*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουλίου

Η δημοκρατία νίκησε! Αμόλυντος, καθαρός και άσπιλος, ξανά δημοτικός σύμβουλος ο Φερτούν!

29 Ιουλίου

*Αφού δια της... παραγραφής η υπόθεσή του τέθηκε στο αρχείο από τον Άρειο Πάγο, οι δικαστές του ΣτΕ έκαναν δεκτή την αίτηση και ακύρωσαν τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας και Θράκης!

-Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!

*Μέχρι και ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν που πόζαρε με την Σημαία της Ανεξάρτητης «Τουρκικής» Θράκης, είχε κάνει παρέμβαση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ζητώντας την… «δικαίωση» του Φερτούν!

*Τον είχε καταγγείλει στις εκλογές του 2014 και ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Ιπποκράτης Καμαρίδης για προσπάθειες εξαγοράς εκλογών στο Δροσερό Ξάνθης στην αστυνομία! Τώρα είναι μαζί...για το καλό του τόπου βέβαια!

Και βέβαια οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές. Και βέβαια παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται, εμείς είχαμε και θα έχουμε εμπιστοσύνη στους ανώτατους Έλληνες δικαστές. Και ειδικά σε μια εποχή απαξίωσης δυστυχώς των κορυφαίων θεσμών...

Άλλωστε η υπόθεση Χασάν Ογλού Φερτούν δεν είναι σημερινή... Πρόκειται για έναν δημοτικό σύμβουλο που έχει πλούσιο μέλλον και πριν μερικούς μήνες είχε πάει μέχρι και στον Πρόεδρο της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Πρόδρομο Εμφιετζόγλου ως αποσταλμένος του Δήμαρχου Τσέπελη για την «αγορά» του Αθλητικού Κέντρου της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ στο Δροσερό προκειμένου ο «Ψευτομουφτής» Ξάνθης να κάνει εκεί… τζαμί!!! Γεγονός που αποτρέψαμε την τελευταία στιγμή ως εφημερίδα....!

Αν κανείς ανατρέξει πρόχειρα στο βίο και την πολιτεία του Χασάν Ογλού Φερτούν απ’ την εποχή που κατέβαινε υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη ο γιατρός Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος και είχαν «μετατρέψει» σε φρούριο τον οικισμό του Δροσερού, μέχρι την εποχή Πούλιου-Ξυνίδη που ο ίδιος ως δημοτικός σύμβουλος της τότε μείζονος αντιπολίτευσης κατήγγειλε τον... Μανώλη Τσέπελη για ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΕΙΣ στο Δροσερό για να κάνει στη συνέχεια «μεταγραφή» και να βρεθεί στο στρατόπεδο του Δημαρχόπουλου και να τον κάνει ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης  στην ιστγορία του Δήμου τον πρώτο στην ιστορία αντιδήμαρχο από το Δροσερό μέχρι την... ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ του από το Εφετείο Θράκης τον Σεπτέμβριο του 2019 για ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΩΝ με ποινή φυλάκισης 6 μηνών!!! Οι "μεταπηδήσεις" του απο το ένα στρατόπεδο στο άλλο .... έσπαζαν κάθε ρεκόρ!

Αφού ένα μήνα πριν, είχε «μεταπηδήσει» από την παράταξη Δημαρχόπουλου που εκλέχθηκε στην παράταξη του νυν Δημάρχου Τσέπελη με ποικίλα ανταλλάγματα...! Καθώς ήδη απο την 2η Κυριακή  των εκλογών του 2019 έτρεχε υπέρ του....Τσέπελη μαζί με τον αντιπρόεδρό του στην ομάδα του Φίλιππου Λροσερού Πασχάλη Λύρατζη. "Ασυναγώνιστο" δίδυμο...εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, γιατί ο τότε Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος, είχε την "απαίτηση" να πληρώνει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας τις...τρεις παροχές νερού που διατηρούσε στο Δροσερό! Και έστελνε τις οφειλές (του) χιλιάδων ευρώ στην Εφορία..!

 

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟΙΧΗΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ ΟΓΛΟΥ ΦΕΡΤΟΥΝ


Από τον Σεπτέμβριο του 2019 λοιπόν μετά την τελεσίδικη καταδίκη του Χασάν Ογλού Φερτούν από το Εφετείο Θράκης (σ.σ. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 2 ετών...), best seller συνέχεια...

Συγκεκριμένα χιλιάδες ευρώ ξοδεύτηκαν σε μεγαλοδικηγόρους, δικηγορικές εταιρείες  και δικαστήρια μέχρι την τελική "δικαίωση" του Χασάν Ογλού Φερτούν από τον Σεπτέμβριο 2019 μέχρι σήμερα, προκειμένου... λευκός και αμόλυντος να επανέρθει στα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου Ξάνθης, έτοιμος να αναλάβει εκ νέου τα ανδραγαθήματα των περασμένων... ετών και με τη βούλα πλέον της Δικαιοσύνης!

Με χορηγό βέβαια και συμπαραστάτη τον σημερινό πλουτίσαντα από την Τ.Α. Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη που έφτασε στο σημείο, να καταθέσει ακόμη και... προσωπικές επιστολές στο ΣτΕ στην εκδίκαση ακύρωσης της απόφασης της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ που τον καταδίκασε με ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ λόγω του βαρύτατου αδικήματος της ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ!!! 

-Χιλιάδες ευρώ που με βάση τις φορολογικές του δηλώσεις δεν δικαιολογούνται με τίποτα...! Όπως φυσικά και ακίνητα που διαθέτει αλλά και η άνεση να μοιράζει ακόμη και....ευρώ ως "πετσετάκια" τις στιγμές της προσωπικές του ευδαιμονίας!

 

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η... ΚΕΔΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΕΡΤΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΑΣΜΟΥ ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ

Μάλιστα ήταν τόσο πλούσιο το παρασκήνιο που προηγήθηκε στην υπόθεση Φερτούν που όμοιό του δεν έχει εμφανιστεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση! 


Μέχρι κα ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν που πόζαρε με την Σημαία της Ανεξάρτητης... «Τουρκικής» Θράκης και είναι από τους πρώτους που εμφανίζεται στις εκδηλώσεις της Τουρκικού Προξενείου, είχε κάνει παρέμβαση υπέρ του Χασάν Ογλού Φερτούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην περιοχή της Θράκης,  ζητώντας την… «δικαίωσή» του!Τυχαίο;;;

Την ίδια στιγμή που ουδείς γνωρίζει η ομάδα του Φίλιππου Δροσερού που με άνεση "αγόρασε" απο τον Γιώργο Σπάρταλη, εάν συνεχίζει να στηρίζετε απο τους κύκλους που επί έτη την "συντηρούσαν" με αποτέλεσμα να υπάρχουν ουκ ολίγα ευτράπελα...! 

Μέχρι που θα έχει κόστος η... τυχόν καθαίρεσή του (!) κα στη Νέα Δημοκρατία ακούστηκε από κύκλους του νυν Δημάρχου Ξάνθης, με το σκεπτικό ότι «ο Χασάν Ογλού Φερτούν είχε διατελέσει μέλος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης...» ενώ οι ίδιοι κύκλοι διατείνονταν ότι είχε τη στήριξη ακόμη και του... ΥΠΕΞ λόγω της ομάδας του ...Φίλιππου Δροσερού ή των συνεντεύξων που έδινε με φόντο την....Ελληνική σημαία, ενώ εν καιρώ πανδημίας στα....ΤΟΥΡΚΙΚΑ καλούσε τους Δροσερού να πειθαρχήσουν στα "μέτρα", και ως δια μαγείας στη συνέχεια, "εξαφανίζονταν" τα βίντεο που αναρτούσε ο ίδιος στο διαδίκτυο...!!! 

Μέσα λοιπόν από έντονο παρασκήνιο και συνεχείς «»επισκέψεις» του νυν Δημάρχου Τσέπελη για το θέμα του Φερτούν ακόμη και σε ανώτατα κλιμάκια της Κυβέρνησης όπως φημολογείται, η όλη ιστορία απόκτησε ένα απίστευτο παρασκήνιο...

Μέχρι που τελικά ήρθε η δικαίωση!!!

Το Στ Ε ΑΚΥΡΩΣΕ την Απόφαση του Γραμματέα της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ Μακεδονίας και Θράκης, σε βάρος του οποίου έχει κατατεθεί και...μήνυση από τους μεγαλοδικηγόρους που ανέλαβαν την υπόθεση του Χασάν Ογλού Φερτούν η δια της...παραγραφής στον Άρειο Πάγο καταδίκη του για ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΩΝ, μετατράπηκε και σε... δικαίωσή του! 

Το γιατί έφτασε στο σημείο να ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ωστόσο αυτή η καταδίκη και με τόση καθυστέρηση να εκδικαστεί η υπόθεσή του στο Εφετείο Θράκης, είναι ένα ερώτημα που προς το παρόν παραμένει αναπάντητο και κανείς δεν γνωρίζει αν ισχύουν οι δηλώσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κώστα Μαλάκη, για το αν πράγματι ο Άρειος Πάγος θα ελέγξει τους δικαστές για τυχόν ευθύνες και παραλείψεις...

Αμόλυντος, καθαρός, έντιμος ακέραιος και πανέτοιμος να προσφέρει και πάλι της υπηρεσίες του στον....τόπο, ο Χασάν Ογλού Φερτούν επανέρχεται στη θέση του δημοτικού συμβούλου Ξάνθης από 1/9/2021 κανονικά και αναλαμβάνει στη συνέχεια καθήκοντα αντιδημάρχου όπως του είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος Τσέπελης αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Δημαρχόπουλου με την οποία εκλέχτηκε και να γίνει....»δικός» του!

 Και με πιο απλά λόγια, ευτυχώς η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για μια ακόμη φορά δικαιώθηκε!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΦΕΡΤΟΥΝ

Σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες λοιπόν του «Μ», το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης των αποφάσεων του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης Ιωάννη Σάββα που είχε καταθέσει ο Χασάν Ογλού Φερτούν με την εταιρεία των μεγαλοδικηγόρων που ανέλαβε –φυσικά με το αζημίωτο- την... δικαίωση και επαναφορά του στα καθήκοντά του με καθυστέρηση περίπου... 22 μηνών!!!

Σημειώνεται ότι για να φτάσει στην απόφαση αυτή το ΣτΕ, μεσολάβησε η απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο την τελεσίδικη καταδίκη του Χασάν Ογλού Φερτούν από το Εφετείο Θράκης με ποινή φυλάκισης 6 μηνών για εξαγορά εκλογέων, λόγω... παραγραφής της υπόθεσης, που δημιουργεί μείζονα ερωτήματα για την καθυστέρηση της δίκης του.

Η «παραγραφή της συγκεκριμένης τελεσίδικης καταδίκης λοιπόν σε συνδυασμό και με τις αλλαγές του ποινικού κώδικα στο χώρο της Δικαιοσύνης, επαναφέρει τον Χασάν Ογλού Φερτούν και πάλι στα Αυτοδιοικητικά πράγματα. και με... δικαστική βούλα!!!! Καθαρό, άσπιλο και... αμόλυντο!!!

Ο Χασάν Ογλού Φερτούν επανέρχεται κανονικά στα καθήκοντά του από 1/9/2021 αφού εκτίει ποινή αργίας 4 μηνών με άλλες αποφάσεις της Αποκεντρωμένης. Έτοιμος για νέους... αγώνες για το καλό πάντα του Δήμου...και του εαυτού του φυσικά!

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ο ΧΑΣΑΝ ΟΓΛΟΥ ΦΕΡΤΟΥΝ!



Σημειώνεται επίσης ότι οι δικαστικές δαπάνες μέχρι να φτάσει στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα ο Χασαν Ογλού Φερτούν και τα δικαστήρια που έκανε από τον Οκτώβριο του 2019 που δικάστηκε με μεγάλη καθυστέρηση από το Εφετείο Θράκης στην υπόθεσή του, στοίχησαν... χιλιάδες ευρώ!!! (Εφετείο, Άρειος Πάγος, ΣτΕ κλπ).

Γεγονός που δημιουργεί επίσης πάμπολλα ερωτηματικά για την πηγή των χρημάτων....

Δικηγόροι του Χασάν Ογλού Φερτούν στις παραπάνω υποθέσεις ήταν οι Θωμάς Ξανθόπουλος, δικηγόρος Ξάνθης, Διονύσιος Φιλίππου, καθηγητής του ΔΠΘ και Ανδρέας Μαρκόπουλος, δικηγόρος Αθηνών, που έχουν και την γνωστή δικηγορική εταιρεία με έδρα την Αντίπαρο.

Η απόφαση αναμένεται να καθαρογραφεί τις επόμενες μέρες, ενώ ήδη ο Χασάν Ογλού Φερτούν οργανώνει το... γλέντι του για το Σαββατοκύριακο στο Δροσερό!!!Στο οποίο πλην του Δημάρχου  Τσέπελη και της γραμματέως φυσικά και των πλαστικών καθισμάτων του Κέντρου Πολιτισμού , το λογικότερο θα ήταν να τον "τιμήσει"με την παρουσία του και ο αντιπρόεδρός του στο Δ.Σ. του Φίλιππου Δροσερού Πασχάλης Λύρατζης..!

 

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά την δικαίωση του Χασάν Ογλού Φερτούν στην οποία συνέδραμε φυσικά με όλα τα μέσα (οικονομικά και πολιτικά) και ο Δήμαρχος Τσέπελης, αυξάνεται αισθητά ο αριθμός δημοτικών συμβούλων της σημερινής δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα με τους υπάρχοντες ήδη εκλεγέντες 10 δημοτικούς συμβούλους, η προσθήκη των τριών ανεξαρτητοποιηθέντων Χασάν Ογλού Φερτούν, Γουναρίδη Στέλιου και Στέφανου Ιγιαννίδη ο Δήμαρχος αυξάνει τον αριθμό των συμβούλων του στους 13 συν τους 5 του Παπαχρόνη, αγγίζοντας τον αριθμό 17-18, αφού προς το παρόν μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Δημοσθένης Γεωργιάδης δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του...

-Ευτυχώς... Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πάλι… νίκησε!!! Έστω και δια της... παραγραφής!!!!

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »