*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Νοεμβρίου

5 εκπαιδευτικοί του ειδικού σχολείου Ξάνθης με covid-19, βαρύ το τίμημα στο Νοσοκομείο Δράμας. Οι ειδήσεις χωρίς μει καπ

25 Νοεμβρίου


Συνεχίστηκαν και χθες, με μεγάλη προσέλευση κόσμου, τα
rapid tests drive through έξω από το γήπεδο του ΑΟΞ. Με δυο διπλές σειρεες όπως βλέπετε και στην φώτο

………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Βαρύ το τίμημα για νοσηλευτές και νοσηλεύτριες σε αυτό το δεύτερο στάδιο της Πανδημίας!!!

Συγκεκριμένα κατέληξε μία 54χρονη νοσηλεύτρια, η οποία είχε νοσήσει από κορονοϊό, στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα ήταν από τη Δράμα και νοσηλευόταν σε ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

......

*Την ίδια ώρα, ακόμη μία νοσηλεύτρια, 52 ετών, δίνει μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Προηγουμένως, είχε βρεθεί θετική η κόρη της, η οποία γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο και μάλλον εκεί κόλλησε τον ιό.

Παράλληλα, ένας τραυματιοφορέας και μια διοικητικός από το νοσοκομείο Δράμας μεταφέρθηκαν με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Συνολικά, από το νοσοκομείο Δράμας νοσούν 70 εργαζόμενοι.

......

*Ιδού αυτούσια και η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που ως συνήθως, τα λέει «έξω από τα δόντια»:

«ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΧΑΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ.

Νοσηλεύτρια 54 χρονών από το νοσοκομείο της Δράμας έχασε τη ζωή της σε ΜΕΘ Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους.

Μαζί με τη θλίψη όμως υπάρχει και οργή. Για τα λάθη και τις παραλήψεις που οδήγησαν σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου..

Επίσης άλλη μια νοσηλεύτρια διασωληνωμένη 52 χρονών από το ίδιο νοσοκομείο δίνει τη μάχη για τη ζωή στη MEΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Πριν βρέθηκε θετική η κόρη της που γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο η οποία μάλλον κόλλησε τον ιό στο νοσοκομείο.

Ακόμη δύο συνάδελφοι από το νοσοκομείο Δράμας μεταφέρθηκαν με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ένας τραυματιοφορέας και μια διοικητικός. Συνολικά 70 συνάδελφοι νοσούν στο νοσοκομείο Δράμας.

Ξέφυγε η κατάσταση με σημαντικές ευθύνες στη κακή διαχείριση των περιστατικών που οδήγησε σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου.

Γιαννάκος».

……

*Και στα δικά μας. Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν πέντε εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο Ειδικό Σχολείο της Ξάνθης με αποτέλεσμα αυτό να τεθεί σε καραντίνα.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής του σχολείου, Κλεομένης Ψωμακέλης, "δυστυχώς έγινε αυτό που φοβόμασταν. Πέντε  συνάδελφοι θετικοί στο COVID19 στο ΕΕΕΕΚ ΞΑΝΘΗΣ. Το σχολείο από σήμερα σε καραντίνα".

-Κουράγιο... σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές!

……

*Στα ευχάριστα της χθεσινές μέρας. Ένας 66χρονος άνδρας  από την Ξάνθη αποσωληνώθηκε το τελευταίο 24ωρο από την ΜΕθ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Ο 66χρονος έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο στις 7 Νοεμβρίου όμως μέσα  σε δέκα ημέρες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και έτσι μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ όπου και παρέμεινε μέχρι και εχτές.

Σήμερα ο ασθενής συνεχίζει την θεραπεία του σε κλινική covid-19.

Εν τω μεταξύ  αμείωτος είναι ο ρυθμός των κρουσμάτων. Εχτές σημειώθηκαν  9 εισαγωγές ενώ δόθηκαν 7 εξιτήρια.

Σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 95 ασθενείς, εκ των οποίων  72 στη Covid-19, 17 στη ΜΕΘ και 6 στη ΜΕΛ .

.......

Όσον αφορά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ υπενθυμίζω ότι ήταν 1388. Από αυτά, τα 94 ήταν στην ΑΜ-Θ, και συγκεκριμένα: 51 στην Καβάλα, 19 στη Δράμα, 12 στον Έβρο, 8 στην Ξάνθη, 3 στην Θάσο και 1 στη Ροδόπη.

 

Οι τρεις Έλληνες πρώτοι βουλευτές που θα φορέσουν ιατρικές στολές για να συμβάλλουν στη μάχη κατά του κορονοϊού-Ο ένας είναι Δραμινός


Δεν είναι μονάχα ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης που με την διττή ιδιότητα και του γιατρού επέλεξε να συστρατευτεί στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού ζητώντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως πνευμονολόγος, στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας, μια περιοχή που γνωρίζει καλά αφού εκεί εκλέγεται από το 2012.

Υπάρχουν δύο ακόμη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αποφάσισαν να κινηθούν ανάλογα προκειμένου να αποσυμφορηθεί έστω και κατ’ ελάχιστο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο ένας είναι ο κ. Χρήστος Κέλλας που φέρει την ιδιότητα του αναισθησιολόγου και εκλέγεται και αυτός στη Λάρισα, αλλά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής τον περασμένο Μάρτιο είχε προσβληθεί και ο ίδιος από κορονοϊό και νοσηλεύτηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

«Ο ιός είναι ύπουλος και επικίνδυνος, δεν πρέπει να τον υποτιμάμε. Το λέω γιατί ταλαιπωρήθηκα πολύ. Επί πέντε μέρες και κάθε τέσσερις ώρες ο πυρετός ανέβαινε 39 και έπεφτε με αντιπυρετικά φάρμακα. Έπαιρνα αντιπυρετικά, έπεφτε ο πυρετός και μετά επαναλαμβανόταν το ίδιο πράγμα. Είχα τεράστια ταλαιπωρία γιατί ήμουν άυπνος για πέντε μέρες. Δεν αξίζουμε τέτοια ταλαιπώρια, μένουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι» είχε πει τότε.

Ο άλλος βουλευτής που θα ριχτεί στη μάχη κατά του κορονοϊού είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο οποίος εκλέγεται στη Δράμα και είναι χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου της περιοχής. Ζήτησε και αυτός από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να τον διευκολύνει ούτως ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εννοείται πως η προσφορά όλων θα είναι εθελοντική.

Διευθύντρια ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ: Οι ασθενείς μας φωνάζουν «σας παρακαλώ λυτρώστε με»


«Υπάρχει φόβος. Όποιος πει ότι δεν φοβάται λέει ψέματα. Ελπίζουμε ότι οι ασθενείς μας δεν θα πεθάνουν στα φορεία και πως ούτε η Θεσσαλονίκη θα γίνει Μπέργκαμο. Για αυτό παλεύουμε». Με αυτά τα δραματικά λόγια μίλησε στην ΕΡΤ η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ Ελένη Γκέκα.

Η κα. Γκέκα είπε ακόμη ότι η ψυχολογία των γιατρών είναι πολύ άσχημη και πως ο ένας προσπαθεί να δίνει δύναμη στον άλλον. Έχουμε ξεπεράσει τα όρια της αντοχής μας, ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κατάσταση είναι τραγική σημείωσε η κυρία Γκέκα , ακούμε τους ασθενείς να φωνάζουν, «Σας παρακαλώ λυτρώστε με». Τέλος η κυρία Γκέκα επεσήμανε πως ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις με βάση την ηλικία και πως αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται άνθρωπος, μόλις 37 ετών.

 

Πληροφορίες για απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα


Η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ακόμα και μετά τη χαλάρωση του lockdown είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες.

Οι μετακινήσεις θα συνεχίσουν να υπάγονται σε περιορισμούς με το προβλεπόμενο sms, έστω και αν η οικονομία ανοίξει σταδιακά και με προσοχή.

Για ολόκληρο το διάστημα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με πληροφορίες από το Star:

1) Δε θα γίνεται καμία μετακίνηση από νομό σε νομό

2) Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα τουριστικά, χειμερινά θέρετρα

3) Κλειστά θα παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα

Μάλιστα, το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης από νομό σε νομό φαίνεται ότι θα επεκταθεί και στη συνέχεια, χωρίζοντας ουσιαστικά τη χώρα σε επιδημιολογικές ζώνες.

 

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων σήμερα στην Π. Τσαλδάρη, λόγω στολισμού


Από τον Δήμο Ξάνθης πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 κατά τις ώρες 09:00 έως 11:00, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού Π. Τσαλδάρη, από την Πλατεία Δημοκρατίας (Κεντρική Πλατεία) έως την οδό Θήρας. Οι εργασίες αφορούν στην τοποθέτηση χριστουγεννιάτικου διακόσμου. Για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού του θέματος.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΕΡΕΝΙΔΗΣ»

 

ΕΛ.ΑΣ.: 1.648 παραβάσεις σε 57.692 ελέγχους στην ΑΜΘ για την μη τήρηση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από 07-11-2020 έως και 23-11-2020, πραγματοποιήθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη (57.692) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (1.648) παραβάσεις, ως ακολούθως:

-(1.207) για παραβίαση περιορισμού μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

-(438) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν (419) διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και (19) των 150 ευρώ.

-(3) λοιπές παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Στη Βουλή φέρνει η Ν. Γκαρά τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης στην ΑΜ-Θ


Την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για τα τεράστια προβλήματα που υφίστανται στην τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Στην Αναφορά επισημαίνεται ότι ακόμη και σήμερα είναι χιλιάδες οι μαθητές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που δεν μπορούν καν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης, γεγονός που φέρνει στο φως τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της αρμόδιας Υπουργού οι οποίοι από την περασμένη άνοιξη δεν έκαναν το παραμικρό για να προετοιμάσουν την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο τεχνολογικός εξοπλισμός που έχει φτάσει στα σχολεία μέχρι σήμερα είναι ελάχιστος, ενώ τα κενά σε εκπαιδευτικούς και στο προσωπικό καθαριότητας συνεχίζονται παρά την πανδημία και τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν.

Τέλος, ζητείται να υπάρξει άμεσα ενίσχυση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και όσων άλλων υποδομών απαιτούνται, αλλά και να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα Ειδικά Σχολεία που συνεχίζουν την λειτουργία τους και θα πρέπει να υπάρχει συνεχής ιατρική παρακολούθηση αυτών των δομών.

 

Εξιχνιάστηκαν 6 υποθέσεις απατών και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων στην πόλη της Καβάλας –Αλλοδαπός ο δράστης


Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς αστυνομικές έρευνες έξι (6) υποθέσεις απατών και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος του 2018 - Ιούνιος του 2020, στην πόλη της Καβάλας. 

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για απάτη και κλοπή. 

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο δράστης προσέγγιζε ηλικιωμένους, προσποιούμενος τον γιό φιλικών τους προσώπων και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις εισέρχονταν στις οικίες τους.

Ακολούθως, είτε προφασιζόταν την ανάγκη χρημάτων και αποσπούσε από τους ηλικιωμένους διάφορα ποσά με υποτιθέμενη μορφή δανεισμού, είτε εκμεταλλευόταν την ολιγόλεπτη απασχόληση των ηλικιωμένων και αφαιρούσε από το εσωτερικό των σπιτιών χρήματα και χρυσαφικά – κοσμήματα.

Από την έως τώρα έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, με την παραπάνω μεθοδολογία, σε έξι περιπτώσεις κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.931 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »