*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Μαΐου

Στην Αθήνα την Κυριακή 28/5 η Μαίρη Τσιακίρογλου! Νέο ξεκίνημα του Κυριάκου, εφικτή η 2η έδρα στη Ξάνθη για τη Ν.Δ!

27 Μαΐου

 *Νέα πορεία στον Ξανθιώτικο λαό ξεκινάει η Μαίρη Τσιακίρογλου από την Δευτέρα 29 Μαίου με στόχο η Ν.Δ. να πάρει και την 2η έδρα στο Νομό Ξάνθης!

*Εκλογές 2023: Τα τελικά αποτελέσματα -Θρίαμβος ΝΔ με 1,22 εκατ. περισσότερες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινάει από την Δευτέρα η νέα προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου! Ας τολμήσουν οι "εκλεγμένοι" να κάνουν εκλογές του .... καναπέ ή των bar! 

Οι πανηγυρισμοί για το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής κόπασαν πολύ γρήγορα στο επιτελείο της ΝΔ και όλος ο μηχανισμός έχει στραφεί στην προετοιμασία για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου με στόχο την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας.

Το πρώτο κάλεσμα αφορούσε όσους εκλέχθηκαν βουλευτές ή συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην Αττική. Για περισσότερο από μία ώρα στη μεγάλη αίθουσα συσκέψεων στο ισόγειο των γραφείων, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Σμυρλής και ο Νίκος Χαρδαλιάς τούς ανέπτυξαν τον προεκλογικό σχεδιασμό και τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν σε αυτόν. Άπαντες έλαβαν ένα ενημερωτικό σημείο με δράσεις στις περιφέρειές τους και τα καθήκοντα που τους ανατίθενται. Σε αυτά περιλαμβάνεται από μία ομιλία τους σε δήμους του Λεκανοπεδίου, πρόγραμμα περιοδειών σε κεντρικές αγορές και συνοικίες και η κινητοποίηση των πυρήνων τους για την εκλογική μάχη. «Θα πρέπει να επαναλάβετε τον αγώνα που δώσατε για τον σταυρό, αυτή τη φορά με στόχο την ενδυνάμωση των ποσοστών της ΝΔ» ήταν το μήνυμα που τους μετέφεραν. Όπως εξηγήθηκε, όλων η προσπάθεια θα αξιολογηθεί και θα ενημερωθεί ο κ. Μητσοτάκης για αυτήν, όπως έχει ζητήσει.

Οι ενστάσεις και οι συστάσεις

Οι ενστάσεις για το κόστος επανάληψης μιας προσωπικής καμπάνιας που εκφράστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από δύο πρόσωπα δεν έτυχε ανταπόκρισης από τα υπόλοιπα μέλη της σύσκεψης, ενώ από την ηγεσία του κόμματος τους διημείφθη ότι είναι υποχρέωσή τους να στηρίξουν την παράταξη στην προσπάθεια που κάνει, ειδικά από τη στιγμή που εκλέχθηκαν. Επίσης, τους ζητήθηκε να ενημερώσουν τους ψηφοφόρους τους ότι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου τα ψηφοδέλτια θα είναι διαφορετικά, με τα ονόματα να αναγράφονται με βάση τη σειρά εκλογής, οπότε σε περίπτωση που έχουν μείνει ψηφοδέλτια της 21ης Μαΐου να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Χθες το πρωί έγινε  ο πρώτος πρωινός καφές στην Πειραιώς παρουσία του κ. Μητσοτάκη, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του προγράμματος των περιοδειών του για την πρώτη προεκλογική εβδομάδα.

 

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ 2Η ΕΔΡΑ!

Ενώ την Κυριακή γίνεται ο δεύτερος σχεδιασμός του προγράμματος με τη συμμετοχή από τη Ξάνθη και τη συμμετοχή της υποψήφιας βουλευτή της Ν.Δ. Μαίρης Τσιακίρογλου προκειμένου να ξεκινήσουν νέες περιοδείες της στην πόλη και τα χωριά του Νομού Ξάνθης με στόχο η  Ν.Δ. «να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά της και να πάρει την 2η έδρα!

Τη Δευτέρα o Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Περιστέρι, Τρίτη και Τετάρτη θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Κρήτη ενώ η Μαίρη Τσιακίρογλου θα ξεκινήσει νέα πορεία στο λαό, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του Νομού Ξάνθης.

 

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΡΙΑΜΒΟΣ,
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Το υπουργείο Εσωτερικών και η Singular Logic έδωσαν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών 2023, καθώς η ενσωμάτωση στην Επικράτεια έφτασε το 100%.

Και αναλυτικότερα: Στις εκλογές 2023, οι οποίες διεξήχθησαν με απλή αναλογική, η ΝΔ εξασφάλισε μια νίκη με διαστάσεις θριάμβου, με τον χάρτη της Ελλάδας να βάφεται μπλε, καθώς η διαφορά έφτασε τις 20,72 ποσοστιαίες μονάδες!

Την. ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε βουλευτές και κορυφαίους υποψήφιους βουλευτές,  πολιτευτές και στελέχη του κόμματος του κόμματος την Κυριακή 28 Μαίου στην Αθήνα για την γενική πανστρατιά της Νέας Δημοκρατίας σε ευρεία σύσκεψη, στην οποίο θα παραβρεθεί και η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. Μαίρη Τσιακίρογλου μετά από το χθεσινό τηλέφωνο που δέχτηκε, προκειμένου να ξεκινήσει από την Δευτέρα 29 Μαίου 2023, «η νέα προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ.» για ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

 

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΡΙΑΜΒΟΣ -ΕΠΙΠΛΕΟΝ

Τα αποτελέσματα δίνουν πεντακομματική Βουλή -ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση-, η οποία θα ορκιστεί το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής και στη συνέχεια θα διαλυθεί τη Δευτέρα, προκειμένου να προκηρυχθούν οι επόμενες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική στις 25 Ιουνίου.

 

Εκλογές 2023: Τα ποσοστά και οι έδρες των κομμάτων

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία και την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο 100%, τα κόμματα έχουν λάβει τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 40,79%

ΣΥΡΙΖΑ: 20,07%

ΠΑΣΟΚ: 11,45%

ΚΚΕ: 7,23%

ΕΛ.ΛΥ.: 4,45%

-Τα κόμματα εκτός Βουλής συγκέντρωσαν ποσοστό 16,01%.

 

Οι έδρες των κομμάτων που μπαίνουν στη νέα Βουλή:

ΝΔ: 146

ΣΥΡΙΖΑ: 71

ΠΑΣΟΚ: 41

ΚΚΕ: 26

ΕΛ.ΛΥ.: 16

 

Εκλογές 2023: Οι ψήφοι που πήραν τα κόμματα

Σε απόλυτους αριθμούς, τα πέντε κόμματα πήραν τις εξής ψήφους:

ΝΔ: 2.407.860

ΣΥΡΙΖΑ: 1.184.500

ΠΑΣΟΚ: 676.167

ΚΚΕ: 426.744

ΕΛ.ΛΥ.: 262.529

 

Οι ψήφοι που είχαν πάρει στις εκλογές του 2019

Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 τα πέντε κόμματα είχαν πάρει:

ΝΔ: 2.251.618 (ποσοστό 39,85%)

ΣΥΡΙΖΑ: 1.781.057 (31,53%)

ΠΑΣΟΚ: 457.623 (8,10%)

ΚΚΕ: 299.621 (5,30%)

ΕΛ.ΛΥ.: 209.290 (3,70%)

Δηλαδή:

Η ΝΔ πήρε 155.000 περισσότερες ψήφους από το 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε περίπου 600.000 λιγότερες ψήφους

Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τη δύναμή του κατά περίπου 219.000 ψήφους

Το ΚΚΕ πήρε 127.000 περισσότερες ψήφους

Η Ελληνική Λύση συγκέντρωσε 53.000 περισσότερες ψήφους

Η ΝΔ πήρε 1.223.360 περισσότερες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με βάση τα τελικά αποτελέσματα, η ΝΔ συγκέντρωσε 1.223.360 περισσότερες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ.




Share this

Related Posts

Previous
Next Post »