*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Μαΐου

"Έφυγε" ο πατέρας του Νίκου Πετράκου! Η απολογία του Φανουράκη μέσα απο μια ανάρτηση στο fb-Οι ειδήσεις χωρίς μεϊκαπ!

06 Μαΐου

 Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ της...."ελευθερίας"!

Επιτέλους ελευθερία! Μετά από 6 μήνες, ο δημοφιλής Ντορόζ του Κυβερνείου, απόλαυσε τον...καφέ του με φίλες και πελάτες, την Δευτέρα 3 Μαίου.


ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά σε όλους, υγεία και δύναμη και στους...εχθρούς μας.

Χωρίς αυτούς τι θα «κάναμε» και πως θα ξεχωρίζαμε..

......

*Με καθυστέρηση έμαθα από τον φίλο μου Νίκο Πετράκο για τον θάνατο του πολυαγαπημένου του πατέρα του Βασίλη, έναν άνθρωπο κυριολεκτικά «βουνό» και αγωνιστή, με τρομερό μυαλό και αστείρευτη δύναμη...!

......

*Τον Βασίλη Πετράκο μάλιστα γνώρισα καλύτερα από το μικρό τσαγκαράδικο που του είχε ανοίξει απέναντι από τον «Μαχητή» του παζαριού, στην πλατεία Εμπορίου κι ήμουν από τους «τυχερούς» που κάθε φορά που θα τον συναντούσα, θα έκανα ακόμη πιο πλούσια την εμπειρία μου...Ένας απίστευτα εργασιομανης άνθρωπος!

...

*Ο Βασίλης Πετράκος έφυγε στις 10 Μαρτίου 2021 και θα ήθελα να συλλυπηθώ μέσα από την καρδιά μου και τον Νίκο, αλλά και την αδελφή του Ελένη  που τον υπεραγαπούσαν κι ήταν οδηγός στα βήματά τους...

Τα θερμά μου συλλυπητήρια έστω και με καθυστέρηση, αλλά μόλις τη Τετάρτη 5 Μαίου (χθες), πληροφορήθηκα ότι έφυγε....

.........

*Μου έστειλαν την «απολογία-ανάρτηση»  του Φανουράκη στον τοίχο του για την «περιπέτεια» που πέρασε όταν κόλλησε στο δημαρχείο τον Covid-19, δεν θα την σχολιάσω γιατί καταλαβαίνω μέχρι ένα σημείο από πού εκπορεύεται η «χολή»  του και απλά θα πω ένα πράγμα….(σ.σ. Την δημοσίευσαμε στο "Μ" αυτούσια κα ιχωρίς καμιά περικοπή...), και το ταπεινό μου σχόλιο...

Ούτε η περιπέτεια δυστυχώς που πέρασε, δεν τον «άλλαξε» στο ελάχιστο τον Μανώλη Φανουράκη και αντί να κάνει την αυτοκριτική του, για ....όλα φταίνε πάντα οι άλλοι…κι όχι αυτός που τους ....«μάζευε» στο γραφείο του κάθε μέρα γιατί ήθελε εκτός των άλλων να το παίξει και «παράγοντας»…!

Μοιράζοντας ξένα λεφτά (του Δήμου Ξάνθης...), με τη λογική του «εξαγοράζουμε συνειδήσεις» για να υμνούν εμάς και να ρίχνουν λάσπη στους αντιπάλους μας!

…..

*Από έναν άνθρωπο λοιπόν που δεν μπορεί να απαλλαχτεί από τους «δαίμονές» του και το μίσος του γι’ αυτούς που θεωρεί «εμπόδιο» στα σχέδιά του….δημιουργώντας «συμμαχίες» ανάγκης ακόμη και με αυτούς που τον χαρακτήριζαν «απατεώνα» αποκαλύπτοντας την γνωστή «ιστορία» με τη «γριούλα» τον Δεκέμβριο του 2018,  τι  να πρωτοπιστέψει κανείς πλέον...! Οτι μετά απο τόσους μήνες αντιλήφθηκε πόσο "λάθος" ήταν όταν "πετούσε" τη "μάσκα" στο Δροσερό; Ή όταν άφηνε τους "επισκέπτες του", ακόμη και δημοτικούς συμβούλους να τον επισκέπτοντα στο γραφείο του, χωρίς μάσκα! 

'Ή το ότι απο τους 10 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Τσέπελη, τουλάχιστον οι...μισοί κόλλησαν κορονοίό; Συν κάποιους "διαμορφωτές" που μπαινόβγαιναν και μπαινοβγαίνουν στο γραφείο του; Τυχαία όλα αυτά; Δεν νομίζω;

......

*Το μοναδικό σχόλιο που μπορώ να κάνω λοιπόν για την λεπτομερή απολογία του που μακάρι νάτανε ειλικρινή...

-Νάναι καλά και να τον έχει καλά ο Θεός, ώστε να μην «εύχεται» ενδόμυχα και διαδίδει ότι οι αντίπαλοί του έχουν….κύρωση ήπατος, όπως έκανε μετά τις εκλογές του 2014 και συνεχίζει απτόητος για τον απλούστατο λόγο ότι δυστυχώς αυτός ήταν και αυτός θα είναι πάντα!!! Προσπαθώντας να κρύψει τα πάθη του...!

......

*Και φυσικά να συνεχίζει να περιαυτολογεί σε αυτούς που του διαμαρτύρονται για τις απευθείας αναθέσεις που δίνεις στους... «κολλητούς του «διαμορφωτές» κοινής γνώμης όταν τον επισκέπτονται  στο γραφείο σου κραυγάζοντας ότι «θα κάνει ότι θέλει....Κι ότι θα μοιράζει χιλιάδες ευρώ του Δήμου Ξάνθης κατά το δοκούν μόνο σε αυτούς…που ήταν και είναι μαζί τους!!!»

 -Να το λες, όσο πιο... φωναχτά γίνεται και ενώπιον των αρμοδίων αρχών!

Αυτά μόνο για σήμερα..

......

*Αφού και το ζεύγος Κανάτα-Αλκμήνης επιβεβαιώνουν οτι είναι ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ οπαδοί της Ανοιχτής γραμμής και του Πάνου Παπαδόπουλου, τελικά τίποτα δεν είνια τυχαίο!

Και κυρίως το ότι με τέτοια; στήριξη απο το ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, καάφεραν και "βούλιαξαν" δυο φορές του ΚΑΝΑΛΙ 6!!!

(Σ.Σ. Τελικά για όλα έφταιγαν ο Στάθης Πανίδης με τον Τασάρο; Μάλλον το αντίθετο συνέβη...Κατά τα λοιπά συνεχίστε εσείς οι μη..."λέρες" να λέτε...."λέρα" τον ...Λύρατζη! Λεφτά λόγω  Φανουράκη έχετε μπόλικα...οπότε βουρ!) 

……

Επιμένει στην τακτική των παραβιάσεων στο Αιγαίο η Τουρκία, τη στιγμή μάλιστα που ο Τούρκος υφυπουργός εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν προβαίνει σε προκλητικούς ισχυρισμούς από τη Βόρεια Ελλάδα.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, στις 4:00 μ.μ., ζεύγος τουρκικών  F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

Τα τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν τις υπερπτήσεις σε ύψος 22.000 ποδών.  Αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Πρόστιμα 25.000 ευρώ για παραβάσεις στο υπαίθριο εμπόριο


Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοινώνει την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:

Κατά το χρονικό διάστημα από 26.04.2021 έως και 02.05.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 300 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών, αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.000 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν.4446/16 που αφορά στη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).

Τραγωδία στο Χρυσοχώρι Χρυσούπολης: Νεκρός
ηλικιωμένος από φωτιά σε μονοκατοικία


Τραγωδία στο Χρυσοχώρι του Νέστου Καβάλας το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς οι άντρες της Πυροσβεστικής που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν φωτιά που ξέσπασε σε μονοκατοικία, εντόπισαν τη σορό ενός ηλικιωμένου άντρα, κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Αφού κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν, στη συνέχεια τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που βρέθηκε στο σημείο.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Καβάλα: Γλεντούσε το Πάσχα πυροβολώντας στην αυλή του


Έφαγε τον οβελία, ήπιε, μεράκλωσε και σκέφτηκε να γιορτάσει το Πάσχα... τρελαίνοντας τους γείτονές του ένας επίδοξος «πιστολέρο» από την Καβάλα, ο οποίος πήρε το κυνηγετικό του όπλο, βγήκε το μεσημέρι της Κυριακής στην αυλή του και άρχισε να ρίχνει απανωτές μπαλωθιές!

Η γειτονιά αναστατώθηκε από τους απανωτούς πυροβολισμούς, αλλά ο δράστης δεν έλεγε να σταματήσει κι έτσι κάποιοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στο σπίτι του... κουμπουροφόρου έφτασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας οι οποίοι κατέσχεσαν το κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα και 16 πυροδοτημένα κυνηγετικά φυσίγγια.

Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς, διατάραξη κοινής ειρήνης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Θάσος: Από τον Ιούνιο αναμένεται η ροή των τουριστών! 


Από τις αρχές Ιουνίου αναμένεται, σύμφωνα με τα δεδομένα, να ξεκινήσει ουσιαστικά η τουριστική περίοδος στη Θάσο.

Το Πάσχα, ήταν περιορισμένη ήταν η κίνηση με Βαλκάνιους τουρίστες που έφθασαν στο νησί μέσω της Νυμφαίας Ροδόπης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αν. Μακεδονίας- Θράκης, Γιάννη Μαρκιανό, και φέτος θα κυριαρχήσουν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

 «Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε τηλεφωνικά από πελάτες του εξωτερικού δεν έχει μετατραπεί σε κρατήσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα δεδομένα αλλάζουν συχνά και στις χώρες τους» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού προσβλέπουν και στο εσωτερικό τουρισμό. Σημαντική «ανάσα» πρόσφεραν άλλωστε πέρυσι οι Έλληνες επισκέπτες, οι οποίοι αξιοποίησαν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές μέσω Κοινωνικού Τουρισμού.

Το Αμερικάνικο πλοίο "LIBERTY PROMISE"
κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης 


Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται από χθες το πρωί το Aμερικάνικο πλοίο "LIBERTY PROMISE".

Χθες το πρωί και συγκεκριμένα στις 7:30, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το Αμερικάνικο πλοίο "LIBERTY PROMISE" φορτωμένο με κοντέινερ γεμάτα με στρατιωτικό υλικό και οχήματα, τα οποία αναμένεται να λάβουν μέρος σε ΝΑΤΟικές ασκήσεις.

Tα χαρακτηριστικά του πλοίου είναι:

Το LIBERTY PROMISE (IMO: 9448425) είναι ένα Vehicles Carrier που έχει ναυπηγηθεί το 2010  με σημαία USA. Η χωρητικοτητα του πλοίου είναι 21359 t DWT και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 8.5 μέτρα. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 199.9 μέτρα και το πλάτος του είναι 32.26 μέτρα.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται και άλλα τέτοια «φορτία» να περάσουν από την πόλη, το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο του Έβρου προς ή από ό,τι οι ίδιοι οι Αμερικανοί ονοματίζουν «Ευρωπαϊκό Θέατρο Επιχειρήσεων».

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »