*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Ιουλίου

ΚΟΝΤΟΣ σε ΚΥΡΙΑΚΟ: Ολόψυχα στο πλευρό σας οι Θρακιώτες, επειγόντως όμως μέτρα και για το...χτες!

11 Ιουλίου
 -Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χαιρέτισε με ενθουσιασμό τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη με αναφορές στη Ντόρα αλλά και στο Όραμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Ολόψυχα στο πλευρό του Πρωθυπουργού τάχτηκε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού για τη σύσταση Διακομματική Επιτροπής για τη Θράκη.
Συγκεκριμένα και με ανάρτησή του στο fb ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός έσπευσε να χαιρετίσει θερμά την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τη σύσταση διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη τονίζοντας επί λέξει τα παρακάτω:
«Χαιρετίζω με ικανοποίηση και χαρά την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να γίνει διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη και μάλιστα με επικεφαλής μια πολιτικό με πολύ καλή γνώση των θεμάτων της Θράκης και μεγάλο πολιτικό βάρος την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Όχι μόνο γιατί αυτό ήταν πάγιο αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της Θράκης, αλλά και γιατί με την σημαντική αυτή πρωτοβουλία συνεχίζει το Όραμα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την περιοχή μας, του ανθρώπου που στήριξε την ανάπτυξη της Θράκης, που έκανε την ισονομία και ισοπολιτεία πράξη και που δημιούργησε την πρώτη Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη.
Είμαι σίγουρος κύριε Πρωθυπουργέ ότι μέσα από το πόρισμα της Επιτροπής, που εύχομαι να ληφθεί ομόφωνα, η περιοχή της Θράκης που παίζει ένα πρωτεύοντα ρόλο στην νοτιοανατολική Ευρώπη θα γίνει ένας πυλώνας ανάπτυξης, σταθερότητας αλλά και ενότητας των κατοίκων της.
Παράλληλα όμως εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι θα πάρετε άμεσα και επείγοντα μέτρα για την περιοχή της Θράκης και ιδιαίτερα για την πληγείσα από την πανδημία περιοχή του Νομού Ξάνθης, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες, όλοι οι κάτοικοι, να σταθούν όρθιοι αντιμετωπίζοντας το χθες και το σήμερα. Κύριε Πρωθυπουργέ, σ’ αυτές τις θαρραλέες και καθαρές αποφάσεις σας για τη Θράκη που είναι υπόθεση όλων των κομμάτων, θα βρείτε ολόψυχα στο πλευρό σας όλους τους Θρακιώτες».
ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ 
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ωστόσο και η Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Νομού Ροδόπης έσπευσε να χαιρετίσει με ανακοίνωσή της την απόφαση του Πρωθυπουργού για τη σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη.
Στην ανακοίνωσή της η  ΟΕΒΕΣ Ροδόπης αναφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
Κομοτηνή 10-7-2020
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την πρωτοβουλία σας για την σύσταση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Ανάπτυξη της Θράκης.
Φρονούμε ότι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ειδικά στην ακριτική περιοχή της Θράκης, η ανταπόκρισή σας στο αίτημα των τοπικών κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών φορέων για την σύσταση της επιτροπής ανάπτυξης αλλά και η επιλογή μίας έμπειρης πολιτικού και γνώστη των τοπικών πραγμάτων, της κ. Μπακογιάννη, στο τιμόνι της επιτροπής αυτής αποτελεί απόδειξη του έμπρακτου ενδιαφέροντός σας για την περιοχή μας και των προθέσεών σας για την ουσιαστική της αναβάθμιση και ανάπτυξη.
Προσωπικά με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης και σύσσωμο το Διοικητικό μας Συμβούλιο θα στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή με κάθε τρόπο και μέσο, προσβλέποντας στην ουσιαστική και ταυτόχρονα λυτρωτική, για τους επιχειρηματίες της περιοχής, τους οποίους εκπροσωπούμε, αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων και των  αυριανών πάσης φύσης προκλήσεων.
Με τιμή,
Για το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΕΣΤΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »