*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Ιανουαρίου

"Έφυγε" ο Γιάννης Μπίκος. Αρχές Φλεβάρη ανακοινώνει ψηφοδέλτιο το ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη χωρίς Ανδρουλάκη.

27 Ιανουαρίου


«Αγκαλιά» με τον Δήμαρχο Μύκης Ντελή Ριτβάν και τον Χουσείν Ζεμπέκ ο Νίκος Παππάς κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Μύκης. Ζήτω ο... Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα και το τζιπ του ΥΠΕΧΩΔΕ!

............................................

Αυθεντικό 1


«Ως γέννημα και θρέμμα του πανεπιστημίου μας, ελπίζω και εύχομαι αυτή τη φορά και ανεξαρτήτως των Εθνικών εκλογών να υλοποιηθεί το όνειρο για ένα Μεγάλο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο με πανεπιστημιούπολη ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και να επανέλθει εκεί που ήταν πριν το πολεμήσουν «σκοτεινά συμφέροντα τύπου Γαβρόγλου».

(Ο πρώην Πρύτανης του ΔΘΠ Αθανάσιος Καραμπίνης σε επιστολή του στον «Μ»)

-Περιμένω από τον νέο Πρύτανη Φώτη Μάρη να αγωνιστεί με την ίδια μαχητικότητα το συγκεκριμένο θέμα.

............................................

Αυθεντικό 2

«Το μεγαλύτερο «πάρτυ» σεναριολογίας γίνεται με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. τοπικά, αλλά και με την διάδοχη κατάσταση του συνδυασμού Δημαρχόπουλου στον Δήμο Ξάνθης. Στην μεν πρώτη περίπτωση έχει ξεκαθαρίσει πλέον το τοπίο με την γυναικεία υποψηφιότητα, η οποία θα είναι η… Μαίρη Τσιακίρογλου, αλλά και με την ανδρική που –επιμένω ότι- θα είναι ο Δημήτρης Σαλτούρος ή ο Κώστας Ζαγναφέρης…».

(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)

-Μα μετά το νέο τρανταχτό  ΟΧΙ του Αλέκου Κοντού, ποιος επιμένει ότι ...δεν θα είναι έτσι;

 

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

*Σε ηλικία 76 χρονών, έφυγε ο αγωνιστής της ζωής Γιάννης Μπίκος. Ένας εντυπωσιακός άνθρωπος που ευτύχησε αν έχει και δυο εκπληκτικούς γιους. Ο ένας ο γνωστός γιατρός χειρουργός μαστού  Σταύρος Στογιαννίδης  επί της οδού Στογιαννίδη 1 και ο Γεώργιος Μπίκος που διευθύνει το γνωστό πρατήριο της Elin στο 1ο χιλιόμετρο Ξάνθης-Λάγος.

......

*Η κηδεία του Γιάννη Μπίκου έγινε χθες στην εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κυψέλη και παραβρέθηκαν στο τελευταίο αντίο δεκάδες συγγενείς και φίλοι του. Καλό του ταξίδι, θα λείψει στη Ξάνθη ο Γιάννης γιατί ήταν ένας έντιμος δημιουργός  και θαρραλέος άνθρωπος, Και πάνω από όλα, ένας καθαρός Σαρακατσάνος.

Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στα δυο παιδιά του και στην οικογένειά του.

......

 

*Τελικά με Φώτη Καραλίδη, Οδυσσέα Βουρβουκέλη και Μπαράν Μπουρχάν κατεβαίνει το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης με στόχο να πάρει τη μια έδρα στο Νομό Ξάνθης, συν την Έρση Παρχαρίδου και την Οικονομολόγο Ντελή Ιμπραήμ Μπερίν. Μάλιστα τον Φώτη Καραλίδη στηρίζουν δυνατά τόσο ο Γιάννης Ιερόπουλος, όσο και ο πρώην Αντιδήμαρχος Στάμος Τριμίτζιος.

Επίσημα πάντως ο Ανδρουλάκης θα ανακοινώσει ψηφοδέλτιο αρχές Φεβρουαρίου, αλλά η είδηση κατεβαίνει αλλού. Στο ότι δεν κατεβαίνει οριστικά στη Ξάνθη μετά τις τοπικές αντιδράσεις. 

.......


 

*Την βασιλόπιτά του κόβει την Κυριακή ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στις 19.00 στα γραφεία του Συλλόγου. (Αναξάρχου 4)

*Συνεχίζει τις επιθέσεις της κατά του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ κατηγορώντας τον για εργαλειοποίηση της ΑΔΑΕ και προς αυτή την κατεύθυνση επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή» τονίζοντας ότι «όπως αποκαλύπτεται, η Αντιπροέδρος και Τακτικό Μέλος της Αρχής, κ. Παπανικολάου ήταν συνεργάτης του Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλτά, αλλά και στο γραφείο πρώην Διοικητή της ΕΥΠ».

Αρμοί της εξουσίας

.......

«Για πολλοστή φορά, γινόμαστε δυστυχώς θεατές σε μία ακόμη παράσταση του έργου «Αρμοί της εξουσίας», με πρωταγωνιστές τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «έφθασε να παρανομεί από το βήμα της Βουλής, αναφέροντας ονόματα και επικαλούμενος τη συνάντησή του με τον κ. Ράμμο».

Κι ακόμη είναι αρχή.... Όταν ανακοινώσει την οριστική ημερομηνία των Εθνικών εκλογών, φαντάζεστε τι έχει να γίνει;

......

*Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Σε μπάρα διοδίων στα όρια των Νομών Έβρου-Ροδόπης προσέκρουσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην προσπάθεια του οδηγού διακινητή να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο. Το τροχαίο ατύχημα συνέβη στο ύψος του κόμβου Μέστης της Εγνατίας Οδού, όταν ο οδηγός του οχήματος που μετέφερε τρεις μετανάστες που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και εξερχόμενος από την οδό προσέκρουσε σε μπάρα διοδίων προκαλώντας φθορές.

.......

Ο διακινητής συνελήφθη μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου σε παρακείμενο χωράφι και όπως διαπιστώθηκε στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

……


*«Βόμβα» έριξε Πολωνός ευρωβουλευτής, ισχυριζόμενος ότι η Εύα Καϊλή είχε σχέσεις με τη Ρωσία και για τον λόγο αυτόν παρακολουθούνταν από μυστικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες. Προανήγγειλε δε ότι η Εύα Καϊλή θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τους ισχυρισμούς αυτούς.

-Με μάρτυρα κατηγορίας τον... Ιβάν Σαββίδη (;) τον οποίο η ωραία Εύα για να γίνει ευρωβουλευτής με τη στήριξη του ΠΑΟΚ, συνόδευε στα... μπουζούκια όταν κέρδιζε τους τίτλους η ΠΑΟΚάρα!

 

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου
με το νέο Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη


Συνάντηση με το νέο Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη κ. Anton Markov είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και των όμορων Νομαρχιών της Βουλγαρίας στους τομείς του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και των υποδομών.

Ο κ. Μέτιος ευχήθηκε στον κ. Markov καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και συμφώνησαν η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη να είναι σε επικοινωνία για οποιοδήποτε θέμα χρειαστεί.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »