*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

21 Απριλίου

Φανουράκη και..."κύκλοι" μην αγχώνεστε! Το ρεκόρ των απευθείας αναθέσεων είναι δικό σας! Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

21 Απριλίου


Την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλατεία στο Εύμοιρο καταγγέλλει η Saraida Tsaxidou στο «Στραβά και ανάποδα» στο
facebook!

…………………………..

ΑΚΟΥΣΟΝΑΚΟΥΣΟΝ!

*Θα απουσιάζει όπως μαθαίνω ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης.

Οπότε θα έχουμε και πάλι… Φανουράκη σώου; Να μας εξηγεί πόσο… ηθικό (αν όχι και παράνομο φυσικά…), με χιλιάδες ευρώ του Δήμου Ξάνθης, να… «εξαγοράζουν» και να «ποδηγετούν» με τον Τσέπελη (και τον Ιπποκράτη Καμαρίδη φυσικά…) τα τοπικά ΜΜΕ;!!!

Κι επειδή ο αντ΄αυτού  αντιδήμαρχος απαντάει δια κύκλων οτι ο Δημαρχόπουλος στην 5ετία (κι όχι στους 19 μήνες), είχε...2.000 απευθείας αναθέσεις!!! Ύψους 6 εκατ. ευρώ, ΙΔΟΥ βγάλτε τες!!!

-Περιμένουμε με ΑΓΩΝΙΑ!!

……

*Μπασκετικό. Αλλά ΔΕΝ αποτελεί είδηση...! Ο "Μαρινάκης" του...μπάσκετ στη Ξάνθη και Πρόεδρος του Λεύκιππου Ξάνθης Ματθαίος Σαββίδης, απέλυσε τον προπονητή!..

-Είδηση θα αποτελούσε να τον κρατούσε κι άλλο!

......

*Ο Ματθαίος άλλωστε είναι απρόβλεπτος. Ποιός άλλος εν καιρώ πανδημίας θα έπαιρνε προπονητή....κολύμβησης για το κολυμβητικό τμήμα που...δεν έχει; Και θα μάλωνε με τον...Θωμά Ξανθόπουλο; Λέω..

......

*Η είδηση; Θα είναι παρών στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης ο  Θωμάς Ξανθόπουλος, όπως και ο Φερτούν! Δεν θα είναι όμως....ο Δημαρχόπουλος! Και η παράταξή του φυσικά....

*Το ‘κανα και χθες το ερώτημα  στην κυρία Σαμπιχά Σουλεϊμάν η οποία δηλώνει… ακτιβίστρια (!) και παλεύει για τα δικαιώματα των κατοίκων στο Δροσερό της Ξάνθης και κάθε τόσο βρίσκεται στα κανάλια, κατά τα άλλα όμως… δεν την ενδιαφέρει το «αρχηγιλίκι» στο Δροσερό!

-Αν δεν την ενδιαφέρει λοιπόν, γιατί αγωνιά τόσο πολύ αν ο Χασάν Ογλού Φερτούν έχει γίνει… αντιδήμαρχος ή δεν έχει γίνει;

……

*Κι επειδή το ψέμα έχει κι ένα όριo, φιλοξενώ και πάλι τις δηλώσεις που είχε κάνει στον STAR για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας και επειδή λέξη δήλωσε τα παρακάτω:

«Υπάρχει μια ομάδα ανδρών, δέκα άνθρωποι και αλωνίζουν με τον τρόπο που έχουν εκπαιδευτεί πως να συζητάνε για να μπορούν να περάσουν στον εγκέφαλο κάθε Έλληνα πολίτη Ρομά αυτά που θέλουν να τους περάσουν».

-Ποια είναι λοιπόν αυτή η «ομάδα» κυρία Σαμπιχά; Μήπως αυτή που ήθελε να… «αγοράσει» το Αθλητικό κέντρο του Δροσερού για να το γίνει εκεί… τζαμί;

……

*Αίσθηση χθες από την ανακοίνωση των Νοσοκομειακών γιατρών που είπαν τα πράγματα με το όνομά τους, υπάρχει όμως κι ένα μικρό ερωτηματικό σε μας τους πολίτες.

……

*Κι έχουμε λοιπόν και λέμε. Την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού όσων ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες, για τις οποίες ήδη έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων στην πόλη της Ξάνθης, υπογραμμίζει, με κατεπείγουσα ανακοίνωση, η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ) του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

-Μήπως οι συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες όμως κύριε Γεωργίου ανήκουν σε μουσουλμάνους της Ορεινής περιοχής; Και μήπως παράλληλα με τα κρούσματα, θα πρέπει ο ΕΟΔΥ να ενημερώνει τους πολίτες, που εντοπίζονται αυτά;

……

*Λέτε επίσης κύριε Γεωργίου ότι «ένα μεγάλο μέρος όσων έχουν ασθενήσει τις τελευταίες ημέρες θα μπορούσε να έχει εμβολιαστεί αλλά δεν το έπραξε».

Ποιος είναι ο λόγος που δεν το έπραξε; Δεν έχει καλή πληροφόρηση ή μήπως φταίει η άγνοια;

Γιατί από ότι μαθαίνω για παράδειγμα, αυτοί που εμβολιάζονται στο Κέντρο Υγείας Εχίνου, στην τεράστια πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι!

……

*Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε, την 9-4-2021 το μεσημέρι, εισήλθε σε κατάστημα σε οικισμό της Καβάλα, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

.....

*Κρούσματα κορονοϊού εντοπίsthkan σε ένα ακόμη σχολείο στην περιοχή της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να κατεβάσει ρολά. 

Πρόκειται για το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το οποίο μάλιστα οδηγείται σε αναστολή μέχρι 02 Μαΐου μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι σε 3 ακόμη σχολεία έχουν εντοπιστεί κρούσματα με αποτέλεσμα να έχει ανασταλεί η λειτουργία τμημάτων. Πρόκειται για το 3ο ΓΕΛ, το 2ο ΓΕΛ και το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Ξάνθης.

.....

*Τουλάχιστον 5  άτομα μου έστειλαν την νέα απευθείας ανάθεση ύψους 24.800 ευρώ του Φανουράκη σε ΜΜΕ του Νομού μας. Δεν θέλω να υπερασπιστώ φυσικά κανέναν, μου κάνει όμως εντύπωση "μάγκες" που ανοίξατε τα ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ στη συγκεκριμένη απευθείας ανάθεση, γιατί το ΒΟΥΛΩΣΑΤΕ  και δεν είπατε λέξη για τις χιλιάδες χιλιάδων απευθείας αναθέσεις σε κάποιους άλλους;;;    Μόνο εκεί που σας "βολεύει"; 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ MEVLUT CAVUSOGLU


Στον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών και στα όσα δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Νίκο Δένδια, απαντά ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών.

Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Τσαβούσογλου ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής:

Κατά την συνέντευξη Τύπου των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, που διεξήχθη μετά τη συνάντηση της 15ης Απριλίου 2021, δηλώσατε ότι αναγνωρίζετε εμάς, την Ελληνική Μειονότητα της Κωνσταντινούπολης (κατά την ορολογία της Συνθήκης της Λοζάνης) ως Ρωμιούς, και σας ευχαριστούμε.

Ως Ρωμιούς λοιπόν, η Τουρκία έλαβε κάθε είδους οικονομικό, διοικητικό και ψυχολογικό μέτρο καταπίεσης εναντίον μας, επέβαλε εξοντωτικούς φόρους, όπως τον φόρο περιουσίας και καταναγκαστικά έργα για όσους δεν είχαν να πληρώσουν.

Ως Ρωμιούς, η τουρκική κυβέρνηση, με δική της ευθύνη, σύμφωνα με απόφαση τουρκικού δικαστηρίου, οργάνωσε το πογκρόμ του 1955 εναντίον μας, μας εμπόδισε να μιλούμε την μητρική μας γλώσσα δημοσίως, επέβαλε εναντίον μας μέτρα παρεμπόδισης της εκπαίδευσης και έκφρασης του ελληνικού πολιτισμού μας. Μας εξανάγκασε με τα μέτρα αυτά να εγκαταλείψουμε τις πατρογονικές μας εστίες και από 103.000 που είχαμε απομείνει το 1924, να έχουν παραμείνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη λιγότεροι από 2.000.

Μας αναγνωρίζετε ως Ρωμιούς, αλλά καταδεικνύεται επίσης ότι η Τουρκία ακριβώς για τον λόγο αυτό μάς εξεδίωξε.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ στον ΑΟΞ και ποινή αποκλεισμού 22 ημερών στον Ανέστη Τσετινέ επέβαλε ο Αθλητικός δικαστής!  


Πειθαρχική ποινή 3.000 ευρώ στον ΑΟΞ και ποινή αποκλεισμού συνολικά 22 ημερών στον Ανέστη Τσετινέ επέβαλε ο αθλητικός δικαστής για το παιχνίδι με την ΠΑΕ Α.Ε. Καραϊσκάκης (03/04).

Αναλυτικά ο αθλητικός δικαστής στην απόφασή του αναφέρει πως “επιβάλλει στην ΠΑΕ Α.Ο. Ξάνθη, πειθαρχική ποινή χρηματικού προστίμου δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ για εκάστη από τις αποδιδόμενες πειθαρχικές παραβάσεις προς αυτήν, επιβάλλει στον Ανέστη Τσετινέ τις πειθαρχικές ποινές α) απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για 15 ημέρες και β) χρηματικό πρόστιμο επτακοσίων (700) ευρώ για εκάστη από τις αποδιδόμενες σε αυτόν πειθαρχικές παραβάσεις. 

Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή για την ΠΑΕ Α.Ο. Ξάνθη 3.000 ευρώ. 

Καθορίζει για τον Ανέστη Τσετινέ τις συνολικές ποινές α) απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και στα αποδυτήρια για 22 ημέρες, β) χρηματικού προστίμου χιλίων πενήντα (1050) ευρώ (αγώνας 3/4/21 με ΠΑΕ Α.Ε. Καραϊσκάκης)”.

Έλληνας πουλούσε λαθραία τσιγάρα σε λαϊκή αγορά χωριού στο Ν. Ροδόπης

Συνελήφθη την Δευτέρα 19-4-2021 το πρωί, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας ημεδαπός, διότι εντοπίσθηκε σε χώρο λαϊκής αγοράς να διαθέτει προς πώληση 60 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του βρέθηκαν επιπλέον 100 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία επίσης δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Κατασχέθηκαν συνολικά 160 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

 

Σε υποχρεωτικό μοριακό τεστ για τον κορονοϊό οι νεοσύλλεκτοι

Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και με τη 2021 Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Μάιος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά, σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού, 48-72 ώρες, πριν από την ημερομηνία κατάταξής τους.

Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Στρατολογίας.

Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [‘Αρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48)], προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Συνελήφθη σε βενζινάδικο στην Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξάνθης αλλοδαπός οδηγός φορτηγού με πλαστές πινακίδες και χωρίς δίπλωμα


Συνελήφθη την Δευτέρα (19-4-2021) το πρωί, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να έχει σταθμεύσει ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε χώρο βενζινάδικου, ενώ αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία το εγκατέλειψε επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα, στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς και ότι το παραπάνω όχημα έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής. 

 

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ξάνθη

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης θα ήθελε να γνωστοποιήσει ότι οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2021 – 2022 έχουν ξεκινήσει.

Λόγω της παρούσης κατάστασης το σχολείο παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής με τους εξής τρόπους:

1. Ερχόμενοι οι ίδιοι οι υποψήφιοι μαθητές στο σχολείο, κατόπιν ραντεβού και

2. Ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeetBUq4RTlMBUbHeVRY8-q-U0NSgetq5Af986kTU8Gfuzrw/viewform

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι μια ευκαιρία για γυναίκες και άντρες άνω των 18 ετών που έχουν απολυτήριο Δημοτικού και σταμάτησαν τις σπουδές για διάφορους λόγους. Η διάρκεια φοίτησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης είναι δύο σχολικά έτη.

Επιπλέον τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες (16:30 – 20:20), για να μπορούν όσοι και όσες εργάζονται, να τα παρακολουθούν.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2541084366 (Ώρες 16:30 – 19:30). Η διεύθυνση του σχολείου είναι: Κτίριο του 5ου Γυμνασίου & 4ου Λυκείου Ξάνθης, 2ος όροφος, Νεάπολη (ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ).

Ο Διευθυντής

Συμεωνίδης Συμεών

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »