ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ: Θα αιτιολογήσω τον χαρακτηρισμό κωλοτούμπα για τον Ματθαίο Σαββίδη!

*Αναφέρομαι γενικά, όχι προσωπικά και η ανάρτησή μου σκοπό έχει δώσει την πραγματική έννοια του χαρακτηρισμού ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ!!!»
Ακόμη πιο στα άκρα οδηγείται η αντιπαράθεση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλη Λύρατζη με τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και εντεταλμένο σύμβουλο του Τσέπελη Ματθαίο Σαββίδη που εκλέχτηκε με την παράταξη...Δημαρχόπουλου και με τον  οποίο είναι μάλιστα στο ίδιο Δ.Σ. του Λεύκιππου Ξάνθης.
Έτσι με αφορμή συνέντευξη που έδωσε ο Ματθαίος Σαββίδης σε φιλικό έντυπο του κυρίου Τσέπελη και στην οποία σχολίασε τα περί «κωλοτούμπα» που του χρέωσε ο Πασχάλης Λύρατζης λέγοντας:
«…όταν συζητούμε ένα θέμα για να βάλουμε ένα διοικητικό πρόστιμο σε έναν συμπολίτη μας, κάτι που δεν μου αρέσει και εμένα, αλλά δεν γίνεται να μην πάρει μια θέση το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή είναι η «κωλοτούμπα». Να λες ότι πρέπει να γίνει και στο τέλος να φεύγεις με το «λευκό». Δεν γίνεται αυτό. Αποφεύγεις την ευθύνη να έρθεις απέναντι σε έναν συμπολίτη τους. Αυτή είναι η «κωλοτούμπα» και το ανταποδίδω σε αυτόν που αναφέρει την λέξη, που και πάλι δεν με αγγίζει εμένα…", πριν αλέκτωρ λαλήσει ήρθε και η...απάντηση.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ  Πασχάλης Λύρατζης επανήλθε  δριμύτερος με ανάρτησή του στο fb, αιτιολογώντας τον χαρακτηρισμό του…κωλοτούμπα για τον Ματθαίο Σαββίδη και μάλιστα σε ιδιαίτερα σκληρούς τόνους.
Ιδού και η νέα απάντησή του του Πασχάλη Λύρατζη στον Ματθαίο Σαββίδη: 
«Επειδή κάποιοι συνεχίζουν να προκαλούν την νοημοσύνη μας, θα αιτιολογήσω τον χαρακτηρισμό ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ (στο λεξικό θεωρείται το αρσενικό που αναιρεί τελείως τα λόγια του) που ανέφερα μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κωλοτούμπας είναι αυτός που κατεβαίνει με έναν συνδυασμό, χαρακτηρίζει τον επικεφαλής και υποψηφίους άλλου συνδυασμού “ΒΑΡΙΔΙΑ” συγχαίροντας τον Δήμαρχο του ( που συμφωνεί σε όλα μαζί του) που απαλλάχτηκε από αυτούς.
Στην πορεία εκλέγεται σύμβουλος με τον συνδυασμό του αλλά ο Δήμαρχός του δεν εκλέγεται ξανά Δήμαρχος.
Τι κάνει λοιπόν ένας κωλοτούμπας?
Αναλαμβάνει θέση ευθύνης από τον νέο Δήμαρχο ή αλλιώς “ΒΑΡΙΔΙΟ” όπως τον αποκαλούσε προεκλογικά, αρχίζει να τον επαινεί και να υβρίζει τον επικεφαλής του (πρώην Δήμαρχο).
Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη, ότι είναι πιστός στον θεσμό του Δημάρχου δεν φταίει αυτός που αλλάζει το πρόσωπο του Δημάρχου αλλά ο λαός που δεν ψήφισε για Δήμαρχο το πρόσωπο της αρέσκειας του.
Αναφέρομαι γενικά, όχι προσωπικά και η ανάρτησή μου σκοπό έχει δώσει την πραγματική έννοια του χαρακτηρισμού ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ!!!»