*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Νοεμβρίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ κατοίκου του Γέρακα στο "Μαχητή": Δεν αντέχουμε άλλη ταλαιπωρία!

15 Νοεμβρίου
  *Έλλειψη νερου, κατά βούληση η αποκομιδή των σκουπιδιών!
Από περιστασιακό κάτοικο του Γέρακα Δήμου Ξάνθης (ο άνθρωπος ένα κτηματάκι έχει εκεί…) πήρα και φιλοξενώ στο «Μ» την παρακάτω επιστολή:
«Αγαπητέ "Μαχητή" είμαι ένας "περιστασιακός" (κάτοχος κτήματος) κάτοικος του χωριού Γέρακα και θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτησή μου για τα διάφορα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα εκεί .
α. Χρόνια τώρα ο Γέρακας είναι ένα χωριό του ορεινού όγκου που οι κάτοικοί του δεινοπαθούν κυριολεκτικά από την έλλειψη νερού, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθόσον κανένας από τους διοικούντες τον δήμο δεν ενδιαφέρθηκε για αυτό το ζήτημα, η προηγούμενη άρχουσα δημοτική παράταξη έλυνε το πρόβλημα έστω και προσωρινά κουβαλώντας νερό με τις υδροφόρες του δήμου, η τωρινή διοίκηση του Δήμου δεν ενδιαφέρεται καθόλου με αποτέλεσμα το χωριό εδώ και μια εβδομάδα να μην έχει σταγόνα νερό (θα παρακαλούσα τους υπεύθυνους να μη πουν ότι φταίνε η προηγούμενοι, διότι ανήκουν και αυτοί στους προηγούμενους και ο νοών νοήτω), το υδραγωγείο είναι σε άθλια κατάσταση, δεν γίνεται η προβλεπόμενη συντήρηση και χλωρίωση του νερού ενώ οι σωλήνες υδρεύσεως των σπιτιών και κατά συνέπεια και οι βρύσες γεμίζουν από σκουριές και πρασινάδα με ότι αυτό συνεπάγεται (περιττό να πω ότι το νερό δεν πίνεται ούτε για αστείο) και όλα αυτά στη δύση του σωτήριου έτους 2019.
β. Η αποκομιδή των απορριμάτων γίνεται κατά βούληση του εκάστοτε υπαλλήλου του δήμου δηλαδή οι κάτοικοι εναποθέτουν τα προς ανακύκλωση προϊόντα στους μπλε κάδους και τα ογκώδη αντικείμενα έξω από αυτούς, οι υπάλληλοι που έρχονται για την αποκομιδή αδειάζουν τους κάδους στο όχημα και τα αντικείμενα που δεν τους βολεύουν τα πετούν σε παρακείμενο χωράφι πίσω από τους κάδους με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα "νεκροταφείο πλαστικών και όχι μόνο αντικειμένων", που σιγά σιγά σιγά καλύπτεται από τη βλάστηση.
Θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες με τα τεκταινόμενα στον Γέρακα και όχι μόνο, όμως θα αρκεστώ σε αυτά τα δύο (2) που με γεμίζουν αγανάκτηση και θυμό για την αδιαφορία του δήμου προς τους δημότες αυτού του μικρού χωριού. Ευχαριστώ».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »