*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Ιανουαρίου

Οι καλές και οι πονηρές ειδήσεις, ο Μητροπολίτης και οι στίχοι "αφιέρωμα" στους Μελισσόπουλο-Φανουράκη...

20 Ιανουαρίου


Παραιτήθηκε ο υπερ-εργολάβος της Τερνα στο Φυλάκιο Ορεστιάδας! Πήρε τα μηχανήματα του και αποχώρησε! Πρώτη νίκη για τον Έβρο ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση!

.....................................

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1


«Τα τελευταία χρόνια η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης βρίσκεται σε διαρκή πτώση και σε παρακμή, τα ιστορικά κτίρια της Ξάνθης ακόμα και αυτά που ανήκουν στο Δήμο, όπως οι διπλανές από αυτές που κάηκαν Καπναποθήκες (Π), υπό εγκατάλειψη, ο πολιτισμός σε κατάσταση ύφεσης, οι δομές παιδείας και υγείας δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες μιας σύγχρονης κοινωνίας, ο τουρισμός και η επισκεψιμότητα στην πόλη σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα…».

(Ο Σάββας Μελισσόπουλος στην ανακοίνωσή του για την φωτιά στην ιστορική καπναποθήκη του Πετρίδη)

-Εμ τι να σου πω Σάββα. Έναν Γκαγκαλίδη είχες να φέρει την... «ανάσταση» στην παρακμή κι αυτός στον Τσέπελη πήγε!

.....................................

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2

«Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση του Σάββα Μελισσόπουλου, ο οποίος, κυριολεκτικά, πάνω από τα αποκαΐδια βρήκε την ευκαιρία να κάνει τον αντιπολιτευτικό του μονόλογο... Διότι, όποιος δρα, φαίνεται».

(Από την απάντηση του Τσέπελη δια χειρός... Ξυνίδη, sorry… Σωτήρη!)

-Αυτά παθαίνουν οι «ηγέτες» Σάββα μου… όταν... ΒΑΖΟΥΝ... πλάτη στους παρανομούντες... Περαστικά σου!

 

ΣΕΜΝΑ ΚΑ ΙΤΑΠΕΙΝΑ

*Η καλή είδηση. Χθες ο Γιάννης Τσεγγελίδης μετά από τρείς μήνες περίπου, επισκέφθηκε τον «Μ» και μου έφερε  τρία κρασιά με το λογότυπο ΝΕΣΤΟΥ ΓΑΙΑ!

......

*Βέβαια για να είμαι ειλικρινής δεν τα δοκίμασα, γιατί το καλό κρασί θέλει και το κατάλληλο πιάτο –όπως θα έλεγε και ο νέος Αντιπεριερειάρχης Ξάνθης - οπότε θα περιμένω την... διαδικτυακή του Κώστα Κουρτίδη (για το κατάλληλο πιάτο...) και θα επανέρθω δριμύτερος.

......


*Και η σωστή και άψογη ενημέρωση. Τα κρασιά ΝΕΣΤΟΥ ΓΑΙΑ  θα τα βρίσκετε πλέον και στο Σπύρο, στο παντοπωλείο SYRRY πρώην Κληματαριά!!!

Προσέξτε... θα ζητάτε κρασί ΝΕΣΤΟΥ ΓΑΙΑ μη σας φέρουν...  κρασιά Σγουρίδη ή Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Εκτός αν σας λένε Πάνο Σταυρακάρα.!

.......

*Η δεύτερη καλή είδηση. Ο αγωνιστής του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ και του... Σαλτούρου Δημήτρης Δόντσος, επί τέλους απόκτησε ως νέος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μέτιου Δημήτρης Δόντσος! Προσέξτε όμως, για να μην χαθείτε...

Ο Κώστας Κουρτίδης του έδωσε γραφείο, απέναντι από το γραφείου του πρώην Θεματικούς αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Γαλανόπουλου... Προσέξτε! ΑΠΕΝΑΝΤΙ!!!

-Καθότι μπορεί ο Δημήτρης Γαλανόπουλος να μην είναι πλέον θεματικός αντιπεριφερειάρχης, ο Κώστας Κουρτίδης όμως  επειδή τον θεωρεί  «κολλητό» του, του... άφησε το γραφείο!!!;;; Με γραμματέα ή μόνο;

(σ.σ. Θα με ρωτήσετε... Με αυτά γίνονται; Μα ο Μέτιος μας έχει πλέον πείσει σε όλα ότι... όλα γίνονται! Ακόμη και το να έχει εδώ και τρία χρόνια περίπου ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ τον εκ Βόλου γαμπρό Αντώνη Πασχαλη και κανείς να μην γνωρίζει... πως τον πλήρωνε και πως τον πληρώνει!! Μήπως ηξεύρει  ο πρώην αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης; )

Nα μας ενημερώσει, τουλάχιστον.

......

*Αποκάλυψη  βόμβα του Πάνου Παπαδόπουλου χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv.

Προχωράει η μήνυση του Σάκη Κριτσίνη (σ.σ. Απο το 2020 αν δεν κάνω λάθος...) και η Εισαγγελέας κάλεσε να καταθέσουν στην προκαταρκτική τον νυν Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη και τους πρώην δημάρχους Εύα Τσακίρη (Αβδήρων), Σελέρου (Μπιρόλ), Βιστωνίδας (Ν. Ζλάτκο), Αβδήρων (Βασίλη Τσολακίδη) για το θέμα των παλιών εταιρειών και....ΧΡΕΩΝ! Ο Δήμαρχος Αβδήρων επιβεβαίωσε μάλιστα την είδηση! (σ.σ. Άλλωστε δεν έγινε τίποτα αυτά επί θητείας του). Κι έπεται και συνέχεια.....

........


*Φίλος της στήλης με  ρώτησε χθες με χλευαστικό ύφος (απέναντί μου...)

-Πως σχολιάζεις το ότι ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμονα ΣΥΝΟΔΕΥΕ τον Δήμαρχο Τσέπελη που του δήλωνε στις... 25/10/2019 στα Κιμμέρια, «αφού τα ξέρεις είμαι γεννημένος για παρανομίες...». στην καπναποθήκη;

-Μπα! Στη Ξάνθη βρίσκονταν χθες ο Μητροπολίτης μας; Γιατί εγώ νόμιζα ότι βρίσκονταν στο ... Φυλάκιο Ορεστιάδος, μαζί με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης...!

.....

 

« Σάββας Μελισσόπουλος: Χθες ήταν μία δύσκολη μέρα για τη Ξάνθη…

Ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης μας, μία ιστορική Καπναποθήκη, τυλίχθηκε στις φλόγες για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Μια εγκαταλελειμμένη στο χρόνο ιδιωτική Καπναποθήκη που σε μια κανονική πόλη θα μπορούσε να ήταν ένα σύγχρονο Μνημείο – Μουσείο που θα θύμιζε παλαιότερα χρόνια ακμής και οικονομικής άνθισης της πόλης μας» σχολιάζει ο φοβερός Σάββας Μελισσόπουλος στην τρομερή έκθεση ιδεών που μου έστειλε...

.......


 

*Σάββα, Τόλης Βοσκόπουλος... αφιερωμένο σε σένα και τον Φανουράκη!

«Είναι μια ώρα δύσκολη

του χωρισμού η ώρα

Βαρύς ο πόνος και βουβός

σαν βουρκωμένος ουρανός

προτού ξεσπάσει η μπόρα,

......

Είναι βαρύ και δύσκολο

να πεις στον άλλον φύγε

Κανείς δεν ξέρει τι να πει

το λέει όλα η σιωπή»

.......

*Αν είναι να βγάλεις Σάββα μια ανακοίνωση για να πεις ότι κάτι... «έβγαλες» και είπες, ε... καλύτερα άσε να μιλήσει ο στίχος:

....

«Κανείς δεν ξέρει τα να πει

τα λέει όλα η σιωπή

τα λέει όλα η σιωπή».

.......

(σ.σ. Μην αγχώνεσαι Σάββα... Την επόμενη φορά που ο Μητροπολίτης θα συνοδεύει τον Τσέπελη κάπου, θα πάρουν κι εσένα μαζί... για να συνεχίζεις να βάζεις... ΠΛΑΤΗ σε όλα! Για να  ΜΗΝ... «τσατίσεις» τον Θανάση…!).

.....

«Δεκαρολογίας και μωρίας το εγκώμιο δάσκαλε ή ανώτεροι όλων και κατώτεροι πάντων;;;
Ελάσσονες στα μείζονα τελικά όταν οι περιστάσεις απαιτούν αρετή και τόλμη.
Ας ξέρετε λοιπόν πως στην ανεμοζάλη μόνον ο λύκος χαίρεται.
Ο μεγάλος Άγγλος τραγωδός με την μοναδική ψυχογραφική του ικανότητα είχε διαγνώσει:
“The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are underlings.” (Julius Caesar, Act I, Scene III, L. 140-141).
«Αγαπητέ Βρούτε δεν φταίει τ ‘άστρο μας αν είμαστε κατώτεροι, αλλά εμείς οι ίδιοι»”
(σ.σ. Προσοχή προσοχή...! Δεν είναι δικό μου... Κλεμμένο είναι...'Οπως και οι στίχοι του Βοσκόπουλου...)

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »