*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Αυγούστου

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. Δημαρχος Μύκης Ντελή Ριτβάν: Οι Έλληνες στρατιώτες στη Γλαύκη....πυροβολούσαν στο χωριό!

23 Αυγούστου

*ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΓΛΑΥΚΗΣ: Όσα γράφονται περί τρομοκράτησης των κατοίκων της Γλαύκης και περί πρόκλησης φόβου και ανησυχίας για την ασφάλειά τους είναι fakenews,,,,Φτάσαμε σε σημείο να ακούσουμε το εξωφρενικό περί ρίψης πυροβολισμών στα νεκροταφεία! Εισαγγελέας;



Στην απίστευτη δήλωση οτι κατά την περιβόητη "άσκηση"  στη Γλαύκη -που ήδη ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ οι ίδιοι οι κάτοικοι...- οι Έλληνες στρατιώτες... "πυροβολούσαν" (!) περνώντας μέσα απο το....χωριό έκανε σε ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσείν Ριτβάν που ο Δήμαρχος Ξάνθης Τσέπελης έχει "αναλάβει" υπό την υπό την "προστασία" του και την "ένθερμη" στήριξη του ΚΝΕίτη Υπουργού Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκου!!! 
Διαβάστε το κείμενο του ιστολόγιου  23/8/2020 (ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ)

Δημοσιεύτηκαν στην τουρκική έκδοση της Ιντιπέντεντ  δηλώσεις του δημάρχου Μύκης Ντελιχουσείν σχετικά με το περιστατικό με την άσκηση του στρατού στην Γλαύκη. Συγκεκριμένα η εφημερίδα αναφέρει τα εξής :
¨ Delihüseyin, tatbikatın yapılacağına dair önceden bilgi verilmediğini söyledi.  Delihüseyin, “Telaşlı ve korkulu ve bir zaman dilimi oldu. Erken saatlerde yaşandı olay. Köyün içerisinden tatbikat sırasında ateş ederek geçmişler. O güne kadar böyle bir olay yaşanmadı” dedi.¨
Η ακριβής μετάφραση έχει ως εξής : ¨Ο Ντελιχουσείν είπε πως δεν υπήρξε ενημέρωση από πριν πως θα γινόταν άσκηση. Ο Ντελιχουσείν δήλωσε:  ”Επικράτησε φόβος και πανικός. Το περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί. Κατά την διάρκεια της άσκησης πέρασαν μέσα από το χωριό πυροβολώντας.Μέχρι εκείνη την μέρα τέτοιο περιστατικό δεν είχε υπάρξει¨ .
Αυτό που δηλώνει περί πυροβολισμών είναι ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ψέμα. Είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων και ενδεχομένως απόπειρα διατάραξης διεθνών σχέσεων της χώρας. Θα σχηματισθεί καμιά δικογραφία ;
Παραθέτουμε την πρώτη σελίδα του διαδικτυακού άρθρου  και το επίμαχο σημείο ¨μαρκαρισμένο με μπλέ¨.
Το πλήρες κείμενο μπορεί να το δει κανείς στην διεύθυνση
https://indyturk.com/node/231486/haber/iki-dost-iki-d%C3%BC%C5%9Fman%C4%B1n-ortas%C4%B1nda-az%C4%B1nl%C4%B1klar-bat%C4%B1-trakya%E2%80%99da-neler-oldu?fbclid=IwAR1bwP9mFnvm9slNK9xNCl06-xyOd-WThirb-4jk91UGKkGXqbjeRdcNE-o
ΚΑΙ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΟΜΑΚΟ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΓΛΑΥΚΗΣ

Υπενθυμίζουμε οτι οι πρώτοι που αντέδρασαν στα ασύστολα ψεύδη σε βάρος της πατρίδας μας, ήταν οι ίδιοι οι κάτοικοι και χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Πομάκου Κατοίκου της Γλαύκης Ορχάν Αζήζ που δήλωσε τα παρακάτω:


«Όσα γράφονται περί τρομοκράτησης των κατοίκων της Γλαύκης και περί πρόκλησης φόβου και ανησυχίας για την ασφάλειά τους είναι fakenews. Επρόκειτο για μια συνηθισμένη άσκηση των καταδρομέων της μονάδας της Γλαύκης. Οι κάτοικοι στο χωριό είμαστε εξοικειωμένοι με την παρουσία των στρατιωτών, τους βλέπουμε συχνά και μας προκαλούν αίσθημα ασφάλειας. Είμαι σίγουρος ότι η πλειονότητα των κατοίκων ούτε αντιλήφθηκε την παρουσία τους προχθές, ενώ όσοι ήταν παρόντες παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον την άσκηση. Φτάσαμε σε σημείο να ακούσουμε το εξωφρενικό περί ρίψης πυροβολισμών στα νεκροταφεία! Είναι ντροπή να διαδίδονται τέτοια ψεύδη από έλληνες πολίτες σε μια στιγμή έντασης στην Ανατ. Μεσόγειο, τα οποία εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων.

Δεν αποκλείω όλο το περιστατικό να ήταν στημένο από γνωστούς καλοθελητές για να προκληθούν εντυπώσεις και διχόνοια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Κανείς μας δεν ξεχνά, εξάλλου, την κοινωνική προσφορά και το έργο του Δ’ Σώματος Στρατού στην ορεινή Ξάνθη, ιδίως στα σχολεία μας».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »