*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Δεκεμβρίου

Η "φιέστα" στο Νοσοκομείο με το κοντέϊνερ, οι "αγάπες" του Παπαχρόνη με τον γιατρό και οι ειδήσεις χωρίς μεϊκαπ!

05 Δεκεμβρίου


Αντιδράσεις στο
facebook «Στραβά και ανάποδα» για το υπερβολικό κλάδεμα των δέντρων στο πάρκο Μ. Αλεξάνδρου! Από τον Δήμαρχο Τσέπελη με το Νόμο αποφασίζουμε και..κόβουμε!

«Stella Iona: Πάρκο Μ.Αλεξανδρου. Αυτό πώς λέγεται; βαθύ κλάδεμα;;;!!! Πάνε τα δεντράκια ή μου φαίνεται; Ρωτάω γιατί δεν είμαι ειδική. ας πει κάποιος...».

………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Ο Φανουράκης ήταν εκεί, ο Σουά το ίδιο και φυσικά και ο Δήμαρχος Τσέπελης.

Η γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά; Δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο Νοσοκομείο όπου παραδόθηκε το κοντέϊνερ με τη γεννήτρια οξυγόνου που δώρισαν στελέχη του DEB στο Νοσοκομείο Ξάνθης; Γιατί κύριε Τσέπελη δεν ήταν μαζί σας;

*Βέβαια από την άλλη ήταν και τυχερή η Γραμματέας, αφού την ίδια μέρα εντοπίστηκε και θετικός στον κορωνοϊό ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Σουά που συνόδευε (στο ίδιο αυτοκίνητο), τον Δήμαρχο στην επίσκεψή τους στο Νοσοκομείο Ξάνθης.

……

*Και βέβαια τέτοιο σώου, τόσες φωτογραφίες και να απουσιάζουν από τη… φωτογράφησης της διοικήτριας ο αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Ξάνθης Κώστας Τριανταφυλλίδης, το μέλος της διοίκησης Δημήτρης Φελεκίδης αλλά και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής Φίλιππος Φιλίππου! Όλοι ΑΦΑΝΤΟΙ ήταν! Δεν τους προσκάλεσε η Ροφαέλα, ή συμβαίνει κάτι άλλο;

……

*Επίσης, εντάξει… Το εμπεδώσαμε ότι μια μέρα «ξύπνησε» ο κύριος Πέτρος Τσίλογλου διαφορετικά και αποφάσισε να κάνει «δώρο» στο Δήμο ένα… κοντέϊνερ, για τους δικούς του λόγους!

Όλα αυτά να καταλάβω…

-Το «μαϊμού» ασθενοφόρο του Δήμου Ξάνθης ΧΩΡΙΣ πινακίδες, τι ήθελε όμως δίπλα στο… κοντέϊνερ; Πως μεταφέρθηκε εκεί και από ποιους;

Διότι ο Πασχάλης Λύρατζης του γραφείου Συγκοινωνιών ισχυρίζονταν ότι «ψάξανε τα μαϊμού ασθενοφόρα, αλλά δεν τα… βρήκανε!».

……

*Η είδηση; Ένα ασθενοφόρο του Δήμου Ξάνθης που κυκλοφορούσε για 6-7 μήνες χωρίς πινακίδες αλλά με… φάρο στους δρόμους της πόλης, επίσης «θεάθηκε». Αλλά που; Στο χώρο του Νοσοκομείου; Τουλάχιστον αυτό μου σφύριξαν… Αλήθεια ή ψέματα κύριε Αντιπρόεδρε του Νοσοκομείου Ξάνθης;

……

*Και για να το κλείνω το συγκεκριμένο θέμα. Επαναλαμβάνομε και σήμερα. Κανένας συμβιβασμός, καμιά υποχώρηση, ένα ελληνικό νοσοκομείο δεν είναι δυνατόν να παίρνει δωρεές των 62.500 ευρώ από στελέχη του Τουρκικού Κόμματος DEB.

Τη στιγμή που η Ελληνική Πολιτεία και προσφάτως και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, έχουν δώσει εκατομμύρια στα Νοσοκομεία (και φυσικά και στο δικό μας Νοσοκομείο…)!

Αντεθνικά παιχνίδια και ειδικά στο χώρο της υγείας, δεν μπορεί να παίξει κανείς!!!

(σ.σ. Φυσικά περιμένουμε όλοι μας και επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού βουλευτή Σπύρου  Τσιλιγγίρη…).

……

*Σκηνές ....απίστευτης "αγάπης" μεταξύ Παπαχρόνη και Ιπποκρατη Καμαρίδη στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής. Και Ιπποκράτη μου και Γιάννη μου κι όπως θέλεις να ρθεις στη ΔΕΥΑΞ να σε...ενημερώσω για το έργο μου!

-Να πας Παπαχρόνη κι όχι μόνος, αλλά με τον Σπανίδη και τον Τσακιρίδη! Μπορεί ο Πρόεδρος να σας ενημερώσει εκτός των άλλων και για τις αντιμισθίες τους και για τις λοιπές παροχές τους και για τα κινητά τοιυς! Τέτοια... "συγκίνηση" και τέτοια αγάπη, χρόνια είχαμε να την...δούμε ανάμεσα σε αντίπαλες παρατάξεις!

(σ.σ. Μπράβο γιατρέ....Υποκλίνομαι! Απο "Αγάπη" για τον Τσέπελη να δεις οτι σύντομα θα το γυρίσοιυνε σε ΑΓΑΠΗ για τον...Ιπποκράτη! )

......

*Tην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου δεσμεύει η Τουρκία με τη νέα NAVTEX της.

Από μία κλωστή κρέμονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση να προαναγγέλουν κυρώσεις για την προκλητική στάση της Τουρκίας, κάτι που όπως φαίνεται, ωστόσο, δεν αγγίζει την Άγκυρα.

Έτσι, αργά το πρωί της Παρασκευής, ο σταθμός της Αττάλειας, εξέδωσε νέα NAVTEX, δεσμεύοντας την περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο για τουρκικές έρευνες.

 

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ο κορονοϊός ακυρώνει και την Ευχούπολη στην Ξάνθη


Όπως ήταν αναμενόμενο οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ξάνθη, με τη γνωστή σε όλους Ευχούπολη, ακυρώνονται φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό ανακοινώθηκε και επισήμως από τον Δήμο Ξάνθης, με τον Δήμαρχο, να τονίζει πως “αυτές τις γιορτές που τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και παγκοσμίως ο Δήμος Ξάνθης, για το 2020, δε θα πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις που προετοίμαζε για την εορταστική περίοδο, με τη λειτουργία της «Ευχούπολης» και το σύνολο των δράσεων στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Ξάνθης, διότι αυτό θα προκαλούσε συνωστισμό και συγχρωτισμό”.

Υπενθυμίζεται ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει ακυρώσει ήδη τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ξάνθης για το 2020, ήτοι το Καρναβάλι και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης καθώς και το σύνολο των πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί για την περιοχή.

 

Βούλγαρος υπ. Υγείας: Οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό
θα είναι δωρεάν και θα γίνουν σε εθελοντική βάση

Η Βουλγαρία αποκάλυψε χθες σχέδια για τον δωρεάν εμβολιασμό του πληθυσμού της κατά του κορωνοϊού μόλις προμηθευθεί τις δόσεις των εμβολίων και ανακοίνωσε πως θα αρχίσει με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, τους οδοντιάτρους και τους φαρμακοποιούς.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Κοσταντίν Ανγκέλοφ. Αυτό το σχέδιο εμβολιασμών, οι οποίοι θα γίνουν σε εθελοντική βάση, προβλέπει στη συνέχεια τον εμβολιασμό ανθρώπων σε οίκους ευγηρίας και εργαζομένων σε εκτροφεία μινκ και θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι σε κοινωνικές υπηρεσίες και οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών.

«Κάθε Βούλγαρος που θα θελήσει να εμβολιασθεί, θα εμβολιασθεί δωρεάν», τόνισε ο Ανγκέλοφ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

 

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 1,6 εκατ. ευρώ σε 1.272 δικαιούχους
για τις καταστροφές του «Ιανού»


Καταβάλλονται από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου  αποζημιώσεις συνολικού ύψους 1.610.000 ευρώ για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» τον Σεπτέμβριο του 2020.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ, οι πιστώσεις αφορούν 1.272 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους και με το ποσό αυτό αποπληρώνεται το μεγαλύτερο μέρος των καταστροφών στην περιοχή της Μαγνησίας.

Ο ασφαλιστικός οργανισμός σημειώνει τέλος ότι «η εκκαθάριση των υποχρεώσεων του ΕΛ.Γ.Α., ως προς τις αποζημιώσεις των ζημιών του «Ιανού» θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, με στόχο την ολοκλήρωση των πορισμάτων και της επεξεργασίας τους από τα πληροφοριακά συστήματα του Οργανισμού, τα οποία προβλέπεται να ολοκληρωθούν για πρώτη φορά εντός τετραμήνου από την εκδήλωση του ακραίου καιρικού φαινομένου και μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2021».

 

Τροχαίο ατύχημα με εννέα τραυματίες στην Καβάλα, ο ένας σοβαρά.

Εννέα τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά, είναι ο απολογισμός του τροχαίου ατυχήματος που συνέβη στην Καβάλα.

Το ατύχημα έγινε επί της Εγνατίας οδού, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου του Αγίου Σίλα καθώς ένα ΙΧ που μετέφερε εννέα μετανάστες προσέκρουσε κάτω από την προστατευτική μπάρα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου να τους απεγκλωβίσει με ασφάλεια. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν τους τραυματίες στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα ο οδηγός του να χάσει τον έλεγχό του, να ανατραπεί επί του οδοστρώματος και να προσκρούσει κάτω από την προστατευτική μπάρα.

 

Θετικός στον κοροναϊό ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Μπεκηρ Ογλού Σουά


Θετικός σε τεστ για τον κορονοιο βρέθηκε την Πέμπτη ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης Μπεκηρ Ογλού Σουά.

Στη σχετική του ανακοίνωση ο δήμος Ξάνθης αναφέρει:

«Στο πλαίσιο διενέργειας τεστ, προληπτικά, στο υπηρεσιακό και πολιτικό προσωπικό του Δήμου Ξάνθης, βρέθηκε σήμερα, αργά το απόγευμα, θετικός στον Κορονοϊό, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Σουά Μπεκήρ Ογλού.

Όπως τα σχετικά πρωτόκολλα επιβάλουν, ο Αντιδήμαρχος με τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος του τεστ, αμέσως έθεσε τον εαυτό του σε αυτοπεριορισμό, ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το πρόγραμμα καραντίνας 14 ημερών.

Ενημερώνουμε ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Όλοι οι χώροι του κτηριακού συγκροτήματος του Δημαρχείου Ξάνθης ήδη απολυμάνθηκαν και θα ακολουθήσουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες που προβλέπονται».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »