*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Οκτωβρίου

See Through Η Φένια αντιπρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού και οι ειδήσεις της ημέρας...

11 Οκτωβρίου
Το «μπουκάλι» το αφιερώνει ο Φανουράκης στον Λύρατζη, 
που έμεινε… μπουκάλα για το Κέντρο Πολιτισμού!;
………………………………..
Άκουσον! Άκουσον!
*Η Φένια  Τσαγκάλα θα προταθεί από Φανουράκη και  Τσέπελη σήμερα για την έμμισθη  θέση της αντιπροέδρου στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.
Τα λεφτά βέβαια είναι λίγα, αλλά το αξίωμα έχει σημασία…!
……
*Βέβαια στο νέο Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού θα συμμετέχει αυτοδικαίως και ο αντιδήμαρχος ΠΟΛΙΤΣΜΟΥ κ.Σουά, οπότε θα πρέπει να κοιμόμαστε όλοι ήσυχοι…Η αναβάθμισή μας σίγουρα θα είναι υψηλού επιπέδου!
(σ.σ. Λέτε να προτείνει για τις εκδηλώσεις του Ξανθιώτικου καρναβαλιού μια συναυλία στην πλατεία κι τον Γιώργου Ξανθιώτη του Τσικουλάτα; Λέτε;).
……
*Μετά βέβαια τις δυο σημερινές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, κάποιος θα πρέπει να κεράσει  τον πικρό…καφέ στον Πασχάλη Λύρατζη! Αλλιώς τα περίμενε κι αλλιώς του ‘ρθαν…
……
*Προσωπικά πάντως είμαι σίγουρος ότι ο γιατρός Ι. Καμαρίδης θα τον προσκαλεί πρώτο πρώτο στο αποχαιρετιστήριο… πάρτι (μετά γεύματος) των Μουσικών σχολείων! Οι παλιές καλές στιγμές δεν ξεχνιούνται εύκολα…
……
*Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα και κάποιων… ανεξαρτοποιήσεων! Καθώς:
1. Ο Χασάν Ογλού Φερτούν ήδη το «παίζει»… ανεξάρτητος και κάθε μέρα σχεδόν βρίσκεται στο δημαρχείο θεωρώντας εαυτόν… στέλεχος του Τσέπελη. Με τη στήριξη μάλιστα και του πρώην αντιπάλου του Ιπποκράτη Καμαρίδη!
2. Θα ξεκαθαρίσει σήμερα τη θέση του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ξάνθη για όλους Τσαρεκτσή Τζενάν του Σαλή.
3. Η Ειρήνη Χαριτωνίδου παραμένει ναι μεν στην παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου αλλά είναι θέμα… χρόνου να την «κάνει» όπως υποστηρίζει η πλευρά Φανουράκη!
……
*Μα είναι δυνατόν κύριοι του Δήμου να ξεχνάτε έναν ΣΠΥΡΟ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ από τα δελτία τύπου  για τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων Ξάνθης για τα 100 χρόνια; Είναι δυνατόν; Απορώ πως δεν σας επέπληξε ακόμη…!
Και ειδικά μετά την… επανόρθωση, που έκανε την παράλειψη… χειρότερη!
……
*Ένα μεγάλο χρηματικό ποσό βρήκε στον δρόμο ένας αξιωματικός του στρατού στην Ξάνθη, ο οποίος προχωρώντας σε μια κίνηση ανθρωπιάς παρέδωσε τα χρήματα χωρίς δεύτερη σκέψη στην Αστυνομία, σύμφωνα με το XanthiNea.
Όπως προέκυψε, για τα χρήματα είχε δηλωθεί απώλεια από γνωστό επιχειρηματία της περιοχής και μετά τους σχετικούς ελέγχους της Αστυνομίας τα χρήματα επέστρεψαν στον κάτοχό τους. Μπράβο του!!!! Τιμάει και την στολή του με την ενέργειά του αυτή.

Συντάξεις Νοεμβρίου 2019: Πότε πληρώνονται οι συντάξεις τον Οκτώβριο!
Οι συντάξεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, ενώ τελευταία ημέρα θα είναι η Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019.
Αναλυτικά:
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου
Το ΕΤΑΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου
Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με τον Δ. Σεβαστάκη
ΚΑΛΕΣΜΑ σε όλους τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/10/2019 στις 19:00 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση-ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με ομιλητή τον π. βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη, καθηγητή στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Θέμα: "Η Αριστερά στην εποχή των "τεράτων"
Για την αναγκαιότητα της Αριστεράς στον νέο κόσμο που έρχεται.

18 ημερών νεογνό με καρδιοπάθεια διασώθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συγχαίρει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών: την 5/10/2019 παρέλαβαν νεογνό 18 ημερών σε προθανάτια κατάσταση αντέδρασαν άμεσα αποτελεσματικά κατορθώνοντας να το ανανήψουν μετά από συντονισμένη υπερπροσπάθεια, διέγνωσαν σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια και το διακόμισαν επειγόντως στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο όπου και χειρουργήθηκε επιτυχώς και συνεχίζει να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το προσωπικό της μονάδας απέδειξε για μια ακόμη φορά το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης και τις ικανότητές του.  
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΓΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΓΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

«Τσιγάρο τέλος» στα καφέ & τα εστιατόρια της Αλεξανδρούπολης
-Στη Ξάνθη κυρία Τσιακίρογλου;;
Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17.00 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της ένωσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος & συναφών επαγγελμάτων Έβρου, με θέμα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Πριν τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης είχε πραγματοποιηθεί επίσκεψη του ΔΣ του σωματείου στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας για την σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση. Στην Γενική Συνέλευση εκφράστηκε ποικιλία απόψεων και μετά από ενδελεχή συζήτηση το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλα τα καταστήματα εστίασης.
Στη Ξάνθη κυρία Τσιακίρογλου; Πάντως σε μαγαζί της «παραλίας» που πήγα το βράδυ της Τρίτης, κάπνιζαν κανονικά…! Προφανώς  ο Δήμαρχος κ.Τσέπελης δεν θα τους ενημέρωσε για την συνάντησή του με την ΗΓΕΣΙΑ της αστυνομίας Ξάνθης;!

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά τη νέα, τρίτη κατά σειρά, στρατιωτική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.
Η νέα αυτή στρατιωτική επιχείρηση, δείχνει τις αχόρταγες επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης, που επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο συριακό έδαφος, για να διαμορφώσει προϋποθέσεις για παραπέρα επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, επιτείνοντας τον εδαφικό κατακερματισμό της χώρας, που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Οι προφάσεις που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία περί "διεθνούς δικαίου αυτοάμυνας" αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως σήμερα το διεθνές δίκαιο μεταφράζεται κατά το δοκούν, για να εξυπηρετήσει τα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Αυτή η στρατιωτική τουρκική εισβολή δεν θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει το πράσινο φως στις ΝΑΤΟϊκές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αποκαλύπτει πόσο έωλοι είναι οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσκεψη Πομπέο και τον δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών, επιβεβαιώνοντας την λαϊκή παροιμία "Ο λύκος κι αν εγέρασε …".
Οι λαοί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Συρίας, μεταξύ άλλων και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής. 
Κάτω τα χέρια από το λαό της Συρίας!
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!
Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »