*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Αυγούστου

Ευτυχής ο Γιάννης Μητσόπουλος στη Θάσο! Χάρις στον κουμπάρο του και τον Μέτιο γνώρισε επιτέλους και τον....Τσέπελη!

23 Αυγούστου

*Λέτε μετά τους φούρνους, το ΦΥΣΙΣ, τα αστικά, τα μαγαζιά και τα hotel να δούμε τον κύριο Τσέπελη να ασχολείται και με την....ναυσιπλοΐα;
*Αν ήταν κάποιο άλλο καλοκαίρι, κανείς βέβαια δεν θα έδινε σημασία. Στο φετινό καλοκαίρι όμως και με Δήμαρχο Ξάνθης πλέον τον «εκλεκτό» του Τουρκικού Προξενείου και του DEB Μανώλη Τσέπελη, σίγουρα αποτελεί είδηση να συν-γευματίζει μαζί του ο…ευγενής πατριώτης και βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος άκουσον άκουσον, ενώ τα έσερνε στον σημερινό Πρωθυπουργό κάποτε...τώρα τον εκλιπαρεί να τον κάνει Υπουργό! Ευριπίδης Στυλιανίδης, υποτίθεται ...«κόκκινο» πανί για το…Προξενείο!  Αλλά πλέον όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα…
…..
*Στην είδηση λοιπόν. Στη Θάσο ο Γιάννης  Μητσόπουλος που έχει τη μια εταιρεία με τα φέρι κι είναι από τη Κομοτηνή, κουμπάρος του Ευριπίδη Στυλιανίδη, αποφάσισε με καλή διάθεση να κάνει ένα τραπέζι στο υπέροχο σπίτι που διαθέτει στο νησί με αφορμή τις μέρες του 15Αυγουστου.
….
*Στο συγκεκριμένο τραπέζι λοιπόν, εκτός του κουμπάρου του Ευριπίδη Στυλιανίδη αφού η καταγωγή του είναι απο τη Κομοτηνή, παραβρέθηκαν και συμμετείχαν σε αυτό ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, αλλά και ο Δαστερίδης με  τα Led στην Αλεξανδρούπολη, γνωστός και από το ΠΑΡΑΝΟΜΟ…»σώου» του Φανουράκη και του Τσέπελη  στα νεκροταφεία του Δήμου Ξάνθης το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής! Και για το οποίο περιέργως δεν κινήθηκε καμιά «αρχή», μολονότι εκείνες της μέρες η Ξάνθη διατελούσε υπό αυστηρή καραντίνα! Ενώ και η όλη πράξη όπως σωστά έγραψε στο fb και ο Νομικός του Δήμου Γιάννης Λάμπρου, αποτελούσε και ασέβεια προς τους Νεκρούς που τιμωρείται απο το Νόμο!
…..
*Στο συγκεκριμένο τραπέζι λοιπόν εμφανίστηκε όπως λένε οι πληροφορίες μου ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος συνοδευόμενος από τον…Δήμαρχο Τσέπελη που τις μέρες του 15Αυγουστου έχει έναν «κολλητό» του στην Παναγία της Θάσου και συχνά πυκνά  πηγαίνει εκεί για ξεκούραση…
Η είδηση ωστόσο δεν βγαίνει εκεί, αλλά στο ότι ο Τσέπελης  δεν προσκλήθηκε από τον Γιάννη Μητσόπουλο αλλά παραβρέθηκε στο γεύμα γιατί τον πήρε «μαζί»  του ο ….Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος συστήνοντάς τον ως έναν… «φίλο» από τα…»παλιά»! 
-Ενώ ο Ευριπίδης που υποτίθεαι αποτελεί το "κόκκινο" πανί για το Τουρκικό προξενείο, ήταν όλο...."αγάπες" μαγαζί του! Προφανώς γιατί "εκτιμάει" τους...."εθνικούς" του αγώνες! 
…..
*Διευκρίνηση. Το ότι είναι «φίλος» από τα «παλιά» με τον Χρήστο Μέτιο ο Τσέπελης το κατανοώ και το εκτιμώ , όπως και ξέρω πως αναπτύχτηκε μια  τέτοια χρυσή…»φιλία»…!
Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα…Κανείς δεν πρέπει να "χαλάει» τόσο μεγάλες και...ειλικρινείς φιλίες! Και σε αυτό είμαι απόλυτος! Και για να είμαι ειλικρινής, ο Μέτιος που εγώ τουλάχιστον γνώρισα, ανεξάρτητα απο τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν σε κάποια φάση, μου είναι συμπαθής, διότι όσες φορές  συζήτησα μαζί του, πάντα ήταν καλοπροαίρετος..
……
*Και απλά ερωτώ,  πόσο «φίλος» του Μέτιου μπορεί να είναι ένας Τσέπελης, όταν όπως μαθαίνω από τώρα ο «αδελφούλης» επιχειρεί με κάθε τρόπο να «πείσει» τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη να κατέβει μαζί του…υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2023 και θα τον έχει αντιδήμαρχο 4ετίας, αν ο Μέτιος δεν του δώσει την πολυπόθητη 4ετία που επιθυμεί στην Αντιπερφέρεια Ξάνθης, «απειλώντας» από τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, ότι σε περίπτωση που τον πάψει και από 1/1/2023 διορίσει νέο Αντιπεριφερειάρχη Ξανθής τον Κώστα Κουρτίδη!!;;;
-Τότε θα «την κάνει» από την παράταξή του; Απλά ρωτάω..
…..
*Βέβαια από την άλλη εδώ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ξαφνικά μας προέκυψε  «κολλητός» του Μέτιου ποντάροντας να πει κάποια καλή κουβέντα και να τον κάνει…Υπουργό ο Μητσοτάκης σε περίπτωση ανασχηματισμού!
Οπότε τι την ψάχνεις; 
Απαραίτητη διευκρίνηση. Για τον Ευριπίδη ποτέ δεν είχα την καλύτερη άποψη και φρόντισε σε αυτό να με …«επιβεβαιώσει» πρώτος και καλύτερος ο ίδιος το πόσο δίκαιο είχα! Καθότι στα δύσκολα «φαίνονται» και οι υποτιθέμενοι «φίλοι» σου…
-Αλλά ας όψονται οι συνθήκες...
…..
*Και στο ρεζουμέ της ιστορίας. Ο Τσέπελης λοιπόν και ειλικρινά υποκλίνομαι για μια ακόμη φορά στην "ευλυγισία" με την οποία πολιτεύεται και αλλάζει στρατόπεδα, κατόρθωσε πλέον εκεί που όλοι τον έβλεπαν και έφευγαν μίλια μακριά...να μπει για τα καλά στην....πολιτική ελίτ! 
Μέχρι βέβαια (γιατί στο τέλος πάντα αυτό συμβαίνει...), να "σκάσει" ένα νέο...μπάζωμα ή μια νέα καραμπινάτη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ καθότι οτι και να κάνει...πάντα θα παραμένει Τσέπελης!
Και σε χρόνο ρεκόρ οι κατά περίσταση  «συνδαιτυμόνες" να τον...επαναφέρουν στην πραγματικότητα! Θέμα...χρόνου!
....
*Κι ένα αυθεντικό από τις «διακοπές» του Τσέπελη στη Θάσο. Κάποια στιγμή τον 15Αυγουστο συναντάει τον Σάββα Μελισσόπουλο και σπεύδει περιχαρής να του…κάνει χειραψία και να τον αγκαλιάσει…!
-Με τον επικεφαλής της παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους να τον κόβει με τη πρώτη όμως τον «βήχα»  και να του λέει…
-Μακριά μου μη….με «κολλήσεις»! Κι όπου φύγει φύγει ο Μανώλης…
……
*Και το αποκλειστικό μου. Όπως έμαθα λοιπόν από Θεσνίκη μεριά ο Τσέπελης πήρε τηλέφωνο σε στενό συνεργάτη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστα  (σ.σ. Γρίβαμ σε θέλει ο βασιλιάς….) και ζήτησε «βοήθεια» για τον …τουρισμό! Και η απάντηση που πήρε…
«Εσείς ανήκετε σε άλλη περιφέρεια εκεί  δεν έχετε αντιπεριφερειάρχη τουρισμού και τουριστικό τμήμα. Να απευθυνθείς εκεί…!»
...
*Κι ένα παραπολιτικό απο το Περιφερειακό Συμβούλιο της Παρασκευής. Ο Χρήστος Μέτιος έκανε για τα καλά ΜΑΤ στον Χριστόδουλο Τοψίδη για τους "8" προτεινόμενους στο νέο Δ.Σ. της  ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ αφού κατόρθωσε με τη στήριξη και της Χρυσής Αυγής, να κερδίσει την ψηφοφορία με 23-21 ψήφους! Οπότε και δικαιολογείται και ο τρόπος με τον οποίο "πανηγύρισε" μιλώντας για "συντριβή" στο μπλόκ Τοψίδη-ΣΥΡΙΖΑ.
-Τουτέστιν μπορεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να έχει "διαλυθεί", οι ψήφοι όμως μετράνε και στην συγκεκριμένη περίπτωση, δώσανε την ΝΙΚΗ στη παράταξη Μέτιου. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »