*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Μαΐου

Η ανάρτηση του Λύρατζη για τα "παπαγαλάκια", με Μελισσόπουλο στο Λυκοδρόμι ο Ρωμανός. Οι ειδήσεις αλλιώς....

21 Μαΐου


Δημήτρης Πετρόπουλος και Ιπποκράτης Γαλάτης παρακολούθησαν μαζί τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης το βράδυ της  Πέμπτης. Μάλιστα και οι δυο, ξεκινάνε τηλεοπτικές εκπομπές από το Next tv με το νέο πρόγραμμα του καναλιού!

………………………………..

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!


*Από τον Αύγουστο και 2021 επρόκειτο σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τσέπελη να λειτουργήσει το δημοτικό κολυμβητήριο… και μάλιστα υπήρχαν έτοιμες και οι προσκλήσεις με επίσημο ένδυμα για τις γυναίκες…τα μαγιό στριγκάκια!!

Μπορούμε να ρωτήσουμε λοιπόν τον Πρόεδρο του Λεύκιππου Ξάνθης Ματθαίο Σαββίδη, πότε θα λειτουργήσει το δημοτικό κολυμβητήριο; Γιατί «φάγαμε» και τον Μάιο!!!

(σ.σ. Το ερώτημα ισχύει και για τον Γκαγκαλιδη… που δεν αποκλείεται να αναλάβει και…προπονητής στο τμήμα Παίδων, όπως παλιά στον «Ποσειδώνα!  Με το αζημίωτο φυσικά....)

……


*Και φυσικά θα ξαναρωτήσω, τι γίνεται με τις παράνομες εργασίες στο ερείπιο του «Αρίωνα». Θα λογοδοτήσει κανείς; Για όλες τις επικίνδυνες κατασκευές που έχουν γίνει από τον γνωστό Τσαμούρ Αλή με την πλήρη ΚΑΛΥΨΗ φυσικά αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων;

Ποιος θα μας απαντήσει;

….


*Υπενθυμίζω ότι επί Νικολόπουλου από την προηγούμενη χρονιά ακόμη ο πρώην Δήμαρχος Μπάμπης, ζητούσε στοιχεία από την Πολεοδομία για τις παράνομες εργασίες που έγιναν  στο ερείπιο του «ΑΡΙΩΝΑ» και εκτός εργολαβικών εργασιών!!!

Δόθηκαν αντιδήμαρχε Γιάννη Ζερενίδη και κύριε Γιώργο Αβραμίδη; Ή είναι ακόμη στο περίμενε και απλά… αδιαφορεί και αυτός1

-Διότι όπως όλοι οι «αχάριστοι», δεν κάνει άλλη δουλειά, από το «καθυβρίζει» αυτούς που τον… έκαναν δήμαρχο;!!

Δεν ντρέπεται λίγο; 

……

*Άλλωστε κανείς δεν του απαγόρευσε και υποψήφιος Δήμαρχος να κατέβει, αλλά κα να «πάει» με τους υπόλοιπους –λέτε να τον δούμε υποψήφιο του… Τσέπελη;

Αλλά και η αχαριστία έχει τα όρια!!! 

.....

*Και μια μικρή απάντηση στον φίλο μου τον Χρήστο Χριστοφόρου και αυτά που μου είπε για τον Πασχάλη Λύρατζη.

Δεν είμαι και δεν ήμουν ποτέ αντ' αυτού !!! Επομένως μπορείς να το ρωτήσεις εσύ με ποιόν θα κατέβει...ο Πασχάλης!

..... 

*Μάλιστα χθες διάβασα στο fb και το παρακάτω σχόλιο του Λύρατζη, που προφανώς θα αναφέρεται στα γνωστά "παπαγαλάκια" του Τσέπελη...!
 



Επειδή  υπάρχουν πολλά πονηρά δημοσιεύματα γύρω από το όνομα μου για τις επερχόμενες δημοτικες εκλογές,  ξεκαθαρίζω ότι για τον Λύρατζη Πασχάλη  και την παράταξη μας ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ  μιλάει μόνο ο Λυρατζης Πασχάλης και οι συνεργάτες του και κανείς άλλος.

…..

*Με τον Κώστα Ζαγναφέρη είδα προχθές το βράδυ στο Elisso Hotel τόσο για τον γιατρό Δημήτρη Παπαδόπουλο όσο  και με τον «φαρμακοποιό» Πάτροκλο Γάντζο.

Ετοιμάζει το… επιτελείο του;

….

*Την υποψηφιότητα του «ανεψιού» του Πάνου Αμβροσιάδη για το Δήμο Αβδήρων, στηρίζει ο πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης Αλέκος Κυριακίδης όπου μου είπε ο ίδιος…

Δεν ξέρω όμως αν ψηφίζει ή όχι στην Λευκόπετρα...!

……

*Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος την Τετάρτη 18-5-2022 εξαπάτησε ημεδαπό στη Δράμα. Συγκεκριμένα ο δράστης  προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και με πρόφαση ότι δικαιούται μεγάλο χρηματικό ποσό ως αναδρομικά, λόγω κρατήσεων, τον έπεισε να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 6.200 ευρώ ως υποτιθέμενη φορολογία για το ποσό. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

Δωρεάν rapid test έως το Σάββατο 28 Μαΐου στον Δήμο Ξάνθης


Συνεχίζεται, από τον Δήμο Ξάνθης και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, η διενέργεια δωρεάν μαζικών rapid test για την ταχεία ανίχνευση της COVID- 19, που έχει ως στόχο την πρόληψη διασποράς της νόσου και την προστασία της υγείας του γενικού πληθυσμού.

Μαζικές δειγματοληψίες στην Ξάνθη, θα πραγματοποιούνται:

Δευτέρα 23 έως Σάββατο 28 Μαΐου

Στο Κέντρο Υγείας Ξάνθης – ISO BOX (πρώην ΙΚΑ) από τις 8:00 μέχρι τις 14:00

Από Δευτέρα 23 έως Παρασκευή 27 Μαΐου

Στο Ξύλινο Σπιτάκι (πρώην ΔΕΥΑΞ), από τις 8:30 μέχρι τις 14:00

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον προσωπικό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και να έχουν, απαραίτητα, την αστυνομική τους ταυτότητα.

Προϋπόθεση για τον έλεγχο των ανηλίκων είναι η παρουσία ενός από τους γονείς-κηδεμόνες. Διαφορετικά, θα πρέπει να έχουν υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα (είτε από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr είτε χειρόγραφη επικυρωμένη) ή παραπεμπτικό από το σχολείο τους.

Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα για δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές διάγνωσης covid-19 έχουν όλοι οι πολίτες, ενώ, σχετική βεβαίωση εκδίδεται μόνον για τους εμβολιασμένους.

 

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου στην Ξάνθη

Εξιχνιάστηκε στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία, καθόσον προέκυψε ότι απογευματινές ώρες της 14-5-2022 εισήλθε σε ποιμνιοστάσιο ηλικιωμένου ημεδαπού σε περιοχή της Ξάνθης, όπου με την απειλή εργαλείου (κατσαβίδι) αφαίρεσε χρήματα, διάφορα προϊόντα και ένα κινητό τηλέφωνο. Κατά την αποχώρησή του ο δράστης χτύπησε τον παθόντα με ξύλο και αφού αφαίρεσε επιπλέον τέσσερις μπαλαντέζες, έναν τροχό, δύο φιάλες υγραερίου και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 

Η Δραμοινογνωσία επέστρεψε στη Δράμα!

Η Δραμοινογνωσία η μεγαλύτερη γιορτή οίνου, στην άρρηκτα συνδεδεμένη με τον θεό Διόνυσο γη της Δράμας, ξεκίνησε χθες Παρασκευή 20 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Μαΐου.

Μετά από δύο χρόνια που τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό  διέκοψαν τις εκδηλώσεις, η Δράμα προσκαλεί τους λάτρεις του οίνου, των γεύσεων, των ήχων και της διασκέδασης, σε μια μοναδική «μεθυστική» διοργάνωση.

Τα εστιατόρια, τα στέκια κι οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν μουσικές, ιδιαίτερα δρώμενα που δένουν την παράδοση με το σήμερα, ενώ τα φημισμένα οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους και καλούν τους επισκέπτες να μυηθούν στα αρώματα και την οινογευσία των ξακουστών κρασιών και κεχριμπαρένιων αποσταγμάτων.

Η φύση αναγεννιέται στο απαύγασμα της άνοιξης και στρώνει το δρόμο για το Wine Trail, τον αγώνα δρόμου όπου οι δρομείς περνούν από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία με τις εξαιρετικές επώνυμες δραμινές ετικέτες.

Συναυλίες φημισμένων καλλιτεχνών, μουσικά events, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνέδριο οινοτουρισμού με επιφανείς ομιλητές και πολλές ακόμα δράσεις απαρτίζουν τη γιορτή αυτή του κρασιού και της ξεγνοιασιάς.

Η Δράμα γίνεται επίκεντρο του οινοτουρισμού και εύχεται σε όλους «εις υγιείαν»!

Δραμοινογνωσία: Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού!

 

Καβάλα: Ικανοποίηση στην Πανεπιστημιούπολη

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την Πανεπιστημιούπολη Καβάλας καθώς το ΦΕΚ που εκδόθηκε γνωστοποιεί την εισαγωγή 950 νέων φοιτητών την επόμενη σπουδαστική περίοδο.

Ο Αντιπρύτανης κ. Δημήτρης Μπαντέκας σημείωσε ότι δεν συρρικνώνεται κανένα τμήμα και διατηρείται το Τμήμα Φυσικής.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι εκδόθηκε το ΦΕΚ με τους εισακτέους, κανένα τμήμα δεν κλείνει, κανένα δεν συγχωνεύεται και θα πάρουν 950 εισακτέους φέτος, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο τελικά δεν πέρασε η πρόταση για κλείσιμο του τμήματος Φυσικής, επενέβη και ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και το τμήμα παραμένει κανονικά στη θέση του. Θα δεχθεί κανονικά εισακτέους, θα πάρει εξοπλισμό από την Περιφέρεια όπως παλιότερα, είναι ένα πολύ καλό τμήμα και εξέφρασε την πίστη ότι θα πάει πολύ καλά φέτος.

 

Κομοτηνή: Βράβευση του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης

Γιορτή ανακύκλωσης διοργανώνει ο Δήμος Κομοτηνής την Τρίτη 24 Μαΐου 2022 για τη βράβευση του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης, αλλά και της Εικαστικής Δράσης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης followgreen.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Τσανάκλειο Σχολή και ώρα 10.00π.μ. Αρχικά θα οργανωθούν υπαίθριες δραστηριότητες για τους μαθητές και ύστερα θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης των σχολικών μονάδων.

Τα σχολεία, για τρίτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του Σχολικού Μαραθωνίου, συνέλεξαν πόντους από τη διαλογή στην πηγή για ανακύκλωση 5 ρευμάτων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες και τηγανέλαιο).

“Στόχος, ήταν τα παιδιά να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά τα ήδη υπάρχοντα υλικά που έχουν σπίτι τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα επιβραβευθούν με βεβαιώσεις συμμετοχής, ενώ τα πρώτα σχολεία θα λάβουν βραβεία και δώρα για τις σχολικές τους μονάδες” δηλώνουν οι διοργανωτές και σημειώνουν “Σας περιμένουμε στην Τσανάκλειο Σχολή για να γνωρίσετε τον κόσμο της ανακύκλωσης και να συμμετέχετε σε βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις Followgreen”.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »