*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Φεβρουαρίου

"Τρύπες-παγίδες" στην κ. πλατεία της Ξάνθης. Η τραγική απομυθοποίηση των Παπαχρόνηδων. Οι ειδήσεις με άλλο στυλ

24 Φεβρουαρίου


Πολίτες καταγγέλλουν στο
facebook την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης με τις «τρύπες» - παγίδες και τους διερχόμενους που… κινδυνεύουν!

«Φανης Ευστρατιαδης: Σήμερα το πρωί έπεσε στην πλατεία η κυρία της φωτογραφίας αφού πάτησε μέσα στην τρύπα που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό μπροστά στην πιάτσα..είναι η δεύτερη που έτυχε να τη σηκώσω εγώ με τους πακεταδες της πιάτσας… αυτά!!! Πόλη με τα χίλια χρώματα»

…………………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Το χειρότερο πράγμα στη ζωή είναι η «απομυθοποίηση»…! Να εμφανίζεσαι δηλαδή δήθεν οραματιστής, δήθεν έντιμος και καθαρός που επιδιώκεις την… κάθαρση από το παλιό και από τους πρώην…

Και μέσα σε λίγα 24ωρα όχι μόνο να απομυθοποιείσαι, αλλά και να αυτο-γελοιοποιείσαι!

Δυστυχώς η περίπτωση πλέον των Παπαχρόνηδων, τείνει πλέον να γίνει «ανέκδοτο»…

Και λέω δυστυχώς, γιατί συνήργησα κι εγώ σε αυτό! Και το μόνο που κατάφερα, ήταν αυτή τη στιγμή το υποτιθέμενο «νέο» να είναι πιο παλιό του… παλιού! Ψέμα, υποκρισία, διαπλοκή, «δαγκωτές» κωλοτούμπες και… «δωράκια» από τον επικεφαλής στην υποτιθέμενη δημοτική αρχή που αντιστρατεύεσαι…!

Θλίψη… ειλικρινά.

……

*Κι όσο για τον γιατρό Βασίλη Παπαδόπουλο που παραιτήθηκε; Μακάρι οι λόγοι για τους οποίους παραιτήθηκε, να είναι αυτοί που αναφέρει στην επιστολή του. Και μακάρι ο σημερινός Βασίλης Παπαδόπουλος και μετά από δυο χρόνια… να είναι ίδιος!!!

Γιατί εγώ επιμένω ότι με την παραίτησή του, το μόνο που κατάφερε ήταν να κάνουν πλέον «πάρτι» από δω και πέρα Σπανίδης, Αφεντούλης και φυσικά και ο ίδιος ο Παπαχρόνης, γιατί «φεύγει» το «αγκάθι» που είχαν στην παράταξή τους και ψήφιζε εντελώς διαφορετικά από ότι οι... φιλόκαλοι Σπανίδης και Αφεντούλης!

......

*Βέβαια δεν υποκαθιστώ ρόλους και δεν είμαι εγώ αυτός που θα καθοδηγήσει τον γιατρό Βασίλη Παπαδόπουλο από δω και πέρα…

Έχω όμως την εντύπωση ότι το 2023 παρά το γεγονός ότι δηλώνει από τώρα παρών…

Δεν θα είχε την τωρινή αποφασιστικότητα και δύναμη.

……

*Και ήταν φυσικά γελοίο τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ο γιατρός να καταγγέλλει το χάος στους δρόμους της πόλης… και να καταγγέλλει την πολιτική προστασία και να βγαίνει ο Αφεντούλης και να λέει ακριβώς τα… αντίθετα, εγκωμιάζοντας τον Ζερενίδη!

-Πράγματα βέβαια που έβλεπε και ο Παπαχρόνης, με τη διαφορά ότι έκανε ότι… δεν ακούει και δεν βλέπει!

……

*Καλλιτεχνικό. Σοκ στο πανελλήνιο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για δημοφιλείς ηθοποιούς και σκηνοθέτες ενώ κάθε μέρα που περνά έρχονται στο φως ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για το σκοτεινό παρελθόν τους.

Μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, άλλοι δυο πρωταγωνιστές, ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης βρίσκονται αντιμέτωποι με καταγγελίες που αφορούν σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

-Ηθοποιός σημειώνω φως ή… βιασμός;

……

*Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Χρήστο Παππά εκδόθηκε μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του Χρήστου Παππά χάθηκαν από τον Οκτώβριο 2020, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 13 ετών και τριών μηνών. Σημειώνεται ότι το σήμα της Ιντερπόλ δίνει τη δυνατότητα για την προώθηση ενταλμάτων από τις αρχές ενός κράτους σε άλλες χώρες, προκειμένου να διευκολυνθούν η σύλληψη και η έκδοσή του.

 Γιώργος Τσαλίκης για τον Δημήτρη Λιγνάδη:
«Να ζητήσεις γονατιστός συγγνώμη…»


Η εικόνα του Δημήτρη Λιγνάδη με χειροπέδες από την Κυριακή κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και είναι το πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Η πτώση του άλλοτε ισχυρού θεατράνθρωπου και οι αποκαλύψεις για το σκοτεινό του βίο συγκλονίζουν. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται με το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή.

Οι celebrities με αναρτήσεις τους στα social media σχολιάζουν τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και τις νοσηρές πέρα από κάθε φαντασία πράξεις τους.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γιώργος Τσαλίκης, ο οποίος σχολίασε το θέμα των ημερών μέσα από Instastories.

Ο επιτυχημένος τραγουδιστής πόσταρε τρεις φωτογραφίες του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού και έγραψε:

«Συνελήφθη. Τώρα το λόγο έχει η δικαιοσύνη. Κι αν καταδικαστείς να ζητήσεις γονατιστός συγγνώμη από τα θύματά σου και από τον Θεό και στωικά να εκτίσεις την ποινή σου.

 

Κορωνοϊός: Πρόστιμα 1,5 εκατ. ευρώ για 4.585 παραβιάσεις των μέτρων περιορισμού -To τριήμερο 19-21/2/2021

Την αποτίμηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορωνοϊού, για το τριήμερο από την Παρασκευή 19 έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν το διάστημα αυτό συνολικά 218.237 ελέγχους και κατέγραψαν 4.585 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, κυρίως για άσκοπη μετακίνηση και για μη χρήση μάσκας.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.486.150 ευρώ, κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε επτά επιχειρήσεις και αναστολή λειτουργίας 30 ημερών σε μία επιχείρηση.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 148 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

 

Συνελήφθη αλλοδαπός διωκόμενος με Ένταλμα Σύλληψης!
Προμήθευε με ναρκωτικά τα μέλη της συμμορίας που διακινούσε
ναρκωτικά στην Καβάλα και τη Θάσο


Συνελήφθη την Δευτέρα (22-2-2021) το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ένας αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με την ειδικότερη πράξη της πώλησης.

Ειδικότερα, από τις συνεχιζόμενες έρευνες των παραπάνω αστυνομικών προέκυψε ότι ο δράστης προμήθευε με ποσότητες κοκαΐνης τα μέλη της συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην Καβάλα και τη Θάσο (σχετικό το από 1-2-2021 Δελτίου Τύπου) και σε βάρος του εκδόθηκε το εν λόγω Ένταλμα Σύλληψης.

Σημειώνεται επίσης ότι σε χώρο της οικίας του δράστη οι αστυνομικοί εντόπισαν επιμελώς κρυμμένη μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία και κατασχέθηκε.  

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

 

ΟΑΕΔ: Μέχρι την Παρασκευή 26/2 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα voucher

Ο ΟΑΕΔ κατέβαλε πάνω από 1,6 δις ευρώ σε 852.000 ανέργους στη διάρκεια της πανδημίας

Μέχρι την Παρασκευή 26/2 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα voucher

To πρόγραμμα παρέχει κατάρτιση, επαγγελματική συμβουλευτική και πιστοποίηση σε 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 30-49 ετών στους τομείς τεχνικών επαγγελμάτων: μεταποίησης / βιομηχανίας, κατασκευών, υγείας – πρόνοιας, τουρισμού και επισιτισμού.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος, δικαιούται να λάβει συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε επίδομα θεωρίας και επίδομα πρακτικής άσκησης, συνολικής αξίας 2.520,00€.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή με θέμα την μέριμνα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Πάνος Τσακλόγλου τόνισε πως «περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ καταβλήθηκαν σε επιδόματα, παροχές και βοηθήματα σε 750.000 ανέργους και σε 52.000 εργαζόμενες μητέρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας για περίπου 370.000 ανέργους, οι δύο κύκλοι οικονομικής ενίσχυσης για 250.000 μακροχρόνια ανέργους και η μηνιαία αποζημίωση για 20.000 εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό και επισιτισμό παρείχαν το αναγκαίο δίχτυ ασφαλείας στους συμπολίτες μας που το είχαν περισσότερο ανάγκη».

Ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε και στη σταδιακή ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ με στόχο τη μείωση των επισκέψεων στα υποκαταστήματα.

«Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα-τόνισε- ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κ. Χατζηδάκης, παρουσίασε μαζί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ τη νέα εφαρμογή ΟΑΕΔapp που παρέχει πρόσβαση στους πολίτες σε περισσότερες από 40 ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω του κινητού τους τηλεφώνου».

Ένας (πραγματικά) μεγάλος Έλληνας.
Που έβλεπε (πολύ) μπροστά από την εποχή του

Σύμφωνα με το ιστορικό ημερολόγιο, σαν την περασμένη Δευτέρα, στις 22 Φεβρουαρίου του 1993, ο τεράστιος Μάνος Χατζηδάκις, με την “Ορχήστρα των Χρωμάτων” έδωσε συναυλία διαμαρτυρίας κατά του νεοναζισμού.

Το 1993. Σχεδόν 20 χρόνια πριν από την αποκρουστική εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στα δημόσια πράγματα. Ο μεγάλος Έλληνας είχε διαγνώσει εγκαίρως το πρόβλημα. Ακριβώς επειδή έβλεπε πολύ μπροστά από την εποχή του.

Στην καρδιά του νεοναζισμού ενυπάρχει ο ρατσισμός. Ο φθόνος για τον συνάνθρωπο. Η ροπή προς τη διχόνοια και το εμφύλιο. Το μίσος για όσα ενώνουν μια κοινωνία. Ώστε, μέσω της διαίρεσης, οι εισοδηματίες του εθνικού διχασμού να παραμένουν στον δημόσιο βίο.

Τότε. Τώρα. Και αύριο. Μυαλό άλλωστε, όπως αποδεικνύεται, δεν βάζουμε.

 

Θεμιστοκλέους: Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν γίνει 1,4 εκατ. εμβολιασμοί

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, και τη Δευτέρα, όπως ενημέρωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, πραγματοποιήθηκαν 30.000.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι έχουν ξεπεράσει τους 720.000 στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 1.420.000 ραντεβού.

Για τον Μάρτιο αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, λέγοντας ότι σήμερα παραλάβαμε από την εταιρεία Pfizer 112.000 δόσεις. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα γίνει αναπλήρωση και των ραντεβού που χάθηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

 

Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ: Εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις προκλήσεις θα αποσταθεροποιηθούν οι σχέσεις μας

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος του AKP, έβαλε θέμα διερευνητικών επαφών, σημειώνοντας πως: «Υποστηρίζουμε θερμά την υγιή πρόοδο των διερευνητικών συνομιλιών με την Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το θετικό έδαφος στις επαφές αλλά η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις με δηλώσεις. Είμαστε γείτονες, έχουμε ζήσει μαζί και θα συνεχίσουμε να ζούμε μαζί. (…)

Εάν συνεχίσετε να κάνετε προκλητικές δηλώσεις, εάν συνεχίσετε να κάνετε δηλώσεις που βλάπτουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των τουρκοκύπριων, εάν συνεχίσετε να κάνετε δηλώσεις που βάζουν στο στόχαστρο τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δεν θα είμαστε υπεύθυνοι για την αποσταθεροποίηση των σχέσεων μας».

«Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό και ειδικά τον υπουργό Εξωτερικών να χρησιμοποιήσουν μια πιο υγιεινή γλώσσα», συνέχισε στο ίδιο προκλητικό ύφος ο Τσελίκ.

…..

Στα «όριά του» το 43% των Ελλήνων – Τι δείχνει έρευνα της Κάπα Research

Στα όριά του με το μέτρο του ολικού lockdown και της καραντίνας δηλώνει το 43% των ερωτηθέντων σε πανελλαδική έρευνα της Kάπα Research σχετικά με το τρίτο lockdown.

Στα όριά του με το μέτρο του ολικού lockdown και της καραντίνας δηλώνει το 43% των ερωτηθέντων σε πανελλαδική έρευνα της Kάπα Research σχετικά με το τρίτο lockdown.

Το 40% των ερωτηθέντων δηλώνει πολύ κουρασμένο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, ενώ τα κυρίαρχα αρνητικά συναισθήματα είναι η πλήξη και ανασφάλεια/αβεβαιότητα για το μέλλον.

Η οικονομία ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος

Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας σήμερα, πρώτο αναδεικνύεται η οικονομία και ακολουθούν η πανδημία και τα εθνικά θέματα (Τουρκία).

Για τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, το 23% έχει «θετική γνώμη» και άλλο ένα 23% «μάλλον θετική». «Μάλλον αρνητικά» και «αρνητικά» κρίνεται η κυβέρνηση από το 13% και το 39% αντιστοίχως.

Το 34% δηλώνει ότι εμπιστεύεται πολύ τον Σωτήρη Τσιόδρα και «αρκετά» το 22%. «Λίγο» και «καθόλου» δηλώνει το 18% και 25% αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση του κορωνοϊού, το 15% την κρίνει θετικά, άλλο ένα 15% μάλλον θετικά, ενώ το 23% μάλλον αρνητικά και το 43% αρνητικά.

Εξι στους 10 θα εμβολιαστούν

Σε ό,τι αφορά το θέμα του εμβολίου, το 46% αναφέρει ότι σίγουρα θα εμβολιαστεί και το 14% ότι μάλλον θα εμβολιαστεί.

Επιφυλακτικό εμφανίζεται το 13% των ερωτηθέντων λέγοντας ότι θα εμβολιαστεί αφού πρώτα βεβαιωθεί ότι δεν θα υπάρχουν παρενέργειες.

Αρνητικό είναι το 21%, ενώ το 5% δηλώνει ότι έχει ήδη εμβολιαστεί.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »