*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Αυγούστου

"Διπρόσωπη" και…πανικόβλητη η παράταξη Παπαχρόνη ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τώρα τον «Μ»! 65.000 ευρώ χωρίς…παραστατικά στο Κέντρο Αλληλεγγύης! (Ποιοί τα πήραν;)

22 Αυγούστου


"Διπρόσωπη" αλλά και…πανικόβλητη η παράταξη Παπαχρόνη, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τώρα «Μ»! Δόθηκαν 65.000 ευρώ χωρίς…παραστατικά απο το Κέντρο Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης! Γι'΄αυτό παραιτήθηκε και "έφυγε"  η...Δημούδη;! Ισχυρίζεται ΤΩΡΑ ο Παπχρόνης!

Διπρόσωπη αλλά και ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ πλέον η δημοτική παράταξη-παρέα του Παπαχρόνη, λίγες μόλις μέρες μετά την ερώτησή της στον Δήμαρχο Ξάνθης για τα δημοσιεύματα του «Μ» σχετικά με τις «ατασθαλίες» στο Κέντρο Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης και την....δήθεν ανυσυχία της, κάνει στροφή 180 μοιρών και με νέα ερώτηση κάνει στροφή 180 μοιρών….ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ πλήρως τον "Μ" αφού όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, 65.000 ευρώ έχουν δοθεί...χωρίς παραστατικά!  Ενώ ο ίδιος ο Παπαχρόνης μεταξύ άλλων,  όχι μόνο εμφανίζεται "γνώστης" όλων όσων έχουν "διαπραχτεί" αλλά ισχυρίζεται οτι αυτός είναι και ο λόγος....που παραιτήθηκε κι έφυγε η Δημούδη απο τον Δήμο! Απίστευτο κι όμως αληθινό...Εκεί που δεν ξέρανε τίποτα, γνωρίζουν τώρα και...λεπτομέρειες σε...βάθος!!!!
Αναλυτικότερα:
Στις 9 Αυγούστου 2020 λοιπόν η παράταξη ΑΓΑΠΗ για τον….Τσέπελη, καταθέτει ερώτηση στην οποία μεταξύ άλλων, εξέφραζε την…ανησυχία της (!!!) για δημοσιεύματα της 6 και Αυγούστου του 202 στο "Μ", παραβλέποντας ΣΚΟΠΙΜΑ και με ΔΟΛΟ, δημοσιεύματα που είχαν προηγηθεί τον Ιούλιο 2020 για το ίδιο θέμα!! Δηλαδή ΕΝΑΝ μήνα πριν!!!
Στην ερώτηση εκείνη (8/8/2020) λοιπόν η «ανησυχούσα» υποτίθεται «παρέα» του Παπαχρόνη που επί ΕΝΑ ΜΗΝΑ και πλέον....δεν "ανησυχούσε" (!!!)  λειτοργώντας με ΔΟΛΟ σε βάρος μας, ρωτούσε τον Δήμαρχο Τσέπελη τα παρακάτω:
α) Yπάρχει κάτι σχετικό με τα όσα αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα για το οποίο πρέπει να ενημερωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι;
β) Αν επιβεβαιώνετε το βάσιμο των ισχυρισμών της εφημερίδας, θα προχωρήσετε στις από το νόμο προβλεπόμενες διοικητικές διαδικασίες;
γ) Αν ο ισχυρισμός της εφημερίδας είναι αβάσιμος, τι προτίθεστε να πράξετε για να προστατεύσετε το κύρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και εν γένει του Δήμου Ξάνθης;
Δημοτική Παράταξη «ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας»
Παπαχρόνης Ιωάννης
Παπαδόπουλος Βασίλειος
Γεωργιάδης Δημοσθένης
Σπανίδης Μιχαήλ
Διαφωνίδης Χαράλαμπος
Τσακιρίδης Αφεντούλης
ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ....ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ!  


Πριν αλέκτωρ λαλήσει λοιπόν και η συγκεκριμένη «παρέα-ΠΑΡΑΤΑΞΗ» γνωρίζοντας προφανώς  τι την «περίμενε», μετά τα δημοσιεύματά μας για την προ ημερών συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής από την οποία ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ συνειδητά (!), αποδείχτηκε ότι όχι μόνο ήξερε για την ύπαρξη της ...«ατασθαλίας», αλλά ζητεί πλέον και την…αποκάλυψη των…»υπευθύνων»!!!! 
-Εις εκ των οποίων εις μάλιστα ήταν παλιός (και πρώην αντιδήμαρχος) στενός συνεργάτης του κυρίου Παπαχρόνη!!!  Ενώ εμπλέκεται και άλλος πρώην αντιδήμαρχος.....υποστηριχτής του νυν Δημάρχου όπως λένε οι πληροφορίες μας.
Ρωτώντας αυτήν τη φορά τον Δήμαρχο Τσέπελη για τον…καταλογισμό των ποσών αυτών!!! Συνολικού ύψους περίπου 65.000 ευρώ!!! (σ.σ. Αλήθεια, γιατί δεν ζητάει και τα ΟΝΟΜΑΤΑ που εμπλέκονται στην όλη υπόθεση;)
ΔΕΙΤΕ ΤΗ…ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΏΝ ΤΗΣ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗΣ «ΠΑΡΕΑΣ» ΤΟΥ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗ  ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ "Μ"
Προς τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ξάνθης.
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ξάνθης,
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 18ης Αυγούστου 2020 εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ξάνθης για τα έτη 2014, 2015, 2016, 2017, και 2018.
Στις εισηγήσεις των εν λόγω θεμάτων σημειώνεται ότι εμφανίζονται αναντιστοιχίες σε σχέση με τον εγκεκριμένο απολογισμό όσον αφορά τα οικονομικά έτη 2014, 2015, 2016 και 2017 και επίσης ότι εμφανίζονται δαπάνες για τις οποίες διατυπώθηκε επιφύλαξη από τον ορκωτό λογιστή και συγκεκριμένα:
-           Για το έτος 2014 δαπάνες 34.003,42 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.
-           Για το έτος 2015 δαπάνες 11.766,11 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.
-           Για το έτος 2016 δαπάνες 12.043,25 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.
-           Για το έτος 2017 δαπάνες 6.818,84 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.
Ως εκ τούτου συνάγεται ότι κατά τα έτη 2014 – 2017 συσσωρεύθηκαν δαπάνες ύψους 64.631,62 ευρώ για τις οποίες δεν επιδείχθηκαν τα νόμιμα παραστατικά.
Πρόκειται για μία συστηματικά επαναλαμβανόμενη διαφορά, άλλοτε άλλου ύψους, που καταλαμβάνει χρονικό ορίζοντα μίας τετραετίας. Συνεπώς δεν τίθεται μόνο θέμα πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι διαφορές αλλά και πώς διέφυγε από κάθε έλεγχο η κατάσταση αυτή επί τέσσερα συναπτά έτη.
Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω ερωτάσθε:
α) Προτίθεσθε να προχωρήσετε σε ενέργειες που θα αποκαλύψουν τους υπεύθυνους;
β) Προτίθεσθε να προχωρήσετε σε ενέργειες που θα επιτρέψουν τον καταλογισμό των ποσών αυτών;
Δημοτική Παράταξη «ΑΓΑΠΗ για την Ξάνθη μας»
Παπαχρόνης Ιωάννης
Παπαδόπουλος Βασίλειος
Γεωργιάδης Δημοσθένης
Σπανίδης Μιχαήλ
Διαφωνίδης Χαράλαμπος
Τσακιρίδης Αφεντούλης

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »