*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Ιανουαρίου

Το "πικρό" σχόλιο του Τάσου Τεφρωνίδη! Συνεχίζει Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης η Μαίρη Τσιακίρογλου. Οι ειδήσεις αλλιώς...

20 Ιανουαρίου


Περιμένουμε το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στην ιστορική καπναποθήκη του Πετρίδη. 

-Αμέλεια  (των άστεγων που έμεναν εκεί...) ή ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ;; Για να δοθεί τέλος και στα σενάρια...

……………………………………..

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Το πικρό σχόλιο του ξεχωριστού Τάσου Τεφρωνίδη, ήταν μαχαιριά στην καρδιά μας!

Σχολίασε λοιπόν από την ομάδα Παλιές φωτογραφίες της Ξάνθης - Old photographs of Xanthi. ο Τάσος Τεφρωνίδης με μια υπέροχη φωτογραφία τα παρακάτω:

 

Το καπνομάγαζο της αμερικάνικης “GLENN TOBACCO Co INC το γνωστό καπνομάγαζο "Πετρίδη" το 1924. Δυστυχώς σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 καταστράφηκε από πυρκαγιά. Το κτήριο των γραφείων της εταιρίας αριστερά της φωτό έμεινε ανέπαφο αλλά και αυτό κινδυνεύει από κατάρρευση.

……

*Κι επειδή ήδη πολλά σενάρια κυκλοφορούνε στην «πιάτσα» και τα κανάλια της Αθήνας (OPEN) ήδη έσπευσαν να βρουν τους… «εμπρηστές» στους άστεγους ο οποίοι έμειναν στην καπναποθήκη…

Ένα απλό ερώτημα στην Πυροσβεστική.

-Έβγαλε πόρισμα; Πυρκαγιά από “αβλεψία” ή… εμπρησμός; Και με πιο απλά λόγια, οι άστεγοι έβαλαν –κατά λάθος- την φωτιά ή ήταν... εμπρησμός;

……

*Και φυσικά και το ερώτημα. Οι άνθρωποι των διπλανών σπιτιών και των παρκαρισμένων αυτοκινήτων που έπαθαν ήδη μεγάλες ζημιές, θα αποζημιωθούν; Κι από ποιόν; Αν δεν έχουν ανάλογη ασφάλεια πυρός;

……


*Κατά τα λοιπά, ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης ήταν αυτός που τα «άκουσε» και περισσότερο από κάτοικο της περιοχής που του τα έψαλε στην κυριολεξία κι αυτός απλά… άκουγε την «οργή» του χωρίς να λέει λέξη, ενώ συνοδεύονταν όπως λένε οι πληροφορίες μου, από τον Αντιδήμαρχο Στέφανο Ιγιαννίδη που κάποτε ο ίδιος αποκαλούσε… «μπράβο» του… Δημαρχόπουλου μετά το επεισόδιο που είχε μαζί του στο δημοτικό συμβούλιο!!

-Και τώρα δηλαδή τον έκανε… «μπράβο» δικό του τον Στέφανο; Τον Ιγιαννίδη;

……

*Ποιος άλλος τα άκουσε όταν «εμφανίστηκε» στο χώρο της Πυρκαγιάς; Μα ο… δημοσιογράφος ψάλτης και νέος Πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου με την… αντιμισθία των… 10.000 ευρώ Χάρης Διαφωνίδης!!!

Ο οποίος ήδη μονοπωλεί τις συζητήσεις πλέον…! 

-Έχει γίνει δηλαδή… «πρόσωπο» της… ημέρας, μετά το «πούλημα» που έκανε στον Παπαχρόνη, προσχωρώντας στο σύστημα… Τσέπελη που πρώτος είχε καταγγείλει προεκλογικά!!!

……

*Αντίθετα έκλεψε τις εντυπώσεις ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης που έκανε διάλογο με σοβαρότητα και ευπρέπεια με τους κατοίκους, εξηγώντας τους πως έχει το θέμα με τις καπναποθήκες! Και μπράβο του.

(σ.σ. Τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη δεν είδα πουθενά, μετά τις εξαγγελίες του στη συνέντευξη τύπου ότι θα... «αναπτύξει» και θα «αναπλάσει» τις καπναποθήκες!!!  Εξαφανισμένος από παντού...!

…..

*Μην αγχώνεστε πάντως....Ο Δήμαρχος Τσέπελης είπε οτι θα "αποζημιωθούν" όσοι υπέτησαν ζημιά απο την φωτιά στις καπναποθήκες!!! Απο το   Δήμο Ξάνθης φυσικά! Δηλαδή οι δημότες θα πληρώσουν πάλι τα "σπασμένα";

*“Φως” στην περίεργη υπόθεση του θανάτου της 38χρονης γυναίκας Ρουμανικής καταγωγής, το άψυχο σώμα της οποίας βρέθηκε στο Λιμάνι της Κεραμωτής την Κυριακή (διαβάστε σχετικά εδώ) προσπαθεί να ρίξει μέσω της ιατροδικαστικής εξέτασης ο ιατροδικαστής Θράκης Νίκος Κιφνίδης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο enanews.gr ο θάνατος της άτυχης γυναίκας οφείλεται σε πνιγμό ενώ δεν παρατηρήθηκαν κακώσεις και μώλωπες στο σώμα της.

“Είναι σαν να βούτηξε για κολύμπι με τα ρούχα και να πνίγηκε…” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κιφνίδης.

 

Η Μαίρη Τσιακίρογλου επανεκλέχθηκε
πρόεδρος στο νέο Δ.Σ. της ΟΕΒΕ Ξάνθης!


Κατόπιν, διεξαγωγής αρχαιρεσιών της ΟΕΒΕ Νομού Ξάνθης, σας κοινοποιούμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Α’ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΑΛΙΑΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ

Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΑΡΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ(ΝΑΣΙΑ)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΦΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΤΑΜΙΑΣ: ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΔΑΡΓΑΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για ακόμη μια φορά στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Ξάνθης, τονίζοντας πως η Ομοσπονδία θα είναι αρωγός, όπου είναι δυνατόν, με τα μέσα που διαθέτει, σε κάθε επαγγελματικό κλάδο των Σωματείων- Μελών της.

Με Εκτίμηση

Η Πρόεδρος

ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΜΑΙΡΗ

Ο Γενικός Γραμματέας

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ:
Ο ΡΟΖΑΚΗΣ, Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις, ο γνωστός κος Ροζάκης μας ενημέρωσε ύστερα από 20 χρόνια, ότι ο «Πατριώτης Σημίτης» είχε δεχθεί να περιορίσει τα χωρικά μας ύδατα στα 10 ναυτικά μίλια. Και βέβαια οι Τούρκοι έκαναν «πάρτυ».

Επειδή τα θέματα Εθνικής Κυριαρχίας είναι πολύ σοβαρά, και οι εκάστοτε πρωθυπουργοί και υπουργοί που τα χειρίζονται οφείλουν να ενημερώνουν τον Ελληνικό Λαό και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προβαίνουν σε Εθνικές υποχωρήσεις,

Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ:

Τους Σημίτη και Ροζάκη να διευκρινίσουν ευθαρσώς εάν και πότε προέβησαν – αν προέβησαν – σε απαράδεκτες Εθνικές υποχωρήσεις, διαφορετικά να προβούν άμεσα σε επίσημη διάψευση.

Άλλως θα αντιμετωπίσουν την κατηγορία ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ -Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

 

Έβρος: Πέτρες και χημικά έξω από το ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου, στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Αιγίου

Πέτρες και χημικά σε συγκέντρωση που έγινε κατά της επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης - Στο σημείο βρέθηκαν δύο διμοιρίες ΜΑΤ για να εμποδίσουν τον κόσμο να εισβάλλει στο ΚΥΤ.

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης της δομής από κατοίκους στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν δυόμισι ώρες μετά τη συγκέντρωση, όταν άτομα από το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισαν να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών και αυτοί με την σειρά να απαντούν με ρίψη χημικών. Στο σημείο βρίσκονταν και δύο διμοιρίες ΜΑΤ, προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να εισβάλλουν στο ΚΥΤ.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε μετά από κάλεσμα του προέδρου του οικισμού. Οι κάτοικοι, κρατώντας ελληνικές σημαίες, διεμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει καμία εργασία επέκτασης στην υφιστάμενη δομή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας του Φυλακίου, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου συνεδρίαζαν  οι 29 πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Ορεστιάδας, για να δρομολογήσουν τις κινήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα.

 

Στη δημοσιότητα θα δίνονται τα ονόματα των επιχειρήσεων που θα παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Δημόσια θα είναι πλέον η επωνυμία των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σκοπός της δημοσιοποίησης των ονομάτων των επιχειρήσεων που θα παραβιάζουν τα μέτρα είναι για να ενημερώνονται άμεσα οι πολίτες-καταναλωτές, καθώς η μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Τι αναφέρει η τροπολογία

«Επιδιώκεται η εξασφάλιση της δυνατότητας δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου Covid-19. Σκοπός της διάταξης είναι άμεσα και δημόσια, μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών-πολιτών, να δημοσιοποιείται η παραβίαση των μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αποθαρρύνεται με αυτή τη διάταξη τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα ως προς τα μέτρα από τη μετάδοση του κορωνοϊού», αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης.

 

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ:
Τα σενάρια (νέας) αλλαγής του εκλογικού νόμου

Το τελευταίο διάστημα, σε επίπεδο παρασκηνιακού, δημοσιογραφικών γραφείων και… καφενείου Βουλής, έχει αρχίσει να επανέρχεται στο προσκήνιο η συζήτηση περί εκ νέου αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Σύμφωνα με τους κομιστές αυτών των σεναρίων, στο κυβερνητικό περιβάλλον υπάρχουν εκτιμήσεις και… εισηγήσεις, για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, τον οποίο άλλαξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επικράτησή του στις εκλογές του 2019, ώστε να «κάψει» την απλή αναλογική και να καταστήσει ρεαλιστικό σενάριο τη συγκρότηση αυτοδύναμης κυβέρνησης, με ένα ποσοστό που θα κινηθεί πέριξ του 38%.

Στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού και του τοξικού κλίματος το οποίο διαμορφώνεται σε επίπεδο κοινωνίας, αρκετοί εκτιμούν ότι το όριο του 38% θα έπρεπε να μειωθεί περαιτέρω, ώστε να συρρικνωθεί η πιθανότητα ακυβερνησίας μετά από δυο εκλογικές αναμετρήσεις, όποτε κι αν πραγματοποιηθούν αυτές.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »