*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Απριλίου

ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ! Απάντηση Δημαρχόπουλου στο εξώδικο του Γιάννη Μπούτου με...εκτίμηση!

28 Απριλίου

*Γιατί εμείς ως «Μ» δεν εκτιμούμε ούτε τον «εντολοδόχο» του Τσέπελη Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ούτε όμως και τον Μπάμπη!
Θέλει ψυχή και τσαμπουκά Μπάμπη Δημαρχόπουλε το να πολιτεύεσαι, να ηγείσαι και να υπηρετείς αρχές και αξίες.
Θέλει ψυχή και τόλμη η ελευθερία.
Αφού δημοσιεύσαμε την με -νομικίστικη πρακτική- απειλητική προς τους «23» δημοτικούς συμβούλους επιστολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Μπούτου δια χειρός... «Θανάση», φιλοξενούμε αυτούσια και την επιστολή απάντηση δια χειρός (;)  κάποιου Νομικού του πρώην Δήμαρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου.
Δεν κρίναμε –νομικά- ούτε την πρώτη, ούτε τη δεύτερη επιστολή. Για μένα προβλέψιμοι ήταν και οι δυο. Και ότι ο Μπούτος θα κατέφευγε στο δικηγόρο του Τσέπελη και του Φανουράκη αλλά και ότι ο Δημαρχόπουλος που είναι και μέλος στην ΚΕΔΕ κάτι παρόμοιο θα έκανε!
Μένουμε στην εμετική όμως… «εκτίμηση» του Δημαρχόπουλου με την οποία υπογράφει την απαντητική επιστολή του στο Μπούτου.
Θυμηθείτε ωστόσο αυτοί που διάβασαν την επιστολή του κυρίου Μπούτου στο «maxitisthrakis.blogspot.gr» πως την προλογίσαμε στις 26/4/2020 στο fb:
«Παναγιωτης Παπαδοπουλος: ...μην αγχώνεστε! Στο τέλος πάλι... like και...φιλοφρονήσεις θα ανταλλάσουν στο fb αναμεταξύ τους! Κι όσο για τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Μπούτο; Εν μέσω πανδημίας, δεν βάζεις ως θέμα την άδεια... χαρτοπαιγνίου σε καφενείο ή την υψομετρική έγκριση οδών της Χρύσας του Τσέπελη. Υποτίθεσαι ότι είσαι ένας από τους 2-3 σοβαρούς της παράταξής σου...»
Διαβάστε λοιπόν παρακάτω:
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ  ΜΠΟΥΤΟΥ
Ξάνθη, 27-04-2020
Αξιότιμε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 με αίτηση και εισήγηση που σας αποστείλαμε, ζητήσαμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με δεκατρία (13) θέματα στην ημερήσια διάταξη, κατά το άρθρο 67 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 10 παρ. 2 του Ν. 4474/2020 και ισχύει από 11-03-2020.
Είχατε, την υποχρέωση να συγκαλέσετε άμεσα το συμβούλιο εντός έξη (6) ημερών με Ημερήσια Διάταξη τα δεκατρία (13) θέματα που σας ζητήσαμε. Προβλέπεται βεβαίως αν υπάρχουν κι άλλα θέματα για τα οποία πρέπει να ληφθούν αποφάσεις αυτά να ενταχθούν στην Ημερήσια Διάταξη, μετά από αυτά των αιτούντων.
Σαν θεσμικό όργανο και ως Πρόεδρος όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι της παράταξης που εκλεχτήκατε, έπρεπε να τηρήσετε τις διατάξεις για τη λειτουργία του.
Εσείς αντί αυτού, τι πράξατε κύριε Πρόεδρε;
Αποστείλατε την Παρασκευή 10-04-2020, πρόσκληση σύγκλησης του ΔΣ για την Τρίτη 14-04-2020, παίρνοντας την πρωτοβουλία να μην συμπεριλάβετε κανένα θέμα από τα δεκατρία (13) που σας ζητήθηκαν από τους αιτούντες. Ακόμα δε χειρότερα, όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ότι θα απέχουν για αυτό το λόγο από την συνεδρίαση της Τρίτης 14-04-2020, μιάμιση ώρα μετά την λήξη της και συγκεκριμένα στις 20:30, τί πράξατε όταν διαπιστώσατε ότι η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας;
Πήρατε νέα πρωτοβουλία και αποστείλατε, νέα πρόσκληση για την Τετάρτη 29-07-2020 τρεισήμισι μήνες αργότερα, με άλλο θέμα σε σχέση με αυτά που ζητήσαμε και χωρίς να έχετε εκ του νόμου το δικαίωμα τα τροποποιήσατε και τα αλλάξατε. Με αποτέλεσμα στη ουσία, θέτοντας σε πολύ απώτερο χρόνο το αίτημα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να φιμώσετε αυτήν ενώ ήσασταν υποχρεωμένος να το βάλετε στην επόμενη συζήτηση, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής διοικήσεως και της εμπιστοσύνης που σας δείξαμε ότι θα είσαστε πρόεδρος όλων, νουνεχής και φερέγγυος.
Ακόμα δε χειρότερα, προσκαλέσατε για να πραγματοποιήσετε μέχρι σήμερα ακόμα δύο συνεδριάσεις χωρίς να συμπεριλάβετε κανένα από τα δεκατρία θέματα (13) που σας ζητήθηκαν.
Με τις ενέργειές αυτές δεν χάσατε μόνο την εμπιστοσύνη τη δική μας αλλά και του συνόλου των πολιτών της Ξάνθης, οι οποίοι θα σας κρίνουν σχετικά. Αλήθεια τι θα σκεφτούν όταν θα δουν ότι αλλοιώσατε και την ημερήσια διάταξη όπως αυτή ζητήθηκε από τους αιτούντες, μη συμπεριλαμβάνοντας κανένα από τα θέματα που σας ζητήθηκαν;
Αλήθεια, τί θα σας πείραζε εσάς να συζητηθούν τα θέματα που νόμιμα και έντιμα έθεσε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου σύσσωμη η αντιπολίτευση, που έχει άλλωστε αυτή την υποχρέωση. Μάλιστα πολιτικά έχετε υποπέσει σε ολίσθημα διότι με την ενέργειά σας αυτή και εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα και συσχετίσατε το θεσμικό σας ρόλο με πολιτικές που ανήκουν σε άλλες εποχές και ζημιώσατε και την παράταξή με την οποία εκλεχθήκατε.
Αντί λοιπόν να εισάγετε τα θέματα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθούν και να επιτελέσετε επιτέλους το καθήκον σας όπως οφείλετε από το θεσμικό σας ρόλο, συντάξατε οργίλη επιστολή προς εμάς όπου μας δηλώνετε ότι θα την κοινοποιήσετε σε πλήθος θεσμικών φορέων και μας την αποστείλατε φροντίζοντας μάλιστα να διαρρεύσει και στα ΜΜΕ. Η θεσμική σας θέση πάλι δεν σας επιτρέπει να συντάσσετε και να αποστέλλετε επιστολές τύπου εξωδίκου στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν θιχτήκατε να κρατήσετε και την οργή σας μέσα σας, όπως οφείλετε και να συνεχίσετε ανεπηρέαστος το έργο σας.
Κύριε Πρόεδρε,
Θεωρούμε την πρόσκληση της συγκεκριμένης συνεδρίασης της Τετάρτης 29 Ιουλίου απαράδεκτη κατά τις κείμενες διατάξεις, αφού αλλοιώνει την βούληση των συμβούλων και ως προς την θεματολογία και ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής της, η οποία έπρεπε να ορισθεί άμεσα με σκοπό να μη φιμώσει τη βούληση της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εκδώσατε, πρόσκληση για συνεδρίαση όχι άμεσα αλλά για τρεισήμισι μήνες μετά, χωρίς να αναφέρετε επί της πρόσκλησης ότι αφορά αίτημα του «ενός τρίτου (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου», χωρίς να στείλετε μαζί με την πρόσκληση το αίτημα όπου απαριθμούνται σαφέστατα τα θέματα των αιτούντων, εντάξατε στην Ημερήσια διάταξη ένα θέμα κατά την δική σας κρίση, χωρίς να έχετε εισήγηση, χωρίς να έχετε καμιά αρμοδιότητα να εντάσσετε θέματα που δεν σας έχουν αποσταλεί εισηγήσεις εκτός αν είστε εσείς ο εισηγητής και οπωσδήποτε χωρίς να έχετε καμιά αρμοδιότητα να κρίνετε εσείς και όχι το δημοτικό συμβούλιο αν ένα θέμα είναι επείγον ή όχι.
Ισχυριστήκατε μάλιστα και το παραδέχεστε ακόμα και σήμερα ότι κρίνατε έτσι ο ίδιος με βάση έγγραφο του Προέδρου της ΚΕΔΕ. Κρίνατε δηλαδή μόνος σας, με βάση μια επιστολή; Δηλαδή έχοντας υπόψη την επιστολή, εισηγηθήκατε, αποφασίσατε και βγάλατε και συμπέρασμα; Εκλεχθήκατε στη συγκεκριμένη θέση με σκοπό να διασφαλίσετε την ανεξαρτησία και τον ελεύθερο λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ούτε η ΚΕΔΕ, ούτε ο Πρόεδρος της, σας είπαν να βάλετε συνεδρίαση 29 Ιουλίου, ούτε σας είπαν να αλλοιώσετε την βούληση των δημοτικών συμβούλων, ούτε σας είπαν ότι οι Νόμοι του κράτους δεν δύνανται να εφαρμόζονται, αλλά ούτε σας έστειλαν απάντηση σε κάποιο συγκεκριμένο δικό σας ερώτημα. Άλλωστε, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ γνωρίζω εγώ τουλάχιστον, ότι ο Πρόεδρος κοινοποίησε μια ενημερωτική επιστολή προς όλους τους Δημάρχους της χώρας (ούτε Δήμαρχος είστε) με κάποιες σκέψεις και παρατηρήσεις του, που αφορούσαν την από 20/03/2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α' 68). Για δε την από 13/04/2020 ΠΝΠ (Α’ 84), σας έχουμε κοινοποιήσει και την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ. Άλλωστε, πολύ Δήμοι με τα δημοτικά τους συμβούλια, λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τις νέες ρυθμίσεις.
Κύριε Πρόεδρε δεν είναι αυτός, ο θεσμικός σας ρόλος.
Ούτε μπορείτε να μην συμπεριλαμβάνετε τα θέματα που σας εισηγούνται, ούτε μπορείτε να τα αλλοιώνετε, ούτε μπορείτε να τα συμπτύξετε, ούτε μπορείτε να αλλοιώνετε την βούληση των συναδέλφων δημοτικών συμβούλων.
Δεν συγκαλέσατε συμβούλιο, με τα θέματα που σας ζήτησαν τα μέλη του συμβουλίου.
Γι αυτό λοιπόν, στο άρθρο 10 παράγραφος 2 του Νόμου 4474/2020, ορίζεται σαφώς ότι σε αυτή την περίπτωση το συμβούλιο «συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλισή του».
Δηλαδή κύριε Πρόεδρε, το συμβούλιο που οφείλατε να συγκαλέσετε για να ληφθούν αποφάσεις επί των 13 θεμάτων που ζητήσαμε και αυτό δεν το πράξατε, υποχρεωτικά και εκ του Νόμου, το συγκαλούμε εμείς.
Δηλαδή υπογράφουμε εμείς την πρόσκληση που οφείλατε να υπογράψετε εσείς, εντάσσουμε εμείς τα θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, ορίζουμε εμείς ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του, ορίζουμε εμείς τους εισηγητές των θεμάτων. Και αυτό το κάνουμε, γιατί αυτό προβλέπεται από τον Νόμο και γιατί αυτό γίνεται σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας.
Ετοιμάσαμε την πρόσκληση, καθορίσαμε ημερομηνία και ώρα, ορίσαμε εισηγητές, τις δεκατρείς (13) εισηγήσεις και κάθε λεπτομέρεια, τα υπογράψαμε και τα καταθέσαμε να πρωτοκολληθούν, όλα στην υπηρεσία με σαφείς έγγραφες οδηγίες προς το Γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου και προς την Διεύθυνση Δ/κων Υπηρεσιών.
Όλα όπως προβλέπονται και με έγγραφο, προκειμένου προς εκτέλεση του υπηρεσιακού του καθήκοντος, ο Δήμος μας δια των οργάνων του, να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και να αποστείλει την πρόσκληση που επισυνάπτονταν, να την αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Δήμου, καθώς και να προβεί σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια, να φροντίσει για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης την υλοποίηση των αποφάσεων και για κάθε άλλη λεπτομέρεια που απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
Στο έγγραφό μας επίσης, προς την Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, διευκρινίσαμε ότι η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη πλην της περίπτωσης που η υπηρεσία αδυνατεί για τεχνικούς λόγους να υποστηρίξει οπότε εναλλακτικά να πραγματοποιηθεί με την διαδικασία της δια περιφοράς. Για την διαδικασία που θα επιλέξουν, να ενημερώσουν επί την πρόσκλησης που θα αποστείλουν, τους αποδέκτες κατά την αποστολή της.
Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε πολύ καλά όλα τα παραπάνω αφού σας τα κοινοποιήσαμε. Η συνεδρίαση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου και πρέπει να πραγματοποιηθεί γιατί γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι ο Δήμος μας αλλά πρωτίστως οι συνδημότες μας, κινδυνεύουν να χάσουν την δυνατότητα, που μας δίνεται με την από 20/03/2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α' 68) και με την από 13/04/2020 ΠΝΠ (Α’ 84) αλλά και με όλες τις ρυθμίσεις σχετικά με τα πολύ σημαντικά μέτρα που προβλέπονται και προτείναμε λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID- 19.
Το ζήτημα της συνοχής του κοινωνικού ιστού είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό. Οι επιχειρήσεις, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, θα πρέπει μετά το τέλος της κρίσης να συνεχίσουν να υπάρχουν.
Οι δημότες μας περνούν δύσκολα και εμείς όλοι μας, οι δημοτικοί σύμβουλοι και εσείς ο ίδιος ως δημοτικός σύμβουλος, οφείλουμε να βάζουμε τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και των δημοτών, τα συμφέροντα του Δήμου μας δηλαδή, πάνω από αγκυλώσεις ή άλλες επιδιώξεις.
Κύριε Πρόεδρε,
Σας καλούμε λοιπόν, για άλλη μια φορά, να τηρηθούν οι διαδικασίες και η νομοθεσία. Σας καλούμε να τηρήσετε τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το θεσμικό σας ρόλο, που δεν είναι φυσικά η αποστολή οργίλων εξωδίκων, με ανακρίβειες, ύβρεις και απειλές για ενημερώσεις άλλων θεσμικών οργάνων και ο σκόπιμος πολιτικά αντιθεσμικός ορισμός δημοτικών συμβουλίων σε μακρινά χρονικά διαστήματα και το χειρότερο με άλλα θέματα από αυτά που σας καλούν να εντάξετε στην Ημερήσια Διάταξη. Στείλτε όπως είστε υποχρεωμένοι, την πρόσκληση και τις εισηγήσεις και φροντίστε και για κάθε άλλη ενέργεια που απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή και πραγματοποίηση της συνεδρίασης.
Με εκτίμηση
Χαράλαμπος Αθ. Δημαρχόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ
π. Δήμαρχος Ξάνθης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΟΥ ΣΤΟΥΣ 23 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
Διαβάστε και το δια χειρός...Θανάση το εξώδικο του Γιάννη Μπούτου στους 23 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και κοινοποίηση
-Γενική Γραμματέα Δήμου Ξάνθης
-Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης
-Την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (πρώην Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης)
-Τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης
Με έκπληξη έλαβα το με αρ. πρωτ. 9751/23-4-2020 έγγραφό σας, καθώς και την με εισερχόμενο αριθμ. Πρωτ. 9754/23-4-2020 πρόσκλησή σας, σύμφωνα με τα οποία, κατ’ εφαρμογή του αρ. 67 παρ. 2 του Ν. 3852/2020, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, συγκαλείτε, συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, για την Τετάρτη 29-4-2020, με θέμα: Σειρά μέτρων για την άμεση ανακούφιση των πολιτών και των επιχειρήσεων λόγω των αρνητικών συνεπειών που έχουν προκύψει από την πανδημία του Κορωνοϊού (COVID-19). Ωστόσο η πράξη σας αυτή είναι παράνομη και τούτο διότι:
Στις 8-4-2020, εσείς καθώς και οι κ.κ. Παπαχρόνης Ιωάννης, Παπαδόπουλος Βασίλειος, Γεωργιάδης Δημοσθένης, Σπανίδης Μιχάλης, Διαφωνίδης Χαράλαμπος, Τσακιρίδης Αφεντούλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης καταθέσατε έγγραφο με αίτημα τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για τη λήψη οικονομικών μέτρων ανακούφισης πολιτών και επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας που προκάλεσε ο COVID-19.
Σύμφωνα με τη διάταξη του αρ. 67 παρ. 2 περ. α του Ν. 3852/2010: «Ο Πρόεδρος καλεί επίσης το συμβούλιο σε συνεδρίαση με γραπτή πρόσκληση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όποτε το ζητήσει ο δήμαρχος ή η οικονομική επιτροπή ή η επιτροπή ποιότητας ζωής ή το ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον του συνολικού αριθμού των μελών του συμβουλίου. Στην τελευταία περίπτωση απαιτείται γραπτή αίτηση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που θα συζητηθούν. Αν κατά τον υπολογισμό του ενός τρίτου (1/3) προκύπτει δεκαδικός αριθμός, τότε ο αριθμός αυτός στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα εφόσον πρόκειται για υποδιαίρεση μεγαλύτερη ή ίση του ημίσεος (0,5). Αν το συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του».
Κατά τη ρητή ως άνω διάταξη, επί σχετικού αιτήματος μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που αντιπροσωπεύουν περισσότερο του 1/3 του συνόλου αυτών, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει υποχρέωση να συντάξει και να κοινοποιήσει πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 6 ημερών. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η προθεσμία αυτή των έξι ημερών που ορίζει ο νομοθέτης δεν αναφέρεται σε χρόνο για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά στο πότε θα εκδοθεί και θα κοινοποιηθεί η σχετική πρόσκληση στην οποία θα ορίζεται η ημερομηνία που θα λάβει χώρα η συνεδρίαση. Ρυθμίζεται δηλαδή, σαφώς, το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να συνταχθεί και να αποσταλεί η πρόσκληση για τη συνεδρίαση και όχι το μέγιστο διάστημα στο οποίο πρέπει να προσδιοριστεί η συνεδρίαση αυτή.
Με βάση λοιπόν τη διάταξη του αρ. 67 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και τις υποχρεώσεις μου που απορρέουν από αυτό, άμεσα συνέταξα τη με αρ. πρωτ. 9508/14-4-2020 πρόσκληση και εντός της ως άνω προθεσμίας των έξι ημερών, από το έγγραφό σας, την οποία και απέστειλα σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 29-7-2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8 μ.μ. με θέμα τη λήψη των οικονομικών μέτρων για τους πολίτες όπως ζητούσατε με την από 8-4-2020 αίτησή σας. Ο προσδιορισμός δε της ημερομηνίας δεν έγινε αυθαίρετα, αλλά με βάση το από 11-4-2020 έγγραφο του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ο οποίος συνιστούσε την καθυστέρηση λήψης απόφασης για τα συγκεκριμένα μέτρα που αναφέρατε στην αίτησή σας, ώστε, όπως ανέφερε να αποφευχθεί η διαδικασία επικαιροποίησής της, δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα που θα αφορά στις εν λόγω μειώσεις και απαλλαγές δεν είναι γνωστό. Μάλιστα, δε, σας κοινοποίησα, μαζί με την πρόσκληση και το έγγραφο του Προέδρου της ΚΕΔΕ, ώστε να γνωρίζετε τον ακριβή λόγο του συγκεκριμένου προσδιορισμού της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ωστόσο, εσείς, παρανόμως, και με αποκλειστικό σκοπό να δημιουργήστε στους πολίτες λαθεμένη εικόνα για τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής και του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, αν και γνωρίζατε σαφώς, ότι το αναφερόμενο στο νόμο εξαήμερο, αφορά τη σύνταξη και αποστολή της πρόσκλησης για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μόνο και όχι διάστημα εντός του όποιου θα πρέπει να γίνει η συνεδρίαση, εντούτοις, προβήκατε στην όλως παράνομη ενέργειά σας, να συγκαλέστε παράνομη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας παράλληλα, από τους υπαλλήλους του Δήμου να συμμετέχουν στην παράνομη δραστηριότητά σας.
Επισημαίνω επίσης, ότι στην πρόσκλησή σας, χρησιμοποιήθηκε αυθαίρετα και παράνομα, τόσο ο λογότυπος του Δήμου Ξάνθης όσο και το όνομα της υπαλλήλου του γραφείου δημοτικού συμβουλίου για πληροφορίες – εν αγνοία της μάλιστα-, ωσάν εκδόθηκε ως έγγραφο εξερχόμενο από το Γραφείο Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων, κάτι όμως που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει.
ΕΠΕΙΔΗ η με αριθμ. Εισερχ. Πρωτ. 9754/20202 πρόσκληση των 23 δημοτικών συμβούλων, είναι παντελώς ανυπόστατη και παράνομη, αφενός μεν γιατί εκδόθηκε από αναρμόδιο όργανο που δεν είχε καμία δικαιοδοσία για την έκδοσή της, αφετέρου γιατί παραβίασε κατάφωρα την σχετική νομοθεσία. Επίσης, είναι άκυρη, καθώς δεν φέρει τις υπογραφές και των 29 δημοτικών συμβούλων που εξ αρχής ζήτησαν την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως άλλωστε προβλέπεται από την σχετική διάταξη, αλλά μόνο των 23 εξ αυτών.
ΕΠΕΙΔΗ αν η συνεδρίαση αυτή, του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιηθεί, είναι παράνομη και ως εκ τούτου θα ακυρωθεί από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.
ΕΠΕΙΔΗ η όποια απόφαση τυχόν ληφθεί δε θα επιφέρει τα επιθυμητά για τους πολίτες έννομα αποτελέσματα των μέτρων για την ανακούφιση από την πανδημία του COVID-19.
ΕΠΕΙΔΗ η ενέργειά σας αυτή συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα που προβλέπεται και τιμωρείται από το Νόμο.
ΕΠΕΙΔΗ εκτός του πειθαρχικού παραπτώματος η συμπεριφορά σας εμπίπτει στις διατάξεις του ποινικού νόμου αφού συνιστά και ποινικό αδίκημα.
ΕΠΕΙΔΗ ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον ποινικό Νόμο (άρθρο 13 ΠΚ), έχετε την ιδιότητα του υπαλλήλου και ως εκ τούτου ελέγχεστε για τις παραβάσεις των υπαλλήλων που προβλέπονται και τιμωρούνται από τον Ποινικό Κώδικα.
Σας καλώ όπως άμεσα:
Ανακαλέσετε δημόσια, τη με αρ. πρωτ. 9754/23-4-2020, πρόσκλησή σας, για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου στις 29-4-2020, η οποία σε κάθε περίπτωση, δεν παράγει καμία έννομη συνέπεια για τον Δήμο Ξάνθης.
Ανακαλέσετε εν γένει την ως άνω παράνομη Συνεδρίαση.
Σας δηλώνω ότι:
Κοινοποιώ την παρούσα κλήση μου, στο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης προκειμένου να γνωρίζει την παράνομη συμπεριφορά σας και να ελέγξει πειθαρχικά όπως κατά νόμο έχει υποχρέωση, τις αυθαίρετες καταχρηστικές και παράνομες ενέργειές σας, αποδίδοντας τις προβλεπόμενες πειθαρχικές ποινές.
Κοινοποιώ την παρούσα στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας (πρώην Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης), μαζί με όλο το σχετικό υλικό, προκειμένου να συντάξει πόρισμα για το παράνομο των ενεργειών σας, όπως κατά νόμο έχει υποχρέωση.
Κοινοποιώ την παρούσα με όλο το σχετικό έγγραφο – έντυπο υλικό, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, προκειμένου να ελέγξει την ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά σας.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Ιωάννης Μπούτος
ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «Μ»
1.Εμείς κύριε Δημαρχόπουλε ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΜΕ κανέναν Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου που έχει αναχθεί σε «εντολοδόχο» του «δίδυμου» Φανουράκη-Τσέπελη και αγνοώντας τον θεσμικό του ρόλο ενώ γνωρίζει  ότι λόγω της πανδημίας στα δια περιφοράς δημοτικά συμβούλια, όφειλε να βάλει μόνο ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ θέματα καθαρά, έπραξε ακριβώς το αντίθετο! Έβαζε μόνο πελατειακά που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα κι όχι αυτά που είναι επείγοντα και άπτονται των ανθρώπινων και κοινωνικών συμφερόντων.
2.Κι επί επικαλείσαι κύριε Μπούτο στο εξώδικό σου την παράταξη Παπαχρόνη , σου απαντάμε κι εμείς με ....«ανακοίνωση της ίδιας παράταξης (Αγάπη για τη  Ξάνθη), στις 16 Απριλίου σου έδινε ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΟ ΡΑΠΙΣΜΑ που αν ήταν άλλος στη θέση σου, θα είχει ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ και ανέφερε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
σας για μια ακόμη φορά στις 16 Απριλίου 2020 και με δελτίο τύπου σας κατηγορούσε ευθέως για τα παρακάτω:
«...και ενώ εκκρεμούν και άλλα σοβαρά θέματα όπως η συζήτηση του θέματος της στελέχωσης του Παραρτήματος Κέντρου Κοινότητας Ξάνθης με ιατρό ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας (ΑΠ 8350/17-3-20) ενόψει της πανδημίας από COVID-19 και του ΚΕΠ Υγείας Ξάνθης που επίσης εισηγούνται 4 (τέσσερις) παρατάξεις, βλέπουμε «επείγουσες» συνεδριάσεις για χορήγηση αδειών τυχηρών παιγνίων και καθορισμού υψομέτρου οικοδομικών τετραγώνων στη Χρύσα.....Η εν γένει θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου  που έχει κατακρεουργηθεί με τις πρόσφατες διατάξεις προς αποκλειστικό όφελος της (εκάστοτε) Διοίκησης, τείνει πλέον να εξαλειφθεί. Αυτό, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν το ανεχόμαστε....Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μη γίνονται τηλεδιασκέψεις....
3.Εμείς λοιπόν  κύριε Γιάννη Μπούτο δεν «εκτιμούμε», ούτε τη δική σου στάση ως Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου γιατί ακριβώς το ίδιο «έργο» είδαμε και με την επιστολή-ερώτηση του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη για την επείγουσα ενίσχυση των παραγωγών της λαϊκής αγοράς...
4.Και ως εκ τούτου δεν εκτιμούμε ούτε την «ραγιαδίστικη» απάντηση του Δημαρχόπουλου, όποιος νομικός κι αν την συνέταξε. Διότι δεν ΤΙΜΑΜΕ την λειτουργία ως Προέδρου! (δηλαδή δεν είσαι άξιος της τιμής που σου έκανε το δημοτικό συμβούλιο όπως «αξιότιμε» Πρόεδρε σε προσφωνεί ο πρώην Δήμαρχος)
«Μ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »