*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Νοεμβρίου

Η Ξάνθη θρηνεί τους νεκρούς της. Κι εμείς θρηνούμε μαζί της και τους παλιούς καλούς καιρούς ... Οι εδήσεις με άλλο στυλ

24 Νοεμβρίου


Δημότης καταγγέλλει στο
FB ότι υπάρχουν «γυμνά» καλώδια σε στύλο φωτισμού στην καινούρια παιδική χαρά στο Πάρκο Μ. Αλεξάνδρου:

«Sakis Sakis: Στο πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Καινούργια παιδική χαρά αλλά δυστυχώς αυτή είναι η κατάντια μας. Κάποιος από τον Δήμο αν το βλέπει να ενημερώσει το αρμόδιο τμήμα για τα γυμνά καλώδια πριν έχουμε κανένα ατύχημα με κάποιο παιδάκι».

…………………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Όποιος παρακολουθεί το fb ή το παρακολουθούν έστω γνωστοί του και τους ενημερώνουν, σε ένα σίγουρα θα συμφωνήσει μαζί μας.

Ότι βαρύ είναι το τίμημα πλέον που συνεχίζει να πληρώνει η Ξάνθη σε νεκρούς, εξ’ αιτίας του κορωνοϊού με θύματα μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις πολύ νέους ανθρώπους.

……

*Έτσι μέσα στο Σαββατοκύριακο πληροφορηθήκαμε με οδύνη ότι έφυγε η 52χρονη Γαρυφαλιά Κούτρα, κόρη του εξαιρετικού μουσικού Γιάννη Κούτρα από το Κουτσό, ενώ χθες ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Πρασίνου Δήμου Ξάνθης Σάκης Μπαμπάτσος αποχαιρέτισε με δάκρυα στα μάτια την Σούλα, την πολυαγαπημένη σύζυγό και μητέρα των τριών παιδιών τους που έφυγε σε ηλικία μόλις 55 ετών. Μια γυναίκα πολύ ΑΤΥΧΗ με κεφαλαία γράμματα αφού από αθλήτρια που ήταν, κατέληξε τα τελευταία 2-3 χρόνια να είναι κατάκοιτη.

Η κηδεία της έγινε χθες σε πολύ στενό οικογενειακό περιβάλλον και απλά να υπενθυμίσω ότι η Σούλα μέχρι πριν 4-5 χρόνια αθλήτρια κι ένας πολύ ζωντανός άνθρωπος. ΑΤΥΧΗ με κεφαλαία τα γράμματα!

……

*Και φυσικά ΣΟΚ από το θάνατο της Μαρίας Λάσκαρη. Μια ζωντανής και υπέροχης νέας γυναίκας που μας ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ όλους!

ΚΟΥΡΑΓΙΟ στην αδελφή της Λίτσα και σε όλη την οικογένειά της. Οι λέξεις σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ασήμαντες και φτωχές για να εκφράσουν το ανείπωτο και μεγάλο πόνο.

……

*Τι δείχνουν όλα αυτά; Ανησυχητική πορεία φαίνεται πως ακολουθεί ο κορονοϊός στην Ξάνθη τα τελευταία 24ωρα, καθώς η περιοχή συνολικά μετρά 5 νέα θύματα της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή απεβίωσαν τρία άτομα με Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, μια ηλικιωμένη 90 ετών και δύο νέες γυναίκες 54 και 57 χρονών αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή απεβίωσαν ακόμη δύο άτομα με κορονοϊό από την Ξάνθη που νοσηλεύονταν ωστόσο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μια 52χρονη και έναν 73χρονο.

....

*Και κλείνω με το Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης. Δυο (2) ασθενείς   έχασαν τη ζωή τους  από κορονοϊό το τελευταίο  εικοσιτετράωρο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ανάμεσα  τους και μια 52χρονη  από την Ξάνθη  ενώ σημειώθηκαν δέκα (10) νέες εισαγωγές και πέντε (5) εξιτήρια σύμφωνα με την ΕΡΑ Ορεστιάδας. .

Πρόκειται για μια  52χρονη γυναίκα από την Ξάνθη (γράψαμε παραπάνω) η οποία είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο στις 27 Οκτωβρίου. Η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Επίσης μια 87χρονη από την Αλεξανδρούπολη  η οποία έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο στις 12 Νοεμβρίου. Η γυναίκα  είχε υποκείμενα νοσήματα ωστόσο νοσηλευόταν στην κλινική covid-19 όπου και κατέληξε.

Εξήντα δύο (62)  είναι οι  θάνατοι ασθενούς με κορωνοϊό που καταγράφονται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Μέχρι χθες στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 93 ασθενείς, εκ των οποίων  73 στη covid-19, στη ΜΕΘ 14 και στη ΜΕΛ 6.

……

*Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 6.017 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 — είναι η πρώτη φορά που ξεπέρασαν τα έξι χιλιάδες —, ενώ 139 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19.

Η γειτονική χώρα έχει καταγράψει 12.358 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού επί συνόλου 446.822 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν εκ νέου περιοριστικά μέτρα για να ανακόψουν την εξάπλωση της πανδημίας, όπως την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 ως τις 10:00 τα Σαββατοκύριακα, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ως το τέλος της χρονιάς, με τα μαθήματα να παραδίδονται μόνο ψηφιακά.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Ο Στρατός τοποθετεί 300 Κινητές Υγειονομικές Μονάδες Εκτάκτων Αναγκών
στο 424 ΓΣΝE της Θεσσαλονίκης


Όπως ανακοινώνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού, με απόφαση της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας το ΓΕΣ προβαίνει σε ανάπτυξη της 300 ΚΥΜΕΑ (Κινητής Υγειονομικής Μονάδος Εκτάκτων Αναγκών) στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η κατάλληλη διαμόρφωση που έχει ζητηθεί αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Πέμπτη, ώστε να μπορεί να δεχτεί, εφόσον απαιτηθεί, ασθενείς, ώστε να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς “Covid-19” εντός κυρίως νοσοκομείου.

Η 300 ΚΥΜΕΑ θα διαθέτει πενήντα κλίνες νοσηλείας και Ακτινολογικό Εργαστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάγνωση των επιπτώσεων της ασθενείας στο θώρακα. Διευκρινίζεται ότι η Κινητή Υγειονομική Μονάδα Εκτάκτων Αναγκών δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ύστερα από συνεννόηση με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, για την πρόοδο των εργασιών διαμορφώσεως της 300 ΚΥΜΕΑ θα ενημερωθεί αύριο, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη.

 

Απατεώνας έκανε το γιατρό στο Διδυμότειχο και απέσπασε
από άνδρα 30.000 Ευρω σε... λίρες και κοσμήματα!


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (2) αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών (ενός άντρα και μιας γυναίκας)  οι οποίοι, το πρωί της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου εξαπάτησαν έναν ημεδαπό στο Διδυμότειχο.  

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον ιατρό επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και προφασιζόμενος ότι η κόρη του έχει τραυματισθεί και χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, του ζήτησε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ για την πραγματοποίηση της.

Τελικά, ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει τον ημεδαπό, πείθοντάς τον να συγκεντρώσει σε μια πλαστική τσάντα λίρες και κοσμήματα, καθόσον δεν διέθετε τα χρήματα και στη συνέχεια να την παραδώσει σε μια άγνωστη δράστιδα που μετέβη στην οικία του.

 

Αλεξανδρούπολη: Από μάζεμα ελιάς η διασπορά του ιού
στη μονή που ζούσε η άτυχη μοναχή!


Νέα στοιχεία για την μοναχή στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάκρης στην Αλεξανδρούπολη, η οποία έφυγε χθες από ζωή, καθώς και για τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν μετά από τους σχετικούς ελέγχους, έγιναν γνωστά μέσα στην Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 47χρονη μοναχή, που είχε ιστορικό καρδιακών παθήσεων, παρουσίασε αρχικά λίγο πυρετό, ωστόσο ξαφνικά η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και κατέληξε μέσα σε 12 ώρες!

Εκτός από αυτή, θετικά βρέθηκαν άλλα 24 άτομα που ζουν στον ίδιο χώρο, τα οποία συμμετείχαν στο μάζεμα της ελιάς της μονής της Παναγίας του Έβρου, δραστηριότητα που, κατά τα φαινόμενα, προκάλεσε τη μεγάλη διασπορά.

Στο μοναστήρι μένουν, συνολικά, 50 μοναχές, ενώ στο μάζεμα των ελιών συμμετείχαν και εργάτες πιθανόν ασυμπτωματικοί που ανέλαβαν μαζί με τις μοναχές την συγκομιδή και συνέβαλαν στην γρήγορη μεταφορά του ιού.

Οι θετικές στον ιό μοναχές έχουν απομονωθεί στα κελιά τους, ενώ οι περισσότερες είναι ασυμπτωματικές.

 

Rapid-tests από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου (και σήμερα)
απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ 10.00-12.00


Ξεκίνησαν χθες ξανά τα rapid-test του ΕΟΔΥ απέναντι από τον ΑΟΞ με μια διαφορά. Ενώ στο επίσημο πρόγραμμα αναφέρουν ότι το κλιμάκιο θα είναι εκεί μέχρι τις 14.00, χθες στις 12 το μεσημέρι τα είχαν «μαζέψει», λόγω...καιρού και το ίδιο θα γίνει και σήμερα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το πρόγραμμα. 

Από τη  Δευτέρα 23 Νοεμβρίου (και σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου), κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στις ακόλουθες περιοχές της χώρας:

Ξάνθη: Απέναντι από το Γήπεδο του ΑΟΞ, πλησίον της Γέφυρας του Κοσύνθου, 10:00-12:00

Κοζάνη: Νιάημερος Κοζάνης, 10:00-14:00

Γρεβενά: Δεσκάτη Γρεβενών (είσοδος του χωριού προς Τρίκαλα), 10:00-15:00

Καστοριά: λεωφόρος Κύκνων 31, 09:30-14:00

Αργολίδα: Λυγουριό, 10:00-14:00

Δράμα: 80 χλμ Δράμας-Νευροκοπίου, 10:00-14:00

Αχαΐα: Κάτω Αχαΐα, 10:00-14:00

Αχαΐα: Σταθμός Διοδίων Ρίου (Ν. Εθν. Οδός Πατρών Αθηνών), 10:00-14:00

Τρίκαλα: 09:00-15:00

Ρόδος: Κεντρική οδός Αρχαγγέλου, 11:00-15:00

Αντίπαρος: Δημοτικό Parking Αντιπάρου, 10:00-14:00

 

Έκτακτη χρηματοδότηση 113.100 ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ
για τις άμεσες ανάγκες του νοσοκομείου Δράμας


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει 113.100 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κάλυψη άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Δράμας λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή.

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που είχε ο κ. Μέτιος με τη διοικήτρια του νοσοκομείου κυρία Νίκη Καρατζόγλου και το αίτημα που υπέβαλε η διοίκηση του νοσοκομείου στην Περιφέρεια την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, με στόχο να καλυφθούν ανάγκες σε εξοπλισμό για το προσωπικό, τις Κλινικές Covid-19 και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεταξύ άλλων.

Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »