*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

04 Ιουνίου

Προληπτικές δειγματοληψίες στο Δήμο Ξάνθης για τον Covid-19, οι δια Περιφοράς συνεδιάσεις και οι ειδήσεις σε άλλο στυλ...

04 Ιουνίου
Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη, ο οποίος και φέτος έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά στον καθαρισμό των παραλιών. Οι παραλίες είναι πανέτοιμες και καθαρές, προκειμένου να τις απολαύσουνε οι κολυμβητές, ενώ τοποθετήθηκαν ήδη και αρκετές ομπρέλες!
………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Τελικά ακόμη δεν κατάλαβα… τι προσφέρουν οι δια περιφοράς συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και οικονομικών επιτροπών… όταν ενώ υποτίθεται θεσπίστηκαν για τα κατεπείγοντα θέματα… στην ουσία περνάνε μόνο απευθείας αναθέσεις, ρουσφέτια και παροχές σε ημετέρους; Με το αζημίωτο φυσικά ...
……
*Από την άλλη οφείλω να ομολογήσω ότι με εξέπληξαν οι παρατάξεις «ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας» και «Πολίτες για τη Ξάνθη».
Η πρώτη γιατί τους ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ εν ψυχρώ σε όλα και η δεύτερη που δεν τους έδωσε ούτε την ικανοποίηση να είναι παρούσα ως παράταξη…
Άσχετα αν ο  Παπαχρόνης στην προσφυγή του στην Αποκεντρωμένη δεν ζητάει την τιμωρία του Προέδρου του Δημοτικού συμβολίου Γιάννη Μπούτου για παράβαση καθήκοντος!
……
*Δεν ξέρω επίσης τι λέτε εσείς, αλλά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πολίτες για τη Ξάνθη Γιώργος Χατζηθεοδώρου κάθε φορά που τον βγάζω στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Next tv περιέργως είναι πολύ… σωστός και αυτά που λέει δεν είναι ούτε αρλούμπες, ούτε πολυλογίες…όπως κάποιοι άλλοι.
……
*Κι όσο για την Αριάνα Παπαϊωάννου, επίσης ομολογώ ότι δεν περίμενα με τόση ευπρέπεια να μην «αποδέχεται» τον ρόλο της… «εικονικής» πραγματικότητας που θέλουν να δώσουν οι Τσεπελοφύλακες, διότι όσο να ‘ναι…
-Οι σχέσεις του Δημήτρη Γούναρη με τον Θανάση Ξυνίδη, ήταν και είναι ΑΡΙΣΤΕΣ σε κάθε επίπεδο…
Οπότε μάλλον και ο Τσέπελης θα περίμενε καλύτερη αντιμετώπιση από την Αριάνα. Άλλωστε γι’ αυτό τις καλές εποχές που γίνονταν Δημοτικά συμβούλια και επιτρέπονταν και οι… αγκαλιές, ουκ ολίγες φορές φωτογραφήθηκε ο αδελφούλης με πολύ χαμόγελο μαζί της.
……
*Του τά ‘ριξε χοντρά λοιπόν η Αριάνα του Προέδρου Πάνου Αμβροσιάδη γιατί ούτε οι εισηγήσεις των υπηρεσιών δεν στέλνονται στα μέλη… αλλά στο τέλος της επιστολής της, δήλωσε ότι τον… εκτιμά!
-Σε αντίθεση με μένα που δεν θα μπορούσα ποτέ να «εκτιμήσω» κάποιον που «διοργανώνει» μαϊμού επετείους γάμου και αγοράζει με… απευθείας ανάθεση την βασιλόπιτα του Δημοτικού Ραδιόφωνου από τον φούρνο του Δημάρχου…
……
*Κι έπειτα είναι και το άλλο. Η Αριάνα περιμένει πως και πως από τον Τσέπελη, να χρηματοδοτήσει ο Δήμος την επανέκδοση του βιβλίου του Αείμνηστου Κωνσταντίνου Θανόπουλου. Κι όμως αυτό δεν την πτοεί να λέει ΟΧΙ στην ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ της δημοτικής αρχής Τσέπελη-Φανουράκη. Και μάλιστα ηχηρό ΟΧΙ…!
.......
* "Τσίπουρο" με καλή παρέα το βράδυ της Τετάρτης στον Μέτκο με κομματικά στελέχη της Ν.Δ., την ώρα της τηλεδιάσκεψης για τον Covid-19 του Περιφερειάρχη με τους Χαρδαλιά και Τσιόρδα.  Ούτε αποστάσεις, ούτε τίποτα...και τα τραπεζάκια στο τέλος θα φτάσουν στο...δρόμο! 

Προληπτικές δειγματοληψίες στο Δήμο Ξάνθης με πέντε συνεργεία του ΕΟΔΥ σε Δημοτικό Αμφιθέατρο, Κυψέλη και Κιμμέρια.


    Δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες του Δήμου Ξάνθης να μετέχουν δωρεάν σε

    δειγματοληψία από συνεργεία του ΕΟΔΥ την Πέμπτη και την Παρασκευή 4 και 5

    Ιουνίου 2020, παρέχοντας ο Δήμος κάθε δυνατή διευκόλυνση.
    Πραγματοποιήθηκε   την   Τετάρτη   3   Ιουνίου   2020   σύσκεψη   μέσω
    τηλεδιάσκεψης   με   τον   Υφυπουργό   Πολιτικής   Προστασίας   και   Διαχείρισης
    Κρίσεων   κ.   Νίκο Χαρδαλιά,   τον   εκπρόσωπο   του   Υπουργείου   Υγείας   για   τον κορωνοϊό,   Καθηγητή   Λοιμωξιολογίας   κ.   Σωτήρη   Τσιόδρα,   τον   Πρόεδρο   του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα,   τον
    Δήμαρχο     Ξάνθης   κ.   Μανώλη   Τσέπελη,   τον   Περιφερειάρχη   Ανατολικής
    Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Μύκης κ. Ντελή Χουσεΐν
    Ριτβάν.
    Στη   σύσκεψη   αποφασίστηκε,   για   προληπτικούς   λόγους,     η   διενέργεια
    δειγματοληψιών από συνεργεία του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας στο
    γενικό πληθυσμό,  σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης την Πέμπτη
    4, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020.
    Παρακαλούνται, όσοι πολίτες   της    Ξάνθης  επιθυμούν  να   συμμετάσχουν  στη
    δειγματοληψία,  να προσέλθουν:
    Την Πέμπτη 4 Ιουνίου από τις 12:00-20:00   
    και την  Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 09:00-19:00
    Στα εξής σημεία:
    -  Μπροστά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, απέναντι από τη Νομαρχία όπου θα
    υπάρχουν 2 συνεργεία
    - Στο συνοικισμό Κυψέλης, στο πάρκο απέναντι από το Ναό Μεταμορφώσεως
    του Σωτήρος όπου θα υπάρχουν 2 συνεργεία.
    -Στα Κιμμέρια,    στο κτήριο της   πρώην Κοινότητας   Κιμμερίων όπου θα
    υπάρχει 1 συνεργείο  την  Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 09:00-19:00
    Ο   Δήμος   Ξάνθης   επικοινώνησε     ήδη   με   φορείς   και   επαγγελματικές
    συλλογικότητες   που τα μέλη τους έχουν ευρεία επαφή με το γενικό πληθυσμό
    ώστε να είναι οι πρώτοι που θα μετέχουν στην προληπτική  δειγματοληψία   και
    καλεί   όλους   τους   Ξανθιώτες   και   τις   Ξανθιώτισσες     να   αξιοποιήσουν   τη
    δυνατότητα  που  δίνεται στην πόλη μας.
    Το Σάββατο 6 Ιουνίου, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν εφόσον κριθεί
    απαραίτητο.
                                                    Γραφείο Τύπου Δήμου Ξάνθης
Αγίου Πνεύματος 2020: Κλειστή η αγορά της Ξάνθης
Κλειστή θα παραμείνει και φέτος η αγορά της Ξάνθης τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, για του Αγίου Πνεύματος.
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης υπενθυμίζει στους φίλους καταναλωτές και τους συναδέλφους επαγγελματίες – εμπόρους , ότι την Δευτέρα 08 Ιουνίου 2020 ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος η αγορά της Ξάνθης θα παραμείνει κλειστή κατ’ έθιμον , των τελευταίων πενήντα και πλέον ετών» σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ
Αποκαταστάσεις και συντηρήσεις οδοστρωμάτων στους οικισμούς της Ξυλαγανής των Προσκυνητών και της Παραλιακής Ζώνης, που για πολλά έτη δεν  υπήρχε φροντίδα των φθορών που προκαλούσαν ο χρόνος ,τα καιρικά φαινόμενα και οι αποκαταστάσεις βλαβών πραγματοποίησαν την Τρίτη 2 Ιουνίου συνεργεία του Δήμου Μαρώνειας - Σαπών.
Τα συγκεκριμένα έργα, που προσθέτουν ασφάλεια στις μετακινήσεις και αναβαθμίζουν σημαντικά τις συνθήκες καθημερινότητας των κατοίκων των οικισμών, θα συνεχιστούν κατά τους θερινούς μήνες.
Συγχρόνως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη σύνταξη μελετών δημοπρασίας των έργων στις δημοτικές οδούς που συνδέουν τους οικισμούς, ύστερα από χρόνια εγκατάλειψης τους.

Το εργατικό Κέντρο Ξάνθης για το εργατικό ατύχημα στην ΕΛΒΙΖ
Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για τον τραγικό θάνατο ενός οδηγού φορτηγού στο εργοστάσιο της ΕΛΒΙΖ στο Πετροχώρι Ξάνθης,  που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Δυστυχώς οι θάνατοι και οι τραυματισμοί βιοπαλαιστών  αυξάνονται και μένουν στις μνήμες μας.
Για τη διοίκηση
Ο Πρόεδρος
Άγγελος Μπεμπεκίδης
Ο Γεν. Γραμματέας
Σπύρος Παπαχρήστου

ΕΟΠΥΥ Ξάνθης: Πώς θα κλείσεις ραντεβού
Με ραντεβού πραγματοποιείται η εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να επισκεφθούν τον ΕΟΠΥΥ στην Ξάνθη, για υπηρεσίες όπως η υποβολή δικαιολογητικών για την αποζημίωση γυαλιών οράσεως.
Η υπηρεσία λόγω των προστατευτικών μέτρων που εφαρμόζονται, εξυπηρετεί πρωτίστως τηλεφωνικά ενώ σε περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό οι πολίτες καλούνται να κλείσουν ένα τηλεφωνικό ραντεβού.
"Το εξυπηρετούμενο κοινό – οι πολίτες θα προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) και εφόσον το αίτημά τους δεν δύναται να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο, ιδίως τηλεπικοινωνιακά, διατηρουμένων σε ισχύ των όσων μέχρι στιγμής ισχύουν σχετικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών" αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ.
ΕΟΠΥΥ Ξάνθη - Τηλέφωνο
Ο τηλεφωνικός αριθμός στον οποίο θα απευθύνονται οι ασφαλισμένοι για να κλείνουν ραντεβού στην Ξάνθη είναι ο εξής:
2541084063.

Βοήθεια στο Σπίτι: Άρχισε η υποβολή αιτήσεων 
- Μόνιμες θέσεις και στην Ξάνθη
Από την Δευτέρα 2 έως την Τετάρτη, 17 Ιουνίου στις 2 μ.μ. μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο www.asep.gr οι υποψήφιοι της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για 2.909 μόνιμες θέσεις στους δήμους για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ωστόσο επισημαίνεται πως η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει την Πέμπτη 18 Ιουνίου και λήγει την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 2 μ.μ.
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής αποκλειστικά στο ΑΣΕΠ μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr – Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ').
Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν, πριν από την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.
Οι υποψήφιοι της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα ενημερωθούν για την εκκίνηση της υποβολής των αιτήσεών τους με νεότερο Δελτίο Τύπου.

ΗΠΑ σε Ερντογάν: «Σταματήστε τις προκλήσεις
-Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα»
«Να σταματήσουν όλες οι προκλητικές ενέργειες που μπορεί να υπονομεύσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και την πολιτική σταθερότητα στην περιοχή» ζήτησε ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Φράνσις Φάνον προειδοποιώντας τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο υπεύθυνος για θέματα ενέργειας της Ουάσινγκτον μίλησε σε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «O East Med, η τριμερής συνεργασία (Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) και ο ρόλος της στην περιφερειακή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική συνεργασία την εποχή του COVID-19 και εφεξής» που διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις το τελευταίο διάστημα, ο κ. Φάνον τόνισε ακόμη:
«Δεν σχολιάζουμε τα θαλάσσια σύνορα των χωρών αλλά ένα μνημόνιο δεν μπορεί να επηρεάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τρίτων χωρών όπως η Ελλάδα. Το διεθνές δίκαιο της θάλασσας αναγνωρίζει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως κάθε άλλη περιοχή. Δεν σχολιάζουμε μελλοντικές ενέργειες που μπορεί να συμβούν ή όχι, ενθαρρύνουμε τα κράτη να σταματήσουν προκλητικές ενέργειες, συμπεριφορές και δηλώσεις. Η Τουρκία, κατέληξε, είναι σημαντική χώρα και θέλουμε να παραμείνει σε προσανατολισμό προς τη Δύση».


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »