*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Ιουλίου

Φώτο απο την συνάντηση των "4" στα Φαναράκια. Ο Μπόσβελης τους "στρίμωξε" για το κολυμβητήριο!

01 Ιουλίου


«40 Εκκλησιών με Αδριανουπολεως... που μπορούμε να απευθυνθούμε γι’ αυτο? Πριν πατήσει κανένα παιδάκι και βρεθεί μέσα...»,
ρωτάει στα «Στραβά και ανάποδα στο facebook η Popi Kalpaktsidou, για ένα σπασμένο καπάκι πάνω στο πεζοδρόμιο. Ποια υπηρεσία είναι αρμόδια άραγε;;;

……………………………..

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Ιουνίου το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης ορίζοντας τα μέλη της Επιτροπής  Οργάνωσης & Διαχείρισης Δημοτικού Κολυμβητηρίου ώστε από τη μια ν’ ανοίξει από την άλλη όμως, να δοθεί κι ένα τέλος στο «κάνω ότι θέλω και ανοίγω… σαμπάνιες»!

Δίνοντας ΠΑΡΑΝΟΜΑ γυμναστήρια σε υπαλλήλους του Δήμου που είναι παράλληλα… γυμναστές, Πρόεδροι, ταμίες κλπ σε αθλητικό σύλλογο.

Και βέβαια όσο κι αν ενοχλεί αυτό που θα πούμε, θα επαναλάβουμε και πάλι ότι «ουδείς υπεράνω των Νόμων».

……

*Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε και το σχόλιο που έκανε ο Γιάννης Μπόσβελης που επίσης μπορεί να «ενόχλησε», αυτή όμως είναι και η ΑΛΗΘΕΙΑ!

Το σχόλιό του:

«Ioannis Bosvelis: Το κολυμβητήριο θα ανοίξει με άδεια λειτουργίας μόνο της κολυμβητικής δεξαμενής αφού ο περιβάλλων χώρος του δεν αδειοδοτειται. Εστω και έτσι όμως μακάρι να ανοίξει γιατί η κοροϊδία τόσων μηνών πρέπει κάποτε να τελειώσει».

……

*Που θα συμφωνήσουμε εμείς απόλυτα; Στην ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ επί τέλους ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ στη Ξάνθη, σύγχρονου, μοντέρνου και άνετου!!!

Να τελειώνουμε!

Διότι μέχρι σήμερα δυστυχώς (επί εποχής Λάκη Στυλιανίδη- Νίκου Παπαδόπουλου-Φανουράκη κλπ), ΛΕΦΤΑ πέφτανε πολλά ακόμη και σε… ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ανακαινίσεις κλπ.

Χωρίς όμως αντίκρισμα και απλά… ΧΑΘΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ με συνεχείς βανδαλισμούς, αδιαφορία και απάθεια από πολλούς υπεύθυνους!!!

Κάτι που έγινε βέβαια και με τα «έργα» του Δήμαρχου Τσέπελη, αρκετά  από τα οποία είχαν ολοκληρωθεί επί… Δημαρχόπουλου ακόμη και… επαναδημοπρατήθηκαν μάλιστα! 

Μια ζωή δηλαδή τα ίδια και τα ίδια…

……

*Κι ένα ακόμη σχόλιο για το δημοτικό κολυμβητήριο. Θα δείτε ότι θα γίνει «σκοτωμός» και μεταξύ των συλλόγων, αλλά και μεταξύ των ατόμων όπως τα ΑΜΕΑ που θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Κολυμβητήριο για τις ανάγκες τους! Καθότι άλλες οι συνθήκες του κολυμβητηρίου όταν έγινε η πισίνα πριν καμιά 50αριά χρόνια κι άλλες τώρα.

…….

*Καλή έως εντυπωσιακή ήταν η εκδήλωση των «4» στα Φαναράκια με πρόσωπα που σίγουρα για να δώσουν εκεί το παρόν, σημαίνει ότι εκτίθεται και οι ίδιοι δημόσια για την στήριξη της περίπτωσης, "Η ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ".

Πάνος Σταυρακάρας, Παπαδάκης, Καλογερής κ.ά
Πασχάλης Λύρατζης με τον τρομερό Μιχάλη Λαζαρίδη
Ο Πρόεδρος σύμβολο (του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης) στην Πανδημία για τη Ξάνθη  

Τάσος Καραδέδος με Γ. Χατζηθεοδώρου και Σάββα Μελισσόπουλο 


"Η Ξάνθη τους ένωσε..."
Ο Σάββας Μελισσόπουλος με δυο φίλες της παράταξης των "4"
Το αστέρι των Κιμερίων....όλο χαμόγελο!
Η δυναμική δημοτική σύμβουλος Αριάνα Παπαϊωάννου...είχε κέφια!
Σε μεγάλα κέφια ο Δημήτρης Ζώτος.
Το..."δίδυμο" που τρέμει ο Φανουράκης!

....

Και αναφέρομαι στην παρουσία του Προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης Τάσου Καραδέδου, στην παρουσία του εξαιρετικού χειρούργου γιατρού Φώτη Κωδωνά, του δικηγόρου Νίκου Δερέ, του πρώην Αντιδήμαρχου Κίρατζη Ερκάν από την παλιά Χρύσα, φυσικά του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης Βασίλη Παπαδόπουλου,  του τρομερού Αμοιρά, η μαχητική δικηγόρος Λίτσα Μιχαηλίδου, κλπ.

.......

Και φυσικά ουδέν σχόλιο για την ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ (!) Χαριτωνίδου που αντί να καθίσει με την παράταξή της και τους συνεργάτες της, προτίμησε να καθίσει με τον…. Κανάτα, προφανώς για να στείλει χαιρετίσματα στον… Φανουράκη!!! Ποια; Η Χαριτωνίδου που κάποτε έκανε έλεγχο και σκληρό μάλιστα στον Ασκαρίδη στο Κέντρο Πολιτισμού και με το που πήραν κάποια «τραπέζια» στο μαγαζί της από τον Τσέπελη, την έκανε… γυριστή;  Πρόκειται περί της ίδιας Χαριτωνίδου;

.....

*Οι "4" που έγιναν "5" με τον Βασίλη Παπαδόπουλο,  συνεχίζουν και  μάλιστα αφού πέρασαν τα δύο "δύσκολα" χρόνια είναι εμφανές ότι έχουν αναγεννηθεί, αν και σε αυτό βοήθησε αρκετά και ....μέγιστα και ο ίδιος ο Τσέπελης!!!

 

Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε πεδινές περιοχές
του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών


Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον πρόεδρο της εταιρείας ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ κ. Σπύρο Γαλόπουλο η σύμβαση για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε πεδινές περιοχές του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών στην ΠΕ Ροδόπης, ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στα αναχώματα του ποταμού Λίσσου, των παραποτάμων και των ρεμάτων του, τα οποία υπέστησαν ζημιές κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου έτους.

Οι παρεμβάσεις έχουν στόχο να αποκαταστήσουν και να ισχυροποιήσουν τα αναχώματα ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος επανάληψης καταστροφών σε καλλιέργειες, κατοικίες και κτηνοτροφικές μονάδες. Παράλληλα θα γίνει και καθαρισμός των ρεμάτων της περιοχής.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθλητισμού κ. Αχμέτ Ιμπράμ και Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών κ. Τζιχάν Ιμάμογλου, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Βαγγέλης Σταμπόλογλου και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων ΠΕ Ροδόπης κυρία Χρύσα Τσιλιγγίρη.

 

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ
ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Με την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων Εξετάσεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων συγχαίρει τις νέες και τους νέους της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας για την επιτυχία εισαγωγής τους στα Α.Ε.Ι της πατρίδας μας και εύχεται καλή δύναμη στον καινούριο αυτό αγώνα τους.

Συγχαίρει παράλληλα τους γονείς και καθηγητές για τον κόπου τους, με τους οποίους συνέβαλαν και αυτοί στην επιτυχία των παιδιών μας.

Στους νέους μας που δεν εισήχθησαν ο Σεβασμιώτατος προτρέπει την συνέχιση των προσπαθειών τους για την εκπλήρωση των στόχων τους.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Αλεξανδρούπολη - Ξάνθη: Αύξηση στο ιικό φορτίο
του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα

Ξεκίνησε ξανά την αυξητική πορεία το ιικό φορτίο τόσο στη Ξάνθη όσο και στην Αλεξανδρούπολη, καθώς έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια ΑΜΘ...

Παράλληλα αυξητικές είναι οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε δέκα από τις έντεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ. Τα αποτελέσματα αφορύ την εβδομάδα 20 - 26 Ιουνίου σε πολλές περιοχές της χώρα ς

Καθαρά αυξητικές τάσεις ήταν οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Χανιά (+145%), στο Βόλο (+107%), στη Λάρισα (+101%), στη Θεσσαλονίκη (+100%), στη Ξάνθη (+97%), στην Αττική (+66%), στην Αλεξανδρούπολη (+43%), στο Ηράκλειο (+42%), στον 'Αγιο Νικόλαο (+37%) και στα Ιωάννινα (+35%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στη Πάτρα (+3%).

 

Επίσημο: Ταυτότητα στο κινητό από 27 Ιουλίου

Από 27 Ιουλίου στο κινητό η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αποκάλυψε σήμερα ότι από τον Ιούλιο οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους και το δίπλωμα οδήγησης προκειμένου να τα επιδεικνύουν. Αρκεί να έχουν μαζί το κινητό τους!

Το απόγευμα της 27ης Ιουλίου η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης θα είναι γεγονός, είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης στο ΟΤ FORUM 2- δίνοντας όχι μόνο ημερομηνία αλλά και ώρα.

Αυτός είναι ο προγραμματισμός και ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί απολύτως, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εξηγώντας ότι η χρήση θα είναι τόσο εύκολη όσο ήταν και αυτή με το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε, παράλληλα, ότι προς το παρόν ξεκινάμε με την ταυτότητα και το δίπλωμα που είναι εθνικά έγγραφα - γιατί το διαβατήριο είναι διεθνές έγγραφο και κατ’ επέκταση η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη.

Άλλωστε, «δεν μας τιμά η ταυτότητα που έχουμε» είπε γελώντας ο υπουργός, προσθέτοντας ότι είναι από τις χειρότερες της Ευρώπης αισθητικά και λειτουργικά.

Όμως και δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπολείπεται και σε θέματα ασφάλειας, πρόσθεσε τέλος ο υπουργός.

 

Power Pass: Ποιοι πρέπει να ξανακάνουν αίτηση

Από το βράδυ της Πέμπτης 30/06 οι πολίτες ενημερώνονται στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης για το Power Pass ότι εφόσον επιλέξουν να περάσουν οι αλλαγές στα στοιχεία τους στην ΑΑΔΕ, θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου την αίτηση λόγω προσαρμογής της σχετικής πλατφόρμας.

Ειδικότερα, προκειμένου το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το Power Pass, προχώρησε σε προσαρμογή του συστήματος, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες οι οποίοι αλλάζουν τη διεύθυνση κατοικίας τους στην ΑΑΔΕ μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση. Έτσι, για τις υπό εκκαθάριση αιτήσεις, προσωρινά δεν γίνεται ενημέρωση με τα στοιχεία τα οποία οι πολίτες άλλαξαν στη φορολογική δήλωση που κατέθεσαν μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση.

Η συγκεκριμένη δυσλειτουργία αφορά 2.500 πολίτες σε σύνολο 2.600.000 αιτήσεων για Power Pass που ήδη έχουν υποβληθεί. Συγκεκριμένα, αφορά πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν πρώτα την αίτηση για το Power Pass και ακολούθως τη φορολογική δήλωσή τους, αλλάζοντας στη φορολογική δήλωση τη διεύθυνση κατοικίας τους, και κάνοντας εκ νέου ταυτοποίηση στην πλατφόρμα για το Power Pass.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »