*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Δεκεμβρίου

Κατηγορούμενος για απάτη σήμερα στο Τριμελές ο των Οικονομικών Μ. Φανουράκης! Οι ειδήσεις αλλιώς...

07 Δεκεμβρίου


Μέχρι και… παλιά στρώματα πετάνε, ασυνείδητοι, στα σκουπίδια στο κέντρο της Ξάνθης!!!

……………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ!ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Στο σκαμνί για ΑΠΑΤΗ κάθεται σήμερα στο Τριμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος και επί των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Δήμου Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης, για αδίκημα του 2018 που δεν είχε βέβαια την σημερινή του εξουσία και δεν ήταν ο σημερινός γενικός δερβέναγας του Δήμου Ξάνθης


-Όπου κάτι τέτοια ποσά – κατηγορείται για 13.000 ευρώ αν δεν κάνω λάθος- τώρα τα «μασάει» και μπορεί να τα ξοδέψει με την Ελίντα μόνο για ένα ταξίδι σε κάποιο παιχνίδι του  Τσιτσιπά στο Λονδίνο ή στο Παρίσι.

.......

*Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος, το ποσόν αυτό εισέπραξε ο Φανουράκης όταν πήγε να ξοφλήσει στην Τράπεζα της πόλης ένα τυχερό... τζόκερ ύψους 13-14.000 ευρώ!!!!

Στο οποίο όμως «τυχερός» ήταν κάποιος άλλος...;;

.......

*Είμαι φυσικά σίγουρος ότι προ του κινδύνου να καταδικαστεί για ένα τέτοιο βαρύτατο αδίκημα, ήδη ο Αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης έχει ήδη πληρώσει την «υποχρέωσή» του στον καταγγέλλοντα μηνυτή του...!

-Δείτε ωστόσο σε ποιόν ο Δήμαρχος Τσέπελης εμπιστεύτηκε τα... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ του Δήμου Ξάνθης!!!!

Και φυσικά δεν θέλω ν’ ακούσω λέξη του στυλ... 

-Πες μου ποιος είναι ο «Δήμαρχός» σου να σου πω ποιος είσαι!!!

......

*Κάπου μέσα στη φύση είναι το σχόλιο του Σταύρου Παπαδόπουλου στα «Στραβά κι Ανάποδα» και η φωτογραφία μιλάει φυσικά μόνη της, αφού το σκουπιδαριό είναι απίστευτο…!

Και ο Giannis Karagiannidis το αποτελειώνει ως εξής:

«Όλος ο βορειοανατολικος ορεινός όγκος της Ξάνθης έτσι είναι.... Ρεματιά και χωματερή»!

Το θέμα είναι ποιος Δήμος είναι αρμόδιος; Και τι κάνει γι’ αυτό ;

…….

*Αλλάζω θέμα. Σε 58,8% ανέρχεται το ποσοστό των Ξανθιωτών που έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19, όπως προκύπτει από την τελευταία επίσημη καταγραφή του ΕΟΔΥ που δημοσιεύθηκε  στις 30 Νοεμβρίου.

……

*Το ίδιο διάστημα, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στην περιοχή ανέρχονταν στο 54,33% του πληθυσμού, με την Ξάνθη – παρά την μικρή άνοδο στους εμβολιασμούς – να παραμένει στους ουραγούς με τα μικρότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στην χώρα.

……

*Και το καλό νέο. Ωστόσο μέσα στον Δεκέμβριο παρατηρείται ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα της Ξάνθης, μετά και την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων που σφίγγουν πολύ τον κλοιό για όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί.

Την ίδια στιγμή, στην Ξάνθη μέχρι την περασμένη Παρασκευή συνολικά 10.967 άτομα έχουν λάβει και την τρίτη δόση του εμβολίου. (σ.σ. Σίγουρα ο αριθμός έχει ξεπεραστεί…).

…..

*O Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενημερώνει ότι, έως και την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου  2021  από τις 08:30 έως τις 14:00 θα πραγματοποιούνται  ΔΩΡΕΑΝ  rapid test, στο φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης.

Επίσης, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιούνται τα δωρεάν τεστ, στο φουαγιέ του Δημοτικού  Αμφιθεάτρου Ξάνθης, από τις 09:30 έως τις 13:30

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας  τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους  την αστυνομική τους ταυτότητα.

 

Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό στον επαρχιακό δρόμο Νέας Καλλίσης-Φανάρι Ροδόπης

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με ένα νεκρό κι έναν τραυματία συνέβη τη Δευτέρα 6/12 το μεσημέρι στο δρόμο από Νέα Καλλίστη προς Φανάρι. Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός οδηγού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής «με τη χρήση διασωστικής σειράς, απεγκλωβίστηκαν ένας άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του και ένας τραυματίας, από ΙΧΕ οχήματα και παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ, έπειτα από τροχαίο, στη Δημοτική Ενότητα Αιγείρου. Επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα».

Πηγή: xronos.gr

Σε ΜΑΦ του «Ευαγγελισμού» νοσηλεύεται ο Βασίλης Λεβέντης


Ο πρόεδρος της «Ένωσης Κεντρώων» Βασίλης Λεβέντης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το οικογενειακό περιβάλλον, έχει βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και νοσηλεύεται σε κλινική Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». 

Η κατάσταση της υγείας του κ. Λεβέντη είναι καλή αλλά είναι ακόμα αρκετά αδύναμος. Μπορεί και σηκώνεται από το κρεβάτι και κάνει κάποια λίγα βήματα υποβασταζόμενος.

Το οικογενειακό του περιβάλλον, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των γιατρών, θεωρεί ότι ο κ. Λεβέντης θα μπορεί εντός των επόμενων ημερών, να πάρει εξιτήριο και να διακομιστεί προς ένα ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης για την περαιτέρω βελτίωση της υγείας του.

 

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια συγκέντρωση της ΕΑΑΣ Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε στις 03 18:00 Δεκ 2021, σε αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, η Ετήσια Συγκέντρωση Μελών του Παραρτήματος  Ξάνθης της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Κατά τη συγκέντρωση έγινε ο Απολογισμός του έργου του Παραρτήματος από 8 Αυγ 2020 μέχρι σήμερα και ενημερώθηκαν τα Μέλη για τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΑΑΣ από 11-14 Νοε 2021 στην Αθήνα.

 

Ολοκληρώθηκαν από τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών τα δημιουργικά εργαστήρια και σεμινάρια παραδοσιακών κατασκευών!


Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών στο πλαίσιο της υλοποίησης συνοδευτικών μέτρων της πράξης: 

«ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019»- ΚΣ ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ» του Ε.Π. «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους – ΤΕΒΑ»   υλοποίησε και ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία  την   δράση:

-Παροχή υπηρεσιών ενδυνάμωσης, κοινωνικοποίησης και απόκτησης λοιπών δεξιοτήτων (δημιουργικά εργαστήρια και σεμινάρια παραδοσιακών κατασκευών, αξιοποίησης και ανάδειξης τοπικών προϊόντων καινοτομίας, κοκ.)

Το πρόγραμμα περιλάμβανε: την διοργάνωση εργαστηρίου σχεδιασμού ενδύματος και κοπτική ραπτική.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν  η ενθάρρυνση των ωφελούμενων να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες  και η απόκτηση δεξιοτήτων που  στη συνέχεια θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή εισοδήματος.

Με την καθοδήγηση έμπειρης σχεδιάστριας οι καταρτιζόμενες ασχολήθηκαν με τον σχεδιασμό και την κατασκευή  απλών ενδυμάτων.

 

Ξεκινάει σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ

Σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2022. Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί μετά την δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidoma-anergias

gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »