*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

07 Οκτωβρίου

Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Κατερίνα Μανά και ο μεγάλος ντόρος γύρω απο το όνομά της! Οι ειδήσεις της καθημερινότητας με άλλο στυλ

07 Οκτωβρίου
Μετά από εντολή του «ψευδοΜουφτή» Ξάνθης 20 με 30 άτομα εμπόδισαν χθες την είσοδο του εκπαιδευτικού Νιχάτ Χότσικα στο ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο Ξάνθης, με τουρκόφωνα ΜΜΕ να καλύπτουν πανηγυρικά την «εκδήλωση», καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ!  Μίσος και διχασμός απο τον "Ψευτομουφτή" Ξάνθης άνευ προηγουμένου! Στην Ελλάδα της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας, πως είναι δυνατόν τα ΦΕΡΕΦΩΝΑ της Άγκυρας να κάνουν "κουμάντο" χωρίς κανένα σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις;

……………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
Κάποιοι «παρεξήγησαν» το σχόλιό μου με τον Λύρατζη που καταγγέλλει τη Μανά και δεν απαντάει ούτε στα… τηλέφωνά του και τον γιατρό και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη που την έχει κοντά και λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε τον λόγο…
Και κυρίως ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και φυσικά και ο ίδιος Πασχάλης…!
.....
-Ναι όσοι έχουν πρόβλημα με την εν λόγω κυρία που δεν αντιλαμβάνεται ότι ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ είναι κι όχι αιρετός…ώστε να σηκώνει τα τηλέφωνα ή να δέχεται στο γραφείο της μόνο αυτούς που θέλει η ίδιοι, θεωρώντας εαυτών υπεράνω και των θεσμικών οργάνων…!
……
*Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η Κατερίνα Μανά έχει πολλά «αδύναμα» σημεία… Κι από την ώρα μάλιστα που έχει πάρει και τέτοιες υπερεξουσίες, αυτά τα «αδύναμα» σημεία είναι πολλά περισσότερα…και πολύ πιο τρανταχτά!
Πλην του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Ζερενίδη δηλαδή, η Κατερίνα Μανά είχε και την ευθύνη του κλεισίματος του δρόμου προς τη Παλιά Ξάνθη, αυτή είχε και έχει την ευθύνη για την κάλυψη των παράνομων παιδότοπων ή της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και… κτισμάτων ακόμη σε χώρους πρασίνου κλπ.
Εκεί λοιπόν έπρεπε να εστιάσει και η αντιπολίτευση την κριτική της, διότι αν έχουν μια φορά ευθύνη οι αιρετοί όταν παρανομούν, οι υπάλληλοι έχουν πολύ μεγαλύτερη… και το είδαμε αυτό και με τη λειτουργία της αδειοδότησης.
Όταν όμως από τη πλευρά της η αντιπολίτευση (σ.σ. Με πρώτους και καλύτερους τους Πασχάλη Λύρατζη και Σάββα Μελισσόπουλο δημόσια… χαριεντίζεται με τον Τσέπελη και τους υπόλοιπους, λογικό είναι και οι υπάλληλοι να τους γράφουν κανονικά…).
……
*Και δυο λόγια για την Κατερίνα Μανά. Διότι με όποιον Δήμαρχο καθίσει, τέτοια γράμματα μαθαίνεις…
Η Κατερίνα Μανά αν πράγματι ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ με αυτά που γίνονται στην Παιδική χαρά πίσω από το Διοικητήριο και γενικότερα στα δημοτικά έργα, είναι εμφανές ότι το κάνει, γιατί τέτοιες εντολές παίρνει από τον σημερινό Δήμαρχο στον οποίο οφείλει και την «αναβάθμισή» της… Είναι δηλαδή από τη μια ο πιο «ισχυρός» αλλά και ο πιο «αδύναμος» κρίκος…!
Αρκεί αυτά που λένε οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης να μπορούν να τα στοιχειοθετήσουν και να έχουν παράλληλα το θάρρος και να τα καταγγείλουν. Όταν αρχίσει και σφίγγει ο «κλοιός» τότε και η συγκεκριμένη υπερ-υπάλληλος για την οποία τόσος ντόρος γίνεται… και καταλάβει ότι ο Τσέπελης δεν μπορεί να στηρίξει πλέον ούτε τον εαυτό του…!
Τότε θα αντιληφθεί ότι «γυμνός» δεν είναι μόνο ο «βασιλιάς» Δήμαρχος αλλά και η ίδια…
……
*Και το δικό μου απλοϊκό ερώτημα στην κυρία  Κατερίνα Μανά. Η κυρία Βασιλούδη της Αδειοδότησης εντολές από την ίδια παίρνει να μην εκτελεί τα καθήκοντά της ή από τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Ζερενίδη;
……
*Συνελήφθη την 5-10-2020 το πρωί, σε οικισμό της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ένας ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 14,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 22,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, σπόροι κάνναβης, 4 τρίφτες, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1 μεταλλική πίπα και ένα σύστημα αποτελούμενο από ανακλαστήρα, λάμπα και μετασχηματιστή.

Δάσος της Δαδιάς: Η επόμενη μέρα μετά την πυρκαγιά
Η πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου έχει πια σβήσει από το Σάββατο, και χάρη στην αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Σουφλίου, του Στρατού Ξηράς, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Δασικής Υπηρεσίας, το Εθνικό Πάρκο βγήκε σχετικά αλώβητο από αυτή τη δοκιμασία.
Οι συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων ανέκοψαν την πορεία της φωτιάς προς την αυστηρά προστατευόμενη ζώνη του Εθνικού Πάρκου, αποτρέποντας έτσι την καταστροφή των βιοτόπων πολλών σημαντικών ειδών που ζουν στην περιοχή. Η πυρκαγιά περιορίστηκε στα βορειοδυτικά του οικισμού της Λευκίμης σε μία έκταση περίπου 6.000 στρεμμάτων, ενώ ποσοστό της τάξης του 40% της έκτασης που κάηκε, είχε ξανακαεί και στην προηγούμενη μεγάλη πυρκαγιά που είχε απειλήσει το Εθνικό Πάρκο το 2011.
Δάσος της Δαδιάς: Η επόμενη μέρα μετά την πυρκαγιά
Οι υποδομές στην περιοχή, στο σύνολό τους, δεν έχουν πληγεί και παραμένουν πλήρως λειτουργικές, ενώ το Κέντρο Ενημέρωσης του Εθνικού Πάρκου είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες, και τα δρομολόγια προς το παρατηρητήριο των αρπακτικών πουλιών πραγματοποιούνται κανονικά.
Επόμενος στόχος του Φορέα Διαχείρισης είναι να αποτιμηθούν οι επιπτώσεις της πυρκαγιάς στα οικοσυστήματα της περιοχής και να ακολουθήσει συντονισμένα η αποκατάστασή τους, με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να επαναξιολογηθούν τα πρωτόκολλα πυροπροστασίας, έτσι ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον

Κατερίνη: Ύποπτος άρπαξε το όπλο αστυνομικού 
σε έλεγχο και αυτό εκπυρσοκρότησε
Ένα απίστευτο επεισόδιο σημειώθηκε στην πλατεία της Κατερίνης, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τρεις άνδρες.
Επρόκειτο για δύο Αλβανούς και έναν Έλληνα, τους οποίους εντόπισαν άνδρες της Ασφάλειας Κατερίνης μετά από σοβαρό επεισόδιο.
Οι τρεις ύποπτοι επιχείρησαν να διαφύγουν, ακολούθησε συμπλοκή με τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της οποίας ένας από τους υπόπτους απέσπασε από τη θήκη του το όπλο ενός αστυνομικού, που όμως εκπυρσοκρότησε!
Ευτυχώς κανένας από τους εμπλεκόμενους, αστυνομικούς και υπόπτους, δεν τραυματίστηκε, ενώ τελικά οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν τους υπόπτους.

Καταρροϊκός πυρετός: Χρηματοδότηση από την περιφέρεια για εμβολιασμούς
Κρούσματα καταρροικού πυρετού έχουν εμφανιστεί στους Δήμους Νέστου Παγγαίου και Θάσου έτσι η περιφερειακή ενότητα Καβάλας έχει τεθεί σε ζώνη προστασίας και επιτήρησης για τον καταρροικό πυρετό. Με το ποσό των 20000 ευρω η αντιπεριφέρεια Καβάλας στηρίζει τους κτηνοτρόφους για να εμβολιάσουν τα ζώα σε περίπτωση αγοροπωλησειών ζώων από άλλες περιφερειακές ενότητες. Οι κτηνοτρόφοι ωστόσο ζητάνε και τη στήριξη του κράτους καθώς σύμφωνα με τους ίδιους το ποσό αυτό δεν επαρκεί.
Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών συνεχίζεται στην Π.Ε. Καβάλας. Με τον τρόπο αυτό περιορίζεται η εξάπλωση του καταρροικού πυρετού καθώς οι σκνήπες μεταφέρουν τον ιό στα ζώα.

Χανιά: Άνδρας ευνούχισε και κρέμασε τον σκύλο του 
-Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του
Ακόμα ένα περιστατικό κτηνωδίας με βασανισμό ζώου σημειώθηκε τη Δευτέρα 6/10 στα Χανιά. Ένας 55χρονος άνδρας έκοψε τα γεννητικά όργανα του σκύλου του και τον κρέμασε, στο χωριό Κουνουπιδιανά!
Τα ουρλιαχτά του ζώου ακούστηκαν στη γειτονιά με αποτέλεσμα οι περίοικοι να καλέσουν τις αρχές, ενώ ο σκύλος μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση.
Στη συνέχεια εξαφανίστηκε και η αστυνομία τον αναζητεί. Τα στοιχεία του ωστόσο έχουν δημοσιοποιηθεί στα κοινωνικά δίκτυα από φιλόζωους, που δηλώνουν τον αποτροπιασμό τους από αυτή την πράξη
Το περιστατικό ανέδειξε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Νατάσσα Μπομπολάκη, ενώ φιλόζωοι οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο ακραίο περιστατικό κακοποίησης, την Τετάρτη 7/10, στις 17:30, στο σχολείο του χωριού, ζητώντας, μεταξύ άλλων, την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Καρανίκας: Τα κριτήρια της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από τις Περιφέρειες αδικούν τις επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό
«Αστοχία του μέτρου της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης αποτελεί η εξαίρεση περίπου 200.000 επιχειρήσεων οι οποίες, στην παρούσα φάση, δεν απασχολούν προσωπικό» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων, Γιώργος Καρανίκας.
Σημειώνεται ότι η ΕΣΕΕ έστειλε επιστολή στους περιφερειάρχες όλης της χώρας, την οποία κοινοποίησε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και ζητάει την τροποποίηση των κριτηρίων της μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης, που προβλέπονται στις σχετικές προκηρύξεις.
Στην Επιστολή της η ΕΣΕΕ επισημαίνει: «Επαναλαμβάνεται η ίδια εσφαλμένη λογική της α' φάσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπου και πάλι είχαν αποκλειστεί οι επιχειρήσεις που δεν απασχολούσαν εργαζόμενους».
Στη δήλωσή του ο κ. Καρανίκας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τα εργαλεία ρευστότητας χρειάζεται να αμβλύνουν και όχι να οξύνουν τις ανισότητες που προκαλεί η πανδημία στην αγορά. Υπάρχει λύση και είναι να οριστεί ένα ποσοστό 25% επί των πόρων, που θα διατίθεται μόνο σε επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους με βασικό κριτήριο τη μείωση του τζίρου τους. Η κυβέρνηση έχει δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν (επιστρεπτέα προκαταβολή, εποχικότητα) ότι ακούει τις λογικές και τεκμηριωμένες προτάσεις της αγοράς. Αναμένουμε ότι και αυτή τη φορά θα πράξει το ίδιο».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »