*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Ιανουαρίου

30 κλοπές στα παζάρια, στηρίξτε τους Αδέσποτους Φίλους με την κλοπή του κουμπαρά,. Οι ειδήσεις αλλιώς...

27 Ιανουαρίου


Μόνο ο έντιμος παθολόγος γιατρός Βασίλης Παπαδόπουλος με τον Σάββα Μελισσόπουλο, τον τρομερό Γιάννη Μπόσβελη, τον Σάββα Μελισσόπουλο και την Αριάνα Παπαϊωάννου, τίμησαν την εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Καταστροφή της Μικρασιατικής Καταστροφής στο Ι.Θ.Τ.Π.

……………………………..………

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!


*Την παραπάνω φοβερή φωτογραφία αποθανάτισε ο συμπολίτης μας Lefteris Laskaridis σχολιάζοντας τα παρακάτω:

«Σήμερα το απόγευμα κεντρική πλατεία. Ουδέν σχόλιον».

.......

*Και δείτε και τα σχόλια πολλών συμπολιτών που δίκαια αγανάκτησαν και συμφωνώ απόλυτα μαζί τους:

«-Maria Fisekidou: Βρωμιάρηδες

-Γιάννης Μουδράκης: Ηλίθιοι πάντα θα υπάρχουν!

-Konstantinos Kotsonis: Παιδεία....

-Eleni Aidonidou: Όλοι έχουν μυωπία κανείς δεν βλέπει ποιος τα κανει

-Angeliki Spathi: Απορώ πως απολαμβάνουν την βόλτα τους μέσα στα σκουπίδια!!

-Evangelia Evangelia: Προφανώς έτσι κάνουν και στα σπίτια τους, αυτή την "παιδεία" έχουν».

......

*Και κάτι διαφορετικό από τη στήλη. Η Niki Kalaitzoglou κοινοποίησε μια δημοσίευση στο fb καταγγέλλοντας με πίκρα ότι  «Κλέψανε τον κουμπαρα του συλλόγου Αδέσποτοι Φίλοι μέσα από κατάστημα» και ζητάει την στήριξη όλων των Ξανθιωτών που αγαπάνε τα αδέσποτα.

Την φιλοξενώ αυτούσια στη στήλη μου:


«Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης- Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Ζωοφιλικός Σύλλογος.

Μας κλέψανε τον κουμπαρά μας με αρκετά μεγάλο ποσό από το πετ Κιβωτός,ήταν για αγορά τροφών για τα αδέσποτα της πόλης  που ταιζουν τα παιδιά του συλλόγου, η κάμερα του μαγαζιού κατέγραψε πεντακάθαρα τις δύο παιδικές  φάτσες την ώρα που κλεβανε...

ανεβάζουμε μόνο την φωτό με τα αρπακτικά χεράκια...

... δε βγαίνει άκρη, ότι μπορούσαμε να κάνουμε το καναμε...

.....αφήστε το..

Απλά κρίμα και πολύ αδικο...

ΥΓ. Κάποιοι από άλλες πόλεις ζητήσατε να αγοράσετε τροφές ,βάζουμε τον λογαριασμό μας, δεν έχουμε λογαριασμό πετ.

Στηριξτε το έργο μας:

Εθνική τράπεζα

Αρ.Λογαριασμου:

777/002871-11

ΙΒΑΝ GR85 0110 7770 0000 7770 0287 111

Paypal

https://www.paypal.com/donate/...

@adespotoifiloixanthi».

-Δώστε και στηρίξτε τους ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!

.....

*Πρόσκληση. Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος Διοικητής 1ης Στρατιάς και ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού μας προσκάλεσαν στην τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της Διοίκησης του Δ’ ΣΣ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:00 στο Στρατόπεδο «Αποστολίδη».

Έρχονται και παρέρχονται...!

 

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: Επανασύνδεση ρεύματος – Δικαιούχοι και αιτήσεις

 

Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει τους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31.12.2022 (ΦΕΚ 276/Β΄/23.01.2023), ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο (Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής) για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861 /14.07.2020 ΚΥΑ (3088 Β΄) όπως ισχύει σήμερα.

Κριτήρια υπαγωγής:

-Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 31.12.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

-Η αποσύνδεση παροχής να αφορά την κύρια κατοικία. 

-Ο Λογαριασμός της ΔΕΗ να εκδίδεται στο όνομα του ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή του ακινήτου είτε στης/στου συζύγου αυτού

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται:

Αίτηση η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986.

Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.

Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου).

Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.

Σε περίπτωση ανάγκης κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης, βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου,

Αντίγραφο λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Πληροφορίες: Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ξάνθης (Τηλ 2541084458 κα Μαυρομάτη Κατερίνα)

Εξιχνιάστηκαν 30 περιπτώσεις κλοπών που διέπραξαν έξι αλλοδαποί
σε λαϊκές αγορές σε Καβάλα, Ξάνθη, Τρίκαλα και Βέροια!


Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, τριάντα (30) περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Ιανουάριο του 2022, σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας. 

Ταυτοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας τα στοιχεία τριών αλλοδαπών γυναικών και τριών αλλοδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Αναλυτικότερα, όπως διακριβώθηκε, το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι τρεις άνδρες μετέφεραν σε χώρους διεξαγωγής λαϊκών αγορών σε περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης, των Τρικάλων και της Βέροιας τις τρεις γυναίκες, όπου οι δράστιδες εκμεταλλευόμενες τον συνωστισμό διέπρατταν κλοπές σε βάρος πολιτών.

Συγκεκριμένα οι δράστιδες αφαιρούσαν κυρίως πορτοφόλια που περιείχαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα - αντικείμενα, ενώ σε μία περίπτωση κάνοντας χρήση μίας αφαιρεθείσας τραπεζικής κάρτας πραγματοποίησαν ανάληψη χρημάτων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.  

 

Στις 2 Απριλίου οι πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ορίσει τη δεύτερη μέρα του Απριλίου ως την ημερομηνία διεξαγωγής των πέμπτων κοινοβουλευτικών εκλογών της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την αποτυχία των προσπαθειών σχηματισμού κυβέρνησης..

Ο Ράντεφ δήλωσε ότι η Βουλή θα διαλυθεί στις 3 Φεβρουαρίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι βουλευτές θα χρησιμοποιήσουν τον χρόνο μέχρι τότε για να εγκρίνουν τη νομοθεσία που απαιτείται ώστε να διασφαλιστεί ότι τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αξιοποιηθούν αποτελεσματικά.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος δήλωσε νωρίτερα ότι θα διορίσει εκ νέου τον σημερινό μεταβατικό πρωθυπουργό Γκάλαμπ Ντόνεφ για να ηγηθεί της χώρας έως ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση μετά τις πρόωρες εκλογές.

Η χώρα αντιμετωπίζει ένα πολιτικό αδιέξοδο που δεν έχει προηγούμενο από το τέλος του κομμουνιστικού της καθεστώτος το 1989.

 

Τριών Ιεραρχών: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Δευτέρα

Οδηγίες εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την λειτουργία των σχολείων ανήμερα των Τριών Ιεραρχών

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε οδηγίες για την λειτουργία των σχολείων κατά την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Η εγκύκλιος που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή προβλέπει ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών δεν θα είναι αργία για τα σχολεία, ωστόσο δεν θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα.

Πιο αναλυτικά, την εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επισημαίνεται ότι «την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας».

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο εκκλησιασμός θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β΄4695). Τονίζεται ότι η εγκύκλιος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών αφορά τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά σχολεία.

 

Χανιά: Καταδικάστηκε ειδικός φρουρός για υπόθεση κλοπής υπηρεσιακού όπλου

Καταδικάστηκε την Τρίτη (24/1) από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Χανίων, 34χρονος πρώην αστυνομικός που είχε εμπλακεί σε υπόθεση κλοπής υπηρεσιακού όπλου μέσα από τα ΤΑΕ Αποκορώνου όπου υπηρετούσε το 2016.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο ίδιος προσπάθησε να πουλήσει το συγκεκριμένο όπλο στη «μαύρη αγορά».

Ο 34χρονος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό το 2019 και έχει αποπεμφθεί από το Σώμα. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο μετά από δική του έφεση με αποτέλεσμα την Τρίτη να καθίσει εκ νέου στο εδώλιο με τις κατηγορίες της κλοπής, παράνομης κατοχής όπλου, εξαρτήματος όπλου και πυρομαχικών από αστυνομικό, παράνομη διάθεσή τους και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Το Εφετείο τού επέβαλε ποινή 16 μηνών φυλάκισης με αναστολή για την παράνομη κατοχή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τη μεριά της υπεράσπισης θα κατατεθεί αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Πηγή: zarpanews.gr

 

Η ΠΝΟ κήρυξε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 και 9 Φεβρουαρίου

Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 8 και 9 Φεβρουαρίου αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας(ΠΝΟ).

Η συνομοσπονδία των ναυτικών κάνει λόγο για πλήρη απροθυμία και άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023 παρά το γεγονός ότι έγκαιρα προ 3μήνου τους είχαν αποσταλεί απόλυτα θεμελιωμένα, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στα αρμόδια υπουργεία, τα οικονομικά, θεσμικά και κλαδικά αιτήματα του κλάδου των ναυτικών.

Η ΠΝΟ ζητεί επίσης την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και την καθιέρωση πάγιου συστήματος ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των ανέργων ναυτικών. Ζητεί αύξηση του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας σε 650 ευρώ για τους άγαμους και 850 ευρώ για τους έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο πρόσωπο, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές τους ανάγκες αλλά και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 06.01 το πρωί της Τετάρτης 08/02 και θα διαρκέσει μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 10/02.

 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »