*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

Σε ρόλο ..."ειρηνοποιού" ο Τσέπελης μεταξύ Φανουράκη - Ι. Καμαρίδη-Δήλωση Τοψίδη για Πέτροβιτς. Οι ειδήσεις αλλιώς...

30 Νοεμβρίου


Ολοκληρώθηκε σήμερα (επιτέλους), η τοποθέτηση του (περσινού) Χριστουγεννιάτικου
δέντρου στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης!

…………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!


*Ότι βλέπετε, δεν είναι αυτό που… φαίνεται! Αυτό θυμίζει η φωτογραφία του Δήμαρχου Τσέπελη με Φανουράκη και Ιπποκράτη Καμαρίδη  σε ρόλο ... «ειρηνοποιού» όπως πάντα, προκειμένου να μας πείσουν και οι «τρεις» ότι όλα... πάνε καλά… μέχρι να «ξανα-αρπαχτούνε»!

…….

*Φυσικά αναμενόμενο και προβλέψιμο ήταν μετά την αγριάδα που έφαγε ο γιατρός από τον Φανουράκη στο Λημνίο, να ζητήσει την παρέμβαση του Δήμαρχου Τσέπελη… διότι μάλλον δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από τον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης… οπότε οι περισσότεροι απλά μειδίασαν!!! Για μην πως… ξεκαρδίστηκαν με την φωτογραφία!!!

…….

*Κάποτε βέβαια μπορεί να «περνούσαν» όλα αυτά, αλλά τώρα πλέον τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι…

Ενώ δεν είναι λίγες φορές που ο Ιπποκράτης Καμαρίδης όταν δεν του έκανε ο Φανουράκης τα «γούστα», έμπαινε στο Δημαρχείο και γίνονταν της… τρελής!

……

*Κακά λοιπόν τα ψέματα, αλλά είναι πλέον ηλίου φαεινότερο γιατί εκεί που «σκοτώνονται» κι είναι έτοιμοι να «πλακωθούν», τα… ξαναβρίσκουν τάχιστα οι υπαρχηγοί του Τσέπελη!

Αφού και τα λεφτά είναι πολλά αλλά και τα συμφέροντα το ίδιο!!!

......

*Άλλο ένα σχολείο αναγκάστηκε να "κλείσει" σήμερα γύρω στις 1 η ώρα, διότι βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊο 5 μαθητές! 

……

*Παλιό αλλά ενδιαφέρον… Σε μπαράκι στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε πριν λίγες μέρες ο Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συζητήσει με νεολαίους οι οποίοι είναι στο πλευρό του στη μάχη για τη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

……

*Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε γευματίσει στο «Β» του Βυζαντινού μουσείου μαζί με τους πρώην βουλευτές Χρύσα Αράπογλου, Γιάννη Μαγκριώτη, Σπύρο Βούγια και τις πρώην ευρωβουλευτίνες Βαγγελιώ Τζαμπάζη και Χρυσούλα Σαατσόγλου - Παλιαδέλη.

……

*Στο επιτελείο του Παπανδρέου επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση διότι η ανοιχτή συγκέντρωση στις Σέρρες είχε πάρα πολύ κόσμο και δεύτερον γιατί βλέπουν στελέχη του κόμματος τα οποία είχαν ταχθεί στο πλευρό των άλλων υποψηφίων να πλαισιώνουν τη δική του υποψηφιότητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκέντρωση των Σερρών παρευρέθηκαν οι πρώην βουλευτές Αλέκος Δαμιανίδης ο οποίος αρχικά υποστήριζε τον Χάρη Καστανίδη και ο Μιχάλης Τζελέπης ο οποίος, ωστόσο, στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά  δίνει το «παρών» στις εκδηλώσεις όλων των υποψηφίων.

….

*Επίσης και Σπύρος Βούγιας που ήταν στο γεύμα με τον πρώην πρωθυπουργό είχε ταχθεί υπέρ του Παύλου Γερουλάνου, αλλά μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προ ημερών με τον Παπανδρέου υποστηρίζει τη δική του υποψηφιότητα

……

*Η είδηση;  την υποψηφιότητα Παπανδρέου φέρεται να υποστηρίζει και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του αλλά μετέπειτα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης και, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα δημοσιοποιήσει ανοιχτά τη στήριξή του!!

..….

*Από τη Δ.Ο.Υ. Ξάνθης πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Πληροφορούμε το κοινό του Ν. Ξάνθης ότι την Δευτέρα 6/12/2021 θα διακοπεί η συναλλαγή στην Δ.Ο.Υ. Ξάνθης στις 11:00 π.μ. λόγω της διεξαγωγής της ετήσιας γενικής τακτικής Συνέλευσης του Συλλόγου Υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. Ξάνθης. Από την ως άνω ώρα και μέχρι το πέρας του ωραρίου η Δ.Ο.Υ. Ξάνθης θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Ο Προϊστάμενος Δ.Ο.Υ. Ξάνθης

Κετύπης Χρήστος»

 

ΧΡΙΣΤΟΥΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ: Κενή περιεχομένου η συνεδρίαση
για τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής


Μάρτυρες μίας ακόμα συνεδρίασης χωρίς κανένα νόημα και περιεχόμενο γίναμε όλοι οι σύμβουλοι του Περιφερειακού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 29/11. Πιο συγκεκριμένα παρακολουθήσαμε τον απολογισμό πεπραγμένων της Οικονομικής Επιτροπής κατά το τελευταίο έτος και αυτό που ακούσαμε ήταν στατιστικά στοιχεία που μετέτρεψαν τη συνεδρίαση σε έναν «πίνακα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων».

Όμως, το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι χώρος στατιστικής, όπως άλλωστε επεσήμαναν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Είναι χώρος παραγωγής πολιτικής και ως τέτοιον θα έπρεπε να τον αντιμετωπίζουν όλοι. Η Διοίκηση όμως, κρυπτόμενη πίσω από το «γράμμα του νόμου» απέφυγε την ποιοτική ανάλυση των πεπραγμένων και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Πέτροβιτς αρκέστηκε στην (κουραστική) παράθεση αριθμών.

Η Περιφερειακή Σύνθεση κινείται ευθέως απέναντι αυτής της λογικής. Εμείς απαιτούμε την ποιοτική ανάλυση του απολογισμού πεπραγμένων των Οικονομικής Επιτροπής σε μία διαδικασία που θα έχει ως γνώμονα την επισήμανση λαθών, την βελτίωση τυχόν αστοχιών και εν τέλει τη βελτίωση των αποφάσεων που λαμβάνονται καθώς αυτές δεν παίρνουν μόνον αύξοντα αριθμό, αλλά επιτελούν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών της Περιφέρειας μας.

Η Διοίκηση δεν τόλμησε έναν ουσιαστικό απολογισμό. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι δεν είναι ικανοί να παράξουν πολιτική, δεν έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να οραματιστούν και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι απλώς να «μετρούν» αποφάσεις.

Από το γραφείο της Περιφερειακής Σύνθεσης

-Χριστόδουλος Τοψίδης

Στις φλόγες Ι.Χ. στον Γέροντα,¨άγιο¨ είχαν με δύο Ξανθιώτες


Άγιο είχαν δύο κάτοικοι της Ξάνθης όταν κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το όχημά τους, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, όπως μεταδίδει το kavalapoint.gr, ένα Ι.Χ αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά κοντά στην Κοινότητα του Γέροντα, του Δήμου Νέστου. 

Μέσα στο αυτοκίνητο, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά υπήρχαν δύο άντρες από την Ξάνθη οι οποίοι ευτυχώς εγκατέλειψαν νωρίς το όχημα και δεν έπαθαν τίποτα.

Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική ωστόσο το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά διενεργείται προανάκριση.

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης
ο Δημήτρης Ερελιάδης

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης εκλέχθηκε ο Δημήτρης Ερελιάδης κατά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Ο κ. Ερελιάδης, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του από 1ης Ιανουαρίου και για τα επόμενα 4 χρόνια, υπερψηφίστηκε από 142 συναδέλφους του δικηγόρους έναντι 134 ψήφων που έλαβε η απερχόμενη πρόεδρος κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου ενώ υπήρξαν επίσης 11 λευκά ψηφοδέλτια. Αξιοσημείωτο των φετινών εκλογών ήταν η μεγάλη συμμετοχή των δικηγόρων της Ροδόπης καθώς ψήφισαν συνολικά 287 εκ των 329 εγγεγραμμένων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

 

ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ –ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Όσο ο Ερντογάν έκανε μεγαλόπνοα σχέδια, η τουρκική λίρα συνέχιζε τον κατήφορο και η ισοτιμία της πλέον κυμαίνεται στις 12,78 λίρες το δολάριο.

Στην Τουρκία που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, η επιμονή του Ερντογάν στα χαμηλά επιτόκια διογκώνει τα προβλήματα.

Σύμφωνα με το Mega, μέσα στο αεροσκάφος της επιστροφής από το Τουρκμενιστάν, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ανυποχώρητος στο θέμα των επιτοκίων, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των σχέσεων με Ισραήλ και Αίγυπτο και έκανε… νέα όνειρα γεωτρήσεων.

«Τώρα έχουμε πλοία σεισμικής έρευνας. Είχαμε τρία πλοία γεωτρήσεων. Τώρα προσθέσαμε ένα τέταρτο. Το αγοράσαμε καινούργιο σε πολύ προσιτή τιμή. Τώρα έχουμε τα δικά μας πλοία. Θα κάνουμε ανακαλύψεις στα δικά μας νερά με τα πλοία αυτά».

Όσο ο Ερντογάν έκανε μεγαλόπνοα σχέδια, η τουρκική λίρα συνέχιζε τον κατήφορο. Ως αποτέλεσμα, η ισοτιμία της πλέον κυμαίνεται στις 12,78 λίρες το δολάριο και 14,41 λίρες το ευρώ.

«Είμαι 70 χρονών, δεν θέλω να ζήσω άλλο. Αυτός είναι ο σκοπός του. Αφήστε τους ανθρώπους να πεθάνουν και μπορεί να περάσει άνετα τη μέρα του στο παλάτι», δηλώνουν οι αγανακτισμένοι πολίτες.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα ενισχύει τις συμμαχίες της. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί στην Κύπρο για την τριμερή σύνοδο υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας.

Παράλληλα η Ελλάδα «ακονίζει» τις στρατιωτικές της δυνατότητες. Τρίτη και Τετάρτη θα διεξαχθούν ασκήσεις τόσο στην περιοχή της Ρόδου όσο και ανατολικά της με χερσαίες και αεροναυτικές δυνάμεις.

Πηγή: Μega

 

Θλίψη στην Ξάνθη έφυγε σε ηλικία 81 ετών ο Κυριάκος Δήμητσας!

Ένας ακόμη θάνατος ενός ιδιαίτερα γνωστού και αγαπητού πολίτη της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης προκάλεσε την θλίψη όλων μας. 

Πρόκειται για τον αρχιτέκτονα Κυριάκο Δήμητσα που έφυγε σε ηλικία 81 ετών, σκορπώντας τη θλίψη σε συγγενείς και φίλους καθώς και σε όλη την Ξάνθη μιας και επρόκειτο για ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο, με έντονη κοινωνική δραστηριότητα και συνεισφορά.

Η κηδεία του έγινε χθες Τρίτη 30 Νοεμβρίου, στη μία το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Θεοφάνους στην Ξάνθη.

Ο Κυριάκος Δήμητσας, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και σπούδασε στην Ιταλία, απ’ όπου και πήρε το πτυχίο του με Άριστα, ενώ ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στις αναστηλώσεις μνημείων στη Ρώμη και τη Νάπολη, αποφοιτώντας επίσης με άριστα. Εργάστηκε ως Αρχιτέκτονας στην Ιταλία ενώ στην Ελλάδα μεταξύ άλλων διατέλεσε και μέλος Ε.Δ.Π. του ΔΠΘ.

Διετέλεσε επίσης βασικό στέλεχος στον Καρναβαλικό σύλλογο οι ΦΙΛΟΙ, στηρίζοντας με όλες  του τις δυνάμεις τις ΘΛΕ από την ημέρα που ανανεώθηκαν επί Αείμνηστου Δημάρχου Ξάνθης Κώστα Μπένη ως θεσμός από  τη Θρακική Σκηνή.

 

Σε λίγες μέρες η εγκατάσταση του pet- scan στο ΠΓΝΑ για τους ογκολογικούς ασθενείς

Λίγες ημέρες ακόμη θα πρέπει να κάνουν υπομονή οι ογκολογικοί ασθενείς του Έβρου οι οποίοι ταξιδεύουν μέχρι τη Θεσσαλονική προκειμένου να κάνουν την εξέταση pet- scan.

Ο Διοικητής του ΠΓΝΑ Βαγγέλης Ρούφος ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες στο χώρο του νοσοκομείου όπου θα μεταφερθεί και θα τεθεί σε λειτουργία το εν λόγω μηχάνημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα αυτό είναι μια δωρεά του ιδρύματος Νιάρχος κόστους 3.000.000 ευρώ.

Η εξέταση PET CT – SCAN σώζει ζωές καθώς ανιχνεύει τον καρκίνο τη στιγμή που εγκαθίσταται και ξεκινάει η αλλοίωση του κυττάρου. Κάτι που δεν γίνεται με τις άλλες διαγνωστικές εξετάσεις.

Μετά την εγκατάσταση αυτού του νέου μηχανήματος το Π.Γ.Ν.Α. θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη τη επιστήμης στην μάχη κατά του καρκίνου (pet-scan, μαγνητικός τομογράφος, σπειροειδής αξονικός τομογράφος, δεύτερος αξονικός τομογράφος, αξονικός εξομειωτής, γραμμικός επιταχυντής, τμήμα πυρηνικής ιατρικής, μονάδα χημειοθεραπειών κ.α).

Πηγη: e evros

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »