*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Απριλίου

Χαρ. Δημαρχόπουλος: 505 απευθείας αναθέσεις άνω των 2.500.000 ευρώ έχουν υπογράψει στον Δήμο Τσέπελη-Φανουράκη!

20 Απριλίου


Για πολλοστή φορά, η εθελοντική ομάδα «kathari
xanthi» καθάρισε το Σάββατο από τα χόρτα το θεατράκι στο «Μονοπάτι της Ζωής»:

«Εθελοντική δράση σήμερα με το ξεχορτάριασμα στο θεατράκι του μονοπατιού της Ζωής. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό!».

……………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*505 απευθείας αναθέσεις άνω των 2.500.000 ευρώ έχουν υπογράψει ο αντ΄ αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης και οι Ηλίας Ασκαρίδης και Πάνος Αμβροσιάδης!!!!


Την παρακάτω αποκάλυψη έκανε χθες ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος ο οποίος μας κοινοποίησε και τους σχετικούς πίνακες!!! Λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες.  Και θα είναι ενδιαφέρουσες...

.......

*Τι αναφέρει λοιπόν ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στην ανακοίνωσή του!

«Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί οι σημερινοί διοικούντες στο Δήμο Ξάνθης, ότι όσο περισσότερο μιλούν, τόσο καταδεικνύουν την «ΣΟΦΙΑ της ΣΙΩΠΗΣ».

*Και η συνέχεια: 

"Έτσι, ποιο γρήγορα και βίαια, έρχεται γι αυτούς η κριτική περί του «μπορείς να λες ότι θες αλλά είσαι… αυτό που κάνεις» και ως σήμερα, λίγο πριν συμπληρωθούν τα δύο έτη θητείας τους, δεν έχουν να δείξουν κανένα έργο, πλην των 508 απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Ξάνθης και στα νομικά του πρόσωπα, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης  άνω των 2.500.000 ευρώ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Και έπεται και συνέχεια...Με μια επισήμανση! Τα δυο χρόνια θητείας του ο Φανουράκης θα τα συμπληρώσει κύριε Δημαρχόπουλε στις 31/8/2021!!! Μην τον αδικείς λοιπόν, γιατί έχει έχει μπροστά του άλλους 4 μήνες συν 10 μέρες!!! 

(σ.σ. Κουιζ. Την...νέα απευθείας ανάθεση του κυρίου Φανουράκη ύψους όπως μαθαίνω 24.800 ευρώ σε ένα ακόμη ΦΙΛΙΚΟ Μέσον του κυρίου Τσέπελη γα την ενημέρωση και προστασία των κατοίκων  του Δροσερού για το....covid-19, την συμπεριέλαβε ο κύριος Δημαρχόπουλος στις....505 απευθείας αναθέσεις που έστειλε στο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ;

……

*Ποδοσφαιρικό. Προσέξτε τις δηλώσεις του προπονητή της Παναχαϊκής, Χρήστου Καραπίτσου μετά την ισοπαλία με τον Εργοτέλη. «Να πάμε να κερδίσουμε στην Ξάνθη»!

Την Τετάρτη είναι το παιχνίδι και προσοχή, γιατί οι Πατρινοί μόνο με ΝΙΚΗ μπαίνουν στην 6άδα και θα το παλέψουν το ματς.

(σ.σ. Αφελές ερώτημα... Τόσο «εύκολη» θεωρούν την ομάδα μας;).

.......

*Κι άντε πείτε ότι εμείς κερδίσαμε, βγήκαμε 2η και θα πάμε σε μπαράζ π.χ. με την Λάρισα του Κούγια. Τόσο «σίγουροι» είμαστε ότι θα κερδίσουμε τη Λάρισα; Λέω...

.......

*Τραπεζικό. Σε συνέχεια της από 31/03/2021 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία αποφασίστηκε νέα σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου, η Επιτροπή Ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

-κ. Matthieu Kiss, Πρόεδρος Επιτροπής/Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

-κ. Claude Piret, Αντιπρόεδρος Επιτροπής/Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

-κ. Wietze Reehoorn, Μέλος Επιτροπής/Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

-κ. JP Rangaswami, Μέλος Επιτροπής/Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

-κ. Αβραάμ Γούναρης, Μέλος Επιτροπής/Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

-κ. Περικλής Δρούγκας, Μέλος Επιτροπής/Εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

......

Η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου έχει οριστεί σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 30ής Ιουνίου 2020 έως την Τακτική Γενική Συνέλευση του έτους 2021.

......

*Συνελήφθησαν τo Σάββατο 17-4-2021 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας δύο (2) Έλληνες, διότι εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες σε κοινόχρηστο χώρο, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας της αρμόδιας αρχής.

 

Ηλικιωμένη στη Ξάνθη έτρεψε σε φυγή ληστή όταν μπήκε στο σπίτι τους με όπλο για να ληστέψει!



Στιγμές αγωνίας αλλά και θάρρους  έζησαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες στην Ξάνθη το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ένας ένοπλος άνδρας, μπήκε μέσα στο σπίτι τους, φορώντας κουκούλα και αποπειράθηκε να τις ληστέψει.  Ωστόσο τη στιγμή της ληστείας, η μία ηλικιωμένης έβαλε τις φωνές και ο διαρρήκτης  οδηγήθηκε άτακτη  φυγή με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να τον συλλάβουν οι αστυνομικοί!

Αναλυτικότερα: Συνελήφθη το  Σάββατο   (17-4-2020) το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα στην Ξάνθη, ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε οικία όπου βρισκόταν δύο ηλικιωμένες ημεδαπές και με την απειλή όπλου ζήτησε να του παραδώσουν χρήματα και χρυσαφικά. Στη συνέχεια, όταν η μία από τις ηλικιωμένες άρχισε ν καλεί βοήθεια, ο δράστης τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξανθής, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 

ΣΥΒΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/4 (19:00) ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ

Αύριο Τετάρτη 21 Απριλίου και ώρα 19:00, συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης με τα παρακάτω θέματα:

1. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ κ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

2. ΑΙΤΗΣΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ κ. ΡΟΪΔΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

3. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2020

4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου εντός της νόμιμης προθεσμίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

 

16.993 οι εμβολιασμοί στην Ξάνθη – 5.118 πήραν και τις δυο δόσεις.


Σε 16.933 ανέρχονται οι εμβολιασμοί που έχουν ολοκληρωθεί στην Ξάνθη, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που διατηρεί στη βάση του το Υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο μόλις 5.118 είναι οι πολίτες που έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Αν και παρατηρείται αύξηση στον ρυθμό χορήγησης της πρώτης δόσης του εμβολίου κατά του Covid-19 στην Ξάνθη, δεν ισχύει το ίδιο και με τη δεύτερη δόση, με αποτέλεσμα οι πολίτες που ολοκληρώνουν τη διαδικασία και αποκτούν την πολυπόθητη ανοσία να παραμένουν λίγοι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν συνολικά 447 εμβολιασμοί στην ΠΕ Ξάνθης και μόλις οι 11 εξ’ αυτών αφορούσαν πολίτες που έλαβαν τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Σε επίπεδο Θράκης, στον Έβρο έχουν πραγματοποιηθεί 32.649 εμβολιασμοί, ενώ πάνω από 10.000 πολίτες έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση ενώ στη Ροδόπη – η οποία ανέβασε ρυθμούς – οι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 16.544  και 4.525 πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΜΙΓΑΣ: «Δώσε κι εμένα μπάρμπα»!

Σκληρή επίθεση εναντίον του Αντιπεριφερειάρχη Τζιχάν Ιμάμογλου, εξαπέλυσε ο περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» Κώστας Κατσιμίγας, για το θέμα εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή του Κέχρου, αναφέροντας τα παρακάτω:

«Πονηρός ο… αργόμισθος αντιπεριφερειάρχης «αέρα-πατέρα» Τζιχάν Ιμάμογλου! Για να υπεραμυνθεί της καταστροφής που θα προκαλέσουν οι τερατώδεις ανεμογεννήτριες στην περιοχή του Κέχρου, εμφάνισε εκ του πονηρού τις δηλώσεις της παράταξής μας για «ιθαγενείς και καθρεφτάκια» ως δήθεν προσβάλλουσα τους κατοίκους του ορεινού όγκου, λες και αυτοί εκφράζονται μόνο με τις …γαργάρες του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας και του αντιδημάρχου Κέχρου, που έσπευσαν, χωρίς καν απόφαση συλλογικού οργάνου να προσφέρουν την ατομική συγκατάθεσή τους στο «όραμα» του Δραμινού επιχειρηματία κου Παυλίδη για την ανάπτυξη του Κέχρου! Στο κάτω κάτω, ούτε στην αυλή του σπιτιού του θα μπούνε οι ανεμογεννήτριες, ούτε η πολιτική στάση της δια ανταλλαγμάτων «μεταβολής θέσεων» (όπως αυτή του Προέδρου της Κοινότητας Κέχρου), είναι ξένη προς τον κο Τζιχάν».

 

Καταβάλλονται συντάξεις, αποζημίωση ειδικού σκοπού και επιδόματα ανεργίας -Όλες οι πληρωμές ως 23 Απριλίου

Καταβολές, συνολικού ύψους 590 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, που αφορούν σε 1.183.549 δικαιούχους, θα γίνουν την εβδομάδα 19 - 23 Απριλίου από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα:

Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 19 - 23 Απριλίου οι εξής καταβολές:

Την Παρασκευή 23 Απριλίου θα καταβληθεί ποσό 505 εκατ. ευρώ για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Μαΐου 1.065.000 δικαιούχων. Πρόκειται για τους συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Επιπροσθέτως, το χρονικό διάστημα 19 - 23 Απριλίου θα καταβληθούν 12,2 εκατομμυρίων ευρώ σε 500 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

12 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν σε 19.251 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

Τέλος, 6.500 ευρώ θα καταβληθούν σε 14 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν κατά την περίοδο 19 - 23 Απριλίου οι εξής καταβολές:

30 εκατομμύρια ευρώ σε 25.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

25 εκατομμύρια ευρώ σε 62.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

300.000 ευρώ σε 850 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

3 εκατομμύρια ευρώ για 6.000 δικαιούχους που είναι ενταγμένοι σε προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα (καταβολή εισφορών σε φορείς).

Σημειώνεται ότι για την εν λόγω περίοδο δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Ξάνθη

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης θα ήθελε να γνωστοποιήσει ότι οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2021 – 2022 έχουν ξεκινήσει.

Λόγω της παρούσης κατάστασης το σχολείο παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής με τους εξής τρόπους:

1. Ερχόμενοι οι ίδιοι οι υποψήφιοι μαθητές στο σχολείο, κατόπιν ραντεβού και

2. Ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeeetBUq4RTlMBUbHeVRY8-q-U0NSgetq5Af986kTU8Gfuzrw/viewform

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι μια ευκαιρία για γυναίκες και άντρες άνω των 18 ετών που έχουν απολυτήριο Δημοτικού και σταμάτησαν τις σπουδές για διάφορους λόγους. Η διάρκεια φοίτησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης είναι δύο σχολικά έτη.

Επιπλέον τα μαθήματα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ξάνθης πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες (16:30 – 20:20), για να μπορούν όσοι και όσες εργάζονται, να τα παρακολουθούν.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2541084366 (Ώρες 16:30 – 19:30). Η διεύθυνση του σχολείου είναι: Κτίριο του 5ου Γυμνασίου & 4ου Λυκείου Ξάνθης, 2ος όροφος, Νεάπολη (ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ).

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »