Ανεμοστρόβιλος, "σάρωσε" τα πάντα στο Εράσμιο! 217 τα κρούσματα του Νείλου. Οι ειδήσεις και τα σχόλια της ημέρας

Σάρωσε τα πάντα ο ανεμοστρόβιλος και ιδίως τα θερμοκήπια σε Εράσμιο Ζηλωτή και Δασοχώρι!
……………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ανεμοστρόβιλος λοιπόν  «σάρωσε» τα χωριά Εράσμιο, Ζηλωτή και Δασοχώρι στις 2 το μεσημέρι της 4ης Οκτωβρίου, προκαλώντας τρομερές καταστροφές τόσο στους αγρότες, όσο και στα θερμοκήπια της περιοχής. Το περίεργο της υπόθεσης; Δεν είδα ούτε τον Δήμο Τοπείρου, ούτε και την Τοπική Οργάνωση όμως της Ν.Δ. στο Εράσμιο να βγάζει μια φωτογραφία.
……
*Αγρότες επικοινώνησαν με τον Μαχητή και μας έστειλαν και φωτογραφικό υλικό από το «σάρωμα» του τρομερού ανεμοστρόβιλο που χτύπησε το Εράσμιο, προκαλώντας κυριολεκτικά σοκ στους παραγωγούς…!
Θα αποζημιωθούν; Θα ενδιαφερθεί ο ΕΛΓΑ ή κάποιος αρμόδιος για το πρόβλημά τους;
Πάντως, ούτε ο εκ Ερασμίου βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης πήρε θέση ή έβγαλε έστω ένα δελτίο τύπου για το συμβάν! Ή να ενδιαφερθεί στο ελάχιστον…
Προφανώς θα στο καφενείο της Βουλής θα έχει ασχολείται  με πιο σοβαρά πράγματα.
……
*Και μια ακόμη αποκαλυπτική φωτογραφία από τα θερμοκήπια του Ερασμίου που μας έστειλε φίλος αναγνώστης Απόστολος Σαράφης εκφράζοντας την αγωνία του αν θα ενδιαφερθεί κάποιος αρμόδιος!
*Κι όμως… Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης κι ας ολοκληρώνεται το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα μέχρι και το Σάββατο για την περιοχή μας.
Πέμπτη 10 Οκτωβρίου
Λεύκη, σφαγεία Ξάνθης, Εύμοιρο, Μορσίνη, Χρύσα, Πετεινός, Διομήδεια, Φελώνη, Χαίτη, Ζυγός, αμμοληψίες Πηγαδίων, Βαφέικα, Γενισέα, σφαγεία Πατρώνη, κανάλι Χατζηιωάννου, Νέα Αμισός, Εξοχή, Κυψέλη, βιολογικός Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου
Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, χώρος στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων τελωνείου, Άγιος Νικόλαος, εντός πόλης
Σάββατο 12 Οκτωβρίου
Γήπεδο Α.Ο.Ξ., περιοχή "Lidl", εντός πόλης.

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και καταδικαστική απόφαση
Συνελήφθη την 8-10-2019 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων, 28χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση. 

Ιός Δυτικού Νείλου: αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων
Στους 29 ανέρχονται οι νεκροί και σε 217 τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου από την αρχή της περιόδου 2019 και μέχρι σήμερα, 3 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Την τελευταία εβδομάδα ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από επιπλοκές που σχετίζονται με τη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ, οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα εξαιτίας λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και από αυτούς οι έξι βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα και η εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

ΕΠΟΦΕ: Πρόσκληση στους συλλόγους του Έβρου για κατάθεση προτάσεων
Πρόσκληση προς τους πολιτιστικούς συλλόγους του Έβρου απευθύνει η ΕΠΟΦΕ στο πλαίσιο του έγκαιρου σχεδιασμού και προγραμματισμού των πολιτιστικών δράσεων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της ένταξής τους στο Ετήσιο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το έτος 2020.
Οι σύλλογοι μπορείτε να καταθέτετε τις προτάσεις σας, το αργότερο ΕΩΣ ΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, στο Γραφείο Πολιτισμού-Αθλητισμού της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου
Ταχ. Δ/νση: «Δήμητρας 19» (Παλιό Νοσοκομείο) ΤΚ 68131 Αλεξανδρούπολη
ή στο e-mail: politismos@gmail.com

Πρόξενοι 25 κρατών στη Θεολογική σχολή της Χάλκης: 
Συναντήθηκαν με τον Πατριάρχη υπό τουρκικά βλέμματα
Την ιερά μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου λειτουργούσε η ιστορική θεολογική σχολή, επισκέφθηκαν σήμερα, 25 γενικοί πρόξενοι διάφορων κρατών που υπηρετούν στην Πόλη, με επικεφαλής την πρόεδρο του προξενικού σώματος, γενική πρόξενο της Κροατίας, Ιβάνα Ζέρετς.
Τους ξένους διπλωμάτες καλωσόρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο συνοδικό της μονής, παρουσία του ηγουμένου της, Επισκόπου Ερυθρών Κυρίλλου, και τους ενημέρωσε για την ιστορία της σχολής, για τη διακονία και τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Θρόνου, ενώ μοιράστηκε μαζί τους τις αναμνήσεις του από τα χρόνια φοίτησής του στη Χάλκη.
Ο κ.κ. Βαρθολομαίος προέτρεψε τον παρόντα Μ. Αρχιδιάκονο Θεόδωρο να μιλήσει για την προσφορά της θεολογικής σχολής στα ιερά γράμματα και την ευρύτερη παιδεία, μέσω των αποφοίτων της που διακόνησαν από διάφορες θέσεις την Εκκλησία σε όλο τον κόσμο.
Το μεσημέρι, παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των υψηλών επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της σχολής και ιδιαιτέρως στην πλούσια βιβλιοθήκη της.
Στη συνάντηση παρέστη και εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία συνόδευσε… «τιμητικά» τους γενικούς προξένους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ: Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δεν συμφωνούν με την επιστολή Ντούμου
Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν συμφωνούν με την επιστολή του διδασκαλικού συλλόγου και ιδιαίτερα δεν επικροτούν την επιστολή του προέδρου των δασκάλων Δ. Ντούμο που στηρίζει ένα ξεκάθαρα παράνομο σχολείο.
Σε συζήτηση μας με εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι καθηγητές ακούστηκαν κάθετοι. «Όχι δεν συμφωνούμε με την πρωτοβουλία του Δ. Ντούμου» βέβαια να πούμε και του στραβού το δίκιο οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης δεν βγήκαν επίσημα να πούνε ότι ο κ. Ντούμος έχει άδικο άρα τα όλα τα άλλα είναι λόγια του αγέρα.
Να πάμε στο δια ταύτα. Πάντοτε σύμφωνα με τους καθηγητές, ο πρόεδρος Δ. Ντούμος έχει στο Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πολλούς Συριζαίους και μοιραία υποστήριξε τις θέσεις τους και αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης της επιστολής στήριξης των καθηγητών του μειονοτικού σχολείου, που καθοδηγούμενοι από ξένα κέντρα σκοτεινά και αδιάφορα για την εκπαίδευση, ζητούν στην ουσία την νομιμοποίηση ενός παράνομου ιδιωτικού σχολείου όπου η χρηματοδότηση του είναι θολή και σκοτεινή.
Βέβαια βλέποντας κανείς την φωτογραφία με κοτζάμ πρωθυπουργό να βρίσκεται στην αυλή αυτού του «περίεργου» σχολείου όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λειτουργεί ως «πλυντήριο συνειδήσεων» παρά ως σχολείο, τι να σου κάνουν και οι δάσκαλοι;
Ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός της Χώρας τους έταξε αίθουσες και σχολεία, τι έμεινε από τους δασκάλους, έστω και Συριζαίους;
Αλέξανδρος Παυλικιάνος (XanthiTimes).

Θεσσαλονίκη: Νέοι σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ 
-Συνελήφθησαν 76 αλλοδαποί στον Λευκό Πύργο
Εβδομήντα έξι άτομα συνελήφθησαν συνολικά κατά της διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, χθες στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για αλλοδαπούς που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα και οδηγήθηκαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης. Για τους 76 θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης. Στην επιχείρηση της Αστυνομίας, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 4 μετά το μεσημέρι, ελέγχθησαν συνολικά 127 αλλοδαποί.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε περιοχές της Ροτόντας, των πλατειών Ναυαρίνου, Αριστοτέλους και Αρχαίας Αγοράς και πέριξ του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού και Διαλογής Θεσσαλονίκης.
Στην επιχείρηση, που εντάσσεται στο πλαίσιο στοχευμένων έλεγχων για τον εντοπισμό ατόμων, που διαμένουν παράνομα στη χώρα, συμμετείχαν στελέχη των Διευθύνσεων Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.