*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Απριλίου

Το σιγά κρείπτον το Φανουράκη και το...κρείττον των αρχαίων! Το ευχαριστήριο των αστυνομικών στη ΣΕΚΕ! Οι ειδήσεις μας...

28 Απριλίου

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 H «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΧΤ TV ΚΑΙ ΣΤΟ YOU TUBE!
Από την Δευτέρα 27 Απριλίου μπορείτε KAI  βλέπετε πλέον καθημερινά την «Ανοιχτή γραμμή» του Πάνου Παπαδόπουλο και το κεντρικό ειδήσεων του Next tv και στο You Tube (στο διαδίκτυο), στο κανάλι NEXT tv Θράκη-Μακεδονία.
.......
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Ειρωνεύεται και χλευάζει συχνά πυκνά με τον «μέντορά»  του τους δασκάλους του δημοτικού συμβουλίου ο Φανουράκης θέλοντας να κάνει επίδειξη… «μόρφωσης» και εξυπνάδας, να όμως που για μια ακόμη φορά την «πάτησε» με αποτέλεσμα να γίνει ρεζίλι στο fb!
……
*Συγκεκριμένα θέλοντας να ειρωνευτεί τους «23» δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, κοινοποιώντας στο fb την επιστολή του Γιάννη Μπούτου, σε μια ακόμη επίδειξη… υψηλής μόρφωσης, έγραψε το εξής: «Το σιγάν κρείπτον εστί του λαλείν»… ενώ το σωστό είναι, "κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν" δηλαδή καλύτερα να σιωπά κανείς παρά να μιλάει…!!!
-"Κρείττον εστί το σιγάν του λαλείν" ή το σωστότερο… αυτά που σου λένε, αντέγραψέ τα τουλάχιστον καλύτερα!
……
*Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί του Σαββάτου (09.30) ο γιατρός Αντέλ Αμμάρι που μόνος του ήταν μια ιστορία!
Ο γνωστός γυναικολόγος που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ίδρυσε και την Μαιευτική Γυναικολογική κλινική «Άγιος Δημήτριος» στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ η καταγωγή του ήταν από την Ιορδανία.
Τον θάνατό του ανήγγειλε στο fb με λιτό μήνυμα ο γιος του Αλέξανδρος.
Ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Καλό του ταξίδι, τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
……
*Ως την 15η Μαΐου παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.
-Αναμενόμενο φυσικά από την ώρα που οι δικηγορικοί σύλλογοι ανακοίνωσαν την περασμένη Παρασκευή την αποχή τους, εφόσον τα δικαστήρια ξεκινήσουν σήμερα..
……
*Ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων της καραντίνας στην Ελλάδα φαίνεται πως έχουν καταρτίσει οι ειδικοί, με προτάσεις προς την κυβέρνηση για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δει τα φώτα της δημοσιότητας η επαναλειτουργία για καταστήματα εστίασης προβλέπεται στις 15 Ιουνίου ενώ για επιχειρήσεις διασκέδασης δηλαδή νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κινηματογράφοι, πρόκειται να ξεκινήσει με κανόνες στις 29 Ιουνίου. Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για τις επιχειρήσεις καθώς έχουν υποστεί μεγάλη οικονομία ζημιά.

Φορολοταρία λοταρία αποδείξεων. Κλήρωση Απριλίου 2020
Κλήρωση Απριλίου 2020 για τις αποδείξεις με κάρτες (φορολοταρία ή λοταρία αποδείξεων) για τις συναλλαγές του προηγούμενου μήνα
Τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου 2020 θα διενεργηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η κλήρωση Απριλίου 2020 για τις αποδείξεις με κάρτες (φορολοταρία ή λοταρία αποδείξεων)
Από την κλήρωση θα αναδειχθούν 1.000 τυχεροί που ο καθένας θα λάβει από 1.000 ευρώ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ EΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Σ.Ε.Κ.Ε.)
Με την παρούσα επιστολή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, εκφράζοντας με βεβαιότητα, όλα τα μέλη της, θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια και εγγράφως το Διοικητικό Συμβούλιο της Σ.Ε.Κ.Ε. και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. ΤΑΡΕΝΙΔΗ Παναγιώτη και το Γενικό Διευθυντή κ. ΚΟΝΤΟ Αλέξανδρο.
Είμαστε ευγνώμονες για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας για την αγορά αναγκαίων ειδών (10 αλεξίσφαιρα γιλέκα και 10 επαγγελματικοί φακοί) για την ασφάλεια της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Δ/νσής μας, η οποία με υψηλό αίσθημα ευθύνης επιχειρεί στα σύνορα της χώρας με την Τουρκία, ανταποκρινόμενη παράλληλα στο πολύπλευρο έργο της στην πόλη της Ξάνθης. Επίσης η προμήθειά σας, προς τους αστυνομικούς της Ξάνθης, απαραίτητων ειδών υγιεινής για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνει η χώρα, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που επιτελούμε.
Το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για την Αστυνομία της πόλης αναγνωρίζεται από όλο το αστυνομικό προσωπικό και ευελπιστούμε στο μέλλον σε παρόμοιες ενέργειες. Ευχόμαστε υγεία στα στελέχη και τους εργαζομένους της ένωσης σας!!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ Νικόλαος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΔΡΟΣΙΔΗΣ Παναγιώτης

Σύλληψη σε οικισμό της Ξανθής. Έλληνας με δυο πιστόλια κρότου και έναν πομποδέκτη στο σπίτι του
Συνελήφθη την Παρασκευή (24-4-2020) το πρωί, σε οικισμό του νομού Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ραδιοσταθμών. 
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν και κατέσχεσαν, δύο (2) πιστόλια κρότου, δύο (2) γεμιστήρες και έναν (1) ασύρματο πομποδέκτη.
H δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Παράταση αναστολής λειτουργίας δικαστηρίων μέχρι 15 Μαΐου
Την παράταση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων έως τις 15 Μαΐου 2020 αποφάσισαν, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση διατηρείται το καθεστώς αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων που είχε αποφασιστεί με τις ακόλουθες αλλαγές:
α) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα Διοικητικά Δικαστήρια επιτρέπεται από 6.5.2020 η εκδίκαση των υποθέσεων για τις οποίες οι διάδικοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα εμφανιστούν στο ακροατήριο
β) στα πολιτικά δικαστήρια επιτρέπονται οι δίκες ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ως αντικείμενο εγγυοδοσία, εγγραφή ή εξάλειψη ή μεταρρύθμιση προσημείωσης υποθήκης, συντηρητική κατάσχεση κινητής ή ακίνητης περιουσίας, δικαστική μεσεγγύηση, σφράγιση, αποσφράγιση, απογραφή και δημόσια κατάθεση, Ευρωπαϊκή διαταγή δέσμευσης λογαριασμού και τις ανακλήσεις αυτών.
Τέλος, λαμβάνεται μέριμνα για την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, σύμφωνα με όσα αποφάσισε η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων δημοσίας υγείας από λοιμογόνους παράγοντες.

13033: Πότε θα καταργηθεί το SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών
Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι «η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, όπως και η αποστολή sms στο 13033, είναι κάτι που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, ίσως και την Τρίτη 28 Απριλίου, από τον πρωθυπουργό»
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του STAR για την άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και για την επιστροφή στην κανονικότητα.
«Η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις, όπως και η αποστολή sms στο 13033, είναι κάτι που θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα, από τον πρωθυπουργό», τόνισε ο κ. Πιερρακάκης. Ταυτόχρονα, κρίνοντας ο ίδιος αυτό το μέτρο, τόνισε ότι «δεν χαλάσαμε χαρτί, αφού η χώρα μας κινήθηκε με βάση αυτή την τεχνολογία».
«Είχαμε 2 εκατομμύρια SMS την ημέρα», σημείωσε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας «ποτέ δεν κοιτάξαμε πόσα έστελνε ο καθένας. Αλλωστε, τον ακριβή αριθμό των μηνυμάτων τον γνωρίζει η Πολιτική Προστασία και δεν ανακοινώνεται». Σημείωσε δε, πως για λόγους προσωπικών δεδομένων όλα αυτά τα μηνύματα που έχουν σταλεί θα διαγραφούν.
Όσα ισχύουν τώρα για τις μετακινήσεις μας
Μέχρι αυτή τη στιγμή, μέσω κινητού τηλεφώνου και με την αποστολή μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033 μπορούν να λαμβάνουν άδεια εξόδου από το σπίτι τους οι πολίτες. Στο sms αναγράφεται ο αριθμός 1 έως 6 (σ.σ.: είναι οι έξι λόγοι που μπορεί κάποιος να βγει), κενό, το ονοματεπώνυμό του και τη διεύθυνση κατοικίας του πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι όποιος κινείται στο δρόμο θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
Πρόστιμα σε συγγενείς, κατάσχεση της σωρού σε κηδεία θύματος του κορονοϊού
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι συγγενείς μιας γυναίκας-θύμα του κορονοϊού στην πόλη Ντάνσταμπλ της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με την dailymail αλλά και τη thesun την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη μια κηδεία, αστυνομικοί εισέβαλαν στο κοιμητήριο και διέκοψαν την τελετή.
Ο λόγος; Επειδή οι, περίπου, 60 παρευρισκόμενοι δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας και επικρατούσε συνωστισμός. Μετά τη διακοπή της τελετής οι αστυνομικοί έβγαλαν τα μπλοκάκια και άρχισαν να μοιράζουν πρόστιμα σε όσους παρευρίσκονταν εκεί. Στο τέλος, υποχρέωσαν  το γραφείο τελετών να βάλει ξανά το φέρετρο στη νεκροφόρα και να ακολουθήσει τα περιπολικά, ενώ οι συγγενείς της γυναίκας είχαν μείνει άναυδοι.
Επειτα από όλα αυτά, το γραφείο τελετών ενημέρωσε τους συγγενείς πως η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, με μικρότερο αριθμό παρευρισκομένων.
Κλειστά παραμένουν τα δικαστήρια ως τις 15 Μαΐου
Ως την 15η Μαΐου παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »