριακή (4-6-2023) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, διακεκριμένη κλοπή και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, οι δράστες επιβαίνοντας σε πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX διαπίστωσαν ότι η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα ήταν πλαστές, ο αριθμός πλαισίου ήταν παραποιημένος, ενώ όπως προέκυψε το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Γερμανίας ως κλαπέν.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το παραπάνω όχημα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, μία πλαστή άδεια κυκλοφορίας και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

 

Καβάλα: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα νεαρό άνδρα οδηγό μοτοσικλέτας

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι της Τρίτης 6 Ιουνίου στη συνοικία του Αγίου Τρύφωνα στην Καβάλα.

Μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτα που οδηγούσε άνδρας νεαρής ηλικίας, συγκρούστηκε με όχημα μεταφοράς απορριμμάτων του Δήμου Καβάλας, στο ύψος του Ιδρύματος της Αγίας Μαρίνας.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου και ο ελαφρύς τραυματισμός του συνεπιβάτη του.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και η Τροχαία.

 

«Συναγερμός» σήμανε στη διανομαρχιακή για την εξόρυξη
Χρυσού σε Ροδόπη και Έβρο

Σε εγρήγορση καλεί το κοινωνικό και οικολογικό κίνημα των πολιτών κατά του Χρυσού, η Διανομαρχιακή Επιτροπή  Ροδόπης-Έβρου κατά της Μεταλλουργίας Χρυσού, καθώς στις 30 Μάη στην επίσημη σελίδα της Ελντοράντο, υπήρχε η ανάρτηση, πως στις περιοχές που ενδιαφέρεται η  εταιρεία να αναπτύξει μεταλλευτικές δραστηριότητες, την επόμενη πενταετία, είναι και η περιοχή του Περάματος, στα όρια των νομών Ροδόπης-Έβρου.

Την Δευτέτα, στον οικισμό του Περάματος η Διανομαρχιακή πραγματοποίησε εκδήλωση, με τη συμμετοχή του Αρχαιολόγου  και πρώην Έφορο Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ροδόπης, ο οποίος ανέφερε, πως στην περιοχή αν αναπτυχθεί η εξόρυξη του Χρυσού, καταστρέφονται  και ακυρώνονται περιοχές τεράστιας Αρχαιολογικής σημασίας και αξίας, που έχουν να κάνουν με την περίοδο και την Φυσιογνωμία της Θράκης στα Αρχαία Χρόνια.

Στην εκδήλωση ερμήνευσε τραγούδια ο Χρήστος Χατζόπουλος σε σύνθεση δική του και σε στίχους Διαμαντή Τριαντάφυλλου.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του διημέρου πολιτισμού με τίτλο Θρακών Αυτογνωσία του Πολιτιστικού Συλλόγου Εβρένου, αλλά και στην παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που ήταν την Δευτέρα.

 

Ημερίδα στη Νέα Πέραμο Καβάλας για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ενημερωτική ημερίδα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διοργανώνει την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στη Νέα Πέραμο, το Επιμελητήριο Καβάλας. Θα πραγματοποιηθεί στις 17:30 το απόγευμα, σε καφέ της παραλιακή οδό.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ενημέρωση των υπευθύνων των καταστημάτων για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να τηρούνται στα αρχεία της επιχείρησης και να επιδεικνύονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Εισηγητές θα είναι ο επόπτης Δημόσιας Υγείας και τέως προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγεία Καβάλας, Δημήτριος Χίζαρης ο ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος μηχανικός και τεχνικός ασφαλείας, Νικόλαος Τζιτζιφάκης και η υπεύθυνη της εταιρείας πνευματικών δικαιωμάτων περί μουσικής «Αυτοδιαχείριση», Αρίστη Μπαντή.

 

Στην επαναληπτική δημοπρασία για τις παραλίες του Δήμου
Μαρωνείας-Σαπών μία ακόμη θέση εκμισθώθηκε

Στο δημοτικό κατάστημα Ξυλαγανής σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου διενεργήθηκε η επαναληπτική φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση από ιδιώτες των τμημάτων αιγιαλού-παραλίας του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Από τις τέσσερις θέσεις, οι οποίες είχαν απομείνει από την πρώτη διαδικασία και δημοπρατήθηκαν, εκμισθώθηκε 1 ακόμη στην παραλία «Σταυρός» της Κοινότητας Μαρώνειας.

Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις για τις οποίες η διαδικασία ήταν άγονη η βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια ώστε να αξιοποιηθούν. Σε αυτό το πλαίσιο θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται μέσα από τα συλλογικά όργανα του Δήμου. 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »