*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Ιουνίου

Για 5η φορά αναβλήθηκε λόγω Κούγια η δίκη! Η Καπσά Μελή νικήτρια στα Μαθητικά βραβεία. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

24 Ιουνίου


Από πόλη με τα χίλια χρώματα, καταντήσαμε η πόλη με τις χίλιες λακούβες!

-Για άλλη μια επικίνδυνη στην οδό Ζαλόγγου μας ενημερώνει από το «Στραβα και ανάποδα» στο facebook πολίτης για να είμαστε προσεκτικοί!...

……………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Αλέξης Κούγιας ο «δαίμονάς» μας για τον ΑΟΞ, Αλέξης Κούγιας και για τα… δικαστήρια, καθώς για 4η ή 5η φορά αναβλήθηκε η δίκη για το θανατηφόρο ατύχημα στην ΕΛΒΙΖ, το πρωϊ της περασμένης Τρίτης στο Τριμελές Πλημ/κείο Ξάνθης.

…..

*Φιλοξενώ λοιπόν στην στήλη την ανάρτηση ψυχής ενός εργαζόμενου για το συγκεκριμένο θέμα που πραγματικά δίνει ανάγλυφα το θέμα:

«Nikos D. Fade

20 Ιουνίου στις 7:02 μ.μ.

3μιση χρόνια μετά τον άδικο χαμό του Φώτη Γριβάκη, από εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της ΕΛΒΙΖ, αναμένουμε την Τρίτη 22/6/2021 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης να επέλθει η δικαίωση για εκείνον και την οικογένειά μας. Τη Τρίτη θα μιλήσω για πρώτη φορά ανοιχτά και με στοιχεία για το πως καταδίκασαν τον άνθρωπο μας σε τόσο τραγικό θάνατο. Η παρουσία και η στήριξη σας θα είναι πολύτιμη, ευχαριστώ».

….

*Και το σχόλιο μετά την αναβολή του δικαστηρίου.

Nikos D. Fade

Ανεβλήθη για πέμπτη φορά η δίκη της ΕΛΒΙΖ λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας του κ. Αλέξη Κούγια. Έχει κ άλλους ανθρωποκτόνους να σώσει.

-Αλέξη…

……..

*Και κοντά σε όλα αυτά και το αισιόδοξο μήνυμα από τον σύλλογο ΠΑΣ Αντίκας

Που χωρίς τις απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ του Φανουράκη αλά…Πήγασος, διαβάστε  το αισιόδοξο προσκλητήριό του στους πολίτες:

«Το «καλοκαίρι» είναι εδώ..

Την Πέμπτη , 24 Ιουνίου  , στις 21 :΄00  η αυλή του ΠΑΣ Αντίκα ανοίγει τις πόρτες της και σας υποδέχεται και φέτος  με "Θερινό σινεμά" στην καρδιά της παλιάς πόλης.. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε πέμπτη του καλοκαιριού την ίδια  ώρα έως  τις 26 Αυγούστου, με κλασικές ταινίες του ελληνικού, ευρωπαϊκού και αμερικάνικου κινηματογράφου αλλά και ντοκιμαντέρ.

ΥΓ. Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί λόγω Covid19,  θα επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο μόνο μέχρι να καλυφθεί ο επιτρεπόμενος  αριθμός των ατόμων!

Θα υπάρχει 2ευρώ είσοδος προαιρετική για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου! Ευχαριστούμε για την κατανόηση!

Η φωτογραφία από την αυλή είναι από το καλοκαίρι του 2020».

-Απολαύστε τις στιγμές… απολαύστε τον θερινό κινηματογράφο…! Είναι ότι καλύτερο υπάρχει μετά την ΜΑΥΡΙΛΑ  των προηγούμενων μηνών…

……

*Αφελές ερώτημα. Θα γίνουν πανηγύρια, γιορτές κλπ σε κάποιες πόλεις και περιοχές της χώρας μας, εφόσον όμως οι εμβολιασμοί ξεπεράσουν το 50% κι εδώ δεν είμαστε ούτε στα… μισά!

Δηλαδή ο Χαρδαλιάς θα μας… εξαιρέσει και θα κάνει τα «κλειστά» μάτια;

……

*Συνελήφθησαν την Δευτέρα 21-6-2021 το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης δύο (2) ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, διότι όπως προέκυψε, το πρωί της ίδιας ημέρας εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία στην Αλεξανδρούπολη και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της χρήματα και διάφορα χρυσαφικά.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων και χρυσαφικών, τα οποία  κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στη δικαιούχο τους.

 

Ξάνθη: Εξέδρα ναυαγοσώστη στην παραλία Άη Γιάννη


Μια εξέδρα ναυαγοσώστη τοποθετήθηκε στην παραλία του Άη Γιάννη, στα Άβδηρα της Ξάνθης, ενώ θα τοποθετηθούν άλλες 4-5 στις παραλίες της Μάνδρας, του Πόρτο Μόλο και  του Μυρωδάτου απο το Δήμο. .

Πρόκειται για μια ακόμη υποδομή που έρχεται να προστεθεί στις ακτές της περιοχής, ενώ υπάρχει προγραμματισμός για τοποθέτηση και νέου πύργου στην παραλιακή ζώνη.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως πέντε παραλίες της Ξάνθης έχουν βραβευτεί φέτος με Γαλάζια Σημαία, ενώ στην περίπτωση του Δήμου Αβδήρων έχουν γίνει παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών στις ακτές, καθώς έχουν τοποθετηθεί νέες ομπρέλες, χημικές τουαλέτες, καμπίνες - αλλακτήρια και κάδοι απορριμμάτων, ακόμη και στις μη οργανωμένες πλαζ.

 

Εξιχνιάστηκαν 5 κλοπές από κτήματα στο νομό Ξάνθης


Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σταυρούπολης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για κλοπές.

Ειδικότερα,  ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των παραπάνω αστυνομικών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου και του Αστυνομικού Σταθμού Μύκης, προέκυψε ότι ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 17-1-2021 έως 29-5-2021, διέπραξε πέντε κλοπές από κτήματα σε αγροτικές περιοχές του νομού Ξάνθης.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών ο δράστης αφαίρεσε 3 γεωργικά μηχανήματα, 3 καρότσια, 3 σόμπες, διάφορα δοχεία - δεξαμενές, μεταλλικά αντικείμενα, λάστιχα ποτίσματος, διάφορα έπιπλα και εργαλεία. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων σε δύο αποθήκες και ένα αγροτεμάχιο του δράστη, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

 

Η Καπσά Μελής από το 3ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ νικήτρια στα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmιle Awards!


Μια ξεχωριστή εκδήλωση την οποία θα πραγματοποιήσει “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, στις 24 Ιουνίου 2021, με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας: τα 5α Μαθητικά Βραβεία YouSmιle Awards.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των δράσεων/πρωτοβουλιών μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό τους περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Στο link που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ολιγόλεπτη συνέντευξη της νικήτριας, Κάπσα Μελής, στην κατηγορία ΤΕΧΝΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, από το 3ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ, η οποία μεταφέρει με τον πιο γνήσιο τρόπο την αξία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Η Κάπσα Μελής είναι μια 14χρονη μαθήτρια στο 3ο Λύκειο Ξάνθης που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα όρασης. Αλλά αυτό δεν την κράτησε μακριά από την αγάπη της για τη ζωγραφική. Η Μελής ζωγραφίζει με τα μάτια της ψυχής, ακούγοντας την αγαπημένη της μουσική. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μελής συμμετέχει ενεργά στην έκθεση ζωγραφικής του σχολείου της στέλνοντας έτσι το δικό της μήνυμα για ζωή και δημιουργία!

https://drive.google.com/file/d/1tFehHW0YHtkSJxFLMBESfwTBovbza2t2/view?usp=sharing

 

Αλεξανδρούπολη: Διανομή δεμάτων από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον ΜΑΣΟΥΤΗ


Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τα Supermarkets «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» διένειμαν την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 σε 120 οικογένειες της Αλεξανδρούπολης δέματα με τρόφιμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο καθώς και τις ευχαριστίες του στον Γενικό Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα και την Εταιρία ΜΑΣΟΥΤΗΣ, για τη μεγάλης σημασίας συνδρομή τους προς το έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολή μας, ιδιαίτερα στην δύσκολη εποχή με την πανδημία του Covid-19.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους δικαιούχους αποδέκτες των δεμάτων την ευλογία του Χριστού και κάθε καλό στις οικογένειές τους.

 

Δράσεις του ΚΕΘΕΑ στην Ξάνθη για την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών


Tο Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει μια σειρά από δράσεις στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ξάνθη: Κινητή Μονάδα Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 10:30 προσωπικό του ΚΕΘ.Ε.Α. πήρε μέρος σε ραδιοφωνική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Ξάνθης, με στόχο την ενημέρωση των ακροατριών/ακροατών για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ και για τις επικείμενες εκδηλώσεις με αφορμή την Π.Η.Κ.Ν.

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα τοποθετηθεί περίπτερο στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, από τις 11:00 έως τη 13:00, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις υπηρεσίες του Οργανισμού, μέσω της διανομής έντυπου ενημερωτικού υλικού και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Το απόγευμα, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Μονοπάτι της Ζωής του Δήμου Ξάνθης, θα λάβει χώρα διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και φύτευση λουλουδιών με την συμμετοχή του κοινού.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »