*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιήθηκαν με καθυστέρηση, οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον τραγικό σφαγιασμό των κατοίκων του Καρυοφύτου το 1944

22 Σεπτεμβρίου



 Τελικά οι φετινές εκδηλώσεις για τον  τραγικό σφαγιασμό  των κατοίκων του Καρυοφύτου από τους Βουλγάρους,  στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στο Καρυόφυτο μετά τις αρχικές διαμαρτυρίες πολλών κατοίκων (σ.σ. Επιστολή στο «Μ») που διαμαρτύρονταν γιατί «ξέχασαν» όλοι την θλιβερή επέτειο εξ΄ αιτίας των Γιορτών Π. Πόλης.
Αναλυτικότερα: 
Το πρωί της ημέρας, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρυοφύτου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονος, ενώ ακολούθησε Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.
 Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους,  ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νικόλαος Ευφραιμίδης, ο βουλευτής Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγγίρης,  ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Υποδιοικητής του Δ΄ ΣΣ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης κ. Γιάννης Μπούτος, οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης  κ. Μανώλης Φανουράκης, κ. Γιάννης Ζερενίδης και κ.Απόστολος Ελευθεριάδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρυοφύτου κ. Διαμαντής Σερεφιάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης και Ελισάβετ Παυλίδου, Παναγιώτης Ταρενίδης και πλήθος κόσμου.
    Τιμές απέδωσε,   Άγημα και η Στρατιωτική Μουσική του Δ΄ Σώματος Στρατού.
    Το Ιστορικό
    Στις 9 Σεπτεμβρίου 1944, Βουλγαρικό Στρατιωτικό Απόσπασμα, έλαβε εντολή να
    εκτελέσει τους Έλληνες Χριστιανούς κατοίκους του Καρυόφυτου και να κάψει το
    χωριό. <Έτσι κι έγινε, τριάντα οκτώ (38) αθώοι Έλληνες εσφάγησαν  και μαζί μ’
    αυτούς και ο Βούλγαρος Πρόεδρος του χωριού.



*Οι φωτογραφίες είναι απο το γραφείο τύπου του Δήμου Τσέπελη. Σε όλες..."πραγωνιστεί" ο ίδιος κι έπονται όλοι οι..υπόλοιποι με... "εξαφανισμένους" όσους δεν "συμπαθεί" ο σημερινός Δήμαρχος...

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »