*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Σεπτεμβρίου

Η ΦΤΗΝΙΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑ! Χρηματική αποζημίωση 20 ευρώ στους Ζερενίδη, Φανουράκη και Μπαντάκ για την επίσκεψη στη ΔΕΘ!

20 Σεπτεμβρίου
Καταδέχτηκαν ένα τόσο ασήμαντο ποσόν ως… αποζημίωση οι Αντιδήμαρχοι του Τσέπελη, προκαλώντας τη νοημοσύνη των δημοτών; Ας το «χάριζαν» σε ένα ίδρυμα!
*Πήγαν να κάνουν… έρευνα αγοράς και προϊόντων στη ΔΕΘ κατά τον Δήμαρχο Τσέπελη, όταν όλες οι προμήθειες στο Δήμο γίνονται με… δημοπρασίες!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως αληθινό. Ζήτησαν από την Αποκεντρωμένη και πήραν ειδική άδεια για να πάνε με αυτοκίνητα του Δήμου Ξάνθης (δυο τζιπ) προκειμένου τα καύσιμα να πληρώσει ο… Δήμος! Και για να το καταφέρουν αυτό, χρειάστηκε να πάρουν την άδεια της… Αποκεντρωμένης!
Κι αφού τελικά το κατάφεραν (σ.σ. Ενώ άπαντες διαθέτουν και ΙΧ αυτοκίνητα και μπορούσαν να πάνε με αυτά χωρίς να προκαλούν τη νοημοσύνη μας…), προέβησαν και σε δεύτερο ατόπημα!
Απαίτησαν και πήραν και… χρηματική αποζημίωση για το ταξίδι τους! Η οποία για τον Δήμαρχο Τσέπελη (επισκέφθηκε και αυτός τη ΔΕΘ) και τους αντιδημάρχους Γιάννη Ζερενίδη, Σιαμπάν Μπαντάκ και Μανώλη Φανουράκη, σε τι ποσόν λέτε ανέρχονταν; Στα… 20 ευρώ!!! Και καταδέχτηκαν και τα… πήραν κιόλας, αδιαφορώντας ότι με τον τρόπο αυτό προκαλούν τη νοημοσύνη του κόσμου αλλά και ότι τυγχάνουν ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑΣ!
Δήμος Τσέπελη! Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Ξάνθης πήγαν να κάνουν… έρευνα αγοράς και προϊόντων στη ΔΕΘ 8 άτομα συνολικά και συγκεκριμένα τρεις αντιδήμαρχοι, τρεις προϊστάμενοι υπηρεσιών και δυο οδηγοί, όταν ότι προμήθεια κάνει ο Δήμος Ξάνθης, την κάνει με… δημοπρασία!
Κι όλα αυτά για 20 ευρώ ημερησίως συν την ανάλογη αποζημίωση που απαίτησαν και πήραν και οι τρεις υπάλληλοι που «επιλέχτηκαν» να πάνε στην ίδια. Εκδρομή για να κάνουν επίσης… έρευνα αγοράς προϊόντων!
Το χρηματικό ποσόν πράγματι ευτελές. Και δεν είχαν την ευπρέπεια να το δώσουν τουλάχιστον σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα.
Η  πρόκληση όμως του Δήμου Τσέπελη απέναντι στους δημότες, εκτός από θρασύτατη, προκαλεί δυστυχώς την νοημοσύνη μας.
Φυσικά η αντιπολίτευση σύσσωμη ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ και την αιτία της «εκδρομής» των  8 στη ΔΕΘ αλλά και την νοοτροπία του νέου Δημάρχου Ξάνθης Εμμανουήλ που απολογούμενος για την απόφασή του, καυχιόταν ότι θα τα… επαναλάβει!
Ιδού ας το συνεχίσει, μέχρι να ασχοληθεί κάποιος Επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ή Εισαγγελέας με  τα τερτίπια του. (σ.σ.  Αλήθεια κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή είναι η περίφημη… κυβερνησιμότητα που ήθελες για τους Δήμους; Να κάνουν ότι θέλουν οι… 10 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έναντι των 31 συμβούλων; Δεν βλέπεις ότι οι (ν)τροπολογίες και αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών προσβάλουν το κοινό αίσθημα και δυστυχώς οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις; Όπου οι μόνοι κερδισμένοι είναι η αδιαφάνεια; Και το να σκορπούν κάποιοι  το χρήμα των δημοτών χωρίς καμιά συστολή;
-Σε αυτήν τη Νέα Δημοκρατία πιστέψαμε ότι μπορεί να επαναφέρει την κάθαρση, την διαφάνεια και τη δημοκρατία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Ή στη Νέα Δημοκρατία που με τέτοιες πρακτικές… δημιουργεί νέους… Παπαγεωργόπουλους στους Δήμους; 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »