*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Σεπτεμβρίου

Κι ο Δάγκας έκανε...σύλλογο τένις! Έξω απο τα δόντια τους τα είπε ο Γιαμουρίδης στο γάμο! Οι ειδήσεις με άλλο συλ

22 Σεπτεμβρίου


Άγνωστοι βανδάλισαν και προκάλεσαν ζημιές στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Χαρακτηριστική και η ανάρτηση του Αντώνη Βαρβατσούλια στο facebook:

«Αναζητούνται τα ανθρωπόμορφα "ζώα", συγγνώμη στα ζώα, που έκαναν αυτό. Πραγματικά κάποιοι ικανοποιούν το δικαίωμα της ελευθερίας τους με την καταπίεση και την τρομοκρατία κάποιων άλλων. Οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι ας μου στείλει μήνυμα inbox».

…………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!


*Κατανοώ γιατί «ενόχλησε» τόσο πολύ τον Ηλία Βασιλούδη η επιστολή του Νίκου Προφέτη στο «Μαχητή», δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάει ο συγκεκριμένος κύριος ότι, «το ακίνητο των γηπέδων Τένις είναι δημοτικά και όχι… ιδιοκτησιακά! Και ότι ο Νίκος Προφέτης ως αντιπρόεδρος στη Λέσχη Τένις, αυτά που σχολίασε, δεν τα είπε τυχαία!

-Ξέρει και πρόσωπα αλλά και πράγματα…!

…….

*Κι όσο για την «συγκίνησή» του με τον… Τσέπελη δίπλα του, αυτόν δηλαδή που ο ίδιος επί χρόνια κατέγγελνε ως δημοτικός σύμβουλος!

-Εμείς να δεις Ηλία πως… συγκινηθήκαμε…!

.......

*Και το... ανέκδοτο που άκουσα χθες στην αθλητική εκπομπή του Γιάννη Τσιλιγγιρίδη. Σύλλογο Τένις θέλει να ιδρύσει και να λειτουργήσει και ο Μάκης Δάγκας στη θέση του αντιπροέδρου και προπονητή τον Νίκο Αναστασιάδη!!!!

Πρόεδρο.

Ο Σύλλογος θα λέγεται ΛΕΟΝΤΕΣ και αυτό που δεν έμαθα ακόμη. Ποιος θα είναι ο... Πρόεδρος των  ΛΕΟΝΤΩΝ; Ο Μάκης Τζατζος ή ο Φανουράκης;

Περιμένω πως και πως λεπτομέρειες...

.......

*Συναντήθηκαν λέει –τυχαία- πριν καμιά 2-3 βδομάδες σε έναν γάμο Τσέπελης - Φανουράκης με τον Μπιλ Πάπας και τον Τάσο Γιαμουρίδη κι όπως λένε οι πληροφορίες μου....

-Ποιος «είδε» τον Γιαμουρίδη και δεν φοβήθηκε, αφού τάριξε χοντρά για το ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ του Δήμου που δεν έδωσαν στον ΑΟΞ για τα διαρκείας!!! Με αποτέλεσμα ο μεν Τσέπελης να παραπέμπει στον Φανουράκη, ο δε Φανουράκης να έχει «χάσει» την λαλιά και την..»μαγκιά» του!

-Αλήθεια ή... ψέματα;

.......

*Ερώτηση κρίσεως. Είναι ακόμη με τον Τσέπελη ο Γιώργος Μυλωνάς που κατάφερε να βγάλει δημοτικό σύμβουλο τον Φανουράκη και να μην εκλεγεί ο... ίδιος;

Γιατί στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ακούν το όνομα Τσέπελης και βγάζουν «σπυράκια»!

.......

*Και η σημερινή αποκλειστικότητά μου. Εκτός από τον  Αντιδήμαρχο Σταυρούπολης Τόλη Ελευθεριάδη (σ.σ. Ο οποίος δεν αποκλείεται στο υπόλοιποι της θητείας του να παραμείνει... άμισθος για να εισπράττει την σύνταξή του), έχει μείνει κανείς με τον Δήμαρχο Τσέπελη, αφού και ο Γιώργος Καρασακαλίδης ακόμη, στο πλευρό του Σάββα Μελισσόπουλου βρίσκεται...

-Όποιος έχει μείνει να σηκώσει το χέρι...

(σ.σ. Πάντως ο Τόλης δεν επιθυμεί και θα είναι στο νέο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ στο οποίο θα υπάρξουν εκπλήξεις, καθώς ο γιατρός κι εκεί θέλει να έχει το απόλυτο κουμάντο, ώστε να μην μαθαίνει τίποτα ο... Φανουράκης! Κι ο νοών νεοείτω...).

……

*Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, για κλοπή, διότι όπως προέκυψε την 18/19-9-2021 αφαίρεσαν από την πόλη της Κομοτηνής ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν όχημα, προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

 

SUPER LEAGUE: Τα ματς της Τετάρτης - Τι δείχνει σήμερα η τηλεόραση

 

Οι αναμετρήσεις για την εμβόλιμη 3η αγωνιστική της Super League και τα ματς από τα κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Ευρώπης ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

Αναλυτικά οι επιλογές:

 

18:15 COSMOTE SPORT 3 HD ΟΦΗ- Αστέρας Τρίπολης Super League Ποδόσφαιρο

 

18:15 COSMOTE SPORT 2 HD ΠαναιτωλικόςΠΑΟΚ Super League Ποδόσφαιρο

 

18:15 Novasports 2HD Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης Super League Ποδόσφαιρο

 

20:30 COSMOTE SPORT 1 HD ΑΕΚΛαμία Super League Ποδόσφαιρο

 

20:30 Novasports Prime ΆρηςΠαναθηναϊκός Super League Ποδόσφαιρο

Ζώα συντροφιάς: Φιλοζωικές θα μπορούν να παρίστανται
σε δίκες ως πολιτική αγωγή


Με μία καινοτόμο διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο νόμο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς δίνεται το δικαίωμα σε φιλοζωικές οργανώσεις ή σωματεία να παρίστανται αυτοτελώς ως πολιτική αγωγή, προς υποστήριξη της κατηγορίας σε δίκες κακοποίησης ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με σχετικά ανακοίνωση του ΔΣΑ: «μετά από παρέμβαση της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και φιλοζωικών οργανώσεων, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, συμπεριέλαβε διάταξη κατά την οποία στις δίκες κακοποίησης ζώων συντροφιάς, μπορεί να παρίσταται αυτοτελώς και κάθε φιλοζωικό σωματείο ή φιλοζωική οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Φιλοζωικών Σωματείων και Οργανώσεων, ανεξάρτητα αν έχει υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας».

Η εξέλιξη θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη απονομή της δικαιοσύνης και την προστασία των ζώων, ιδίως όταν παρουσιάζονται φαινόμενα κακοποίησης εναντίον τους.

 

Νέες τουρκικές παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο


Συνεχίζονται οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, με δεκάδες τουρκικά μαχητικά να εισέρχονται οπλισμένα στον ελληνικό εναέριο χώρο τη Δευτέρα, με συνέπεια να σημειωθούν και εμπλοκές με ελληνικά.

Συγκεκριμένα, 22 F-16 πέρασαν σε σχηματισμούς πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τα έξι εξ αυτών να είναι οπλισμένα και να συμμετέχουν σε επτά εμπλοκές.

Εκτός από τα μαχητικά, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν επίσης τρία ελικόπτερα και ένα κατασκοπευτικό CN-235.

Συνολικά, καταγράφηκαν 17 παραβιάσεις και 12 παραβάσεις, ενώ σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, όλα τα τουρκικά αεροσκάφη (26) αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Στα 3,17 δισ. ευρώ ανήλθαν οι απλήρωτοι φόροι στο 7μηνο


Στα 3,17 δισ. ευρώ ανέρχονται οι απλήρωτοι φόροι προς το δημόσιο αυξημένοι κατά 24%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος έχει φθάσει τα 108,99 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,8 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης. Το ποσό δηλαδή που μπορεί να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται στα 84,18 δισ. ευρώ.

Μόνο για το μήνα Ιούλιο, το νέο ληξιπρόθεσμο έφθασε τα 238 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φθάσει στα 139 εκατ. ευρώ δηλαδή έχει αυξηθεί κατά 71%.

Ωστόσο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τα μεγέθη δεν συγκρίσιμα, καθώς πέρυσι οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες και είχαμε πολλές αναστολές πληρωμών, με συνέπεια πολλές οφειλές να μην καθίστανται ληξιπρόθεσμες ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν προστεθεί στη μεγάλη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων το 2020.

Σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις 7μηνου, (εξαιρουμένων των μη φορολογικών κατηγοριών), έφτασαν τα 923εκ. ευρώ το 2021, ενώ την αντίστοιχη περίοδο το 2020 έφτασαν τα 632 εκ. ευρώ  (αύξηση κατά 46%) . Σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις έναντι νέου ληξιπροθέσμου για Ιούλιο 2021 (εξαιρουμένων των μη φορολογικών κατηγοριών), έφτασαν τα 117 εκ. ευρώ (έναντι 111εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020- αύξηση κατά 5%).

 

e-ΕΦΚΑ – Συντάξεις Οκτωβρίου 2021: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές


Το πρόγραμμα για τις πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ στη συνεδρίαση της 16ης Σεπτεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ:

– Στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο AΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ), που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

– Στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

– Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

 

Διάβημα του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για την παράνομη αλιεία και τις προκλήσεις


Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία για παράνομη αλιεία έκανε η Ελλάδα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών. Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακώσει την ένταση τόσο σε επίπεδο ερευνών όσο και σε επίπεδο αλιείας, με αποτέλεσμα να αντιδρά έντονα η Ελλάδα. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς και της προστασίας του ευρωπαϊκού κεκτημένου, έδωσε εντολή στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για την πραγματοποίηση διαβήματος διαμαρτυρίας για παράνομη αλιεία από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των χωρικών μας υδάτων».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Επίσης τόνισε την καταδικαστέα πρακτική σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία συνοδεύει τα τουρκικά αλιευτικά και παρενοχλεί τα ελληνικά αλιευτικά. Η παράνομη αλιεία εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί επίσης παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πέρα από το γεγονός ότι είναι ακόμα μια παραβίαση, εκ μέρους της Τουρκίας, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Η Τουρκία, δυστυχώς, συνεχίζει ακάθεκτη την παραβατική της συμπεριφορά. Η ελληνική πλευρά, προσηλωμένη στην προάσπιση των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δεν αφήνει καμία πρόκληση να μείνει αναπάντητη».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »