*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαΐου

Η επίσκεψη της Μαίρης της "Φωνής" μας στον Σπύρο Τσιλιγγίρη, η ανάρτηση του Δ. Βορίδη και η μεταγραφή του Τσικουλάτα!

31 Μαΐου

 

*Τέτοια ώρα -δεν ακούω και μιούζικ στη διαπασών απο τον Δροσερό....τέτοια "ταξίδια"! 03.15 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη  κι η νύχτα όμορφη, μαγική και μυστήρια. Καιρός δηλαδή ιδανικός για Λουκυ Λουκ! 

-Ειδικά αν ακούει Μαζωνάκη.. που έρχεται φουνταριστός  στο γήπεδο του ΑΟΞ, στις 23 Ιουνίου 2023.

Μπορεί να πέσω μα θα σηκωθώΜπορεί να πονέσω χωρίς να το πωΕίναι το έργο που δεν έχεις δειΨυχή στον αέρα και πόδια στη γη
.....
Ό, τι και να κάνεις όπου και να παςΈνα φρένο να ‘χεις και να σταματάςΓιατί μέχρι να ‘ρθεις θα σε περιμένω σαν τρελόςΜόνος στο σκοτάδι και μαζί στο φως

 ...

*Και πάμε και στα δικά μας. Η Μαίρη Τσιακίρογλου έκανε ένα βήμα παραπέρα....! Επισκέφθηκε το γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη  για να τον συγχαρεί για την εκλογή του και παράλληλα να του ζητήσει "όλοι μαζί ΕΝΩΜΈΝΟΙ, να βρεθούν στον αγώνα για να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το ποσοστό της η Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. 


 

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε οτι το κλίμα ήταν ιδιαίτερο θερμό με τον βουλευτή να την ευχαριστεί θερμά και να την συγχαίρει για τον αγώνα της και παράλληλα να την καλεί για ποτό στο Butler και να συμφωνεί μαζί της,σε όλα!

-Όλοι μαζί στον αγώνα. ( Σ.Σ. Σπύρο αν πάτε στο Butler οπωσδήποτε θα με καλέσεις και μένα...Αυτό με την Μαίρη Τσιακίρογλου, με  τίποτα δεν το χάνω ... Βάλτο "σκουλαρίκι" στ' αυτί Σου..Θάμαι κι εγώ δίπλα Σου! Οι έξυπνοι είναι πάντα με τους νικητές... )

.....

*Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, δεν γνωρίζω αν η Μαίρη Τσιακίρογλου πρόκειται να κάνει παρόμοιες επισκέψεις και στα γραφεία των πολιτευτών του κόμματος Μαρίνας Παυλίδου, Δημήτρη Σαλτούρου, Σοφίας Ψωμά, Κώστα Μαλάκη  και Σάκη Κριτσίνη.

Σίγουρα όμως έχει ήδη στο πλευρό της δυο πρωτοκλασάτα στελέχη. Τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα  Κουρτίδη που "ευτυχώς" για τον Σπύρο Τσλιγγίρη, "δεν τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ ο Νέζης... γιατί θα τον "σάρωνε") , τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Γαλανόπολο και τον μειονοτικό παντελονάτο υποψήφιο Ντελή Γιουσούφ. 

Κι όσο για τον Αλέκο Κοντό... Εμείς θα σε περιμένουμε στο ροκάδικο του Κοτόρνου. Δεν αντέχουμε στους κλειστούς χώρους!  Αλλά το καλοκαίρι του 2024.... Το καλοκαίρι 2023 έχει δημοτικές εκλογές ο Αλέκος λόγω Στράτου.....

....


*Και η σημερινή αποκλειστικότητα βόμβα! Ο Σπύρος Τσιλιγγίρης ο... άφαντος, αποκάλυψε στην Μαίρη Τσιακίρογλου, δηλαδή την "Φωνή μας",  ότι "είναι η τελευταία φορά που φορά που βάζει για υποψήφιος βουλευτής και θα την στηρίξει ως υποψήφια βουλευτή, όταν ολοκληρώσει την 4ετία του! Γιατί απέδειξε ότι είναι άξια και ξέρει να μάχεται.."!

Το κρατάω....Σαν το ανέκδοτο της  Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης που θα την.... ξαναλειτουργήσει και μάλιστα με 500 μαθητές το 2024. Και δεν ομιλώ για την Πρωταπριλιά του έτους...

Κι όσο για την  Μαρίνα Παυλίδου προφανώς θα την στείλουνε στην Περιφέρεια να κατέβει υποψήφια  με τον Χρήστο Μέτιο. Προφανώς.... 

-Γιατί η ίδια προς το παρόν τουλάχιστον δηλώνει ότι θέλει να ασχοληθεί πρωτίστως με το επάγγελμα, το δικηγορικό της γραφείο και το παιδί της. Οπότε υποκλίνομαι...

......

*Απαραίτητη διευκρίνιση για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Φίλος και πιστός μάλιστα, είμαι με τον Πάνο Ζερενίδη κι όχι με τον Γιάννη... που απλά είναι αδελφός του φίλου μου. 

Δεν ξεχνά όμως ότι τίμησε το "Πικαντίλι Μου" και την βραδιά που ζήσαμε στα παρασκήνια αλλά και στο Butler και απόλαυσε μαζί μας και ο Σπύρος Τσιλιγγίρης.

..... 

 *ΠΑΣΟΚΙΚΟ. Το ξέρει και ο ίδιος ο Δημήτρης Βορίδης ότι είναι πολύ συμπαθής. Πρώην (άριστος...) δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πούλιο, ιδιόμορφος αλλά ευθύς και ξεκάθαρος,  Μια δυο συνεντεύξεις μου έδωσε στην "Ανοιχτή γραμμή", αλλά άφησαν εποχή... εκείνη την εποχή. Τώρα τον "κέρδισαν" πιο πολύ τα βουνά και τα λαγκάδια.. Αλλά ΠΑΣΟΚ πάντα. Γνήσιος και αυθεντικός, όχι με ούγια....

Ομολογώ λοιπόν ότι όταν μου έστειλαν την χθεσινή ανάρτησή του στο fb δεν την περίμενα....Την αποτυπώνω ωστόσο στη στήλη μου, αυτούσια και χωρίς κανένα σχόλιο, αφού έχει σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαίου 2023 και τα όσα διαδραματίστηκαν στα παρασκήνια του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. 

Διαβάστε αυτούσια την ανάρτησή του:

Ο λόγος της παραίτησης λοιπόν ήταν από "ευθιξία" αλλά μπορεί στο κείμενο να αναφέρεται για προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους.. Τί συνέβει όμως?
Ένθερμος υποστηρικτής υποψήφιου-ας σκίζονταν για την εκλογή του-της εκλεκτού-ης της καρδιάς του. Συνεχώς ενημέρωνε πόσους ψηφοφόρους είχε πλησιάσει και πόσους σταυρούς θα έφερνε (70 οικογενειακούς και 130 φίλων), στη στενή ομάδα είχε πληροφορίες των κινήσεων της ομάδας από πρώτο χέρι. Τακτικός θαμώνας του γραφείου, με τα τζάμπα ουισκάκια, τους καφέδες, τα τσιπουράκια. Δηλωμένος φίλος μέχρι αηδίας, σύντροφος πράσινος, έδειχνε ειλικρίνεια.. Ψηφοδέλτια βέβαια δεν φάνηκε να μοιράζει, είχε αντιπαραθεσει πως οι συγγενείς δεν χρειάζονται ψηφοδέλτια.. Και ήρθε η ημέρα της ψηφοφορίας και επέλεξε και το τμήμα που ήθελε να είναι αντιπρόσωπος και πήγε από το πρωί πρωί. Ο σύντροφος. Αλλά ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Μπορεί να ξεγελάσεις κάποιον για κάποιο διάστημα αλλά όχι για πάντα. Χαμένος στην Εφιαλτική του υπεροψία δεν υπολόγισε πως η ομάδα τοποθέτησε και δεύτερο αντιπρόσωπο να τον ελέγχει και πιάστηκε με την γίδα στον ώμο, να σταυρωνει λευκά ψηφοδελτια αλλού υποψήφιου-ας. Φυσικά αρνήθηκε πως έγιναν έτσι τα πράγματα.. Η αρχή του καλού ψεύτη είναι να αρνείται μέχρι πτώσεως και να υποστηρίζει το ψέμα του με σοβαροφανεια ώστε να κλωνισει την άποψη των άλλων. Όμως υπήρξαν και μάρτυρες που τον είδαν στο γραφείο άλλου υποψήφιου-ας.. Τόλμησε επίσης μέσα στο γραφείο να δώσει ψηφοδελτια άλλου υποψήφιου-ας όταν το γραφείο είχε προμηθεύσει υποστηρικτή ήδη με τα σωστά! λέγοντας του "πέταξε εκείνα και δώσε αυτά που σου δίνω. Ευτυχώς ο υποστηρικτής άνοιξε πριν ψηφίσει το φάκελο και αναγνώρισε την προδοσία και έριξε στην κάλπη τα σωστά... Μετά από όλα αυτά συνέχισε να αρνείται λέγοντας πως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα..
Κατ αρχήν θεώρησε ηλιθιους τους συνεργάτες του και είναι προσβολή αυτό
Είναι δικαίωμα του καθενός να υποστηρίζει τον εκλεκτό-ή της καρδιάς του αλλά είναι μεγάλη προδοσία η εξαπάτηση συντρόφων
Είναι ντροπή και για αυτόν-η που τον παρακίνησαν να προδώσει, ασήμαντο και ψεύτικο πρόσωπο που δεν θα στηριχθεί από την ομάδα αν επιδιώξει δημόσιες θέσεις
Φυσικά τον έφτυσαν, ας αναλογιστεί ο Εφιάλτης πόσα κέρδισε και αν είναι περισσότερα από όσα έχασε.
Υ.Γ.: οι ένθερμοι συγγενείς του έκαναν συνεχώς like σε αναρτήσεις άλλου υποψήφιου-ας
Υ.Γ. 2: Ο εκλεκτός-η της καρδιάς του δεν κέρδισε
.....
*ΔΗΜΟΤΙΚΟ. Κάποτε...το ίδιο συμπαθής μου ήταν και ο non paper του Μανώλη.... Κάποτε! Αλλά τι να κάνουμε...αυτά έχει η ζωή. 
Δεν σχολιάζω ωστόσο ποτέ στον τοίχο του... ότι και να σχολιάζει. Διότι είναι "δικός" ο τοίχος και σε όποιον δεν αρέσει, ή διαγράφεται από φίλος του, ή  τον προσπερνάει χωρίς να σπαταλάει ελάχιστη ενέργεια ή... τον κάνει παραπολιτικό, αφού αν και παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος, παραμένει ενεργός... δημοτικός! Οπότε.... αντέχει και στην κριτική.
....
*Αναμνηστικό. Η φωτό λοιπόν είναι ολίγον παλιά ....αλλά ο μεσαίος κύριος ομολογώ ότι παραμένει αθεράπευτα γοητευτικός και σήμερα, χάρις στο εύστροφο μυαλό του. 
-Και μη φοβού τους έξυπνους....  
-Τους βλάκες να "φοβάσαι" γιατί δεν καταλαβαίνουν ούτε τα πιο απλά πράγματα...Και κυρίως την ασημαντότητά τους!
*Στο χτές λοιπόν.   Που προμηνύει βέβαια ότι ο Οκτώβρης 2023 μέχρι τουλάχιστον την πρώτη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023, θα έχει πολύ ενδιαφέρον.  Από κάθε άποψη.... Άλλωστε πολλές φορές τα χαμόγελα διαρκούν και αποτυπώνονται μόνο στις φωτογραφίες. .
Η φωτογραφία είναι από την περίοδο που  αναλαμβάνει την δημοτική παράταξη "Ξάνθη για όλους" ως επικεφαλής ο Σάββας Μελισσόπολος παραμονές εκλογών 2019, πριν "εκδιώξουν" τον Φανουράκη Αμοιράς και Σταυρακάρας και αυτός....πάρει μεταγραφή στην παράταξη Τσέπελη. 
Γιατί δεν του έκαναν πρόταση οι..... Μπάμπης Δημαρχόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος.
*Και στο σήμερα (30/5/2023). Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΜΠΡΟΣΤΑ' Σάββας Μελισσόπουλος αναγγέλλει την....νέα μεταγραφή του που ακούει στο όνομα "Μάκης ο Καμπριολέ"... μες την καλή χαρά κι εγώ απλά αναρωτιέμαι... καθότι το ξέρω το συγκεκριμένο "πράγμα"!
Θα παραμείνει μέχρι το τέλος με τον Σάββα; 
-Γιατί ο "Μάκης" αλλάζει αρχηγούς ανά 24ωρο! 
Και έρχεται ταχύτατα το σχόλιο του non paper Θανάση Ξυνίδη στο fb με την ανάλογη φωτογραφία, χωρίς ονόματα φυσικά αλλά .... ιδού παρακάτω το σχόλιο:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ: Πόση απόγνωση μπορεί να κρύβει υποψήφιος δήμαρχος και χαίρεται με οτιδήποτε του έρχεται στο συνδυασμό του;

-Απόγνωση δεν ξέρω Θανάση.... Αλλά εσείς τον "χρίσατε" "Αρχηγό" τον Σάββα!  Κι αν παίρνατε τον Δήμο (ή τον πάρετε, γιατί ο Σταυρακάρας ακόμη παραμένει εκεί...) πάλι εσύ θα είσαι ο...Αρχηγός!  Οπότε κράτα μικρό καλάθι...  !



Κι όσο  για την "απόγνωση" του Σάββα Μελισσόπουλου....! Σημασία έχει το χαμόγελο... Γιατί ο Μάκης ο Καμπριολέ όταν ρωτήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 30 Μαίου....αρκέστηκε στο να πει, "μου είπε να βγάλω μια φωτογραφία μαζί του ο Μελισσόπουλος και την ...  έβγαλα"! 
-Τσικουλάτα Θανάση Μου...! Δεν βγαίνει άκρη...! 
 

ΣΤΙΧΟΙ Τσικουλάτα       

Με ζαλίζει η ομορφιά σου
το καυτό το φόρεμα σου
και στο μπαρ όταν χορεύεις
μάτια μου γλυκά, με τρελαίνεις

Άιντι μάλε
τσικουλατα, τσίκι τα
τσίκι τσίκι τσίκι τα
άιντι μάλε
τσικουλατα, τσίκι τα
τσίκι τσίκι τσίκι τα

....

*Και καλό νέο της ημέρας...

Σε φόρμα τον βλέπω τον Θανάση.... Οπότε θα κάνουμε καλές εκλογές την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023.

Αν μας φέρει και τον Δημήτρη Μπένη στη Ξάνθη έστω και με 3ήμερη άδεια.... Ζούμε... από τώρα αυτό που σίγουρα θα ευτυχήσουμε να ξαναζήσουμε..

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »