*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

Ο "Τόρο", ο Βαγγέλης και αδυναμία του να "αποδείξει" οτι παραμένει ΑΡΧΗΓΟΣ και ....εκτός γηπέδων!

31 Δεκεμβρίου


*Ο Βασίλης Τοροσίδης είναι ένας αθλητής, που τίμησε Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τώρα ακόμη που τον επέλεξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη θέση του γενικού αρχηγού της ομάδας, εξακολουθεί να το τιμάει, όπως και τη Ξάνθη φυσικά...

Τον θυμάμαι παιδί ακόμη όταν έρχονταν στα γραφεία του Μαχητή την εποχή που βγάζαμε με τον Αείμνηστο Πατέρα του Στάθη Τοροσίδη την έντυπη «Thrakispport» και έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα της Ξάνθης μέχρι να καθιερωθεί με προπονητή του Νίκο Καραγεωργίου. Με τον οποίο ουκ ολίγες φορές ήρθα σε ρήξη, γιατί δεν τον χρησιμοποιούσε μονίμως δεξί μπακ, αφού σε κάθε παιχνίδι έδειχνε πόσο παιχταράς ήταν...

Στη συνέχεια μεγαλούργησε με τον «Θρύλο», πήρε μεταγραφή στη Ρόμα κι έκανε σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό, ενώ καθιερώθηκε Αρχηγός της Εθνικής μας Ομάδας δοξάζοντας το Ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά και τη Ξάνθη.

.......

*Πάντα θα είμαι υπερήφανος για τον Βασίλη Τοροσίδη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα βλέπω και τα λάθη του....

Και ειδικά όταν από τη μια εμφανίζεται στο fb πολλές φορές «ατρόμητος», "ενερεγός πολίτης"  και ..."πατριώτης" κι από την άλλη όμως,  όταν δίνεται δημοσιότητα σε μια ανάρτησή του, ΝΑ σπεύδει "ατάκτως" να την... αποσύρει, αντί να στηρίξει την επιλογή του, δηλαδή αυτό που εκφράζει..!

-Επιλογή....Είτε αυτή είναι λάθος, είτε αυτή είναι σωστή! Να την στηρίζει όμως....κι όχι με την "πρώτη" να "λιποταχτεί"....! Αυτό σημαίνει άλλωστε και αληθινός ΑΡΧΗΓΟΣ.

Να στηρίζει με σθένος τις επιλογές του.

......

*Δεν θα έγραφα αυτό το σημείωμα και μάλιστα στο τελευταίο φύλλο του «Μαχητή» για το 2020 αν δεν μάθαινα και κάτι που δεν γνώριζα...

Ότι όταν σε κάποια στιγμή «εξοργίσθη» γιατί κάποιοι "αδίκησαν" τον Βαγγέλη Μαρινάκη κι έκανε το λάθος να τους τηλεφωνήσει....διαμαρτυρόμενος.

Άκουσε τα... εξ’ αμάξης, αντί όμως να φερθεί και πάλι σαν «αρχηγός», λιποτάχτησε και «ηττήθηκε» με κατεβασμένη τη... "φανέλα"! Του απάντησαν, άντε τώρα πάνε κάνε μια..."υπόκλιση" στο "αφεντικό" σου κι αυτό ήταν.!

Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που συνέβη και στην προεκλογική περίοδο του 2019 όταν ο "γυρολόγος" παρατάξεων αλλά και φίλων Μανώλης Φανουράκης στο Πούρναλικ άφηνε σε βάρος του ένα σωρό υπονοούμενα για το ποιος (και πως ) «εξαγόραζε» ψήφους και πάλι.... «έχασε» με τον ίδιο τρόπο! Με κατεβασμένη τη... "φανέλα!"

.......

*Θα συμβούλευα λοιπόν καλοπροαίρετα στον Τόρο, ότι κι αν κάνει, ακόμη κι όταν  δεν μπορεί να «συγκρατεί» τα νεύρα του, να στηρίζει ΠΑΝΤΑ τις επιλογές του!!! Και παλεύει γι' αυτές....! Μέχρι το τέλος...

Για τον απλούστατο λόγο, αυτό που μετράει περισσότερο στη ζωή είναι η τιμή, η υπόληψη, η συνέπεια και η αξιοπρέπεια...!

Και με ποιο απλά λόγια.... Ένας ΑΡΧΗΓΟΣ,  πρέπει να παραμένει αρχηγός... εντός και εκτός γηπέδων!! Άλλως, να μη παριστάνει τον ...«τσαμπουκά» εντός και εκτός fb…και να "υποχωρεί" τάχιστα βάζοντας "ζυγαριά" στις αξίες του....

 

Αυτά με πολύ ειλικρινή και φιλική διάθεση...! Και φυσικά αδιαφορώντας αν θα μου δώσει… πρόσκληση ή όχι στα πριβέ του Ολυμπιακού!

Για να βγάζω τη μια selfies με τον… Βαγγέλη Μαρινάκη και την άλλη να τον χαρακτηρίζω... «υπόδικο» και καταστροφέα του ελληνικού ποδοσφαίρου!!! Εκλιπαρώντας και ζητιανύοντας παράλληλα....οικονομικές ενισχύσεις!!! Αυτά κλείνοντας το 2020. Μεγάλο παιδί είναι πλέον.....Καιρός είναι να πάρει και κάποια μαθήματα απο τον μέντορα και "ηγέτη" του....

-Άλλωστε με τον Ιβάν και τον τρόπο με τον οποίο στην ουσία "τελείωσε" τη Ξάνθη, εγώ ΤΟΛΜΗΣΑ μόνο να τα βάλω!!! Και κανείς άλλους απο τους "εγχώριους" υποστηριχτές της....δήθεν ΑΟΞάρας που απο ....ιδέα, μετατράπηκε σε "στοίχημα" για το σήμερα και το αύριο! 

(σ.σ. Αλήθεια, ο Τσετινές, τι επακριβώς ήθελε απο τον Τόρο;)

.......

*Αλλάζω θέμα. Καθόλου μα καθόλου δεν με παραξένεψε χθες η στάση του συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και πρώην πολιτευτή των ΑΝΕΛ Μπάμπη Ευστρατίου να... «υπερασπιστεί» τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη, χρεώνοντας στον Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Θόδωρο Καράογλου την απρέπεια να μην προσκαλέσει στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης  Δευτέρας για το θέμα  των εμβολιασμών τον Πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης Τάσο Καραδέδου.

......

*Κατανοητό ότι είναι προϊστάμενός του και θέλει να παραμείνει στη διεύθυνση Συγκοινωνιών, ακατανόητη η επιμονή του να «χρεώνει»  τα πάντα στον σημερινό ακατάλληλο υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης, όταν ο Νίκος Ευφραιμίδης υποτίθεται ήταν ο οικοδεσπότης!

-Πάλι καλά που δεν κατηγόρησε μαζί με τον Καράογλου και τον ειδικό του σύμβουλο κύριο Κώστα Παπαβραμίδη... Πάλι καλά!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »