*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Σεπτεμβρίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε χρόνο... ρεκόρ κ.Τζιχάν, η "επανάσταση" των γονέων των νηπίων και τα αμαξίδια...

24 Σεπτεμβρίου
Προφητικόν ....Μια αγάπη... δεν πεθαίνει μ’ έναν χωρισμό!
……………………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1
«10 μαθητές καταφέρνουν και κάνουν κατάληψη σε κάθε σχολείο, σέρνοντας τους υπόλοιπους εκατοντάδες μαθητές,  καθηγητές, γονείς σε μια κατάσταση που δεν θέλουν. Το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο και το συναντάμε εδώ και δεκαετίες και στα πανεπιστήμια».
(Ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης και μηχανικός Μιχάλης Αμοιρίδης στο fb)
-Σωστός ο Μιχάλης... αφού δεν ξεχνάει ότι και επί ημερών του για μια... εκδρομή στα καφέ, γίνονταν παρόμοιες χαβαλέ καταλήψεις...
……………………………………
ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ 2
«Χρήζει απάντησης απ' τον υπεύθυνο του δήμου για το έκτρωμα που δημιούργησε ο υπάλληλος, στην προσπάθειά του να καθαρίσει περιβάλλοντα χώρο στον οικισμό της Χρύσας....
Σχόλια απο υποψηφίους άλλων συνδυασμών (πως με αυτούς τα πράγματα θα ήταν καλύτερα) δεν είναι αποδεκτά».
(Ο  Γιάννης Πυργελής στο «Στραβά κι Ανάποδα»)
-Σωστό ο εκ Χρύσας Γιάννης Πυργελής... Τι Τσέπελης, τι Μελισσόπουλος, τι Λύρατζης, τι Παπαχρόνης, τι Μπάμπης! Όλοι το ίδιο είναι...

Σεμνά & Ταπεινά
*Φυσικά θα συγχαρώ τους γονείς τόσο του 9ου (τη Δευτέρα) όσο και  του 4ου (χθες) Νηπιαγωγείου Ξάνθης που θαρραλέα βγήκαν και κατήγγειλαν την ανεπάρκεια του Δήμου Ξάνθης, θεωρώντας μάλιστα ΥΠΕΥΘΥΝΟ για την προστασία της υγείας των παιδιών τους, τον ίδιο τον Δήμαρχο Τσέπελη...
Ο οποίος ενώ γνωρίζει πλέον από πρώτο χέρι την «ανεπάρκεια» της δικής του διοίκησης....
Έπεισε την Κεραμέως ότι «ο Δήμος Ξάνθης είναι έτοιμος για την προσχολική εκπαίδευση...»!
-Καθότι το ψέμα, όπως τόλμησε και του τα είπε face to face και ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΓΑΠΗΣ και γιατρός Βασίλης Παπαδόπουλος όταν τον άκουσε να «επικαλείται» την υπ’ αριθ. 154/2016 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!
......
*Το τραγελαφικό της όλης ιστορίας όπως αποκάλυψε χθες μιλώντας στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ο εξαιρετικός όπως πάντα Φάνης Παπαδάκης; Πήγαν να βάλουν προκάτ στο δημοτικό σχολείο του Δροσερού και τελικά όταν διαπίστωσαν ότι... δεν μπορούν στην συγκεκριμένη αυλή να μπουν τα προκάτ! Δεν έβαλαν ούτε τσιμέντα...Οπότε τώρα τι γίνεται;;;
(σ.σ. Το ερώτημα ισχύει και για την δημοτική σύμβουλο και διευθύντρια του Σχολείου Αρριάνα Παπαϊωάννου, αφού η δημοτική παράταξη «Πολίτες για τη Ξάνθη», επίσης δεν έβγαλε μια ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα... Για να μην πω, σιώπησε και σιωπά! Να φταίνε οι άριστες σχέσεις του Γούναρη με τον Θανάση; Μια απλοϊκή σκέψη κάνω...).
......
*Έχω την εντύπωση οτι η ταχύτητα με την οποία ο Ανεξαρτοποιηθείς Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης Τζιχάν Ιμάμογλου ορίστηκε Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ περισσότερο "αδικεί" τον Χρήστο Μέτιο απέναντι στους πολίτες! Τον συγκεκριμένο κύριο δεν τον γνωρίζω και μου είναι αδιάφορος άλλωστε....δικό του θέμα, τα λεφτά του έμμισθου Αντιπεριφερειάρχη είναι πολλά, τέτοιου είδους όμως εξαγορές συνειδήσεων και μάλιστα σε χρόνο....ρεκόρ δεν προσθέετουν πολιτικούς πόντους στον Περιφερειάρχη. Τουλάχιστον απέναντι στους πολίτες...
-Βέβαια απο τη δική του πλευρά ο Τζιχάν Ιμάμογλου θα μου πει οτι "και ο υμέτερος Χασάν Ογλού Φερτούν,  Πρόεδρος του Λύρατζη στην ομάδα του Δροσερού τα ίδια δεν έκανε στη Ξάνθη;..."
-Σωστός ο Τζιχάν, μόνο που ο Μέτιος δεν είναι....Τσέπελης! 
(σ.σ. Βέβαια για όλες αυτές τις "περιπτώσεις", ο ηθικός αυτουργός έχει όνομα. Και δεν είναι άλλος απο τον (πρώην ΚΝΕίτη) Υπουργό Εσωτερικών, πρώην του Σημίτη κ.Θεοδωρικάκο! Ο χειρότερος κατά την προσωπική μου άποψη υπουργός της σημερινής Κυβέρνησης...Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει ανάγκη απο τέτοιες μεθόδους για να προχωρήσει τη χώρα μπροστά!)
...... 
*Βέβαια αν αυτές οι "μεταγραφές" ...συναρπάζουν  τον φίλο μου εντεταλμένο σύμβουλο Κώστα Κουρτίδη  ή τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη και τον Δημήτρη Γαλανόπουηλο, σε μας τους υπόλοιπους δεν πέφτει κουβέντα...
.......
*Αλλάζω θέμα. Παραδόθηκε λοιπόν την περασμένη Δευτέρα  η δωρεά 10 αμαξιδίων στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων " Άγιος Παντελεήμων " της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης σε συνεργασία με την ομάδα του Τάσου Τεφρωνίδη στο «ΣΤΡΑΒΑ κι ΑΝΑΠΟΔΑ» η οποία ανέλαβε τον συντονισμό και την παράδοση και εμείς θα πούμε ΜΠΡΑΒΟ και στους μεν αλλά και στους δε.
…….
*Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τον Τάσο Τεφρωνίδη, άλλα 10 αμαξίδια θα δοθούν σε ανήμπορους συνανθρώπους μας που ενδιαφέρθηκαν κι έχουν ανάγκες μετακίνησης…
Και το κυριότερο. Ότι η  δωρεά έγινε από Ξανθιώτη που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό στην μνήμη της μητέρας του που απεβίωσε πρόσφατα σε συνεργασία με την ομάδα του Τάσου Τεφρωνίδη στο «ΣΤΡΑΒΑ κι ΑΝΑΠΟΔΑ»!
Μπράβο λοιπόν και στον δωρητή.
......
*Και η δική μου αφελής απορία... Ο Παπαχρόνης για το «δικό του» Γηροκομείο Ξάνθης, είπε ότι δεν χρειάζονται τέτοια αμαξίδια και παρέπεμψε τον Τάσο Τεφρωνίδη στο Γηροκομείο της Μητρόπολης που με χαρά βέβαια τα αποδέχτηκε.
-Να πω λοιπόν... Μπράβο στον Παπαχρόνη, γιατί προφανώς τα έχουν λύσει αυτά τα... μικροπροβλήματα  και ξεπερνάνε χωρίς να έχουν ανάγκη από τέτοιες δωρεές.
-Μπράβο και στη «γιάφκα» του αρχηγού της  Αγάπης!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ
Με…ψυχραιμία αλλά και προσπάθεια να....ΜΗΝ δυσαρεστήσει κανέναν, όπως κάνει πάντα σχεδόν, ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης σχολίασε...φιλολογικά τις τελευταίες καταλήψεις των σχολείων στη πόλη μας.
Ιδού η ανάρτηση του:
10 μαθητές καταφέρνουν και κάνουν κατάληψη σε κάθε σχολείο, σέρνοντας τους υπόλοιπους εκατοντάδες μαθητές,  καθηγητές, γονείς σε μια κατάσταση που δεν θέλουν. Το φαινόμενο δεν είναι πρωτόγνωρο και το συναντάμε εδώ και δεκαετίες και στα πανεπιστήμια.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμη και κάποια λογικά ζητήματα που θέτονται χάνονται στην υπερβολή και απλά ταλαιπωρούν την κοινωνία χωρίς λογική.
Τηρούμε τα προβλεπόμενα μέτρα. Με ψυχραιμία και υπομονή θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας να ξεπεραστεί, με τις λιγότερες ανθρώπινες απώλειες, η κορωνοκρίση. Σε αυτό η λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων βοηθάει τα μέγιστα και θα πρέπει να μην προσθέτει κάνεις παραπάνω προβλήματα στους εκπαιδευτικούς που ήδη διαχειρίζονται πολλά. Μαθητές και γονείς θα πρέπει να βοηθάμε και όχι να βάζουμε εμπόδια με διαμαρτυρίες και καταλήψεις. Έχω την εικόνα ότι λογικά αιτήματα ικανοποιούνται εντός της κάθε σχολικής μονάδας χωρίς πρόβλημα. Υπομονή λοιπόν και όχι υπερβολές από όλους μας. Ας βοηθήσουμε τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τη δουλειά τους και τα παιδιά μας να αφοσιωθούν σε αυτό που πρέπει, τα μαθήματα τους.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »