*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Ιουνίου

ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΣΟΖΥΓΙΑ Από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στις Ελληνικές Γαλακτοβιομηχανίες, για γάλατα και φέτα!

24 Ιουνίου


-Παράγινε πλέον η «νόθευση» των Ελληνικών κτηνοτροφικών προϊόντων κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό. Να προστατευτεί ο Έλληνας παραγωγός! Εκτός αν είσαι «δέσμιος» των παρανομούντων γαλακτοβιομηχανιών!

-ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΡΟΤΗ ΣΠΗΛΙΟ ΛΙΒΑΝΕ!

*Σε κάθε προϊόν να αναγράφεται η ακριβής προσέλευση Hellas, Germany κλπ)  της 1ης ύλης που χρησιμοποιείται από την γαλακτοβιομηχανία

-Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

*Με γάλατα από άλλη χώρα, δεν είναι δυνατόν να ισχυροποιηθεί η Ελληνική φέτα! Να γράφεται επάνω στα προϊόντα τι γάλα βάζουν οι γαλακτοβιομηχανίες!

Παράγινε πλέον η «νόθευση» των Ελληνικών κτηνοτροφικών προϊόντων κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό και ιδίως της Ελληνικής ΦΕΤΑΣ και των λοιπών γαλακτοκομικών προϊόντων. Είναι δηλαδή καιρός το Ελληνικό κράτος να διαφυλάξει και να προστατεύσει την Ελληνική κτηνοτροφία και η λύση είναι μία. Να γίνονται ΙΣΟΖΥΓΙΑ από την ΕΛΕΓΟ Δήμητρα στις Ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες για γάλατα και πρωτίστως για την ελληνική φέτα.

Ήρθε ο καιρός να  προστατευτεί ο Έλληνας παραγωγός κύριε Υπουργέ! Εκτός αν είσαι «δέσμιος» των.... παρανομούντων γαλακτοβιομηχανιών!

 

Η εταιρεία από τα Τρίκαλα που «νόθευσε» τη φέτα ΠΟΠ


Στα πρόσφατα ωστόσο γεγονότα. Η γαλακτοβιομηχανία Όμηρος από τα Τρίκαλα ανήκει η νοθευμένη φέτα, η οποία βρέθηκε σε σούπερ μάρκετ της Γερμανίας, εγείροντας την παρέμβαση των ελληνικών αρχών, σε μια προσπάθεια διαφύλαξης του καθεστώτος Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) του προϊόντος.

Το περιστατικό κατέστη γνωστό, κατόπιν δειγματοληπτικής έρευνας δύο διαφορετικών εργαστηρίων στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το προϊόν εμπεριείχε αγελαδινό γάλα σε ποσοστό από 50% έως 80% έναντι των προαπαιτούμενων προδιαγραφών για πρόβειο γάλα 70% και κατσικίσιο γάλα 30%.

Από την πρώτη στιγμή, η Όμηρος κλήθηκε σε εξηγήσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές της Ελλάδας, ενώ αναγκάστηκε σε αποχώρηση από τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας (ΔΟΦ).

Φαίνεται ωστόσο ότι δεν είναι η μόνη γαλακτοβιομηχανία που κάνει κάτι παρόμοιο. Και το δυσάρεστο της υπόθεση. Η  ΟΜΗΡΟΣ είναι μια γαλακτοβιομηχανία που αφήνει χιλιάδες ευρώ στους γαλακτοπαραγωγούς του Νομού Ξάνθης και κυρίως της Ορεινής περιοχής.

 

Τι απαντά η Τρικαλινή εταιρεία ΟΜΗΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή της, η τρικαλινή εταιρεία έκανε λόγο για βιομηχανικό λάθος της συσκευασίας, ενώ γνωστοποίησε ότι προχώρησε άμεσα σε ανάκληση της προβληματικής παρτίδας.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξέφρασε την απορία «πώς μπορεί να πιστεύουν κάποιοι ότι μετά από 35 χρόνια άριστης συνεργασίας και αψεγάδιαστης παρουσίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, θα λάμβανε κανείς την απόφαση να προβεί σε “νοθεία” φέτας».

Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε η γαλακτοβιομηχανία,«έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές ότι θα λάβουν τις σωστές αποφάσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και είμαστε βέβαιοι πως είναι σ’ όλους αντιληπτό τι προσπαθούν να πετύχουν κάποιοι, δυστυχώς με αθέμιτα μέσα και διαδικασίες».

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ιωάννης Βιτάλης, πρόεδρος της ΔΟΦ και αντιπρόεδρος της εταιρίας «Δωδώνη», διαμήνυσε ότι εφόσον αποδειχθεί δόλος και όχι αμέλεια εκ μέρους της ελληνικής εταιρείας, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, χωρίς εκπτώσεις.

«Στόχος μας ήταν και παραμένει η προστασία της ΠΟΠ φέτας, η διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ελλήνων κτηνοτρόφων και βιομηχανιών, ένα έργο ιδιαίτερα απαιτητικό και αναγκαίο» σχολίασε, χαρακτηριστικά.

 

Ποια είναι η Όμηρος Βιομηχανία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Όμηρος Βιομηχανία Γάλακτος ΑΕΒΕ ιδρύθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας το 1984 από την οικογένεια Γιαννίτση. Κατά τη διάρκεια των 35 ετών λειτουργίας της, η ελληνική εταιρεία έχει καταφέρει να εξαγάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 20 χώρες του εξωτερικού.

Στην Ελλάδα, συνεργάζεται με 450 πιστοποιημένες φάρμες της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και προσφάτως της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και με 1.800 κτηνοτρόφους, με τις επενδύσεις της τελευταίας 5ετίας να ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ.

 

ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΣΟΖΥΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Το πρόβλημα λοιπόν που έχει προκύψει με την εν λόγω γαλακτοβιομηχανία, δεν αποκλείεται να έχει στο μέλλον κι άλλες προεκτάσεις και γι’ αυτό το λόγο ο «Μαχητής» ζητεί ευθέως από τον σημερινό Υπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό καθοριστικές λύσεις που θα προστατεύσουν τον Έλληνα παραγωγό.

Να γίνονται ΙΣΟΖΥΓΙΟ από τον ΕΛΓΑ ΔΗΜΗΤΡΑ και σε κάθε προϊόν να αναγράφεται η ακριβής προσέλευση (Hellaw, Germany, Italy, κλπ)  της 1ης ύλης που χρησιμοποιείται από την γαλακτοβιομηχανία και ΟΧΙ ο αόριστος όρος, «από χώρα της ΕΕ», με γάλατα από άλλες χώρες!!! Με όλα τα παρελκόμενα φυσικά....Καθαρές λύσεις! .

Αν θέλουμε βέβαια κύριε Λιβανέ πράγματι να ισχυροποιήσουμε την ΦΕΤΑ ως ΠΟΠ Ελληνικό προϊόν και μην έχουμε κι άλλα φαινόμενα τύπου «Όμηρος»....

Κι αν θέλουμε φυσικά με τον τρόπο αυτό να ισχυροποιήσουμε και τον Έλληνα κτηνοτρόφο και στην δική μας χώρα, αλλά και στην Ε.Ε.!

Άλλωστε με τις απόψεις του «Μ» είναι απόλυτα σύμφωνος και ο Πρόεδρος του  ΣΕΚ  (Σύνδεσμος για την Ελληνική Κτηνοτροφία) με τον Πρόεδρό του Τάκης Πεβερέτος που θα αναφερθεί εκτενέστερα στο παραπάνω θέμα που σηκώνει «πανελλήνια» ο «Μαχητής» Θράκης σήμερα....

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »