*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Σεπτεμβρίου

Δυο χρόνια μετα το πέσιμο της γέφυρας! Τα παραπολιτικά και οι ειδήσεις της ημέρρας με άλλο στυλ...

11 Σεπτεμβρίου
Περιφέρεια Χρήστου Μέτιου! Δυο χρόνια μετά (9.9.2017-9.9.2019), από το «πέσιμο» της γέφυρας Κομψάτου Ιάσμου και δεν έχει μπει ακόμη… ούτε πέτρα! Η τελειότητα της… ανυπαρξίας!
…………………………..
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Το να αγκαλιάζει τους πάντες την Κυριακή στην  «πρώτη» του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης ο Τσέπελης -και κυρίως τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης- προσπαθώντας να κάνει… ΦΙΛΙΚΟ «κλίμα» ότι στο Δήμο Τσέπελη, «όλοι είναι μια…  οικογένεια» δεν είναι επιλήψιμο…! Στην περίπτωση όμως του νέου Δημάρχου και με βάση τον πρότερο…βίο του, σίγουρα είναι εκ του πονηρού!
……
*Τα ίδια άλλωστε έκανε ο Τσέπελης και επί Πούλιου-Ξυνίδη, επιχειρώντας να τους κάνει όλους «αδελφούληδες», ώστε με τον τρόπο αυτό να μπορεί να παρανομεί με μεγαλύτερη άνεση και να κάνει ότι θέλει… αλλά άργησε πολύ για να το… καταφέρει!
Και γι’ αυτό εκείνη την περίοδο και τον ίδιο αλλά και τον Φανουράκη έστειλε στον Εισαγγελέα ο πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή».
(σ..σ Άσχετα αν μετά πήγαινε στα δικαστήρια ο Πούλιος και αθώωνε τον Φανουράκη, μη σεβόμενος ούτε τη Μνήμη της Αείμνηστης δημοτικής συμβούλου Ειρήνης Δαλάτση που τον είχε καταγγείλει δημόσια!).
……
*Όπως δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάει ο Τσέπελης ότι και στις εκλογές του 2010, αυτός με τον Θεολόγο λίγο «έλειψε» να… πατώσουν τον Λάκη… αλλά ας όψονται Μπένης, Ταρενίδης, Νίκος Σπυριδόπουλος, Δημαρχόπουλος, Μωραϊτης κλπ που σύσσωμοι ήρθαν στα γραφεία του «Μαχητή» για να τελειώνει (και να απαλλαχτεί) μια και καλή η Ξάνθη από όλους!
(σ.σ. Από είναι ένα τα προσωπικά «εγκλήματα» που δεν συγχωρώ ακόμη στον εαυτό μου…).
……
*Το επιλήψιμο είναι οι συμπεριφορές του Τσέπελη να μην κάνουν την νέα αντιπολίτευση τόσο στην Οικονομική Επιτροπή όσο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, να ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ τα ανομήματα και τις παρανομίες τους!
-Διότι θα το επιδιώξουν είναι σίγουρο, με βάση και το παρελθόν τους, αλλά και τα… «γονίδιά» τους!
-Γι’ αυτό και βλέπετε πρώτος στο στόχαστρο είναι ο Σάββας Μελισσόπουλος, ενώ τον Λύρατζης παρά τις… «απειλές» (;), τον θεωρούν του… χεριού τους άπαντες!
……
*Άλλωστε μόνο τυχαία στο κόψιμο της  τούρτας το πρώτο κομμάτι προσφέρθηκε από τον απερχόμενο Πρόεδρο στον νέο Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη…! Που όπως είδα, θα είναι μέλος και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής! Άντε να το δω τον Ηλία πως θα… ΧΑΡΙΖΕΙ τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ των υπηρεσιών στους μαγαζάτορες!!!
……
*Όπως και μόνο τυχαία ο  Πασχάλης Λύρατζης ψήφισε Τσεπελικούς για την Οικονομική Επιτροπή και … Δημαρχοπουλικούς για την Ποιότητα Ζωής…!
Προβλέψιμος όπως πάντα. Και με τον αστυφύλαξ αλλά και με τον Χωροφύλαξ!
-Μα πάνω από όλα με τον Πασχάλη…!
……
*Απαλλακτική πρόταση, βασισμένη στον νέο Ποινικό Κώδικα, υπέβαλε για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπουλη, το 2013, η εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απαλλαγή των κατηγορουμένων, χωρίς να εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς -όπως ανέφερε- η εισήγησή της αφορά μόνο το δικονομικό σκέλος της υπόθεσης.

Έλυσε τα προβλήματα της Ξάνθης… θα λύσει και των υπολοίπων Νομών! Eπίσκεψη Τσιλιγγίρη και βουλευτών ΝΔ στον Έβρο
Διαβάζω σε σεμνό –για να είμαι ειλικρινής καμία σχέση δεν έχει με τα προηγούμενα-δελτίο τύπου του βουλευτή Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη ότι συμμετείχε σε κλιμάκιο βουλευτών της Ν.Δ. που επισκέφθηκαν τον Νομό Έβρου. Δηλαδή αφού έχει ήδη στους δυο μήνες της θητείας του τα προβλήματα της Ξάνθης ο συγκεκριμένος βουλευτής, που με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Εμπρός”, άφησε υπόνοιες” ότι το στρατόπεδο έχει περάσει στο… ΤΑΙΠΕΔ ενώ το διαχειρίζεται ο Στρατός, μας ενημέρωσε για τα παρακάτω σε ανάρτησή του στο fb
«Ως Μέλος του Κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Βουλευτή Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη και τον Βουλευτή Δράμας Κωνσταντίνο Μπλούχο, επισκεφθήκαμε τον Ν. Έβρου και πραγματοποιήσαμε μια σειρά από συναντήσεις με Θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς.
Επισκεφτήκαμε τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμότειχου, Ορεστιάδας καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς.
Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον Πρύτανη κ.Αλέξανδρο Πολυχρονίδη καθώς και τον Κοσμήτορα του Δ.Π.Θ. αλλά και με παραγωγικούς φορείς του Νομού Έβρου.
Το Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας συνόδευαν και οι Βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Σταύρος Κελέτσης αλλά και ο Πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. Έβρου Πολυζώης Παρασκευόπουλος και μέλη της»
-Τι δεν μας λέει ο κύριος βουλευτής, εκτός από τις «βόλτες» που έκανε και την φωτογραφία που έβγαλε στον Έβρο;
-Αν έλυσε κι εκεί το έντονο πρόβλημα που υπάρχει με τον κρούσματα του Ιού του Νείλου ή το κλείσιμο του εργοστασίου Ζάχαρης της Ορεστιάδας…!

ΤΟ «ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ» ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
«Η κυβέρνηση επιμένει στην αντιαναπτυξιακή πολιτική ξεπουλήματος των λιμανιών σε αντίθεση με την παγκοσμίως επιτυχημένη μέθοδο των υποπαραχωρησεων. Σήμερα ο Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι σκοπεύει να ξεπουλήσει τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, κόντρα στα διεθνή πρότυπα», επισημαίνει με ανάρτησή του ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ.
-Ερώτημα κρίσεως.  Τόσους βουλευτές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Γιατί μόνο ο Σαντορινιός μιλάει τα λιμάνια Καβάλας και  Αλεξανδρούπολης;
Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δεν έχει πλέον ούτε μιλιά… ούτε λαλιά; Από την ημέρα που δεν είναι στη Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ευχαριστήριο Πασχάλη Λύρατζη και Δ.Σ. για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2019
Μετά το πέρας της 29ης περιόδου των εκδηλώσεων των Γιορτών Παλιάς Πόλης, θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες στους ανθρώπους που όλο αυτό το διάστημα κατέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να διεξαχθούν με επιτυχία οι Γιορτές Παλιάς Πόλης 2019. Στους εθελοντές κάθε ηλικίας που συμμετείχαν, στους πολιτιστικούς συλλόγους και τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησαν. Στους φορείς και την οργανωτική επιτροπή για την πραγματικά άψογη συνεργασία.
Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ξάνθης, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - Τμήμα Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών, τις υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης.
Τους χορηγούς των Γιορτών, Cosmote, Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Cosmote e-value.
Τις μεγαλύτερες ευχαριστίες τις απευθύνουμε στις συμπολίτισσες και συμπολίτες, κατοίκους του παραδοσιακού οικισμού για την υπομονή τους, αλλά και την συμμετοχή τους σε αυτόν τον μεγάλο θεσμό. Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δημότες και επισκέπτες που χωρίς αυτούς καμία εκδήλωση δεν θα ήταν δυνατή.
Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, εύχομαι η πόλη μας πάντα να είναι πρωτοπόρος στις πολιτιστικές δράσεις.
Ο πρόεδρος
Πασχάλης Λύρατζης

Ευχές του Μουφτή Ξάνθης στους μαθητές 
για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Εύχομαι σε όλους τους μαθητές η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει ένα ακόμη ωφέλιμο και παραγωγικό ταξίδι, στον κόσμο της γνώσης, της πνευματικής καλλιέργειας και της προσωπικής τους ολοκλήρωσης.
Με το ξεκίνημα αυτής σπουδαίας διαδρομής των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της πόλης μας, τους εύχομαι να έχουν υγεία και δύναμη προκειμένου με θέληση και μεθοδικότητα να κάνουν ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στη ζωή τους.
Ταυτόχρονα εύχομαι στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς υπομονή, δύναμη και κουράγιο, στη δύσκολη και υπεύθυνη διαδικασία μεταλαμπάδευσης της γνώσης στους μαθητές τους.
Στους γονείς εύχομαι να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια των μαθητών και να αποτελούν πρότυπο συμπεριφοράς λειτουργίας και αξιών μάθησης για τα παιδιά τους.
Καλή σχολική χρόνια γεμάτη με προκλήσεις, χαρές και επιτυχίες.
Μουφτεία Ξάνθης.

Τσαλίδης: Υπερσύγχρονα υβριδικά τρένα το 2022 από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ -Διπλασιασμός ημερήσιων δρομολογίων περί το τέλος του 2020
Στα μέσα του 2020 αναμένονται στην Ελλάδα τα πρώτα 3 από τα συνολικά έως και 9 πλήρως ανακατασκευασμένα «ιταλικά» τρένα που θα δρομολογηθούν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει το «χτίσιμο» νέων υβριδικών τρένων από τη μητρική Ferrovie Dello Stato Italiane, ορισμένα εκ των οποίων αναμένεται να τρέξουν στο ελληνικό δίκτυο πιθανώς το 2022. Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Φίλιππος Τσαλίδης σε συνάντησή του με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη, εφόσον ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα έργα ασφαλείας στον βασικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας, το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα μπορεί να γίνεται σε 2 ώρες και 50 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ότι περί το τέλος του 2020 πρόκειται να διπλασιαστούν τα ημερήσια δρομολόγια τα οποία θα γίνονται κάθε περίπου μιάμιση ώρα. Η εγκατάσταση του συστήματος ETCS, καθώς και η θέση του λειτουργία (πράγμα όχι τόσο αυτονόητο στην Ελλάδα!) στο σύνολο του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, καθώς και στον Προαστιακό. Θεωρείται ότι εντός εξαμήνου είναι εφικτή η λειτουργία με σύστημα προστασίας συρμού και διαλειτουργικότητας στα τμήματα Αθήνα – Οινόη, Τιθορέα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας. Τότε θα υπολείπεται το τμήμα Οινόη-Τιθορέα το οποίο και μπορεί να ολοκληρωθεί εντός του 2020.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »