*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουνίου

Οι οδηγοί του ΚΤΕΛ Ξάνθης, είναι εξυπηρετικοί και φιλικοί με τους πολίτες! Αναβαθμίζεται ο Δήμος Τοπείρου!

29 Ιουνίου


Ένα κομμένο δέντρο βρίσκεται εδώ και 4 - 5 μέρες μπροστά στο 12 Δημοτικό σχολείο Ξάνθης! Αν υπάρχει ακόμη Δήμος, ας κάνει κάτι.

……………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!


*Σχολιάζει η Κούλα Συληγαρδακη στα «Στραβά κι Ανάποδα», αποφεύγοντας φυσικά να σχολιάσει τις ευθύνες του Δήμου Ξάνθης για την συγκεκριμένη κατάσταση.

«Κουλα Συληγαρδακη: Καλημέρα. Στις 21 και 22/6/2022 έγιναν εργασίες ασφαλτόστρωσης στο σημείο διάνοιξης λόγω φυσικού αερίου. Στην πρώτη φωτό, φαίνεται το σκούρο μέρος της φρέσκιας ασφάλτου κ το γκρι ανοιχτό της παλιάς. Επίσης είναι εμφανές ότι κάτι πήγε λάθος κ έμεινε μια κούφια τρύπα. Δε χρειάζεται να πω τι θα γίνει σε εκείνο το σημείο σε λίγο καιρό. Αν έχουν την καλοσύνη οι αρμόδιοι, ας επιληφθούν. Επί της Κοραή στο ύψος της οικοδομής με τον αριθμό 54-56».

……

*Και το σχόλιο συμπολίτη μας.

«Giorgos Tsavlakidis: Το τι πηγε λαθος θα το βρειτε εαν ανατρεξετε σε παλαιοτερες αναρτησεις ...φυσικο επακολουθο η τρυπα και να ειστε σιγουρη-οι πως θα ερθουν κι αλλες στην επιφανεια...κι αυτο γιατι την ειδατε ολοι εργολαβοι εμπειροτεχνες σ αυτη την πολη και φαγβθηκατε να σκεπασθουν τα χαντακια,λες και οι εταιριες που ανελαβαν το εργο ειναι τιποτα μπακαληδες... (Παραδειγμα ο απο πανω)...απορω πως δεν συμπεριλαβατε την δημοτικη αρχη στο σχολιο σας»

-Γιατί κυρία … Κουλα Συληγαρδακη;  Μη στεναχωρήσετε τον κύριο Τσέπελη που έχει την ευθύνη για το γενικό μπάχαλο στην πόλη;

…….

*Μπράβο στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη που στήριξε την πρόταση του ΕΒΕ Ξάνθης για τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ως λογότυπο της Περιφέρειας ΑΜΘ. Και κρίμα που δεν μπορώ να πω τα ίδια για τον Περιφερειακούς συμβούλους Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδη και Δημήτρη Γαλανόπουλο. Που λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο ανάλογα με τα προσωπικά συμφέροντά τους!  Και μόνο με αυτά! Τίποτε άλλο. Κρίμα.

*Ένα καυτό θέμα, αυτό των ενοικίων στη Ξάνθη σε σχέση με την διπλανή Καβάλα, θίγει δηκτικά ο Θανάσης Παπαδόπουλος και με βάση τις δυο φωτογραφίες που βλέπει αναφέρει τα παρακάτω:

«Thanasis Papadopoulos: Γκαρσονιέρα άδεια στην Ξάνθη 320 ευρώ . Γκαρσονιέρα με ηλεκ συσκευές στην Καβάλα 250 ευρώ… τα σχόλια δικά σας...

……

*Και διαβάστε για το θέμα των ενοικίων πάντα και τα σχόλια των συμπολιτών μας.

«Kallina Kara: Εδώ ο άλλος νοίκιαζε στα στρατόπεδα, ισόγειο στούντιο, με έναν φεγγίτη ψηλά στον τοίχο, να κοιτάει ακάλυπτο, ένα φουρνάκι φοιτητικό που τα μάτια είχαν δυο στρώσεις καρβουνιασμενο πουμαρο, ένα ραντζο και ένα κλιματιστικό από αυτά που ο θερμοστατης είναι στον τοίχο, κοινώς το ανοίγεις και παθαίνεις νόσο των Λεγεωνάριων τα πρώτα τρία δευτερόλεπτα, ως "στούντιο επιπλωμένο", 300€.

ΔΙΝΩ 400€ ΜΗΝ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!

«Maria Fisekidou: Χαλαρώστε ρε παιδιά πως τα λέτε έτσι χονδρά εγώ νοικιάζω γκαρσονιέρα επιπλωμένη στον 5 ο όροφο 180 ευρώ τι είναι αυτά που λέτε και το μοσχοβολαω από καθαριότητα όταν το δείχνω άσε που από γκαρσονιέρες είναι γεμάτη η πόλη με δύο κραβατοκαμαρες είναι το ελλειμα».

-Ποιος έχει δίκαιο; Οι πρώτοι ή η Μαράι Φυσεκδίδου;

……

*Η έκκληση από συμπολίτες μας:

«Xronis Tileveridis Sasa Tsantidou

Παρακαλώ αν βρεθεί γυναικείο πορτοφόλι χρώματος μαύρου/καφέ στην περιοχή του παζαριού ενημερωστε με 'η αφήστε το έστω στο περίπτερο. Τα χρήματα χαρίζονται, χρειάζονται η ταυτότητα και τα υπόλοιπα έγγραφα υγείας. Τηλ. 6938058114».

-Χωρίς σχόλιο.

.....

*Δεν θα υποστηρίξω το ΚΤΕΛ Ξάνθης και τον οδηγό που λοιδωρήθηκε από ζευγάρι νεαρών γιατί  δήθεν ήθελε να κατεβάσει την νεαρή επειδή "φορούσε ένα "τοπάκι", αλλά κάπου έχει παραγίνει και όλη αυτή η ιστορία, με την υπερβολή. 

Το σχόλιο του νεαρού συνοδηγού έλεγε τα εξής: 

Lina Greek

@Linagreek

·ΚΤΕΛ Ξάνθης, ζητάει ο οδηγός να κατέβουν επειδή η κοπέλα φοράει τοπακι το οποίο δεν συμπίπτει με τά γούστα του οδηγού. Δεν είδαμε να κατεβάζει κυρίους με σορτσάκι βέβαια. Ψύχραιμα, το νεαρό ζευγάρι χειρίζεται την κατάσταση παρόλα τα σεξιστικά σχόλια. Κουμάντο στα σώματα σας.

.....

*Εγώ όσες φορές χρειάστηκε να πάρω το ΚΤΕΛ Ξάνθης, οι οδηγοί είναι ευγενικοί με τον κόσμο και εξυπηρετικοί. Και αν έκανε μια απλή σύσταση ε δεν έγινε και το τέλος του κόσμου. Και η ζωή μας δεν κυριαρχείται από ένα ... κινητό όπου οι μισοί Έλληνες "καρφώνουν" ανάλογα με τα γούστα τους, τους άλλους οδηγούς!

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΕΚΛΕΨΑΝ 3.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την 24-6-2022, εξαπάτησε ημεδαπή στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα, ο δράστης προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή μηχανήματος που είχε αναρτήσει ημεδαπή σε ιστοσελίδα, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και με το πρόσχημα καταβολής του ποσού προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανωτέρω αγορά, της απέστειλε μήνυμα σε αριθμό κινητού τηλεφώνου που περιείχε υπερσύνδεσμο (link) ο οποίος προσομοίαζε με τράπεζα. Η ημεδαπή ακολούθησε τον σύνδεσμο, καταχωρώντας τους προσωπικούς της κωδικούς πλην όμως αντιλήφθηκε την σε βάρος της απόπειρα απάτης και διέκοψε την επικοινωνία της, χωρίς ο δράστης να καταφέρει να την εξαπατήσει. Στη συνέχεια ο δράστης χρησιμοποιώντας τον τηλεφωνικό αριθμό που του έδωσε η ανωτέρω ημεδαπή για την συναλλαγή τους, απέκτησε πρόσβαση σε ηλεκτρονική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του συγκεκριμένου αριθμού, μέσω της οποίας επικοινώνησε με συγγενικό της πρόσωπο από το οποίο κατάφερε με διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. 

 

Παραλαβή 180 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως Μ1117

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η παραλαβή 180 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117, τα οποία προστίθενται στα 174 που έχουν ήδη παραληφθεί.

Τα Μ1117 παραχωρούνται στη χώρα μας μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA) και χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης περιοχής, επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, λόγω της ευελιξίας τους και της ενισχυμένης θωράκισής τους.

 

Αντικατάσταση κουφωμάτων και ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημαρχείου Τοπείρου

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες αντικατάστασης εξωτερικών κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Τοπείρου.

Συγκεκριμένα αντικαταστάθηκαν τα παλιά εξωτερικά κουφώματα στο ισόγειο και στον όροφο του κτιρίου με νέα κουφώματα αλουμινίου με διπλούς υαλοπίνακες που μειώνουν σημαντικά την απώλεια θερμότητας. Οι παρεμβάσεις είναι καθοριστικής σημασίας για την εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και για τη δημιουργία φιλικότερων προς το περιβάλλον υποδομών.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι η βελτίωση των δημοτικών κτιρίων τα οποία αποτελούν χώρους συνάθροισης κοινού. Οι παρεμβάσεις στο Δημαρχείο της περιοχής μας έχουν ως στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν αισθητικά και λειτουργικά το συγκεκριμένο κτίριο».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

 

Δημοπρατούνται για εκμίσθωση το τουριστικό περίπτερο Ιμέρου και τέσσερα τμήματα αιγιαλού

Στοχεύοντας στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της παραλιακής ζώνης του με την ανάδειξη και εκμίσθωση δημοτικής περιουσίας του ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, δημοσιοποίησε τις διακηρύξεις δημοπρασίας του τουριστικού περιπτέρου Ιμέρου και τεσσάρων τμημάτων αιγιαλού, στην παραλία Ιμέρου και στην παραλία “Λεύκες” των Προσκυνητών. 

Οι δημοπρασίες θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλαγανής την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 και είναι φανερές, προφορικές και πλειοδοτικές.

To τουριστικό περίπτερο Ιμέρου, έκτασης 377 τμ.μ., εκμισθώνεται για την ανάπτυξη επιχειρηματικής  δραστηριότητας και θα ενισχύσει ουσιαστικά τις τουριστικές υποδομές της περιοχής.

Στις δυο παραλίες η μία θέση προορίζεται για την τοποθέτηση τροχήλατης, αυτοκινούμενης ή μη, καντίνας και η άλλη για την τοποθέτηση σετ ομπρελών με ξαπλώστρες ή καθίσματα.

Για τα σχετικά έγγραφα των δημοπρασιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση από την ιστοσελίδα του Δήμου Μαρωνειας- Σαπών.

 

Στο ΑΣΕΠ το αίτημα για πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών -Πότε η προκήρυξη

Στο ΑΣΕΠ έφτασε τη Δευτέρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του aftodioikisi.gr, το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών.

Αφορά πρωτίστως εργαζόμενους που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία και οι οποίοι θα έχουν γι’ αυτή τους την προϋπηρεσία αυξημένη μοριοδότηση.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από το ΑΣΕΠ το φθινόπωρο, αναλόγως και με τις πολιτικές εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται, ότι με (σχεδόν) δεδομένο ότι το Σεπτέμβριο (πιθανότατα στις 18/9) θα έχουμε εκλογές, οι οποίες κατά πάσα βεβαιότητα, θα είναι διπλές (σ.σ. άρα και τον Οκτώβριο), οι διαδικασίες δημοσιοποίησης προκηρύξεων από την Ανεξάρτητη Αρχή, αναστέλλεται.

Ωστόσο, για εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα την πρόσληψη νοσηλευτών για την ενίσχυση του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας, δίνεται η δυνατότητα εξαίρεσης κατόπιν αιτήματος του υπουργού Εσωτερικών στο ΣτΕ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »