*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Ιανουαρίου

Μπορεί να μας πει η Πόπη Τζανόγλου τι γεύματα...."πληρώνει"; Κινητοποίηση κατά της ακρίβειας.Οι ειδήσεις αλλιώς...

25 Ιανουαρίου


Στο σημείο αυτό -30 μέτρα από την διασταύρωση του Δροσερού επί της οδού Λεωφόρου Στρατού στη Ξάνθη- έχασε η ζωή της η 61χρονη από τη Ξάνθη, όταν το ΙΧ που οδηγούσε ο σύζυγός της, συγκρούστηκε με ΙΧ που οδηγούσε 21χρονος, με δυο συνοδηγούς δυο 21χρονους φίλους του που τραυματίστηκαν ελαφρά...

………………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Πολύ καλά τον έκανε τον Ζαγναφέρη ο Κανάτας και τον έκανε βίντεο, για να μαθαίνει να πηγαίνει για τσίπουρο στου «Μαγιόπουλου» με τον Τριμίτζιο, τον Σταύρο, τον Φανουράκη, τον Αμοιρίδη και τ’ άλλα παιδιά και να μην παίρνει κι αυτόν με τον... Σταύρο Καρυπίδη!

Πολύ καλά του κάνανε!!!

.......

*Κι εγώ που νόμιζα ότι στο ΠΕΡΑΣΜΑ και ο  Ζαγναφέρης κάθισε με τον δημοτικό μας μπογιατζή Τσαμούρ Αλή και την Γραμματέα του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά..!

......

*Και το ερώτημά μου στην Πόπη Τζανόγλου.

«Αλήθεια, μπορούμε να μάθουμε τουλάχιστον τι... γεύματα έχει πληρώσει από 1/9/2019 και πληρώνει ο Δήμος Ξάνθης στην ταβέρνα το ΠΕΡΑΣΜΑ»;; Διότι έχουμε χάσει την μπάλα και με τα τραπεζώματα του... «χουβαρντά» Δημάρχου μας!!!

(σ.σ. Το ερώτημά μας Πόπη ισχύει και για τα γεύματα του Ποδηλατικού συλλόγου «Πήγασσος»... Και ξέρεις τι εννοώ...

.......

*Πάμε για Παν-ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για το θέμα της ακρίβειας και της επιβίωσης των επιχειρήσεων;

Πάντως ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης με σκληρή ανάρτησή του στο fb σχολίασε τα παρακάτω για την ακρίβεια και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος:

«Τριπλασιάστηκαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος στις επιχειρήσεις. Τα χίλια 1000 ευρώ έγιναν τρεις χιλιάδες 3000€ το μήνα.

Μας διαβεβαιώνουν ότι θα είναι για μικρό διάστημα...

Έτσι μας Διαβεβαίωναν  και για τον ΕΝΦΙΑ....

για ένα χρόνο έλεγαν...

"Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού" στη χώρα μας…

Αν νομίζουν ότι μπορούν να  "κρατηθούν"

Χωρίς κρατική επιδότηση οι επιχειρήσεις την περίοδο εν μέσω πανδημιας, "πλανώνται πλάνην οικτράν».

......

*Και το σχόλιο της στήλης: Ήδη δημοσιεύονται Μ.Α για επιχειρήσεις (καφέ) που κυριολεκτικά «ξεπουλιούνται» με 50.000 ευρώ με όλο τον εξοπλισμό!

.......

*Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, οι σημερινές  κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ, ΠΡΟΤΟ και Λαϊκού Λαχείου αναβάλλονται για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι κληρώσεις ΤΖΟΚΕΡ (2394) και ΠΡΟΤΟ (2327) θα διεξαχθούν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, στις 22:00. Η κατάθεση δελτίων συνεχίζεται κανονικά μέχρι την Τετάρτη στις 21:30.

Επίσης, η 4η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, στις 19:00.

......

*Ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε, χθες Δευτέρα, στις 12:41, υπερπτήση πάνω από την Παναγιά στα 28.000 πόδια.

Στις 13:34 και 13:48 δεύτερο ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τη Ρω, τη Μεγίστη και τη Στρογγύλη στα 27.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

(σ.σ. Μια ζωή Τούρκοι...).

……

*Αφελής ερώτηση στον πρώην φίλο μου Θανάση Ξυνίδη –στον οποίο μόνο καλό έκανα και χωρίς ένα ευρώ!!!- είμαι λάθος ότι μέχρι πρότινος ήταν και δικηγόρος υπεράσπισης του Χουσείν Ζεϊμπεκ σε δίκες που είχε και μάλιστα με μειονοτικούς δημοσιογράφους ή κάνω... λάθος; Αχ... Βρε... Χουσείν....! Λες να θυμάμαι καλά!

Και να με παρεξηγήσει ο Μπάρκας που τους θέλει όλους... δικούς του;

Βιασμός ανήλικης: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του ιερέα – Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του

 

Λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη απολογία του 37χρονου ιερέα ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της ανήλικης ο συνήγορος του παραιτήθηκε από το ρόλο του υπερασπιστή του ΚΟΑ με γραπτή ανακοίνωση του εξηγεί τους λόγους που οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή.

Σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος αναφέρει:

«Ώς ποινικολόγος επί σειρά ετών και ιδίως δικηγόρος  παρ΄ Αρείω Πάγω ,  πολλών ποινικών υποθέσεων,  έχοντας υπόψιν μου τις νέες σοβαρές καταγγελίες και τα νεότερα σοβαρά στοιχεία που προέκυψαν από το μεσημέρι της 24ης Ιανουαρίου για την υπόθεση του εντολέως μου Ιερέα που κατηγορείται για βιασμό (άρθρο 336 Π.Κ ) ,  γενετήσιες πράξεις με ανήλικο 14- 15 κατ΄εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώνοντας τα 14-15 έτη κατ ΄εξακολούθηση και  πορνογραφία ανηλίκων ( προμήθεια , κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας).

Επειδή τα ως νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 24-01-2022  έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω μου, τα χρηστά ήθη και την υπερασπιστική μου νομική κατεύθυνση  δηλώνω ευθαρσώς πως παραιτούμαι από την υπόθεση και αρνούμαι  την εντολή που έλαβα από τον ίδιο τον κατηγορούμενο στις 21-01-2022, τονίζοντας την αλήθεια που με διέπει ως συνήγορος καθώς είχα την διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Ιερέα πως δεν υφίσταται καμία ερωτική συνεύρεση με την ανήλικη 14 χρονη , αποκρύφτηκαν στοιχεία σε εμένα τον συνήγορό του, από τον κατηγορούμενο και τους οικείους του και προ εκπλήξεως μου δημοσιοποιήθηκαν νέες καταγγελίες εναντίον του . Το γεγονός αυτό με οδήγησε στο σημείο να παραιτηθώ από πληρεξούσιος δικηγόρος του.

 

Άγιο Όρος: Ανησυχία για τους θανάτους από κορωνοϊό, κατέληξαν άλλοι δύο μοναχοί


Πέθαναν από επιπλοκές του κορωνοϊού άλλοι δυο μοναχοί της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους.

Πρόκειται για τον μοναχό Κοσμά, που είχε το διακόνημα του οδοντιάτρου και ήταν διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο δεύτερος που έχασε τη ζωή του είναι ο μοναχός Ταξιάρχης που ήταν Προϊσταμένος στη Γεροντική Σύναξη του μοναστηριού, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος Ορθοδοξίας.

 

Πυρ και μανία ο Δάντης μετά τον βιασμό της Γεωργίας: «Άντε σιχαμένες, είστε πιο αισχρά αρσενικά κι από άντρες»

Σε μία νέα οργισμένη ανάρτηση προχώρησε ο Χρήστος Δάντης με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Ο γνωστός τραγουδιστής στρέφεται μέσα από την ανάρτησή του κατά των γυναικών που στοχοποιούν το θύμα και αναρωτιούνται «τι ήθελε η 24χρονη στη σουίτα».

Χρήστος Δάντης: Η αιχμηρή ανάρτηση για το βιασμό της 24χρονης

Ο ερμηνευτής με μία ιδιαίτερη αιχμηρή ανάρτηση απαντά σε εκείνες τις γυναίκες, αναφέροντας: «Με στεναχωρεί να διαβάζω από γυναίκες ειδικά ”τι δουλειά είχε εκεί το κορίτσι”, ”πληρωνόταν”, ”ας πρόσεχε” κλπ.. Κάτω από όποιες συνθήκες ήταν εκεί το κορίτσι, πληρωνόταν δεν πληρωνόταν ή ξεγελάστηκε από τον πλούτο και το lifestyle, κανένας δεν έχει δικαίωμα να το ναρκώσει και να το πηδήξει με το ζόρι. Άντε σιχαμένες, είστε πιο αισχρά αρσενικά κι από άντρες τελικά. Ντρέπομαι!».

 

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 25.1 το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας με μοναδικό θέμα το ΚΥΤ Φυλακίου

Με τις εργασίες στο ΚΥΤ Φυλακίου να βρίσκονται σε εξέλιξη ο δήμος Ορεστιάδας καλεί τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να συζητήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης και να παρθούν αποφάσεις σχετικά με την δομή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εβρίτης υπεργολάβος που είχε αναλάβει τις εργασίες επέκτασης παραιτήθηκε από το έργο μετά από τις κινητοποιήσεις των Εβριτών.

Αυτή η ικανοποίηση κράτησε μόνο λίγες ώρες καθώς την επόμενη ημέρα το πρωί νέα σκαπτικά μηχανήματα έφτασαν, από άλλο μέρος της Ελλάδας, έξω από την δομή.

Ακολουθεί η πρόσκληση της συνεδρίασης:

Καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε Τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει στις 25.01.2022 ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ανακοινώσεις από τον κ. Πρόεδρο.

Ανακοινώσεις από τον κ. Δήμαρχο.

Ανακοινώσεις – προτάσεις – ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

1. Συζήτηση, ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης στις δομές Κ.Υ.Τ. και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. στην Κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας.

Εισηγητής: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Ορμανλίδης

 

Δημήτρης Χαρίτου: Αρνείται ο Υπουργός να αποκαταστήσει την αδικία  σε βάρος των νέων αγροτών που διεκδικούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»

Από τον βουλευτή Ν. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου πήραμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Με ερώτηση που κατέθεσα στις 08/12/2021 ζητούσα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να αποκαταστήσει την αδικία που προκλήθηκε σε βάρος των νέων αγροτών, της ανάκλησης δηλαδή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέρος των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης, που τους παραχωρήθηκαν το 2020 από το Εθνικό Απόθεμα.

Στην απάντησή του ο υπουργός αδυνατεί να αναγνωρίσει ότι οι νέοι αγρότες μεταβίβασαν προσωρινά, μέρος αυτών των δικαιωμάτων σε συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού, όχι από δόλο αλλά από ανάγκη, προκειμένου να διεκδικήσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», που μάλιστα προκηρύχθηκε μετά την παραχώρηση σε αυτούς των εν λόγω δικαιωμάτων.

Η ευθύνη δεν είναι στους νέους αγρότες, επειδή με νομότυπες πράξεις βάση σχετικής εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ (30797/20-05-2021), μεταβίβασαν μέρους των δικαιωμάτων τους. Ή επειδή διεκδίκησαν επίσης νόμιμα την ένταξη τους στο πρόγραμμα νέων αγροτών. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στις αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές αποφάσεις του ΥπΑΑΤ, σύμφωνα με τις οποίες ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρεί σήμερα στην ανάκληση  δικαιωμάτων, τιμωρώντας με αυτό τον τρόπο τους νέους αγρότες.

Τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης στήριξης, δήθεν, των νέων αγροτών, δημιουργίας βιώσιμων γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω και της ηλικιακής ανανέωσης και αύξησης της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα, δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Αποδεικνύεται ότι το ενδιαφέρον της για τους νέους αγρότες είναι υποκριτικό».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »