Τα ερωτήματα στην ΕΥΠ και το ΥΠΕΞ για τον Τσέπελη...Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

Από τον Απρίλιο είχαμε καταγγείλει τη στενή σχέση του Τσέπελη με Τουρκικό Προξενείο και το Τουρκικό κόμμα DEB! (Η ΕΥΠ και το ΥΠΕΞ τι έκαναν;).
……………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Προς το παρόν, ένα απλό ερώτημα στον υπάλληλο του Δήμου Ξάνθης Κυριάκο Πεπονίδη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εκτελεί… εντολές!
Προφορικές εντολές ή ΓΡΑΠΤΕΣ; Γιατί αν είναι κύριε Κυριάκο ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ εντολές, τότε αλλάζει το πράγμα…
-Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Δήμου Ξάνθης κ.Κατερίνα  Μανά!
Καθότι ο Δήμος Ξάνθης δεν είναι ΜΑΓΑΖΙ κανενός! Αυτά για σήμερα…!
……
*Τι να τα κάνω τα δεκάδες ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ από χθες, επειδή αποκάλυψα το ρόλο του Τσέπελη και τη σχέση του με το Τουρκικό Προξενείο και τον ΠΑΡΑΝΟΜΟ Ψευτομουφτή Ξάνθης κ.Μετέ, ΜΗΝΕΣ πριν, όταν ακόμη και ο πρώην βουλευτής του Πατριωτικού ΕΠΑΜ και νυν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης μου ρίχνανε λάσπη στο fb προσπαθώντας να με διαψεύσουνε για την επίσκεψη του σημερινού Δημάρχου στον Μετέ;
Το αποτέλεσμα μετράει…!
……
*Κι επειδή η κάλτσα αρχίζει και ξηλώνεται, θα ασχοληθούμε τις επόμενες μέρες και με τους διπλωμάτες που κατά καιρούς έρχονταν στο γραφείο πολιτικών υποθέσεων ή υποτίθεται ότι είναι και τώρα και… θα πρέπει να προλαβαίνουν τέτοιες καταστάσεις!
Οι κύριοι αυτοί δεν θα έπρεπε να ενημερώσουν τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλος όσο και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Παυλόπουλο αλλά και τους λοιπούς Υπουργούς και Υφυπουργούς που μετά από δική του προτροπή τις περισσότερες φορές… φωτογραφίζονται με τον Τσέπελη;
Και τα παραπάνω ερωτήματά μου βέβαια ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ αφορούν και την ΕΥΠ!!! Κι ο νοών νοείτω…
……
*Τζογαδόρικο. Τύχη βουνό φαίνεται πως είχε ένα κάτοικος της Ξάνθης ο οποίος κέρδισε 22.000 ευρώ στο ΚΙΝΟ.
Σύμφωνα με το XanthiNea, πρόκειται για κάτοικο της περιοχής που κατάφερε να μαντέψει σωστά 9 στα 12 νούμερα, στο ιδιαίτερα δημοφιλές παιχνίδι του ΟΠΑΠ, σε Πρακτορείο της περιοχής. Ο ίδιος κατάφερε να κερδίσει συνολικά κάτι παραπάνω από 19.000 ευρώ, μετά και την αφαίρεση των σχετικών φόρων, και είδε την τύχη να του χαμογελά διάπλατα.

41χρονος έκλεψε καλώδια από επιχείρηση στην Κομοτηνή
Συνελήφθη την Πέμπτη 17-10-2019 το μεσημέρι, σε αγροτική  περιοχή της Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 41χρονος ημεδαπός, διότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 16-10-2019, αφαίρεσε από χώρο επιχείρησης στην Κομοτηνή καλώδια χαλκού. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν σε αγρόκτημα 40 περίπου μέτρα καλωδίων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.

Ανάκληση ζωμού λαχανικών σε σκόνη από τον ΕΦΕΤ
Στην ανάκληση ζωμού λαχανικών σε σκόνη από την αγορά για την προστασία των καταναλωτών, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, για τη διακίνηση ζωμού λαχανικών σε σκόνη, το οποίο ενδέχεται να περιέχει ξένο σώμα (θραύσματα γυαλιού). Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «Klare Suppe» με εμπορική ονομασία «Rapunzel», γερμανικής προέλευσης, σε γυάλινο βάζο των 250 γρ., με αριθμό γραμμοκώδικα ΕΑΝ 4006040271017 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 18.09.2020.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος να μην το καταναλώσουν. Πριν από λίγες ημέρες, ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην ανάκληση bran stiks πρωινού, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες.

Κατά 5% μειώνεται η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις
Μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου που βεβαιώθηκε φέτος στις επιχειρήσεις, προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού το οποίο η κυβέρνηση απέστειλε στις Βρυξέλλες.
Το προσχέδιο το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τη μείωση της προκαταβολής κατά το ποσοστό αυτό, μέτρο το οποίο προβλέπεται ότι θα έχει συνολικό κόστος 138 εκατομμύρια ευρώ στον φετινό Προϋπολογισμό.
Πρόκειται για σημαντική ελάφρυνση για τις επιχειρήσεις, η οποία αναμένεται να δώσει ανάσα ρευστότητας έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έως το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου η έκπτωση 5% στη προκαταβολή φόρου να φανεί στην τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος που θα πληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου.

Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ ο Χρόνης Ακριτίδης -Αναλυτικά η νέα διοίκηση
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ διαμορφώνεται ως εξής:
Πρόεδρος: Χρόνης Ακριτίδης, αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός-συγκοινωνιολόγος. Διευθύνων σύμβουλος: Χρήστος Βίνης, πολιτικός μηχανικός και μηχανικός περιβάλλοντος. Μέλη: Αθανάσιος Τάτσης, νομικός, Ιωάννης Κανελλόπουλος, αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός, Ιωάννης Ρουκάς, οικονομολόγος, Χρήστος Παληός, πολιτικός μηχανικός.
powered by Rubicon Project
Ο Χρόνης Ακριτίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα και μέχρι πρόσφατα, δραστηριοποιούταν στον ιδιωτικό τομέα ως διευθυντικό στέλεχος ελληνικής μελετητικής εταιρείας. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες.
Διετέλεσε Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Αθηναίων [Δημαρχίες Ντ. Μπακογιάννη (Ολυμπιακοί Αγώνες 2004) και Ν. Κακλαμάνη] και συντονιστής του συνόλου των Έργων (Ολυμπιακών και μη) του Δήμου Αθηναίων]. Κατά τη διάρκεια της θητείας του διαχειρίστηκε πληθώρα έργων του Δήμου και απέκτησε σημαντική εμπειρία στην οργάνωση και παρακολούθηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτούμενων έργων του Γ' ΚΠΣ.

Ο Τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν κατηγορεί την Τουρκία για «εγκλήματα πολέμου» στη Συρία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τσεχίας, η Τουρκία συμμάχησε με «τον ριζοσπαστικό και φονικό ισλαμισμό» κατά την επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία και «διέπραξε εγκλήματα πολέμου».
«Ο πρόεδρος Ερντογάν χαρακτηρίζει τρομοκράτες τους Κούρδους, όμως διαφωνώ πλήρως» μαζί του, δήλωσε ο Ζέμαν στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Barrandov TV. Υπενθυμίζεται, ότι προχθές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε τελεσίγραφο στους Τούρκους να παραδώσουν τα όπλα τους και να αποχωρήσουν από τη ζώνη ασφαλείας, που θέλει να δημιουργήσει η Τουρκία στη βόρεια Συρία.
«Αντιθέτως αναρωτιέμαι αν αυτοί που επιτίθενται στους Κούρδους και διαπράττουν αυτούς τους θηριώδεις φόνους, όπως τον φόνο αυτής της κουρδικής πολιτικής προσωπικότητας, δεν είναι τρομοκράτες οι ίδιοι», πρόσθεσε.
Ο Ζέμαν υπαινισσόταν την εκτέλεση της Εβρίν Χαλάφ, μέλους της ηγεσίας του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, η οποία αποδίδεται σε Σύρους αντάρτες που υποστηρίζουν την Τουρκία στην επίθεσή της εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία, η οποία εξαπολύθηκε στις 9 Οκτωβρίου.

Συνελήφθη 46χρονη Ελληνίδα στην Ορεστιάδα για έρανο χωρίς την απαιτούμενη άδεια από το νόμο
Συνελήφθη την Πέμπτη (17-10-2019) το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 46χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών.
 Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 46χρονη, διότι διενεργούσε έρανο για λογαριασμό μη κερδοσκοπικού οργανισμού, διαθέτοντας προς πώληση περιοδικά και φυλλάδια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια από το νόμο.
Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-5 περιοδικά
-2 φυλλάδια
-3 μπλοκ αποδείξεων
-το χρηματικό ποσό των 227.40 ευρώ
-διάφορα έγγραφα 

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.