*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Ιανουαρίου

Αλάτι & Πιπέρι Ομιλία του Mikeius στο βιβλιοπωλείο "ΔΥΟ" την Τετάρτη 22.1.2020

16 Ιανουαρίου
Το Lindy Hop Xanthi κόβει τη βασιλόπιτά του!
Το Lindy Hop Xanthi υποδέχεται το πρώτο party της χρονιάς και σας περιμένει όλους για την κοπή της βασιλόπιτας και με πολλές εκπλήξεις την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 22:30 στο Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.
Το Lindy Hop είναι ένα είδος χορού που ξεκίνησε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης το 1920-1930 και αναπτύχθηκε παράλληλα με τη τζαζ μουσική. Χορεύεται σε ζευγάρια ή και σόλο και συνδυάζει κινήσεις από τσάρλεστον, ταπ και τζαζ.
Στην πόλη της Ξάνθης ξεκίνησε το 2012 και έχει ως στόχο να διαδώσει τη swing κουλτούρα και μουσική.
Υπεύθυνος αφίσας: Αναστάσης Κάτς.

Ομιλία του Mikeius στο βιβλιοπωλείο «Δύο»
Ομιλία του Mikeius με τίτλο «Η επιστήμη ως αντίδοτο στον τρόμο», με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του "What the fact!?" διοργανώνεται το απόγευμα (19.00) της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου στο βιβλιοπωλείο "Δύο". Μετά το τέλος της, ο Mikeius θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει βιβλία.

Παρουσίαση του βιβλίου «Το Άγιον Μανδήλιον» του Γεωργίου Τσιγάρα στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και ο εκδοτικός οίκος University Studio Press παρουσιάζουν το νέο βιβλίου του αναπληρωτή καθηγητή Ιστορίας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Γεωργίου Τσιγάρα με τίτλο: «Το Άγιον Μανδήλιον. Η ιστορία μιας αχειροποίητης εικόνας», την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 19:30 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βασίλης Κατσαρός, Ομότιμος Καθηγητής Μεσαιωνικής Ελληνικής Φιλολογίας στο τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, Δημοσθένης Στρατηγόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Γραμματείας - Ελληνικής Παλαιογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, Κική Χριστοδούλου, Ιστορικός τέχνης - Μουσειολόγος.

Η πρώτη πεζοπορία του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ για το νέο έτος
Η πρώτη πεζοπορία του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ για το νέο έτος και 4η συνολικά, δεν θα μπορούσε παρά να αφιερωθεί στους μικρούς φίλους του συλλόγου, καλωσορίζοντας το 2020 με την ενέργεια και τα χαμόγελα των παιδιών.
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, οι μικροί εξερευνητές θα πεζοπορήσουν συντροφιά με την Κική Τσακαλδήμη, που αυτή την φορά θα τους οδηγήσει σε ένα «κρυμμένο θησαυρό» που για χρόνια παρέμενε άγνωστος ακόμη και στους κατοίκους της περιοχής.
Που βρίσκεται λοιπόν αυτός ο θησαυρός;
Πρόκειται για ένα μαγικό μονοπάτι στην περιοχή του Αβάντα του Δήμου Αλεξανδρούπολης που ακολουθώντας το για περίπου 1,2 χλμ καταλήγει σε έναν φυσικό καταρράκτη που δημιουργεί μια μικρή αλλά πανέμορφη λίμνη.
Σημείο συνάντησης: Κεντρική πλατεία του οικισμού Αβάντα. Ώρα συνάντησης: 10:30 π.μ. Συμμετοχή, μόνο για τα παιδιά: 6 ευρώ.
Πληροφορίες: 6907605015, 6976976451.

Συναυλία στην Κομοτηνή «οι νέοι παίζουν για τους νέους»
Η τρίτη συναυλία του κύκλου «μουσικής δωματίου 2019-2020» που οργανώνει η ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής θα δοθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ).
Η συναυλία έχει τίτλο «Οι νέοι παίζουν για τους νέους» και εμφανίζονται ταλαντούχοι νέοι της πόλης σε μία συνάντηση με έργα για σόλο πιάνο.
Συγκεκριμένα, ο Ν. Βλαδημιριδης θα ερμηνεύσει  έργα C. Debussy, A. Babajanian, A. Schoenberg, ο Κ. Κουμπάκης θα ερμηνεύσει έργα F. List, R. Korsakov, S. Rachmaninoff, F.Chopin, C. Debussy, ο Δ. Λύρατζης θα ερμηνεύσει έργα J. S. Bach , F .Chopin και η Μ. Φαλάλακη θα ερμηνεύσει έργα J. S. Bach, L. V. Beethoven
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Βιωματικό - διαδραστικό παιχνίδι ρόλων στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής
Το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής ανακοίνωσε την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μυστική Οδύσσεια», ένα βιωματικό, διαδραστικό παιχνίδι ρόλων, βασισμένο στο ταξίδι του Οδυσσέα, για παιδιά από 5 ετών και πάνω. 
Η «Μυστική Οδύσσεια» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει το θέατρο με την ελεύθερη έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό, την ιστορία με τις βαθιές αυτογνωσιακές αξίες που μας συντροφεύουν για μια ζωή και, φυσικά, τη διασκέδαση. Επισκεπτόμενα τον κάθε σταθμό τα παιδιά θα γνωρίσουν τις περιπέτειές του πολυμήχανου ήρωα, αλλά προπαντός θα πάρουν διδάγματα ζωής, που και ο ίδιος ο Οδυσσέας έπρεπε να πάρει, προκειμένου να είναι έτοιμος να επιστρέψει πια στην πατρίδα του.
Το πρόγραμμα θα γίνεται κάθε Σάββατο μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς.  Υπεύθυνος προγράμματος: Σεραφείμ Γιολδάσης, εκπαιδευτικός-εμψυχωτής. Πληροφορίες/εγγραφές: 2531081531 και 6949193117.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »