*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Απριλίου

ΦΟΥΛ ΑΠΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΛΙ! «Κορονοπάρτι» ήθελες... πασάμ; «Απολαύστε» λοιπόν τα ..."έργα" σας!

16 Απριλίου


*Επαναλειτουργεί η κλινική
covid-19 στο Νοσοκομείο Ξάνθης, φόβος των κατοίκων μη ξαναμπεί η Ξάνθη στο «κόκκινο»!

*Διαψεύδει η αστυνομία τις φήμες περί «τιμωρίας-αργίας» του αστυνομικού διευθυντή Ξάνθης εξ’ αιτίας των κορονοπάρτι! Ο κ.Γιώργης επανήρθε κανονικά στα καθήκοντά του...!

Δυστυχώς τα Αποκριάτικα κορονοπάρτι του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθη στο υποτιθέμενο… διαδικτυακό Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2021, επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις και προβλέψεις των ειδικών, αφού εκεί που είχαμε 1 και 2 κρούσματα ημερησίως, ήδη στο 3ήμερο Τρίτη (21), Τετάρτη (21) και χθες Πέμπτη (19) είχαμε 61 κρούσματα με αποτέλεσμα να επαναλειτουργήσει η κλινική covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης εδώ και δυο μέρες και να υπάρχει διάχυτος πλέον ο φόβος μη ξαναμπεί ο  Νομός Ξάνθης στο κόκκινο, κάτι που επεσήμανε ακόμη και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος χθες στο Mega, ενώ δηκτικός ήταν στο σχόλιό του ο γνωστός δημοσιογράφος του ALPHA Δήμος Βερύκιος που επεσήμανε την αύξηση των κρουσμάτων λόγω των αποκριάτικων κορονοπάρτι. 

Σε συνδυασμό φυσικά με την αύξηση +196% στα λύματα κορονοϊού αλλά και την γιορτή του μπαϊραμιού μετά το ραμαζάνι...όπου δυστυχώς πέρσι είχαμε δεκάδες κρούσματα στα Πομακοχώρια!

Επισημαίνεται  πάντως στο σημείο αυτό ότι «ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ η είδηση που κυκλοφόρησε ότι έχει τιμωρηθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αργία ενός μήνα ο αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Πασχάλης Γιώρης. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όπως και αν  του δόθηκε 15νθήμερη υποχρεωτική άδεια...Αυτό απο πηγές στην διεύθυνσηυ της αστυνομίας, ωστόσο αν ανατρέξει κανεις στο αρχείο του "Μαχητή" θα διαπιστώσει οτι απο αρχές του Γενάρη 2021 είχαμε επισημάνει εμείς στον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης το τρομερό "φάουλ" που έκανε, όταν υποδέχτηκε στα...σκαλοπάτια της αστυνομίας τον....."πασάμ" Δήμαρχο Τσέπελη με την κουστωδία του, αντί να τον συλλάβει πάραυτα -τα γραπτά παραμένουν...- διότι είχε παρανομήσει και παρέβη τα μέτρα και το αυστηρό lock down τη μέρα της Πρωτοχρονιάς, κάνοντας διαδοχικές ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ επισκέψεις στην Πυροσβεστική, την αστυνομία και το Νοσοκομείο Ξάνθης.

Επίσης κανείς προς το παρόν δεν γνωρίζει ποιος αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης έχει την αναλάβει την υπόθεση των κορονοπάρτι στη Ξάνθη και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η Εισαγγελική έρευνα. Πάντως δεν είναι ο αστυνομικός υποδιευθυντής Ξάνθης Κώστας Χατζησταμάτης όπως αρχικά είχε ειπωθεί....

ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΑΘΗΤΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ

Σημειώνεται ότι χθες είχαμε θετικό κρούσμα κορονοϊο και στο 2ο Λύκειο Ξάνθης σε μαθητή που βρέθηκε θετικός στο Γ6 τμήμα που τέθηκε σε καραντίνα. Το περίεργο της υπόθεσης;

Ο συγκεκριμένος μαθητής τη Δευτέρα που άνοιξε το σχολείο είχε βρεθεί αρνητικός οπότε και γεννιέται η απορία πως και από ποιον κόλλησε στο σχολείο και βγήκε τελικά χθες θετικός! Αλλά και ποιος αναλαμβάνει τις ευθύνες σε αυτό...Εύλογα φυσικά και τα παράπονα των γονέων κα ιτου ιδίου.

 

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ

Αναλυτικότερα.  Αυξημένα είναι τα κρούσματα σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ποια είναι η διαφορά  με τη Ξάνθη. Ότι τα κρούσματα στον Έβρο και στην Καβάλα είναι σε δομές, ενώ στη Ξάνθη είναι διάσπαρτα!!! Και ο φόβος είναι διπλός λόγω του μπαϊράμ που πέρσι οδήγησε σε lock down την περιοχή του Εχίνου.  Το ερώτημα λοιπόν των κατοίκων είναι γιατί  η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης δεν ενημερώνει τους πολίτες τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Ξάνθη σε ποιο Δήμο είναι;

Αναλυτικότερα:

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 3833. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 104 συμπολίτες μας. Στους 819 οι διασωληνωμένοι.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανιχνεύθηκαν συνολικά 159 κρούσματα τα οποία κατανέμονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως εξής:

Δράμα 21

Έβρος 44

Θάσος 5

Καβάλα 52

Ξάνθη 18

Ροδόπη 19

ΣΥΝΟΛΟ 159

 -Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε οτι τα κρούσματα στο Έβρο και στην Καβάλα είναι σε δομές, ενώ στο Νομό Ξάνθης είναι διάσπαρτα και παρά τις εκκλήσεις μας, η Περιφερειακή Ενότητα δεν αναφέρει που σημειώνονται τα κρούσματα. Στη πόλη; Στην Ορεινή περιοχή;

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »